Chlap v rozvodovom konaní
Sli by ste s nim von na rande a take? Zatial len piseme.
Rozvod sa taha deti a majetky
@akiana ano vykrikovala a urazala
@akiana mas pravdu veru. Pustim to radsej z hlavy a nebudem si komplikovat zivot
No presne 😊 nech si on svoj zivot najprv vyriesi sam
Rozvod sa síce ťahať môže. No pokial sa chceš vyhnúť problémom, nemať nervy,.. pockala by som si aspoň na to, kedy bude byvat sam. To by bola taká moja hranica cez ktorú by som určite nešla. Výhovorky, nevyhovorky, pokial naozaj chce a mysli to vážne, bývanie si nájde.
@tiika on byva sam
Zena s deti odisla
Len ten dom budu musiet predat len caka sa na majetkove
najprv je rozvodove pojednavanie, a potom sa dava do 3 rokov dalsi navrh na vysporiadanie majetku. Nie je to dokopy
Tak už je rozvedený? Keď čaká na vysporiadanie majetku?
Opýtaj sa ho, kedy majú termín pojednávania 🙂 rozvodového samozrejme (keby sa chcel vyhovárať na majetok). Majetok sa bude riešiť až po tom, ako nadobudne rozsudok právoplatnosť (najskôr mesiac po pojednávaní, ak sa žiadna strana neodvolá). Delenie majetku môžu vyriešiť aj mimosúdne. My sme spísali dohodu, ktorú sme obaja podpísali pred notárom.
Ak obe strany súhlasia s rozvodom a majú jasno aj v starostlivosti o deti, rozvedú ich na prvom pojednávaní. Nie je v záujme súdu to zbytočne naťahovať a presviedčať ich, aby spolu ostali 🙂
Keď sú obaja dohodnutí, rozvod je rýchlo. Trepe ti sprostosti do hlavy.
Vieš čo, ja som sa rozvádzala v čase korony, nekonečne dlho a to sme mali aj rodičovskú dohodu spísanú aj sme boli poriadne na všetkom dohodnutí. Keď nás konečne rozviedli obaja sme už mali nový vzťah. Ja by som ho hneď nezatratila, zisti si čo je vo veci. Ale majetky sa vysporiadajú až po rozvode, ak tvrdí, že je problém toto tak by som bola ostražitá .
Takze ako to je? Je rozvedeny alebo nie? Zena odisla a on ostal v dome sam a on caka na majetkove vysoriadanie a kvoly detom??? To ti riadne bludy naklamal...nehnevaj sa, trepe sprostosti...daj jeho nick, napiseme mu, preklepneme a ked minimalne dvom dalsim napise ako hlada "len" kamaratku, tak by som ho poslala do riadnej zumpy...a ver, ze namotava aj ine a nie si jedina....
Ta jeho zena velmi dobre vie preco odisla od tohto alfa samca a krala muzskeho pokolenia...keby si sa jej opytala na jej pana manzelika, by si sa dozvedela naozaj zaujimave veci...
Baby tak takto teraz by mali ma 2 pojednavanie a uz by ich mali rozviest potom ten majetok
Tak už vyčkaj.
@koniarova uvidim zas nejdem sa z neho zblaznit zatial len kamosi, nech si teda da veci na poriadok. Ale javi sa byt fajn tak uvudime. Mnoho ludom manzelstvo nevyslo netreba hned zatracovat
Určite netreba zatracovať. Ale tu chvíľu,by som ja ešte vydržala. Vadilo by mi, začínať niečo s kvázi ešte stále ženatým mužom.
@koniarova presne tak to vnimam
V ktorom okamihu je muž definitívne slobodný?
Keď od neho partnerka odišla? Keď prestal mať svoju partnerku rád? Keď sa odsťahoval? Keď sudca rozhodol ?
A tiež: slobodný na čo? na rozhovor, na spoločnú kávu, kino, obed, sex, na nasťahovanie sa k nemu?
Svet nie je čiernobiely a každá situácia má svoje špecifiká. Keď zoberieš do úvahy málo informácii a položíš jednoduchú otázku dostaneš jednoznačné a pravdepodobne nesprávne odpovede.
Si to ty kto vie o vašej situácii najviac a najlepšie vieš zhodnotiť aká je jeho motivácia, kde presne je, aké istoty očakávaš a aké ti je schopný poskytnúť. Si to len ty kto určuje hranice toho čo všetko si s ním ochotná robiť v každej fáze jeho rozchodu.
Su v tomto rozhodovaní rizika? Samozrejme že sú. Môže byť klamár, manželka sa môže vrátiť, znovu sa do nej môže zaľúbiť, nasťahovať sa k nej alebo sa môžu znova vziať, alebo môžeš byť len prevozníkom k jeho ďalšiemu vzťahu.
Ale rizikom je aj čakať kým bude všetko úplne jasné a život za teba vyrieši všetky otázniky. Rizikom je to preto, že počas tvojho čakania sa môže objaviť žena ktorá je schopná zniesť malé riziko a nenechá si čakaním ujsť správneho chlapa.
