Chovanie sa po dvojročnom vzťahu

10. sep 2020

Dobrý deň, okrem vyrozpravania by som bola rada aj za nejaku radu. Som mladá baba a mala som 2 ročný vzťah, ktorý bohužiaľ skončil kôli mne. Konkrétne kôli správaniu, najhoršie je že si to všetko uvedomujem. A už veľakrát sme sa za to bavili a vždy som povedala že sa zmením lebo ja sama som to chcela. Vždy keď som sa mala postaviť k veci ako dospelí človek tak som sa ako keby zasekla a zachovala ako nejaké 12 ročné dieťa. A tak to je bohužiaľ vo všetkých veciach a ja už neviem jak proste ďalej v tomto smere. Nechcem proste byť chovaním jak dieťa vadí to môjmu okoliu aj mne.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. sep 2020

Veľakrát som bola ticho keď sme niečo riešili alebo som povedala niečo čo to ešte zhoršilo.

evamea
10. sep 2020

Keď niečo riešite, prirodzene sa očakáva, že ticho nebudeš. Ale to čo z úst v pustíš už vieš ovplyvniť len ty sama. Počas toho "ticha" skús premýšľať nad tým, ako tvoja pripomienka vyznie a čo bude nasledovať po tom.

autor
10. sep 2020

Len skôr je problém v tom že to čo poviem neviem splniť hlavne to že sa zmením, aj keď chcem lebo viem že tým ubližujeme aj sebe aj druhým.

lujza123
10. sep 2020

Zmeniť sám seba je jednou z najťažších veci a nedá sa to hneď. Obzvlášť ak ide o nejakú nepeknu povahovu vlastnosť, to sú niekedy až roky usilovnej práce sámeho so sebou.

Základ je pochopiť sa, prijať sa taka aká si a pomaličky pracovať na zmene. Nevzdat sa pri prvých neúspechoch, nečakat že zázraky sa stanú hneď. Z tichej a hamblivej osoby sa nestane miestny zabávač len tak z večera do rána. Chce to cas

autor
10. sep 2020

Mrzí ma že som nedokazala zmeniť za 2 roky vzťahu čo je dosť dlhá doba

hankm
10. sep 2020

Nehambi sa a povedz v com konkretnom sa chces zmenit. Takto ti nikto nic mudrejsie nepovie, iba ze sa zapri a zmen to.

autor
10. sep 2020

Hlavne v tom aby som sa vedela ku všetkému postaviť ako dospelí človek. Či už v skutkoch alebo slovách.

autor
10. sep 2020

A nereagovať tak jak niekedy reagujem.Najradšej by som si za to chovanie niekedy dala facku.

ivangeline
10. sep 2020

Musíš ísť hlbšie. Prečo nie si ako dospelá? Čo podľa teba je dospelosť? Čo ti v Tom bráni? Silné emócie alebo lenivosť? Alebo ideš ako automat? Nájdi riešenia..napr, ak príde taká situacua, čo môžeš spraviť, aby si reagovala vhodnejšie? Byť ticho a povedať, že porozmýšľať a vtedy a vtedy sa o Tom môžete porozprávať je fajn taktika. Aké iné tá napadnú? Priateľ/partner ti môže byť tiež nápomocný, keby chce a nevyčítal... Vieš o Tom? Pochopenie by bodlo..

autor
10. sep 2020

Tak dospelí človek by si mal vedieť povedať svoj názor. Mal by adekvátne reagovať na situáciu. Ja bohužiaľ som sa skôr bojím toho aby som nespravila alebo nepovedala niečo zlé.

autor
10. sep 2020

Len veľa šancí som už premrhala a som si si neuvedomovala asi že sa proste nemením.

brita7777
10. sep 2020

Neboj, musis, len dozriet. Casom to pride. Je fajn, ze si to uvedomujes, ale ako sa vravi, mladost pochabost, hlavne si to uzivaj naplno, vsetko co k tomu patri, na serioznost je este casu, aj to pride 🙂

marca12
10. sep 2020

Netrap sa,kazdy vztah nas niecomu uci. Dozries,zmudries a hlavne si najdi takeho,ktory ta nebude chciet menit. Neviem,co take strasne si mohla vykonat. To,ze si ticho,ked nieco riesite nie je nic strasne

autor
10. sep 2020

@marca12 skôr to že som si nevedela zastať nejaký názor, a že proste som nerozmýšľala na môj vek (20 rokov)

autor
10. sep 2020

Skôr bol ten problém že som mala už veľa šancí na to aby som dospela a ďalšia už neexistuje

autor
10. sep 2020

@brita7777 len ja ani neviem ako si ten život už užívať

miakey
10. sep 2020

A to je ako, rozmýšľať na 20? Aké kritériá musíš spĺňať? Ved predá každý človek je iný, niekto je už v 18 zodpovedny, niektorí sa správajú ako pubertaci aj v 50. Ja mam pocit, že až teraz, po pôrode, som "dospela", mam 32. Čiže moja rada znie, prijmi samu seba, takú aká si a nerieš. Ono to príde časom. A neslubuj, čo nevieš splniť.

