icon

Chcem darovať dom a rozísť sa

17. aug 2022

Dobrý deň,
Priateľ kúpil dom ale napísal ho celý namna, chcel naše dieťa a mňa zabezpečiť.
Chcem sa s ním ale rozísť už nezvládam jeho nálady a keď ho vidím, nemám si s ním čo povedať okrem neustáleho hadania sa, už som dosť dlho verila že sa to zmení, ale je to horšie a horšie s nami. Tak chcem sa rozísť, zakial dcérka nevníma takéto problémy ( ma rok ).
Otázka znie, môžem mu dom darovať darovacou zmluvou späť bez toho aby on súhlasil?
Lebo on ma týmto vydiera on vie že ja by som si ten dom nenechala a ze dokiaľ bude dom namna tak neodidem. A navrhla som mu že dám vypracovať nové zmluvy a prepise sa naňho a nechce ani počuť.
Lenže ja som čestný človek, ja si ten dom nechať nechcem keď sa rozideme, chcem mu ten dom prepísať.
Nemá žiadne podlžnosti, prečo by ten dom nechcel na seba, riadne robí a všetko riadne platí, len dôvod prečo ho namna napísal bol že chcel nás zabezpečíte keby náhodou sa niečo mu stalo.

danielahamar
18. aug 2022

@ana82 sú ľudia, kt. oči neotvorís, mam v rodine takých a stále nič, proste vidia len to svoje stale

autor
18. aug 2022

@ana82 ja som mu toto raz povedala ze začal sa mi podobať na svojho otca a veľmi sa nahneval, povedal ze to už nikdy nechce počuť, lenže naozaj sa mi naňho začína podobať. Práveže on by si mal zobrať príklad z neho aký nechce byť...

ibrunova
18. aug 2022

tvoj partner vie, čo zamýšľaš? Že chceš od neho odísť?

sickynickyobsadene
18. aug 2022

Tak aspoň počkaj kým dorobi dom,a potom ako bude...to je škoda zahodiť tento vzťah...sú horšie veci ako to že je workoholik.

basska_b
18. aug 2022

Na dieta to urcite nepiste. Rozidte sa, z domu odid (preco "kym bude dom na mna, tak neodidem? Zrus tam elektrinu, vodu, plat len dan) a ty stale prejavuj dobru volu dom vratit. Raz sa to utrase, mozno po rokoch, ale raz na to pristane. A vydierat ta moze neviem cim.

ana82
18. aug 2022

znova mu to povedz no nech sa hnevá, ja tiež keď niečo muž frfle mu poviem, dobre Jožko (volá sa Marek Jožko je otec, ale môj 🙂 prvý zať čo sa začína podobať na svokra 🙈🙊) ale nie od otca má ďaleko len on občas použije nejakú otcovu hlášku na ktorú sa hnevá aj on sám....
a tiež mu povedz o tom, že ak neprestane odídeš, takto sa žiť nedá a ty doma potrebuješ muža/priateľa/milenca/otca a nie hulákajúce hovado....a daj mu príklad napr. tu rozliatu kávu, kto je on aby pre takú banalitu pre teba ziapal a ešte pred druhými ľudmi či by sa to jemu páčilo....a buď rázna rozhodná, aby videl, že to myslíš vážne....

ana82
18. aug 2022

a možno by bolo dobre po tom rozhovore odísť na pár dní k rodičom....povedz mu nech si premyslí ako budete fungovať ďalej ...

cefka29
18. aug 2022

Ako celkom tomu nerozumiem prepisovať dom na toho druheho keby sa mi niečo stalo. Veď nech ho má normálne na seba, ide za notárom a tam sa spíše závet kde dom odkáže tebe a dieťaťu, keby sa fakt nedajbože taká katastrofa stala. Toto jeho riešenie fakt postráda akúkoľvek logiku a zdravý rozum.

kornelies
18. aug 2022

@alex49 Dom sa neda prepisat na neplnolete dieta.

autor
18. aug 2022

@cefka29 to je si myslím jeho vec a jeho logika myslel to v dobrom a preboha mame spolu dieta tak keď to takto chcel tak to takto spravil, ja neviem, doma sa vydelujete to je moje to je tvoje ? Alebo ako?
Od kedy sme spolu bývali odvtedy sme mali peniaze spoločne a aj všetko a to že chcel mať veci podľa želania na poriadku tak ich ma, zaveti sa veriť nedá, napríklad ja som mala dediť zo zavetu a blízky nebohého to napadol a teraz to ide všetko súdnou cestou. On sa chcel vyhnúť takýmto veciam, lebo vie že by ma jeho rodina vlácila po súdoch a napadli by aj tu zavet

cefka29
18. aug 2022

My si nic nevydelujeme, sme manzelia a mame vsetko spolocne, cez auto, ucet, byvanie. A vlacit po sudoch ta mozu kolko chcu, pokial nie je nesvojpravny tak sa mozu aj na hlavu postavit. A mimochodom darovacia zmluva sa da na sude napadnut uplne rovnako. Ale tak nemusime sa v tomto zhodnut, mne proste absolutne nedava zmysel co robite vy, vam nemusi davat zmysel to ako to vidim ja.

