Chovanie sa po dvojročnom vzťahu
Dobrý deň, okrem vyrozpravania by som bola rada aj za nejaku radu. Som mladá baba a mala som 2 ročný vzťah, ktorý bohužiaľ skončil kôli mne. Konkrétne kôli správaniu, najhoršie je že si to všetko uvedomujem. A už veľakrát sme sa za to bavili a vždy som povedala že sa zmením lebo ja sama som to chcela. Vždy keď som sa mala postaviť k veci ako dospelí človek tak som sa ako keby zasekla a zachovala ako nejaké 12 ročné dieťa. A tak to je bohužiaľ vo všetkých veciach a ja už neviem jak proste ďalej v tomto smere. Nechcem proste byť chovaním jak dieťa vadí to môjmu okoliu aj mne.
Ja vidím chybu v tom, že nevieš prijať samu seba. Jednoducho si taká aká si a meniť sa nasilu sa nikdy nedá, to býva postupne počas života a často nás menia hlavne ľudia s ktorými sa stretávame, myslím si, že reálne meniť svoju povahu sa ani nedá, lebo aj keby si to ako tak kontrolovala, tak pri kritickej situácii by si reagovala podvedome ako je tebe vlastné. Takže podľa mňa si skús uvedomiť čo dobre vyplýva z tvojej povahy a z toho čo osobne nemáš rada. Tak napríklad ja si myslím, že to je riadne super, že si v nejakých situáciách ticho a zbytočne nereagujes, keď nemáš k tomu čo povedať (to je pre mňa znak inteligencie a vyspelosti, byť ticho). Veľa ľudí má napríklad veľký problém nereagovat a nepovedať vždy svoj názor (často je to len nejaký pocit), a áno aj ja som taká. Buď vďačná za to aká si, lebo to čo si je v tebe jedinečné aj to čo sa ti zdá ako zla vlastnosť sa môže neskôr ukázať ako veľká výhoda, len musíš samu seba prijať.
@777januska777 TACERE NUMQUAM, SAEPE PAENITUIT LOQUI
Nikdy si neľutoval, že si mlčal, často ťa mrzelo, že si hovoril
Hovoriť striebro, mlčať zlato.
@hankm áno tak 👍
Vzťah skončil kvôli Tebe? To Ti pri rozchode povedal Tvoj priateľ? Z toho, čo píšeš, mi to pripadá, ako keby on všetku vinu zvaľoval na Teba. A Ty sľubuješ, že sa zmeníš a hneváš sa sama na seba, keď sa Ti to nedarí. Ak pri probléme vo vzťahu povieš niečo, čo Ťa potom mrzí, tak Ťa to zrejme mrzí kvôli tomu, že ten Tvoj priateľ na to zle zareagoval. Následkom čoho Ty ľutuješ, že si to povedala, cítiš sa previnilo a sľubuješ, že sa zmeníš.
Hm, ja by som Ti poradila, aby si prestala smútiť za týmto vzťahom, buď rada, že sa skončil a nájdi si niekoho, kto Ťa bude mať rád takú, aká si, nebude hádzať vinu na Teba a nebude od Teba chcieť, aby si sa zmenila.
@h2 tak skončil preto že som to správanie nezmenila, že už toľko šancí mi dal že ďalšiu už nechce dať. Proste on chcel mať pri sebe človeka čo bude viac komunikatívny a ja neviem ešte čo. Lenže ja by som aj komunikovala len povedala by som niečo zlé tak by zas asi bol problém. A hlavne že som nebola pre neho dostatočná podpora.
Buď rada, že si sa ho zbavila. Budem sa opakovať, ale nájdi si takého, čo Ťa bude mať rád takú, aká si a nebude od Teba chcieť, aby si sa zmenila k jeho obrazu a dávať Ti šance, aby si sa "napravila". Chyba nie je v Tebe!
@h2 ale aj rodina je podobného názoru ako on
Akého názoru? Že sa správaš nedospelo? Čo konkrétne im vadí?
