icon

Chcem opustiť rodinu

13. okt 2022

isto budem odsúdená,no už nejaký čas pri svojej rodine trpim.doslova.
mám pocit,že ma nikto neberie vážne,že nikto nevníma to,že všetko je len na mne.
citim strašnú záťaž,no necítim žiadnu podporu.
som unavená,frustrovaná,priam neznášam každý nový deň.
kazde rano sa teším na večer,kedy budem môcť ísť opäť spat a večer sa netesim na rano,keď budem musieť vstávať.
manžel je alkoholik,alebo ako to nazvať-pije denne,je to otrasne,hnusí sa mi.som s ním jedine kvôli tomu,pretože sama nemám šancu prežiť zo svojej výplaty,s deťmi.
je s ním ťažký život,nerada s ním trávim čas,keď nie je doma,mám pocit,že tej energie mám viac.
najradšej by som odišla,nechala mu deti,všetko na starost,lebo ja to takto už nezvladam.
jemu to je jedno,viem to.

Strana
z2
zafir01
14. okt 2022

V pohode.. Opusti ich. Aj mňa a mojich mladších súrodencov opustila mama (mala frajerov, pôžičky, a veľmi vela pila), a nechala nás s otcom, ktory mal dist tvrdú výchovu, a vedela, že na bije stále.
Hoci som bola radšej, keď boli od seba, a nehadali sa, dodnes som nezabudla, čo vo mne zanechali slová na súde ( ja deti nechcem, mam toho už dist, starala som sa doteraz, nech sa stará aj on)

To je v poriadku, že deti majú aj otca radi. Je to lepšie... Manžel nesúhlasí s liečením? Práve koli tým deťom, ktore ho ľúbia?
Keď budeš mat deti, mas aj výživné. Môžeš požiadať o striedavku aspoň.

Ako mama troch detí, a ako dcéra, ktorú opustila mama ti radím... Môžeš opustiť svojho muža, ale neopúšťaj deti.
A ešte. Skus vyhľadať psychológa. Môže ti veľmi pomôcť. Zvládneš vždy viac, ako si teraz myslíš. Útek je jednoduchý vždy

autor
14. okt 2022

ako som pisala,je s ním ťažký život,o nič ľahšia komunikácia,čiže v tom zmysel nevidím.
áno,on je presne typ človeka,ktorý by skomplikoval aj rozvod,výživné a možno by žiadal deti do svojej starostlivosti.
nikdy som nebola dobrou matkou,v jeho očiach.
ja svoje deti milujem,len to zašlo príliš ďaleko,tiež nemyslím,že by im chýbala matka,ktorá sa o ne nedokáže postarat.
nie je jednoduché odísť s deťmi zo dňa na deň,keď človek nemá kam.azylové domy-tiež to nie je jednoduché,zisťovala som o tom už skôr.
snáď raz vyjde slnko a budem môcť žiť spokojne a pokojne.
ďakujem za všetky rady.

macekovam
14. okt 2022

Super riešenie! Nič lepšie by ma nenapadlo keby som bezcitny sebec mysliaci len na seba.. Tvojim rozhodnutím si mala muža ktorého si mala... Mohla si si vybrať.. Tvoje deti si vybrať nemohli... Sú tu lebo si tak bohužiaľ zasa len ty rozhodla... A chceš ich nechať s niekym koho sama neznášas.... Tvojou aj mužov ou povinnosťou je starať sa o deti.. Tak im zabezpečí lepší život.. Nájdi im podmienky aby mohli šťastnejší vyrastať... Nedá sa dohodnúť napríklad s tvojimi rodicmi? Véd ako ony budú žiť s takým človekom...

podmostom
14. okt 2022

a pychologa si uz skusala? Niekedy je uz clovek taky zniceny a rezignovany, ze uz fakt nevidi sposob ako sa vyhrabat so svojich problemov a chce utiect od vsetkeho.. a vtedy treba vyhladat pomoc. Ak nemas priatelov, rodinu, ktori ta podrzia psychicky aj materialne, tak si najdi pomoc odbornu. Urobis to pre seba, aj pre tie deti. Potrebujes to, zasluzis si to. Utiect od deti ti nepomoze. Ten pocit, ze si od nich odisla, co s nimi je, to ta bude prenasledovat neustale, vobec si tym nepomozes. Samozrejme, ze sa o deti dokazes postarat. Nenechaj sa zmanipulovat muzom, ze ty si neschopna. Naopak, to on ma problem, on je alkoholik a tym padom teraz nedokaze byt ani dobry otec, ani dobry manzel. Nenechavaj mu deti napospas.

elenita
14. okt 2022

Nepisala si tu uz nahodou? Ze pracujes ako upratovacka a muz aj deti sa k Tebe chovaju ako k handre?
Ako stare su deti? kolko ich spolu mate?
Necitala som celu diskusiu, ospravedlnujem sa, ak to tu uz nahodou padlo.

