icon

Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod

9. máj 2023

Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...

mamusa123456789
11. máj 2023

@kaktusik007 jedna z mála, ktorato dokázala 🍀

marika_valarikova
11. máj 2023

Manželstvo nieje len v dobrom ale i v ťažkých chvíľach.....myslím si,že by ste si mali dať obaja šancu...nikdy nieje chýba na jednej strane .....prajem veľa síl a trpezlivosti

kaktusik007
11. máj 2023

@marika_valarikova slova - nikdy nie je chyba iba na jednej strane - moze vypustit akurat osoba, ktorej nedochadza, ze ta zena je TYRANA. akoze pardon, ako moze obet za to ze jej ublizuju? zle sa pozrela? kupila o styri rozky viac? nedostatocne umyla riad? a preto je to aj jej vina, ze ju tyraju??????

do vyyyyybrtky ma vytacaju taketo priblbe poznamky a vyjadrenia!!!!!

bambibam
11. máj 2023

Keď stiahneš - budeš ľutovať.

syslik81
11. máj 2023

nestahuj -rozved sa .. zit mozete spolu aj bez papiera ak sa zmeni mozes mu dat sancu a neskor ak budes chciet tak si ho vezmes zas... ale neverim ze sa zmeni .. po rozvode budes mat apson vyzivne .. jemu ta nebolo luto ked ti nedal na najom na jedlo na deti- a ty ho as teraz lutovat?

sccarlet
11. máj 2023

Ty sama musíš vedieť či vás vzťah má perspektívu, lebo veľa si nám o vás nenapísala. No podľa toho mála čo píšeš to znie zle, a teda ak si predstavím seba, nechcela by som byť naďalej s takým clovekom. Ak chlap v sebe nemá zakorenené slušné laskavé chápave chovanie k partnerke, tak sa to nezmení...ani ked ti to "sľúbi", chvíľu by sa držal a potom by opet robil veci tak ako je zvyknutý ...nezávidím ti, lebo 3deti a s manželom to vyzerá na rozvod ..neľahká situácia. No ak je šanca že by si mohla aj bez jeho peňazí slušne žit, ak máte kam ísť (napr rodicia..) a máš aj nejaké rezervy, tak by som uvažovala týmto smerom.
Ak je muž raz zlý, furt bude zlý (ženine prosby, vyhrážky...ani jeho sluby-nic ho neznení). Nedaj sa obalamutit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
natalka81
11. máj 2023

Byt spolu kvôli deťom je strašný blud. Never tomu klišé ani sa na to nevyhovaraj.
Chceš aby deti vyrastali v kompletnej rodine, kde muz svoju ženu uráža nadáva jej, ignoruje ju a ekonomický ju týra? Nech sa páči, dávaš im super príklad do života
Ľudia sa nemenia. Dokážu zmeniť svoje správanie ale nie svoju povahu.
Predstav si život bez tvojho kretena. Bez stresu a stiahnuteho žalúdka
Život len s tvojimi deťmi.
Ked si podala žiadosť o rozvod, podľa mňa uz tvojantrpezlivost dávno prekročila hranice znesitelnosti
Neboj sa, držím palce

tianna
11. máj 2023

Ak ti srdce hovorí iné ako rozum, tak by som počúvla srdce.. daj mu podľa mňa ešte šancu..

marika_valarikova
11. máj 2023

@elizabet173 nie samozrejme aj pre neho ...ale on nemá možnosť sa tu vyjadriť....a my ....vsetke nevidíme úplne do hĺbky ich manželstva ....neurazajte má za iný názor ...každá tu napísala to čo si myslí,že je najlepšie.....ale pani autorka sa bude rozhodovat

marika_valarikova
11. máj 2023

@kaktusik007 je to môj názor a ja nekomentujem s nevyjadrujem sa o vážmu....vy tej pani radíte inak...rešpektujem a nevyjadrujem sa....keď vás vytláčajú názory iných nečítajte ich ...a neurazajte...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jabuducanevesta
12. máj 2023

keby chcel, dávno sa zmení,,, neverím, že teraz si mu povedala, čo ti vadí a ako má pomáhať aj on ...

