Chcete zostať navždy single bez partnera?
POPROSIM PRISPIEVAT LEN ZENY. Nechcem tu mať debatu o nesmrteľnosti chrústa a nezaujíma ma ani ako to majú single muži. Teda otázka je ste tu také single ženy čo si už ani partnera nehľadáte a nechcete do budúcna? Ak áno Váš dôvod? Aký máte vek a prípadne máte deti?
Ja som sa tak rozhodla po zlých skúsenostiach s mužmi v minulosti a potom aj po skúsenostiach so zoznamkami kde na rande prišli len divní muži. Mám už 38 a v podstate už si ani riadne neviem predstaviť s nejakým chlapom spolu bývať a prispôsobovať sa, vekom som si zvykla už na svoje pohodlie a kľud.
Tak vždy lepšie samej ako v tých nefunkcnych vztahoch ostavat lebo deti, pes, majetky atd.😁.Osamelosť vo vztahu je omnoho bolestivejšia.A nefunkcny vztah človeka casom psychicky a následne i fyzicky znici
Mam 39 a malé dieťa,chlapi aj sú aj dobrí ale neplanujem rozširovať sa o ďalšie deti,tak mi nič neponáhľa a to je super pocit🙂
Či budem alebo nie s niekým, neriešim a nerobím z toho drámu
Takže fajn
51rokov, 9 rokov sama. A nehľadám. Tiež si už neviem predstaviť žiť s mužom 🤔
@anonym_autor zaujímavé, ja mám šibnutého muža v kamióne,, no moja dcéra má 27 rokov a nikdy nikoho nemala a ani nechce .... a deti tie už vôbec nie 🤣
@anonym_autor som sama uz treti rok /47/ mam syna este je maly. Nemam na vztah energiu, vsetko co mi zostalo spotrebujem pre seba a syna. Nikdy som nemala idealneho partnera a na zazraky neverim. Nikoho nehladam neviem si to predstavit..Ale ty mas 38, si mlada...
Pripajam sa, po viacerych pokusoch ostanem radsej bez partnera. Potomstvo mam, mam pre koho zit a venovat sa. Ked pojde z domu, budem sa viac venovat sebe a profesii. Ak este niekedy nejaky chlap, rozhodne nie do spolocnej domacnosti. Nedavno ma jeden takmer uhnal, co chcel so mnou zit uz na druhy den po zoznameni. A bol tak na mne naviazany, ze som to po par tyzdnoch nevydrzala a ukoncila to. Spolocne byvanie - nie. Vztah - neviem, vsetko poriadne je uz vypredane 😀 Skor nie ako ano. Ci mi to vadi? Nie. Necitim osamelost, len zijem sama - ak neratam deti.
@anonym_autor mám 47, 3 roky som rozvedená, 2 malé deti. Vzťah určite už nechcem. Mala som nejakých občasníkov,ale to je maximum čo chcem. Nápadníkov mám veľa, ale vzťah nechcem. Veľmi mi vyhovuje žiť sama s deťmi.
Osamelo sa rozhodne necítim. Mám kamošky a koníčky a maximálne mi to vyhovuje.
po zlych skusenostiach sa ti necudujem, asi uz nechces riskovat nejake nalezy v mobile ako ine zeny, zoznamky, tajnostkarstvo, riesit u psychologa uzkosti, vobec sa niektorym zenam necudujem, ze sa takto rozhodnu, len vsetko ma svoje ale, byt sama na vsetko je narocne
Mám 52 rokov, 3 deti a nový vzťah nechcem a ani si ho neviem predstaviť. Takto mi to vyhovuje. Ja sa tých chlapov asi trochu aj bojím.
mam 40, som bezdetna za sebou niekolko vztahov ktore sa nepodarili, ten posledny ma takmer znicil, som ozaj rada ze sa nemusim nikomu prisposobovat preverovat atd ale keby sa cirou nahodou objavil niekto kto ma zaujme noa bude sa mu dat doverovat sancu mu dam....