gerimka
18. aug 2022

Daruj to na dcéru a odid. Darovacou zmluvou nemusí byť suma prevyšujúca platiť dane...

kamatopo
19. aug 2022

Trošku som počítala no nie všetko. Ja mám tiež všetko napísané na mňa. Manžel nechce o majetku počuť ani slovo. A tiež by som išla napoly keby sa nieco stane a tiež počúvam zo strany jeho rodiny vseliake veštenie z gule ako ho osklbem. A vieš čo prvoradé je že sa milujeme aj keď sa sem.tam nezhodneme. Miluješ svojho manžela....?? Naozaj sú vaše problémy také že ideš riešiť takto závažnú vec. ??.. veď ty máš všetko. Strechu nad hlavou bez hypo v dnešnej dobe ,dieťa,
a ako sama vravíš dobrého a pracovitého muža.

autor
19. aug 2022

@kamatopo ahojky, už som vyššie písala že ho milujem a že nerada by som oňho prišla ale skratka že toto neviem do kedy vydržím znášať, moc sa mi začal podobať na otca, strašne.
Ale písala som aj vyššie že dám ešte tomu šancu že možno ho takéto nálady ako prišli tak aj pôjdu preč. Včera sa mi zdal trochu normálnejši - naladovo, tak uvidíme. Možno by som to keď tak v krajnom prípade riešila tak, že by som išla nachvilku s malou k rodičom alebo možno niekam na par dni s dcérou na výlet a možno zisti ako mu chybame, ale neviem no 4 mesiace to už takto trvá, ale akurát včera sa lepšie choval, aj ráno som si našla od neho peknú správu, tak uvidíme či to odíde aj samé 🙂

ana82
19. aug 2022

nevzdávať to hneď a presne ako píšeš ak by bol najbližšie zas "hlúpy" dohovoriť nie s plačom ani krikom, kľudne ľúbim ťa, ale takto sa to už nedá a povedz mu svoje argumenty...a choď s malou k rodičom alebo niekam....držím palce😘

autor
19. aug 2022

@ana82 presne tak ako píšeš, ja som si aj uvedomila že toto je dar mat takéhoto muža, čo pozerám každý chvíľku je tu téma že majú doma chlapa ktorý pije, podvádza, nechodí do prace a pod.
Tak mi to tak otvorilo oči, že on vlastne "len hlasno buzeruje", nepije vôbec on by si nedal ani kvapku niečoho co by malo 0,01 alkoholu, na ženu tiež by ruku nedvihol.
A hlavne viem ze miluje aj on mňa, aj keď kričí.
V každom vzťahu občas môžu prísť búrky, no musím to vydržať a verím že keď dokončí dom, už nebude mať toho na pleciach až tak veľa ( dúfam) a že už snáď bude lepšie ❤️
A ďakujem krásne 😗

kamatopo
19. aug 2022

Vieš skrz jedno obdobie zahadzovat vzťah je trošku detinské..ver mi sú omnoho väčšie dôvody na rozchod. Aj môj muž mi niekedy pripomína svojho otca ,ale viem že keď mu to poviem tak sa len nahnevá . Tvoj muž má v sebe genetiku svojho otca to nezmenis. Treba ho skôr pekne upozorniť. Skúste ísť niekde na pobyt,či dovolenku. Len vy dvaja. Nájsť si to pekne. Prerabka,malé dieťa a to že si stále doma je náročné obdobie. Ja ti držím palce

autor
19. aug 2022

@kamatopo no však toto, už som si otvorila oči a tuto tému som zakladala aj tak v tom hneve po tom co zasa prišiel z prace a hneď kričal. Ale áno, sú vážnejšie dôvody pre rozchod.
Áno, musím niečo mu navrhnúť aspoň na víkend niekde ísť aby sme spolu išli.
A ďakujem veľmi pekne ❤️

levandulova111
19. aug 2022

@h2 kvôli tomuto som otvorila túto tému 😅 že sa aj ja prihlásim, ak je to nejaký konkurz na darovanie domu 😅 zišiel by sa 👌

kamatopo
19. aug 2022

Potom napíš ako pokračujete. A nikoho si nevšímaj kto tvrdí že ho osklbes. Vieš oni len závidia že nemali také šťastie ako ty že ti muž tak dôveruje a miluje až ti dá všetko čo má 😉

mishkamishka
19. aug 2022

ahoj, skús ho nahovorit aspon na to, aby si dal po nejaký čas magnézium? Keď vela pracuje, je unavený, viac podráždený, predtým taký nebol - možno aj v tomto bude problém..

autor
19. aug 2022

@kamatopo samozrejme tiež si toto myslím, ďakujem určite dám vedieť, dnes je v dobrej nálade našťastie 😀 aj keď sa nám vysunula hadica z bazéna a pol bazena sa vypustilo než som si to všimla ( už som si myslela ze dôjde a zas to bude moja chyba ) ale normálne som zírala že bol úplne milý a v pohode 😀