sherynkamalinka
12. máj 2023

@marika_valarikova kolko bolo takych pripadov, ze dali zeny sancu, a ako to skoncilo? Manzel dobodal manzelku ....Manzel polial manzelku zieravinou....Manzelka strelila manzela do hlavy....To su tie sance a to presvedcenie, ze rozvod je cosi, co sa nerobi...co by povedali ludia, co by povedala cirkev..

rawmamka
12. máj 2023

Určite žiadosť o rozvod nesťahuj, píšeš, že tvojim jediným cieľom je, aby deti mali šťastnú rodinu. Ale si presvedčená o tom, že s týmto človekom, ktorý ti toľko ubližoval, vedome a systematicky, je možné vytvoriť ŠŤASTNÚ rodinu ??? On vie, že rozvodom by stratil nad tebou moc a o peniaze, záujem a pozornosť by si už nemusela prosiť. Iba to jediné je jeho prioritou. Znova by si padla do pasce, v ktorej si bola už x krát a o to horšie by si sa z nej dostávala. Deti si takýto život nezaslúžia. Radšej rozvedená, spokojná mama ako vydatá kôpka nešťastia.

klimga
12. máj 2023

Ak to správa takto dlhodobo, je potrebné spoliehať sa na fakty o zmenenom správaní. Rozvod podľa okolností kľudne trvá aj vyše roka.
Zrejme ten chlap bude manipulátor a narcis. S týmito ľuďmi veľmi opatrne. A tiež treba pamätať aj na to, že zmenu dokáže dobre zahrať.

https://www.youtube.com/watch?v=wvqlk2o3prw

Môžete si pozrieť sériu videí na túto tému.
Taktiež treba pamätať na to, že pokiaľ sa partner takto správal aj v minulosti, resp. je to vzťah ako na hojdačke, tak to neprospieva ani deťom. Zároveň jeho prosby o stiahnutie žiadosti môžu byť tiež získanie lepšej pozície pre neho, môže neskôr mať snahu ovplyvňovať deti, aby boli na jeho strane.
Mám viacero susied, ktoré toto zažili.
Ja verím jedine v zmenu človeka, keď ho Boh hlboko zasiahne, plače nad sebou a prosí o odpustenie. A aj tu treba čas na to, aby sa taký človek naučil aplikovať nové postoje do svojho života a niekde na ceste nezastal...
Prajem ti veľa múdrosti a odvahy.

misinka866
12. máj 2023

ľudia sa nemenia, iba pretvaruju. nič nestahuj 🙏 a kvôli deťom? 😂🙈🙈🙈 prosím Ťa. Tie čoskoro budú v puberte, potom vypadnú z domu a bude ich tak trápiť, že mama roky žila s debilom kvôli nim. mysli na seba, ked budeš Ty v pohode, budú aj deti

gansi
12. máj 2023

Ja som takto dala šancu pred rozvodom a momentálne som rozvedená....takže tak....keď vtáčka lapaju, pekne mu spievajú. Kompletnú rodinu môžeš mať aj bez momentálneho manžela

dadis
12. máj 2023

S takymto muzom rodina nebude. Kvoli detom mu sancu nedavaj.

