icon

Chcem veľa od partnera vo vzťahu?

7. sep 2023

Dobre ráno zamýšľam sa nad tým pretože je to aktuálna téma pre mňa. Niečo sa rysuje je to dobrý chlapec a okolie nám fandí. Mám ho rada je s ním sranda je starostlivý... Gentleman ako z knižky.. Pozorný rozumný láskavý vychovaný.. Nepije nefajčí. Dokonalý chlap čo? No moje vnútro nie je spokojné. Neustále som sa stretávala u chlapov s tým že ich nezaujíma môj život moje myšlienky. Uvediem príklad. Minule sa mi potreboval vyrozprávať pretože doma mal fakt vyhrotený konflikt a nezvládal to. Som typ človeka čo vypočuje aj poradí ak treba. Riešili sme to dlho do noci nakoniec to malo korene v detstve spomenula som čosi aj o svojom otcovi a svojich traumach na skole kvôli podobnej veci. Prvu správu odignoroval a pokračoval ďalej vo svojom. Venovala som sa výhradne len jemu. Znova sa nám opakovala situácia z detstva podobná na ktorú som mala riešenie z vlastného života ale žiadalo si to odkryť viac seba a viac svojej zraniteľnosti. Proste veci ktoré nehovorím každému. Pomedzi to zaspal. Vstal až ráno a vyjadril sa len k svojmu že ho to už prešlo. Zabolelo ma že správu kde som odkryla kus seba v dôvere k nemu nespomenul ani slovkom. Nečakala som konkrétnu odpoveď - je mi to ľúto alebo si silná žena alebo podobné klišé. Ale hocičo čo napovie - haló evidujem to a zaujíma ma to. Všetko je v poriadku len ma zaráža že sa ma na nič nepýta. Nič ho nezaujíma. Bolo mi poradene že nemám čakať na otázky ale tak prirodzene ako on rozpráva mne mám aj ja jemu. Lenže on ide stále svoje. Nerozvíja to. Mám pocit že rozprávať s nim o osobnom živote mňa je ako písať si to denníka.. Ani ten mi nikdy neodpovie.

A tak mi prišlo zamyslenie. Je toto vo vzťahu vôbec dôležité aby vás partner vypočul? Buď som poznala takého čo zo mňa všetko ťahal a potom zneužil proti mne alebo takých čo ich nezaujíma. On je typ že každý mu nakladá svoje problémy. Sám mi o tom hovorí. Prečo smerom voči mne neprejaví záujem počúvať? Aspoň raz za čas. Som uzavretý človek ale už keď sa otvorím rada by som cítila bezpečie pochopenie... Dá sa toto oželieť vo vzťahu? Nie som len proste náročná? Ďakujem.
Muži vyjadrite sa aj vy prečo to takto riešite. Keď vidím že neodpovie ku všetkému čo zrovna nie je otázka tak okruh tém ktoré môžeme preberať sa zo dňa na deň zužuje.

Strana
z2
domkakvet
7. sep 2023

@euka210 suhlasim presne tak.

beata_k
7. sep 2023

No ja neviem co tu s tymi red flag furt mate. Chlapec ma trapenie, nie autorka! Autorka len stahuje vsetku pozornost na seba. Aka je ona chudinka. To skor ona mi pride sebecka. On ma starosti a ona chce pohladkat. No neviem, trochu logiky mi tam chyba.

alickapusinka
7. sep 2023

@katarinka89 úplný suhlas s tebou do bodky.

siska53
7. sep 2023

Myslim, ze pre vztah je dolezite, aby ste sa navzajom mohli aj pozdoverovat... Inak to skor ci neskor skonci.. ledaze by si sa nad to povzniesla a butlavu vrbu nasla u niekoho ineho ( kamosky, kamosi)...

patricia255
7. sep 2023

Mne osobne by to veľmi prekážalo a myslím si že aj tebe na tomto vo vzťahu záleží, mať v partnerovi oporu. On je opora každému len tebe nie... veľmi smutné.

Tiež som bola s jedným chalanom čo mi hovoril že ma miluje tak ako ešte nikoho predtým, že som žena jeho snov... ale keď som mu hovorila že ma niečo trápi (napríklad v práci) tak mi povedal - že chodím niekedy za ním s totalnymi pičovinami, že či to ozaj už nemám komu povedať...
Alebo inokedy ma rovnako ako ten tvoj, nevnímal. Ja som mu hovorila niečo čo ma trápilo a pristihla som ho ako sa sústredí na pesničku ktorú si pustil v aute 🙄🙄
Mne to extrémne vadilo, ale aj okolie o ňom hovorilo že je dosť sebec, jeho kamarát mu bol vždy opora, ale on mu nikdy nebol, len ho vysmial...
Takže skús si všimnúť čo o inom hovoria aj iní...

Btw... ja som s ním už neni

hugger
7. sep 2023

Len berie tvoju pozornost a ziadnu svoju pozornost ti nedava. Dost nevyvazene.

libertz
7. sep 2023

Kolko mate obidvaja rokov? Len tak zo zvedavosti... a uz to tu bolo velakrat spominane, je to sebec, egoista... a tvoje reakcie su uplne normalne.

toskanka
7. sep 2023

@autorka K jeho charakteru sa vyjadrovať nejdem, len mi nie je celkom jasné, prečo si o týchto veciach, ako sú pocity, traumy a rôzne problémy píšete a to neskoro do noci? Ďalej píšeš, že ste spolu cca 8 hodín denne, ale to sa bavite skôr o práci, výletoch a pod. Nechápem, prečo ste zvolili takúto formu komunikácie o veciach, ktoré sú pre teba dôležité? Alebo som niečo zle pochopila?

Strana
z2