autor
14. okt 2022

nepísala som sem ešte,nie.
ja ani neviem ako reagovať na toľko správ,všetky máte pravdu.aj v tom,že som neschopná a zlá matka.
ja si to uvedomujem.
len keby sa v človeku bilo toľko pocitov,koľko sa ich bije vo mne,možno by bolo jednoduchšie pochopiť to.ja viem,že každý inak zvláda rôzne životne situácie a ja bohuzial nevladzem,ako som napísala.nebudem sa ničím ospravedlňovať.
viem,že moje deti za momentálnu situáciu nemôžu a áno,ja jediná som ta,ktorá im môže pomôcť,aj sebe.
neviem zatiaľ ako,no mala by som niečo robiť.ako ste písali.

bessie12
14. okt 2022

v prvom rade zacni odkladat peniaze, aby ste mali na zaciatok aspon nieco a medzitym hladaj informacie co a ako mozes urobit. Drzim palce nech sa z toho dostanes cim skor.

macik6
15. okt 2022

Zda sa ze je nas viac kto ma zly zivot a nie je lahke odist hoci sa tu inym lahko povie ze odid

1234321
15. okt 2022

Autorka mne prídeš ako totálny zrezignovany a vyhorený človek. Na tvojom mieste by som si našla psychológa, začala riešiť tvoje veci čo ta ťažia a potom asi riešila odchod od muza. Ale deti? Deti snáď môžu za to v akej si ty situácii? Prosím netyraj ich. Majú ta radi. Čo by si urobila ty keby ti toto urobila tvoja mama? Skús sa vžiť do svojich deti.

derdia
4. jan 2023

Ahoj ako si dopadla moja??posunula si sa niekam? Kamoska preziva to iste..je na dne. Neje chudne, nedokaze nic.kazdy den je v ich zivotoch len alkohol. Sice aj ostatne, ale pod vplyvom. Lebo inak nestoji zivot za nic. Aspon tak posobi jej muz.

lavinis
Autor odpoveď zmazal
arrest
19. okt 2023

Ja to mam podobne. Tiez neviem ako dalej. S priatelkou mame dieta ale poslednu dobu sa ku mne sprava akoby som bol len duch, co plati vsetky ucty a plni chladnicku. O sexe ani nehovorim. Cele poobede prekuri a pozera telenovely. Chcem aby odisla ale neviem jej to povedat. Velmi ma len trapi co by bolo s dietatom. Ja by som chcel dieta do svojej vyhradnej opatery- mam zazemie, stabilnu nadstandardne platenu pracu. Ona nema ziadnu nehnutelnost, kej rodicia byvaju v podnajme. Ona vravi ze som alkoholik ale tak tak co mam robit? Pridem z roboty domov, som s dietatom kym ho neide ulozit a potom si dam 5-6 piv lebo ona so mnou aj tak nerozprava a viem ze sex mat nebudeme tak si dam pivko, zahram sa na mobile a idem spat. Som z toho na nervy. Ona je velmi trvdohlava, akonahle chcem situaciu riesit jej odpoved je ze sa hned “postavi na zadne” a ze ked sa mi nepaci, mozme sa aj rozist. Uz minule som mal na jazyku ze zober si tie 2 tasky s ktorymi si prisla a pal dpc. A babo raď!

kitycat
19. okt 2023

@arrest kde bude dieta ked budes v praci? A ak uvazujes nad tou starostlivostou, tak tych 5-6 piv zrus..lebo ten slkohol a nadstandard sa mi trosku biju

A co tak sadnut a prebrat to spolu?

arrest
19. okt 2023

@kitycat no ved v skolke bude. Ja robim 7-15 len pracovne dni. Plus mam plno očr atď… ja si dam pivko len v piatok, resp ked mam na druhy den volno. Ale len jeden den v tyzdni. Aj to ked uz dieta spi.
No snazil som sa ale jej to vyhovuje ako to je. Lebo nechce nic menit, mam jej dat pokoj atd a ked pritlacim tak sa vyhraza ze pojde k mame. Asi to uz ukoncim. A o dieta sa pobijeme na sude.

betulinka1
19. okt 2023

Autorka. Vies co chod si niekde prevetrať hlavu, napriklad niekde na tyzden. Ako pises uz dlhsie o tom premyslas, ked si zistovala tie azylové domy. Neviem kolko maju deti rokov ale ak su uz násťroční mozno by aj pochopili, ze si odisla ale je nutne sa s nimi adekvátne ich veku porozpravat. Postav sa ma vlastne nohy, nestrat s nimi kontakt. Idealne ak by si isla niekde byvat velmi blizko aby mohli prist za tebou. Mozno budes prekvapena ako to cele vnímajú deti. Ale kadopadne vyhladaj odbornú pomoc. Zajdi sa psychologickou ona posúdi, ci to uz nie je depresia a budes potrebovat lieky. Kazda z nas sa niekdy citi ako vyhoreta a neschopná matka ale pokial mas sebavedomie vies s tym pocitom pracovat.

Strana
z2