icon

Chodíte svokrovcom do chladničky na návštevách?

31. aug 2024

Prosím vás je mi to trápne, no keď ideme na návštevu tak svokra len sedí a povie : vezmite si.. podajte toto toto . Niekedy si prídem ako nejaký poskok. Chápem že ju občas všetko boli ale koho nie ? Je mi to nepríjemné a celkovo tie ich ohováranie každého 😟 Máte to niekto podobne?

Strana
z2
rozculena
31. aug 2024

u ex svokry som sa správala ako vo svojom byte,kludne som jej aj riady umyla,poodkladala veci do chladničky....keď mi robila kávu,tak mlieko som si sama nalievala do nej,lebo oni pili bez mlieka,keď som robila kávu ja jej,tak normálne do linky som išla,nechápem,aký problém🙄
U rodičov detto....

petronela1985
31. aug 2024

Nechodím, maximálne po mlieko, keď robím kávu. Ani moju svokru som nikdy nevidela v mojej chladničke. Keď je niečo na stole servírované, tak je to iné.

diewcatqoo
31. aug 2024

@petulda333 ani babka mi nie je cudzia, mam s nou super vztah (o dost lepsi nez so svokrou) a do chladnicky k nej nechodim, pokial ma o to nepoziada.

dota6
31. aug 2024

Ja napíšem asi niečo šialené :D ale ja som u svokry ako doma a ona u mňa tiež. Tak jej chodím do chladničky a ona tiež u mňa. Máme veľmi otvorený vzťah a nevadí mi keď si ide niečo zobrať. Pár krát aj varila u mňa, keď som bola tehotná a nemohúca od nevoľností 😇

petulda333
31. aug 2024

@diewcatqoo a preco? Len zvedavost. My sme u babky boli ako doma

petulda333
31. aug 2024

@dota6 aj u nas tak. 😁

kristinapetronela
31. aug 2024

Áno ...ako doma 🙂

maryetta
31. aug 2024

Mne svokra neraz povedala-nech si beriem co chcem/potrebujem. Ale vzdy to beriem ze je to jej “uzemie”. Tak tam idem ozaj len nevyhnutne. Alebo ked ma posle.

vkatush
31. aug 2024

Okrem ich spálne pôjdem hocikde. A aj do chladničky, do nej chodím od prvého dňa 😂 vtedy sa tak smiali, že ešte nezažili nikoho, kto by sa u nich hneď tak správal ako doma a vôbec im to nevadilo. Ale ja to robím všade, kde viem, že sa môžem cítiť ako doma.
Práveže ja často zahriaknem svokru, nech sedí, venuje sa vnukovi alebo oddychuje, ja donesiem, ja urobím,...

A máme to tak aj s našimi, a dokonca aj s mojou babkou. Tam si všetci kľudne prídeme, otvoríme chladničku/špajz, (ak niečo special,tak spýtame sa) a zoberieme si, ak niečo chceme.

Ale napr to ohováranie (či skôr rozprávanie sa o každom a všetkom), to mi vadí, to je také dedinské, že do čoho ma nič, do toho sa budem montovať a chcem o tom vedieť, čo najviac. Je iné, ak chceš úprimne vedieť, ako sa niekomu darí a tešíš sa z toho. A iné, keď len chceš vedieť "drby" a posúvať ich ďalej.

dismonika
31. aug 2024

Nie nechodím svokre a ani nikomu do chladničky. Ale ak by ma o to požiadali, tak nie je problém. Svokra, keď príde na návštevu, odloží si do našej chladničky, čo potrebuje (má svoju špeciálnu stravu) - je to za mňa v pohode. Ona sa cíti u nás asi viac doma ako ja u nich. Rozmýšľam, čím to je... asi výchovou.

