icon

Chodí s vami priateľ na pohotovosť, keď je vám zle?

21. júl 2025

Ahojte, tie ktoré máte iba priateľa, nie manžela a prípadne nebývate spolu. Chodí s vami priateľ ku lekárovi, keď je vám naozaj zle? Nemyslím na kontrolu, na krv apd. Včera som 2x skončila na urgente. Naposledy o pol noci. Priateľ doma pri telke a neskôr spal, že čo mi tam on pomôže, keď tam bude. Dnes od rána behám po nemocniciach a vybavujem si CTčko, so slzami v očiach, je mi zle na odpadnutie. Všade termín na koniec augusta. On bol v obchode, ale je mu veľmi horúco, tak teraz len leží doma a oddychuje. Keď som mu s plačom povedala, že prečo nebol so mnou, povedal, že či to má so mnou teraz behať po lekároch? A prečo... že aj jemu je zle. Sme spolu už nejaký čas, nie je to čerstvé... že vraj ja len behám po lekároch.
No áno, mám kopec lekárov, ale iné je kontrola na reumatológii a neurológii a iné je keď od bolesti neviete existovať. Na všetko som sama....

Strana
z5
lucasko23
25. júl 2025
@anonym_6778be

No ak Ty máš kopec zdravotných problémov a priateľ je zdravý človek, jednoducho ťa nechápe, nevie si predstaviť ako sa cítiš. Ja osobne tiež nechápem ľudí, ktorým stále niečo je, niečo ich boli, furt chodia po nejakých vyšetreniach a furt nie sú zdraví a stále len riešia svoje zdravie. A hlavne, ak sú to mladí ľudia. Takým ľuďom sa vyhýbam. A do vzťahu s chronicky chorým človekom by som nikdy ani nešla. A práve toto je jeden z dôvodov - chcem si život užívať, nie riešiť niečie choroby, stresovať sa a báť sa, čo mu zase je a v neposlednom rade sa prispôsobovať jeho zdravotnému stavu.

@anonym_6778be buď rada že nemáš žiadne zdravotné problémy ....a že sa takým ľuďom vyhybas čo majú lepru?ak toto učíš aj svoje deti tak už chápem prečo tie deti sú v školách arogantne a drzé a sa vysmievajú iným....

dooodka
25. júl 2025

Chodili sme spolu, nebývali sme spolu a bol somnou skoro 6 hodín na pohotovosti a len tak tak, stíhal nočnú. Ide o to, či si mu priamo povedala je mi zle potrebujem odviesť, alebo si to len čakala bez vyslovenej prosby. Ale aj tak, za mňa aj samého ho mohlo napadnúť, že asi je rozumnejšie nenechať ísť človeka, ktorému je zle samého…. Taký základ empatie k človeku, ktorého mám úprimne rád.

autor
25. júl 2025
@dooodka

Chodili sme spolu, nebývali sme spolu a bol somnou skoro 6 hodín na pohotovosti a len tak tak, stíhal nočnú. Ide o to, či si mu priamo povedala je mi zle potrebujem odviesť, alebo si to len čakala bez vyslovenej prosby. Ale aj tak, za mňa aj samého ho mohlo napadnúť, že asi je rozumnejšie nenechať ísť človeka, ktorému je zle samého…. Taký základ empatie k človeku, ktorého mám úprimne rád.

@dooodka nie, vyslovene som mu to nepovedala, kedze v minulosti som mu sa ho na to pytala a on mi povedal, ze teraz mam s tebou chodit po lekaroch alebo co? Cize nie, neopytala som sa ho to. Ale mne ked niekto o 23,00 hod ( koho milujem, aspon to tvrdim ) napise spravu, ze je mi velmi zle, idem do nemocnice a predtym s nim telefonujem a viem, ze jej je zle uz od poobedia - tak sama od seba by som povedala, zlatko idem s tebou, nepojdes sama teraz v noci, ked ti je zle. To je pre mna elementarna slusnost vo vztahu.

elenka.k
25. júl 2025

- tak to vyzerá, že vlastne, my ti tu máme odsúhlasiť, potvrdiť - že si dobre spravila, že si ho nechala ... ?
Prepáč, nehnevaj sa. Človek by si mal vedieť si o niečo požiadať. Ak vie, že potom mu to bude vadiť, nemal by sa hnevať na toho druhého. Zvlášť, sú niektorí chlapi / česť výnimkám / ktorým treba všetko vravieť. Ak ti bolo zlé od poobedia a nepošla si k dr.
- v noci si mala zavolať k sebe záchranku.
Zvykneme byť často sklamaní - lebo očakávame, že partner / ka / sa zachová v určitej situácií ako my. A tak to dopadne, namiesto toho, aby sme sa hnevali sami na seba
- hneváme sa na celý svet.
Pekné hľadanie partnera - ktorý sa bude chovať, podľa tvojich predstáv. Alebo, ako si ho naučíš. 😎 🍀

anonym_e99754
25. júl 2025

@anonym_autor a teda ste sa rozisli, on ti vratil peniaze co ti bol dlzny a uz mas vysledky z vysetreni? co ti nakoniec zistili?