autor
10. sep 2020

@miakey asi také kritériá aby som mala svoj osobný názor, respektivne aby som ho vedela presadiť

mrkvicka060
10. sep 2020

Podobna som byvala v tom veku, u mna to z velkej casti asi plynulo z vychovy a detstva. Teraz mam 30+, dve deti a som uplne ina, poviem a vyjadrim co chcem a ako chcem. Uvedomila som si, ze nie je zle povedat co si myslis, nie je zle ked si niekedy ticho, ked si nechas svoj nazor pre seba, ani ked das prudsie najavo, ze sa ti niecie chovanie voci tebe nepaci. Ako ti uz niekto pisal, musis dozriet. O 10 rokov budes uplne iny clovek. Zmenia ta skusenosti neboj nic.

00kvetinka00
10. sep 2020

taka ista som aj ja ..... ak sa davo riesi som ticho ako take 12rocne decko neriesim ........

Ale nie s toho zeby som nemala nazor ale koly tomu zeby som viac uskodila tym co ma serie ..... len by som to skomplikovala ...... tak som vzdy racej ticho lebo viem ze keby buchnem zle nedobre by to dopadlo ...... lebo uz je toho kopec medzi mnou a partnerom ..

autor
10. sep 2020

@00kvetinka00 tak som sa to robila aj ja a dostávala som šance že to zmením. Až nakoniec vzťah skončil.

miakey
10. sep 2020

Podľa mňa je to ok, nie každý si potrebuje neustále presadzovať svoje, niektorí ľudia sú taki, že sa prispôsobia. Ak ti to nevadí, tak to nemusíš vôbec meniť. Ak ti to vadí, tak presne, len časom a skúsenosťami sa to naučíš, to príde samé.

autor
10. sep 2020

Len mrzí ma že aspoň v tom vzťahu som to nedokázala zmeniť. Obávam sa že teraz skončím ešte viac utiehnutejšia do seba ako som byvala.

vilma7
10. sep 2020

Buď ťa bude mať rád ako si, alebo dovi dopo...20 ročná žena ešte nemá za sebou dospelácke skúsenosti, aby reagovala reflektovo, pohodlne, normálne... koľko mal tvoj priateľ? Možno aj keby nejako zareaguješ, tak by mu vadilo zas, že si nezareagovala podľa jeho predstáv, ako on chcel atď... človek potrebuje dozrieť a aj mnoho ľudí je takých že lei konfrontácii ostanú ticho, nevedia čo povedať, alebo nemajú čo...a to hovorím aj o 40.tnikoch. buď sama sebou.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2020

Len mrzí ma že aspoň v tom vzťahu som to nedokázala zmeniť. Obávam sa že teraz skončím ešte viac utiehnutejšia do seba ako som byvala.

autor
10. sep 2020

@vilma7 23 mal

hankm
10. sep 2020

Cela tato diskusia je o uplne inom, nez je realny “problem”. Si iba sklamana z rozchodu. Dovod je irelevantny. Keby ta nechal kvolu obociu tak rozoberas obocie. Mas 20, v tomto veku mat nazor a este si ho uzurpovat bez realnych skusenosti je tak trochu smiesne. Partner bol asi Dominant a ty si Submisivna (a malo skusena, realne si stale dieta) tato kombinacia sa nie vzdy musi doplnat. Ono aj posledne vyskumy hovoria, ze clovek dospieva okolo 30tky. Chces mat nazor? Studuj, citaj, pocuvaj, odbornu literaturu, idealne syntetizujuce odbory. Psychologia, psychyatria, geografia, ekonomia, pravo, historia, filozofia, literatura-klasicke diela, nie beletriu, tam uz bolo rozobrate vsetko vid grecka mytologia, neexistuje spolocensky jav, ktory by nebol rozobraty. Mas co robit. Nazor bez schopnosti podlozit ho faktami je na hovno.

autor
10. sep 2020

@hankm to správanie sme riešili aj keď sme boli spolu a už vtedy som si to uvedomovala