nenne27
1. sep 2024

Nemam problem, vyrobim problem

natalka13
1. sep 2024

Evidentne ju neznasas, predstav si, ze muz by sa tak spraval.k tvojej mame.
Ak je svokra chora bolia ju klby, aj nej tu chladnicku vyumyvam presne tak akoby som pomohla svojej mame

nelka93
1. sep 2024

Mne je budúca svokra ako mama, mame sa radi a nemám problém čokoľvek jej podať doniesť alebo aj navariť. Aj dnes, kým oni boli v kostole ja so snubencom sme zatiaľ navarili a vôbec mi nebolo trápne ísť do chladničky. Sama ma minule zahriatie, že tam nie som na návšteve ale doma 😅 tak to tak beriem

sisska96
1. sep 2024

No akože normálne všetko dajú, ale keď niečo potrebujem napríklad smotanu do kávy tak si otvorím chladničku a vyberiem si a aj dám naspäť. Normálne mi povedali keď niečo potrebujem nech si vyberiem, keď niečo nenájdem sa opýtam. Však nebudem ich stále otravovať aby ma stále obskakovali, ale aj tak ma obskakuju, ale keď vidím ze v kľude sedia alebo ešte sú v posteli ráno alebo večer tak ich neotravujem

sisska96
1. sep 2024

Moja švagriná je taká, že ani šálku po sebe si neumyje u svokrovcov

margotka17
1. sep 2024

Od začiatku sme tieto veci príliš neriešili. Svokra krajská sendvič, ja povyberal šunku, maslo, zeleninku, spravili sme chlebíčky, dala som vodu na kávičku variť... Aj opačne to tak fungovalo, keď bola ona u nás.

guiseppinka
1. sep 2024

Rozmyslam cim to je, ze nech pride k nam hocikto (aj kamosky), tak mi len oznamia, ze dala som si veci do chladnicky. Minule dosli kamosi, lebo som ich pozyvala na veceru a kedze som ju chystala este, tak sa obsluzila s kavou sama.
Nemam s tym ziadny problem. Jedine, co fakt nemam rada je, ked raz za cas dojde svagrina a ta z auta vylozi pol obchodu a natrieska mi to do mojej plnej chladnicky🙈😅 uz som vravela, ze ani nebudem robit nakupy, ked bude mat dojst🤣

sjun
1. sep 2024

U nas svokra nikdy nebola ...lebo uz sa neciti na cestovanie cize chodime my. Boze ja som tam ako doma. Chladnicka mraznicka sporak hrniec atd. Vzdy voláme ked ideme k nim aby uvarili cize prídeme a rovno nakladam detom.jest. ale mne to nepride absolutne cudne. Ked odchádzame idem si kludne nabalit vajicka atd.

evansova
2. sep 2024

Mam len dcery, som svokra trom zatom a jedine co si zelam je, aby sa u nas citili ako doma u mamy. Nastastie to funguje, mame ich radi a to je asi zaklad. Sme spolu tak casto ako sa da a je nam dobre.

natiblaskova
2. sep 2024

Samozrejme

hrasocek12
3. sep 2024

Mne to bolo vždy čudné ísť im do chladničky si niečo vziať. Nie je to moje. Je to ich a pre mňa to je a vždy bude neslušné. Iné bolo ,keď som tam k nim chodila a mala tam svoje veci nakúpené ,vtedy som šla ale chytala som sa len svojich vecí. Inak chodil len môj muž do chladničky,je to ich syn,tak jemu to divné nebolo 🤣 ak nebol doma,nikdy som do chladničky nešla si brať z ich. A to ohováranie bolo aj u nás. Pri raňajkách dokázali ohovárať celé hodiny. Vždy pozerali po susedoch cez okno a ohovárali každého koho poznali 🤔 ja neriešila som nikoho ,nepoznala som tých ľudí a osobne mi to bolo nepríjemné,počúvať čo kto kde robil a aký je 🤔 keď som sa spýtala že prečo musia celé hodiny niekoho riešiť. Tak len odpovedali,že oni neohovárajú,len hovoria 😅😅😅

Strana
z2