Aj celkom chapem, ze uz zena (po zlych skusenostiach) nechce vztah, alebo ist s niektorym byvat a brat si ho, ale aby zena nemala niekolko rokov sex a nechyba jej mi pride fakt divne/ zvlastne/ nepochopitelne 🤷♀️ Take dve osobne poznam a tym to teda ide riadne na hlavu 🙈
Aj celkom chapem, ze uz zena (po zlych skusenostiach) nechce vztah, alebo ist s niektorym byvat a brat si ho, ale aby zena nemala niekolko rokov sex a nechyba jej mi pride fakt divne/ zvlastne/ nepochopitelne 🤷♀️ Take dve osobne poznam a tym to teda ide riadne na hlavu 🙈
@anonym_1441a4 Si chlap alebo žena? Prečo myslíš že sex u ženy je dôležitý pre psychické zdravie? Pričom vieš koľko je párov čo nemávajú sex alebo len na Vianoce a tým to na hlavu podľa teba nejde?
Ako zase muž sex potrebuje väčšinou viac, ale žena za mňa nie a nie je kvôli nedostatku sexu na hlavu, to je len hlúpy stereotyp zaužívaný. Však aj v prírode, samec je nadržaný nonstop, ale samica nedá pokým práve sa nechce oplodniť a necíti že to vyjde a nie je na hlavu kvôli tomu že dlhší čas nemá sex...
Proste žena má potrebu a chuť ak ju niekto priťahuje alebo chce deti, ale ak ju nik nepriťahuje alebo nechce deti sex jej nechýba. Mám aj kamošku čo teda ak je vo vzťahu skôr na začiatku muž jej nestačí lebo ak niekto ju priťahuje chce to aj niekoľkokrát denne, ale ak je bez chlapa 2-3 roky nechýba jej to vôbec...
Ano som dobrovolne sama cca od 40tky (aktualne mam 57) dieta mam jedno dospele. Milujem svoju slobodu, nemam absolutne najmensiu chut sa o niekoho starat, niekomu sa prisposobovat, robit kompromisy, riesit tie kadejake vztahove sr*cky, nechcem uz sex, takze nemam najmensi dovod zavesit si niekoho na krk. Uz len z tej predstavy ma uplne striasa. A ked tu citam vsetky tie otrasne vztahove pribehy, vzdy si v duchu poviem, aka som stastna, ze som sama.
Žiť v dlhodobom vzťahu je únavné. Má to síce aj plusy, ale večne kompromisy. A kvôli čomu vlastne?
Žiť v dlhodobom vzťahu je únavné. Má to síce aj plusy, ale večne kompromisy. A kvôli čomu vlastne?
@anonym_f27405 Ved to. Takto mas telku iba pre seba, wc vzdy volne, doska dole. Co viac este chciet ...
@anonym_autor lepsie sama ako s niekym len preto ze tak to ma byt.
Som vydata, mam 50,deti vyletene z hniezda. Manzelstvo je uz len o rutine. Vzdy som zastavala nazor, ze ak raz zostanem sama, nechcem o ziadnom inom chlapovi nic vediet a chcem mat len svoj klud. Ale clovek mieni a zivot meni. Spoznala som muza o 15 rokov starsieho, inteligentneho, jemneho, tiez zlomeneho v manzelstve, kde je zena od neho starsia a vyzera ako jeho mama, nic mu uz nedava, on naopak sportovec, intelektual, a s tuzbou dat este tolko lasky.... Pozname sa 4roky, ale posledne 2-3 mesiace sme sa velmi zblizili cez whatsapp, je cudzinec a striedavo travi cas tu a vo svojej krajine. Sme v stadiu uzivania si tajne vzajomnu pritomnost a nase sny, objatia a bozky s nim su neskutocne a s tymto muzom by som si vedela predstavit stravit dalsie roky, medzi knihami, filmami, cestovanim. Financne sme obaja za vodou, ale stale je tam ta olovena gula nasich manzelstiev. Nevieme, co bude dalej, zatial si uzivame pritomnost.
Ja ti hovorim-nikdy nehovor nikdy, nerob unahlene zavery, lebo nevies, co ti zivot prinesie.