denkatn
12. máj 2023

riad sa srdcom. (premysli si na com trvas a to mu povedz ze je pre teba dolezite, napr. spolocny vas cas raz za tyzden a pod. neprepasni sancu zmenit veci tak aby si bola stastnejsia vo vztahu)

sccarlet
12. máj 2023

@marika_valarikova v dobrom aj "zlom" je niečo iné. Nehnevaj sa ale keď s muž vedome správa ako debil tak podľa teba toto je to zlé, a žena mu to strpieť! To dúfam nemyslis vážne🤦‍♀️

cubo2
12. máj 2023

Už tri strany diskusií a pritom je to také jasné a jednoduché - nadáva ti, vydeľuje ti peniaze, hádate sa, nemá záujem.. Čo si akože nahováraš? Áno, ľudia majú nezhody aj v zdravých vzťahoch, ale vydeľovanie peňazí, nadávky, ponižovanie - toto je dávno za hranicou zdravého vzťahu. Ako sa vraví, z hovna bič neupletieš a takisto z toho už neupletieš funkčnú rodinu (a ty to podvedome tušíš, veď preto si aj žiadosť o rozvod podala). Nenechaj sa manipulovať.

oblecenieavecicky
12. máj 2023

Píšeš, že hlavný dôvod, prečo máš vôbec pochybnosti je to, že chceš, aby mali deti skutočnú rodinu. Na to by ale potrebovali iného otca...

matricia
12. máj 2023

Nie, nerob to!

matricia
12. máj 2023

Nenechaj sa znivočiť, potom budeš ľutovať

katkine_terapie
12. máj 2023

@marika_valarikova "ale on nemá možnosť sa tu vyjadriť....a my ....vsetke nevidíme úplne do hĺbky ich manželstva" ale toto vôbec nie je podstatné, že on sa tu nevyjadril a podstatné nie je ani to, že nevidíme do hĺbky ich manželstva. Vieš, čo je podstatné? Že sa ona v tom vzťahu necíti dobre, že jej ten vzťah ubližuje, že ju niekto ekonomicky týra (vydeľovanie peňazí), že ju niekto psychicky týra (dehonestácia jej osoby) atď. Ak sa v nejakom vzťahu necítim ľúbená (to neznamená, že nepríde menši/väčší konflikt, ten je v každom vzťahu), tak v ňom byť nemám. Vieš, aký je rozdiel medzi konfliktom v zdravom páre a v toxickom vzťahu? V zdravom páre, aj keď príde konflikt a ty vypustíš nevhodnú poznámku, slovo, vykričíš niečo... tak ťa to potom mrzí, lebo partnera ľúbiš a nechceš mu ubližovať, ospravedlníš sa, vydiskutujete si to, budeš si dávať nabudúce možno viac pozor, aby si nezranil. V toxickom vzťahu ti druhá strana ubližuje vedome - lebo chce, chce ťa ponížiť (dehonestovať, ublížiť ti...), aby sa on/ona cítila lepšie. Dotyčného/dotyčnú jej správanie nemrzí, v podstate ju teší, neospravedlní sa (prečo by aj, že áno?)...Naopak, keď uvidí, že toto ublížilo, použije to aj nabudúce. Psychické, fyzické, ekonomické ani sociálne týranie v zdravom vzťahu nie sú.

pokojvdusi9
12. máj 2023

Az mozem poradit tak suseda toto urobila a po roku to bolo este horsie.Vzdy povie ze stratila rok uplne zbytocne.Ponizovanie atd.bolo este horsie.Teraz je rozvedena zije s detmi v 1izbovom byte he sebe samej pani a nikto ju neignoruje a nehonostuje.Deti su vyrovnanejsie v striedavej starostlivosti.

betina1984
12. máj 2023

Nemusíš sťahovať žiadosť, konanie o rozvod sa dá prerušiť na rok. Potom, ak neoznámiš, či trváš na návrhu, tak súd rozvod zastaví. Keď oznámiš, že trváš, pokračuje sa v konaní. Pokračovanie môžeš navrhnúť hocikedy, aj o mesiac, o dva, o polroka.

ajn
Autor odpoveď zmazal
cacianka
12. máj 2023

@ajn a to tie deti netrpia ked vidia hnusné správanie ich otca k ich mame ?!? a nielen že trpia teraz, ale si aj berú vzorce, že chlap môže ženu psychicky aj ekonomicky týrať !
Toto ty považuješ za OK ?🙈