@hugger ach ano, vsetko je to velmi relativne ja viem. Jasne ze ma neovplyvni tot legenda z konika ktora v kazdej teme osiera svojho ex kamosa co ju poslal do riti ,ani nikto iny, len som si to trochu chcela rozobrat v zmysle viac hlav viac rozumu. Avsak, nejdem sa k nemu ani stahovat ani robit si dieta takze sa svet nezruti keby to nevyslo a budem o skusenost bohatsia. Paci sa mi tvoj nazor.
Neviem...je veľa ľudí, ktorí pred rozvodom spolu žijú roky zo zotrvačnosti, možno si žena niekoho našla, alebo je iný dôvod rozvodu.Nemusi byť chlap hneď klamár, podvodnik, oblbovac...neviem prečo by ste sa nemohli stretávať?
@luccija
@luccija ano ved mas pravdu. Mne je vtipne ake moralistky zrazu su tu a pritom pani si pamatam z inej temy ako starsi a vydatu co spavala roky so zenacom napriklad.
Tento moj sa rozvadza lebo sa rokmi odsudzili on robil v zahranici. Mozno si aj jeho zena nasla ineho to uz neviem nepytala som sa ved to je ich vec zas este taky vztah nemame ze takto doverne veci si hovorit.
Asi ako pise hugger treba skusit.
Ja len usta otvaram tu na tom koniku. Roky som tu a tie nicky uz tak poznam ze sa az rehocem
Autorka, je to uplne jednoducha rovnica - ci sa rozvadza alebo nie - TY chces vztah alebo kamaratstvo? Lebo on ti momentalne vie a chce ponuknut len to druhe. Uplne si vyhod z hlavy, ze teraz budes akoze jeho kamaratka a po rozvode budete mat vztah. Ty ber do uvahy len pritomnost, a nie mozno-potencialnu buducnost, a v pritomnosti on normalny, oficialny vztah s tebou nechce. Toto moze dopadnut len zle, lebo uz teraz vy dvaja nie ste na jednej lodi v tom, co chcete.
@hugger Ale tu nikto netvrdi, ze je klamar, podvodnik, ma zle umysly, a neviem, co este. Vychadza mi, ze autorka ho spoznala na zoznamke, kam on isiel s tym, ze hlada “kamaratku” pocas rozvodu a “potom sa uvidi”. Clovek, ktory chce a je pripraveny na vztah nema problem to takto konkretne aj formulovat. Ten, kto hlada “kamaratku”, obvykle hlada vsetky vysady vztahu ako sex, spolocne straveny cas, butlavu vrbu, ale nie je schopny alebo ochotny zaviazat sa k zodpovednostiam, ktore vztah obnasa. Je podla mna teda velmi naivne mysliet si, ze z takehoto “kamaratstva” casom bude nieco viac, pretoze to ovela castejsie nie je ten pripad. Ten typek je nanajvys dost nezodpovedny, kedze kasle na to, ze protistrana si moze k nemu vybudovat city.
Tiez by som tu neargumentovala tym, ze “nic sa nedeje ak to nevyjde”, pretoze sa deje - sklamanie, zlomene srdce, strata dovery. Jasne, to sa moze stat aj vo vztahu, ktory zacal normalne ako vztah, ale tym, ze si budeme z podivnych kamaratstiev malovat buducnost, sa toto riziko dost zvysuje. Na svete je milion slobodnych muzov pripravenych na vztah, tak nevidim dovod lipnut na tejto riskantnej situacii.
A ked uz - ked rozvod prebehne a on predsalen bude chciet vztah, v dnesnej dobe internetu si autorku najde aj o 2-3 roky.
@akiana vobec nerozmyslam o vztahu ani to nikde nepisem. Len ci vobec uvazovat o rande, alebo mate skusemosti ze bude cely cas vyplakavat o rozvode. Lebo ved online priestor znesie vela a napisat moze hocico. Ale asi sa to zovseobecnit neda a bud risknem blby vecer, alebo ho pustim z hlavy, zepravda
Jaj tak ked neuvazujes o vztahu, tak potom s nim chod na rande, jasne. Ja som bola v tom, ze si na zoznamke hladala vztah.
Stretni sa a nemaj očakávania.Ved sa nejdes vydavat 😀
sla by som na rande a videla by som, ci su nejake red flag.
ale pokial spolu neziju, tak Ti moze byt v podstate jedno, ci je na papieri zenaty, alebo nie.
ja som sa rozvadzala 1.5 roka, a v tej dobe som si nasla aj noveho partnera.
pokial nezaregistrujes ziadne red flag, tak by som to neriesila, ci je v procese rozvodu alebo nie. vsak ono sa to casom nejako vykrystalizuje.

Vies, popisat by si chcel s niekym, kto ho dobre pozna, komu doveruje. Vyplakat sa chodime kamaratom, rodine. Ked niekto mladej babe na zoznamke rozprava, ze si “chce len popisat”, never mu ani slovo. Ty chces a zasluzis si normalny perspektivny vztah, nie robit zadarmo terapeutku a butlavu vrbu.