Som vydata, mam 50,deti vyletene z hniezda. Manzelstvo je uz len o rutine. Vzdy som zastavala nazor, ze ak raz zostanem sama, nechcem o ziadnom inom chlapovi nic vediet a chcem mat len svoj klud. Ale clovek mieni a zivot meni. Spoznala som muza o 15 rokov starsieho, inteligentneho, jemneho, tiez zlomeneho v manzelstve, kde je zena od neho starsia a vyzera ako jeho mama, nic mu uz nedava, on naopak sportovec, intelektual, a s tuzbou dat este tolko lasky.... Pozname sa 4roky, ale posledne 2-3 mesiace sme sa velmi zblizili cez whatsapp, je cudzinec a striedavo travi cas tu a vo svojej krajine. Sme v stadiu uzivania si tajne vzajomnu pritomnost a nase sny, objatia a bozky s nim su neskutocne a s tymto muzom by som si vedela predstavit stravit dalsie roky, medzi knihami, filmami, cestovanim. Financne sme obaja za vodou, ale stale je tam ta olovena gula nasich manzelstiev. Nevieme, co bude dalej, zatial si uzivame pritomnost.
Ja ti hovorim-nikdy nehovor nikdy, nerob unahlene zavery, lebo nevies, co ti zivot prinesie.
@anonym_1b4fa8 dpc keď si predstavím, že by ma podvádzal 65 ročný dedo, mám dosť.
@anonym_1441a4 Si chlap alebo žena? Prečo myslíš že sex u ženy je dôležitý pre psychické zdravie? Pričom vieš koľko je párov čo nemávajú sex alebo len na Vianoce a tým to na hlavu podľa teba nejde?
Ako zase muž sex potrebuje väčšinou viac, ale žena za mňa nie a nie je kvôli nedostatku sexu na hlavu, to je len hlúpy stereotyp zaužívaný. Však aj v prírode, samec je nadržaný nonstop, ale samica nedá pokým práve sa nechce oplodniť a necíti že to vyjde a nie je na hlavu kvôli tomu že dlhší čas nemá sex...
Proste žena má potrebu a chuť ak ju niekto priťahuje alebo chce deti, ale ak ju nik nepriťahuje alebo nechce deti sex jej nechýba. Mám aj kamošku čo teda ak je vo vzťahu skôr na začiatku muž jej nestačí lebo ak niekto ju priťahuje chce to aj niekoľkokrát denne, ale ak je bez chlapa 2-3 roky nechýba jej to vôbec...
@anonym_autor
Som zena a sex potrebujem k zivotu. Takze nie nie je to pravda aj my zeny (ako citam poniektore) potrebuju k zivotu sex 🙂 A ze ma nejaky par sex iba na Vianoce, alebo vobec tak to tiez nie je uplne asi ok 🙂
Nic take ako "dobrovolne single" neexistuje, taki ludia su vzdy luzri ktori si nevedia nikoho najst alebo udrzat a preto sa snazia navonok presvedcit svoje okolie ze oni to vlastne tak chcu. Nie, nie je to normalne ani zdrave, clovek je spolocensky tvor a rodina je zakladna jednotka zdravej spolocnosti.
@anonym_autor Ano, ja som tak nastavena uz par rokov. Vek 35. Nemam nic proti otvorenemu vztahu, ale zit so ziadnym muzom nechcem. Nevadi mi byt ani bez vztahu. Nam rada svoje pohodlie a to, ze sa nemusim nikomu prisposobovat. Sex mam aj bez toho, blizkych ludi, co ma podrzia a podporia tiez. Som asi prilis narocna, ale je mi to jedno. Aby som bola vobec ochotna zit s niekym, muselo by to mat pre mna zmysel, teda zivot s takym clovekom by pre mna musel byt prijemnejsi a lahsi ako zivot bez neho. Ale moj zivot ako slobodnej si uzivam, tak naco by som to zahadzovala a komplikovala si to.
Nic take ako "dobrovolne single" neexistuje, taki ludia su vzdy luzri ktori si nevedia nikoho najst alebo udrzat a preto sa snazia navonok presvedcit svoje okolie ze oni to vlastne tak chcu. Nie, nie je to normalne ani zdrave, clovek je spolocensky tvor a rodina je zakladna jednotka zdravej spolocnosti.
