Chcem darovať dom a rozísť sa
Dobrý deň,
Priateľ kúpil dom ale napísal ho celý namna, chcel naše dieťa a mňa zabezpečiť.
Chcem sa s ním ale rozísť už nezvládam jeho nálady a keď ho vidím, nemám si s ním čo povedať okrem neustáleho hadania sa, už som dosť dlho verila že sa to zmení, ale je to horšie a horšie s nami. Tak chcem sa rozísť, zakial dcérka nevníma takéto problémy ( ma rok ).
Otázka znie, môžem mu dom darovať darovacou zmluvou späť bez toho aby on súhlasil?
Lebo on ma týmto vydiera on vie že ja by som si ten dom nenechala a ze dokiaľ bude dom namna tak neodidem. A navrhla som mu že dám vypracovať nové zmluvy a prepise sa naňho a nechce ani počuť.
Lenže ja som čestný človek, ja si ten dom nechať nechcem keď sa rozideme, chcem mu ten dom prepísať.
Nemá žiadne podlžnosti, prečo by ten dom nechcel na seba, riadne robí a všetko riadne platí, len dôvod prečo ho namna napísal bol že chcel nás zabezpečíte keby náhodou sa niečo mu stalo.
@aandrea9 neriešili sme zatiaľ nič s nikým, našťastie naposledy v štvrtok mal takú náladu za posledné 4 mesiace mal nonstop každý deň takú náladu ale teda musím povedať že teraz 3 dní bol úplne normálny ako býval predtým, tak uvidíme, pokiaľ by sa nič nezmenilo a mal by opäť také nálady, tak budeme musieť toto riešiť cez odborníka 🙂
Vieš ono niekedy je to aj tym ze ma chlap vela prace je toho na neho vela hlada niekde pokoj.... Ja viem ze je to pre teba ťažké ze chces aby bol aj s vasim dieťaťom aj ja som to strasne stale chcela ale cim viac sme sa rozprávali tym viac som ho chápala ze po praci a vsetkom potrebuje chvilu klud a ked som mu ho nechavala sam od seba sa o dceru zacal viac zaujímať starsia ma 7 rokov a teraz ju napriklad sam od seba zobral na 4 dni do prahy ze aby si uzili cas spolu takze nezufaj 🙂 prve roky su tazke proste ale cim su deti starsie tym je to lepšie 🙂
@autorka, tu je jeden príbeh, kde má žena sebeckého chlapa! Váž si, čo máš. 🧡
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-ma-peniaze-ja-nic-a-cakam-druhe-dieta-2/
No ale píšeš ze ste riešili na ten dom znalecký posudok kvôli refinancu, čiže je na ten dom hypotéka?
No hej už som dočítala až do konca, na začiatku píšeš o znaleckom posudku ze dom má o 100tisic väčšiu hodnotu ako mal ze ste robili znalecký kvôli refinancu a v ďalšej odpovedí sa tu na niekoho ocapíš ze nikde si nespomenula hypeteku a dom bol kupovaný v hotovosti takže zavádzaš. A vôbec nechápem čo riešiš, keby odísť chceš tak odídeš a pokiaľ by sa priateľ o dom neprihlásil tak v dospelosti ho napíšem na dcéru a vybavene. Hráš len na city a trápne divadielko, začni sa v prvom rade chovať ty ako dospelá, mate spolu dieťa a sama nevieš čo chceš, chvíľu odchádzaš a na druhy deň píšeš ako ho miluješ a ze priateľ je už ako medik. 🤦♀️
@gale987 A refinanc sa nerobí iba na hypotéke moja zlata 😀 ja som nikde nepísala ze ho nemilujem a potom ze ho milujem, dobre ? To ze keby som sa chystala odísť neznamená že ho nemilujem 😀 koľko takých išlo od seba a milovali sa 🙂
@gale987 znalecký sme riešili koli poisteniu domu

Skúsili ste riešiť vaše problémy s odborníkom? Ty nie si dokonalá, on nie je dokonalý a z niečoho tie jeho nálady plynú🤷♀️