Ahoj, cokolvek by si na sebe zmenila, nikdy by to pre toho tvojho partnera nebolo ok. Aj na hlavu sa kvoli nemu mozes postavit, aj tak nebude s tebou spokojny. Mozes zmenit svoje spravanie kvoli nemu, nebude to dost, lebo si to spravanie napriklad zmenila v utorok a on chcel, nech ho zmenis uz od pondelka. Rozumies, co tym chcem povedat? Proste len hladal debilny dovod ako ukoncit vas vztah. Potrebujes niekoho, kto ta bude mad rad a nebude ta trapit debilnymi poziadavkami. Tohto po hlave tresknut valkom, nech sa prebere a nerobi z teba chuderu.
@h2 že na niektoré veci za reagujem ako by som mala 12 ale zas keď sa postavím k niečomu tak je zlé samozrejme pokiaľ není po ich.
@elizuella už raz sme vzťah kôli tomuto skončili, po nejakých dvoch týždňoch mi napísal že proste chce byť som ňou a ja som mu sľúbila že to zmením. Prešli ani nie 2 mesiace a už je koniec
Uveď nejaký konkrétny príklad. Nie je ti dobre rozumieť, v čom je vlastne problém. Dobre, skupina ľudí tam u vás doma od teba niečo chce. Chcú, aby si hovorila, mala na všetko názor, súčasne však všetko, čo urobíš je podľa nich zle. Zatiaľ to vyzerá tak, že to nielen ty si tam u vás čudná. Príííklad. Konkrétnej situácie. Si tu pod anonymom, takže sa nemáš čoho báť.
Bože, ja už neviem, ako Ti to mám napísať. Chyba nie je v Tebe. A ak, tak v tom, že si od neho necháš skákať po hlave! On Ťa nechá a keď si to rozmyslí, dá Ti ešte jednu šancu, ak sľúbiš, že sa zmeníš a budeš sekať dobrotu? A Ty mu to sľúbiš a snažíš sa o sto šesť a aj tak je to k ničomu? Dievča zlaté, kde je Tvoje sebavedomie? Kde je Tvoja sebaúcta? Poslala by som ho do prdele, keby ma nechal a potom sa chcel vrátiť! A nie, že on si ešte diktuje podmienky!
Myslím, že som pochopila, v čom sa správaš, ako 12 ročná. V tomto!
@lintu napríklad keď som bola u rodičov počas rozchodu tak samozrejme som sa musela postaviť na nohy a keďže som bola bez práce tak som snažila hľadať samozrejme im sa nepáčilo že chcem byť na Slovensku lebo oni žijú v zahraničí. A keď som im napríklad povedala že by som napríklad zatiaľ kým by som si zarobila viac že by som byvala nejakom v zdieľanom byte. Tak hneď že či som blba že nech si hľadám u nich robotu že keď si niečo zarobím tak potom môžem ísť ale že to už potom nebudem chcieť odísť. Alebo že som sa im postavila a nešla som na výšku lebo som sa na ňu necítila tak to doteraz počúvam. Že čo zo mňa v živote bude
Autorka... ja nerozumiem v com je problem a tak sa neda poradit. Pises vela prispevkov ale nic konkretne... akoby si sa tomu vyhybala. Opis sem dve tri hadky /rozhovory co si mala s priatelom... presne co si ty povedala a co on...
Ten posledny prispevok o rodicoch je jedinny konkretny a podla toho co si napisala su tvoji rodicia prilis kriticky. Ak do teba hucali cele tie roky ze sa spravas ako male decko tak tomu teraz veris aj ked to vobec nemusi byt pravda.