@anonym_9dbbf6 človek je stvorený na život s inými ľuďmi. To je fakt. A tieto príspevky, ako je dobré single ženám bez chlapa sú od žien, ktoré na začiatku chceli vzťah, chceli lásku, a hľadali si pár, muža. Ale bohužiaľ, vo vzťahu ich muž zneužíval, používal, boli za slúžku, alebo sa o nich muž nezaujímal, alebo ich inak zanedbával, tak sa trápili, a keď sa oslobodili od takého vzťahu, tak si povedali, že je lepšie byť single. No nie, nie je, je lepšie byť v pár, ale vo funkčnom pare. Ale zase, je lepšie byť single, ako byť v zlom páre, so zlým mužom. Takže prirodzené poradie pre každého normálneho psychicky a fyzicky zdravého človeka je 1. Zdielať s niekým, byť s niekým, byť v pare
2. Byť sám, je lepšie ako byť v zlom páre
@anonym_9dbbf6 Nemáš celkom pravdu. Ja som odišla s deťmi od manžela, lebo v tom vzťahu bolo veľa bolesti a nepochopenia. Manžel by chcel, aby sme prišli naspäť, ale nikto z nás to nechce, ani ja, ani deti. V mojom prípade som teda úplne "dobrovoľne single" a na jednej strane si uznám, že báť sa nového vzťahu asi nie je ktovieako zdravé, ale v mojom prípade (aj v prípade iných žien s podobným osudom), je to asi úplne pochopiteľné. Od kedy som s deťmi sama, tak sa mi neskutočne uľavilo, už nemusím doma chodiť po špičkách, deti sú tiež pokojnejšie a spokojnejšie, aj známky sa im zlepšili. Radšej si vyberám život bez partnera...aj bez sexu...s partnerom, ktorý je taký ako môj ex, je aj tak sex len utrpenie, ktorému sa chceš radšej vyhnúť.
@anonym_9dbbf6 človek je stvorený na život s inými ľuďmi. To je fakt. A tieto príspevky, ako je dobré single ženám bez chlapa sú od žien, ktoré na začiatku chceli vzťah, chceli lásku, a hľadali si pár, muža. Ale bohužiaľ, vo vzťahu ich muž zneužíval, používal, boli za slúžku, alebo sa o nich muž nezaujímal, alebo ich inak zanedbával, tak sa trápili, a keď sa oslobodili od takého vzťahu, tak si povedali, že je lepšie byť single. No nie, nie je, je lepšie byť v pár, ale vo funkčnom pare. Ale zase, je lepšie byť single, ako byť v zlom páre, so zlým mužom. Takže prirodzené poradie pre každého normálneho psychicky a fyzicky zdravého človeka je 1. Zdielať s niekým, byť s niekým, byť v pare
@anonym_5f814e
Vobec nie. Ja som mala s muzmi prevazne dobre akusenosti. S predposlednym ex som mala 9 rocny vztah, s poslednym ex 5 rocny. To bolo tak 3 roky dozadu. Obaja ma poziadali o ruku (ten druhy dokonca 2x), odmietla som. A nie preto, zeby to boli vadne kusy. Obaja boli skveli a doteraz sme priatelia. Byt dobrovolne slobodna je uplne normalna vec, len asi niektori muzi nedokazu prezit, ze sa tak zena moze slobodne rozhodnut a nie je k tomu nutene. Že jej zivot s muzom k stastiu nestaci a sloboda je pre niektoru zenu ovela cennejsia. Nastastie zijeme v dobe, kedy si kazdy moze zit, ako sa mu zachce.