anonym_f3bd36
25. júl 2025

A co ti vlastne povdedali na urgente? Aky je zaver vysetrenia resp diagnoza? Pokial ta objednali na koniec augusta a mas bolesti, neviem ci si tu pisala, o ake bolesti sa jedna, ale zjavne sluzbukonajuci lekar usudil, ze to nie su bolesti na hospitalizaciu.
Mas bolesti brucha? Mas bolesti chrbta? Ja mavam napriklad bolesti chrbtice a pohyboveho aparatu a tiez mam pocit, ze umriem, ale zit sa s tym da a skor mi s tym asi nepomozu.
Tiez je rozdiel, ci si mala nahlu zmenu zdravotneho stavu bez predchadzajucich prejavov alebo mas nejaky dlhodoby problem, ktory sa ti aktualne prehlbil a musela si ist od bolesti na urgent a v tom pripade si to musis riesit cestou obvodneho lekara a specializovanej ambulancie.

anonym_f3bd36
25. júl 2025

A teda k otazke, ja mam manzela, dlhe roky sme spolu mali vztah, zasnubili sme sa a planovali svadbu, medzicasom som otehotnela a v tom case sme boli snubenci. Nemyslim si, ze ci je ten muz tvoj priatel, snubenec, manzel hra rolu, ale budis. Ked som mala zdravotne problemy suvisiace s tehotenstvom alebo pravidelne prehliadky na gynekologii som si obehala sama. Bol so mnou 2x na 3D, na poslednej poradni a dokonca ma odviezol k porodu, isiel domov a ked zdravotny personal usudil, ze moze prist, volala som mu a prisiel a bol tam so mnou kym som neodrodila. To, ze so mnou nechodil na zdravotne prehliadky, urgenty atd som nepokladala za red flag, odsedela som si urgenty aj sama, ked som potrebovala nahle odist z prace pre zmenu zdravotneho stavu v tehotenstve a nahle krvacanie tak som odisla z prace sama autom a pocas cesty som mu zavolala, co sa deje a ze mu zavolam po vysetreni. Taktiez aj teraz s dietatom, ked je problem, zdvihnem sa, odsoferujem a idem k dr. Su dni, ked ma volno z prace a ide so mnou, pravidelne so mnou chodil s dietatom na fyzio a prve kontroly po narodeni. O dieta sa stara, vie s nim byt sam a nemusim ich riesit ked nie som doma. Taktiez ked som chora, tak mi doma pomoze a poobskakuje ma, ale nevidim zmysel v tom, ked mam byt na vysetreni na urgente, aby sedel na chodbe. To je o nastaveni toho konkretneho jedinca a pokial vyzadujes, aby s tebou na urgenty chodil, treba mu to povedat, ak aj napriek vyslovenej ziadosti tam s tebou nepojde, treba hladat niekoho, s kym budete vzajomne kompatibilni v tychto veciach.

autor
25. júl 2025
@anonym_e99754

@anonym_autor a teda ste sa rozisli, on ti vratil peniaze co ti bol dlzny a uz mas vysledky z vysetreni? co ti nakoniec zistili?

@anonym_e99754 mám po jednom vyšetrení, ale budem musieť ísť ešte na MRI brucha a malej panvy. S tým, že gastro potom ešte po výsledkoch usúdi, či dáme kolono, gastroskopiu alebo nie. Zatiaľ som na liekoch od bolesti, proti kŕčom, pijem urologický čaj a mám diétu. MRI by mohla ukázať viac.

anonym_e99754
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_e99754 mám po jednom vyšetrení, ale budem musieť ísť ešte na MRI brucha a malej panvy. S tým, že gastro potom ešte po výsledkoch usúdi, či dáme kolono, gastroskopiu alebo nie. Zatiaľ som na liekoch od bolesti, proti kŕčom, pijem urologický čaj a mám diétu. MRI by mohla ukázať viac.

@anonym_autor a to CT bolo teda negativne ? nic nenasli?
ani sono rtg krvne testy?

zuz0110
25. júl 2025

Kym sme nemali deti, chodil so mnou partner vzdy, ked bolo treba. Ked sme mali akurat strazenie, tak so mnou na pohotovosti tiez stravil x hodin. A ked druhorodena bola babatko a ja som nadranom uz fakt potrebovala na urgent po xdnovom vracani, tak zavolal svojho brata. A teda moj svagor to so mnou vsetko obehal, pockal, ked ma hospitalizovali, tak isiel k nam domov mi zobrat a priniest veci. Proste “u nas” sa partneri o seba staraju.
Inak, ked som po akutnej pankreatitide a vybrati zlcnika prisla znova na urgent o 2 tyzdne s tym, ze zase vraciam, tak na sone brucha mi nasli cystu na pankrease. Hned doktorka volala na CT a ak by nebolo treba vypit kontrastnu latku 12h pred, brali by ma hned (bola sobota). Tak mi dali infuzku, na doma kontrastnu latku a na CT ma objednali v pondelok rano.

gaabriela2212
25. júl 2025

Je vidieť že je "charakter" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Takého by som kopla do zadku čím skôr.

autor
25. júl 2025
@anonym_e99754

@anonym_autor a to CT bolo teda negativne ? nic nenasli?
ani sono rtg krvne testy?

@anonym_e99754 uz som o tom pisala niekde inde. CT nemalo ziadnu vypovednu hodnotu bez kontrastu. Popisala iba oblicky. Nic ine.

barbie2023
25. júl 2025

No ,môj samozrejme išiel so mnou keď sme len spolu chodili a išla som na pohotovost . Podľa mňa ho nezaujímas už teraz.

poleva
25. aug 2025

Ano vzdy...so mnou ide..a ked som chora ..stara sa o mna, v noci pride a pozrie ma...v zime som bola na urgente a velmi sa o mna bal...je to velka opora pre mna

Strana
z5