@mishkamishka magnezium on si sem-tam dáva, lebo niekedy ma príznak ako keby tetanie, ze mu strpne jazyk a tak, som mu aj povedala nech si magnezium tabletky zoberie do prace, ale dobrý nápad kupim aj šumivé a budem mu ho aj doma dávať piť, on pije rôzne vitamíny C a pod. tieto šumivé tablety, takže s tým určite nebude mať problém.
Takže ďakujem pekne za typ ❤️

senta_sofia
19. aug 2022

Generalnu plnu moc na prevod nehnutelnosti nemozes pouzit, kataster vyzaduje v plnej moci presnu specifikaciu nehnutelnosti. Ja by som mu na tvojom mieste povedala, ze ti to jeho spravanie vadi, ponizuje ta, ze sa ozaj snazis a nie si si vedoma, co si spravila zle, ze v com je problem. Mozno citi, ze si submisivnejsia, tak sa na teba vyventiluje…

simona99687
20. aug 2022

Pozri v každom vzťahu su problémy, niektoré roky sú horšie a niektoré lepšie keď ho miluješ skus sa snim porozprávať že keď trošku nezmeni postoj tak proste odídeš s malou.... Ja som s priatelom 9 rokov tiež sme mali väčšiu krizu mala som problém s jeho chovaním no potom som sa už nasrala sadla som si snim a vysvetlila som mu ako sa cítim a ze dalej to tak nepojde že bud zacneme pracovať na vztahu alebo ho ukoncim. Tiez mame spolu dom a deti... Druhe prišlo po nasom rozhovore a zatiaľ je 3 roky v pohode 🙂 takže vždy je to o rozhovoroch a kompromisoch

any_soj
20. aug 2022

Počuj... Čítala som pár tvojich komentov. Píšeš, že je dobrý človek a problém vyzerá byť v komunikácii... Pozrite si film Manželstva z tlakového hrnca. Svedectvá párov, ktoré boli v ťažkej kríze, ako ju zvládli a ako ich ako pár posilnila. https://tlakovyhrniec.sk/ofilme/

maranco
20. aug 2022

@kornelies *Dom sa neda prepisat na neplnolete dieta.
ale dá sa, len s majetkom asi dieťa nemôže hýbať kým nemá 18
tu majú dom napoli 11 a 17 ročné dieťa https://paste.pics/I7WHC

kornelies
21. aug 2022

@maranco Co z toho, dieta rozhodovat nemoze, v autorkinom pripade iba porucnik. Moze sa stat, ze aj o dom pride.

autor
21. aug 2022

@senta_sofia ja keď som predávala byt ktorý bol na švagra, nakoľko býva v zahraničí vybavovala som cely predaj zaňho a udelil mi plnú moc a v zastúpení celý proces išiel cez GPM 🙂
Ale neviem co sa porobilo od piatku je ako med 😀 mi to pride ako keby cital túto diskusiu 😀 tak uvidíme ako to bude pokračovať.

@simona99687 samozrejme, budeme musieť sa porozprávať o tom, ale teda od piatku je úplne v pohode, uvidíme na koľko🙂 toto rada čítam, že je už všetko v poriadku, teším sa s tebou 🙂 dúfam ze aj u nás to bola len taka búrka a ze už to bude okej 🙂

@any_soj ďakujem znie to zaujímavo, určite to stoji za to si to pozrieť 🙂

@maranco presne tak a ako som písala vyššie mala ma 1 rok, 17 rokov by sme s tým nič nespravili a človek nikdy nevie čo bude, z toho dôvodu keď chcel nás zabezpečiť nepísal dom na malú, ale na mňa. 🙂

eva112014
21. aug 2022

@autorka Vy by ste potrebovali manželskú poradňu. Dieťatko je malé, je to aj na teba moc. Dookola upratovanie a ešte k tomu nervózny manžel. Manžel chce Vám všetko dať. On si myslím, že čím viac maká na tom dome, robí to pre Vás, pre tvoj a dcérkin komfort. Lenže je z toho unavený a nervózný. Podľa mňa sa to medzi Vami celé utrasie, keď dom bude hotový, dcérka bude aj väčšia.
Daj tomu šancu a nerob unáhlené rozhodnutia. Mať dieťa, stavať RD je najväčší stres. Kto to nezažil, nepochopí. Aj my sme stavali, rodina, kamaráti. Všetci sme mali stres. Aj medzi sebou ako partneri.
Ľúbi Ťa, len máte toho veľa. A váž si takého NESEBECKÉHO muža! Áno, aj ty si DOBRÁ žena. Iná by ho obrala aj o posledné gate. Dolu klobúk pred tvojou korektnosťou.
Držím Vám PALCE !!!

autor
21. aug 2022

@eva112014 však práve, len nejako vydržať a verím že bude dobre, ale myslím si že už po tom štvrtku ako vyletel že si to možno uvedomovať začal, lebo odvtedy je jak medik 😀
Ďakujem krásne za vašu reakciu, potešilo ma to ❤️ ja by som nemala srdce ho ošlbať ani keby čo, som dobre vychovaná našťastie 🙂