By the way, kolko je takych muzov, co ked zistia, co vsetko obnasa vztah a rodina od manzelky zdupkaju a uzivaju si svoj slobodny zivot, starosti a zodpovednost nechaju na nu. Ja si uzivam staromladenecky zivot bez toho, aby som za sebou nechala utrapenu manzelku a opustene deti. Ked si muzi vedia uvedomit po rokoch, ze im je lepsie samym, slobodnym a bez zavazkov, preco by si to iste nemohli uvedomit aj zeny a vedome si to nevybrat? Lebo zivot s muzom je taky skvely, ze ziadna zena bez muza nedokaze byt stastna? 😄
@anonym_5f814e Si uplne mimo 😀. Len preto, ze ty a mnohe ine zeny su zavisle od niekoho ineho a ako vidime casto aj tu, radsej budu nestastne v zlom vztahu, podvadzane, tyrane vsetkymi moznymi sposobmi, partner voci nim nema ziadnu uctu, respekt atd., hlavne, ze nie su same, plus casto nie su schopne same sa postarat o seba a deti a/alebo nemaju kam ist. Mna partner ani netyral, ani nepodvadzal, aj ma miloval, aj sa staral o domacnost a dieta, nrpil, nefajcil, zarabal, ale ja som sa vo vztahu casom dusila, ja proste asi niesom vztahovy typ, mna to vyslovene nebavilo a nenaplnalo byt vo vztahu a tak som po 10 rokoch odisla a odvtedy som sama a milujem tento moj zivot. Je mi sstrasne smiesno, ked citam teba a tebe podobne, zavisle na muzoch a vztahoch 😅. A zaujem bol aj stale je, dokonca ten byvaly, odkedy som od neho odisla je sam cele roky a stale by chcel, aby som sa vratila. Sme v kontakte, ale navrat nehrozi. Ani iny chldp 😀
@anonym_5f814e Si uplne mimo 😀. Len preto, ze ty a mnohe ine zeny su zavisle od niekoho ineho a ako vidime casto aj tu, radsej budu nestastne v zlom vztahu, podvadzane, tyrane vsetkymi moznymi sposobmi, partner voci nim nema ziadnu uctu, respekt atd., hlavne, ze nie su same, plus casto nie su schopne same sa postarat o seba a deti a/alebo nemaju kam ist. Mna partner ani netyral, ani nepodvadzal, aj ma miloval, aj sa staral o domacnost a dieta, nrpil, nefajcil, zarabal, ale ja som sa vo vztahu casom dusila, ja proste asi niesom vztahovy typ, mna to vyslovene nebavilo a nenaplnalo byt vo vztahu a tak som po 10 rokoch odisla a odvtedy som sama a milujem tento moj zivot. Je mi sstrasne smiesno, ked citam teba a tebe podobne, zavisle na muzoch a vztahoch 😅. A zaujem bol aj stale je, dokonca ten byvaly, odkedy som od neho odisla je sam cele roky a stale by chcel, aby som sa vratila. Sme v kontakte, ale navrat nehrozi. Ani iny chldp 😀
@anonym_d6e644 ty budes moja krvna skupina.
Pravdou je, ze vztah a manzelstvo - to je usporiadanie, z ktoreho tazia ovela viac muzi ako zeny. Pre muza je podla mna ovela vyhodnejsie byt vo vztahu ako byt single. Pre zenu je to presne naopak.
@anonym_d6e644 ty budes moja krvna skupina.
Pravdou je, ze vztah a manzelstvo - to je usporiadanie, z ktoreho tazia ovela viac muzi ako zeny. Pre muza je podla mna ovela vyhodnejsie byt vo vztahu ako byt single. Pre zenu je to presne naopak.
@anonym_210414 Presne tak. Pre muza je to vyhoda, pre zenu opak. Absolutne suhlasim 🙂
@anonym_autor no ja mam takého kamoša, ktorý sa k ženám 45+ vyjadruje asi tak, že moja zlata ty tam sed, čakaj a bud rada, že ešte vôbec niekto príde za tebou. Chcem tým povedať, že nakoľko je dost takýchto chlapov, tak preto je veľa žien single
Pripajam sa, po viacerych pokusoch ostanem radsej bez partnera. Potomstvo mam, mam pre koho zit a venovat sa. Ked pojde z domu, budem sa viac venovat sebe a profesii. Ak este niekedy nejaky chlap, rozhodne nie do spolocnej domacnosti. Nedavno ma jeden takmer uhnal, co chcel so mnou zit uz na druhy den po zoznameni. A bol tak na mne naviazany, ze som to po par tyzdnoch nevydrzala a ukoncila to. Spolocne byvanie - nie. Vztah - neviem, vsetko poriadne je uz vypredane 😀 Skor nie ako ano. Ci mi to vadi? Nie. Necitim osamelost, len zijem sama - ak neratam deti.
@anonym_6b007b to musela byt veľká láska aj prsteň ti dal? Toto zvyknú robiť takí špekulanti co chcú ženu do postele, nejakú naivku asi nájdu

Tvoj zivot, tvoje pravidla, tvoja samota.