Dve strany a ja furt nechapem 😂a to som dost chapava . Zacinam mat pocit ze aj jemu vadilo ze nevies ist k veci točiš dookola abstraktne Ale to moze byt vekom. Mozno ozaj niektore veci robis akoby si bola mladsia. Mozno este par rokov potrebuješ doztiet - ale to je uplne normalne a ok. Mas len 20 mas pravo sa hladat. A nemusis mat vztah vaznu znamost Ked sa necitis na skolu tak jedine co teraz musis riesit ako dospels je praca a budovanie existenciobalnej samostatnosti. Mozes zit kde len ty chces a ako dospela si zabezpečit strechu nad hlavou jedlo pracu .. vsetko ostatne pride casom este stala rasties si v podstate decko a nie je na tom nic zle. Ak Niekto chce aby si sa chovala ako 30r tak mà smolu. Daj uz aspon jeden konkretnejši priklad v čom si slubila ze sa zmenis a nezmenila si sa.Lebo neverim ze sa na celom svete za celu jeho existenciu nejaky chlap rozišiel s priatelkou Lebo nevedela vyjadrit ci presadit si svoj nazor.
@miadi napríklad momentálne sme v zahraničí kde sme planovi budúcnosť bohužiaľ nevychádzali nám nejaké veci a ja som proste povedala že či by sme sa nemali vrátiť na späť na Slovensko. A je mu vadilo to že namiesto toho aby som sa k tej veci postavila tak som chcela cúvnuť
*plánovali
V prvom rade, ty si dospela a rozhodujes sa sama za seba. Ja napr. zijem v zahranici tiez, lenze mojej rodine sa to tiez nepaci, takze vazne niektorym rodicom sa nezavdacis, aj ludom mozes sa aj na hlavu postavit. Skus viac verit sama sebe, tomu co chces robit, cim chces byt, kym sa stat, ano druhi ludia radi urcuju aka by si vlastne mala byt. No hovoris im aj ty, aki by mali byt oni ? Mali by ta v prvom rade respektovat, ak si ticha, najdi si takeho co mu to nebude vadit. Tiez som byvala ako ty ver mi vekom sa otukas, vsetko ma svoj cas. Orientuj sa viac na seba, na kamosky napr. ak mas aspon jednu aj to je fajn, hobby, sport atd. Ak si po rozchode samozrejme ista forma zmätku je normalna, aj to kto si a kym chces byt. Vsetko je ok. Samozrejme su aj vynimky, ked sa jedna o psychicky problem.
@brita7777 práveže už 2 roky nemám žiadnu kamarátku čo som mala najlepšie tak nakoniec sa naše cesty rozdelil
Možno aj v Tom bol problém že som nemala s niekým iným nejaké veci riešiť a som to v sebe dusila a prenášala do vzťahu
Ano moze byt, ale to uz je teraz jedno, skus sa orientovat fakt aj na to dobre co mas, lebo isto mas, a fakt skus hlavne najst si daku kamosku, niekoho..s kym mozes zdielat aj taketo veci.
Ja na tom nevidim nic zle ze si sa chcela vratit na Svk. Kazdy druhy co sli žit mimo to vzdali nie je to pre kazdeho. Moj brat bol rok v irsku a nepacilo sa mu tak sa vratil. Ja som zila rozne po svete a usadila sa v Kanade a vobec by som Ta nesudila ze ked sa nedarilo chcela si ist na Slovensko.
@miadi tak mne sa tu páči ale zatiaľ okrem bývania tu není žiadna istota. A je možne že ešte aj on po mesiaci, po pol roku sa vráti lebo tu nebude mať ten život istý.
Stale si nedala priklad preco ti vycitaju ze sa chovas ako 12r .. Bud su mimo oni alebo ty 😃
@miadi lebo im nepoviem svoj názor a radšej sa prispôsobím a vraj to v mojom veku už by mala byť samozrejmosť že poviem názor. Že len dieťa sa prispôsobí
V tomto vela zohrava aj to ako si bola vychovavana....neplac nejeduj sa lebo to neni pekne a podobne reci do teba vryju ze mas drzat hubu a krok a nevyjadrovat svoj nazor....aj mne strasne dlho trvalo kym som sa to naucila....tiez prisiel problem a bola som ticho nevedela som povedat co a ako povedat co mi vadi a podobne
Vaši majú na teba asi veľké nároky, ale kritizovať ťa budú celý život, to sú jednoducho rodičia.
Cize im vadi ze bez reci posluchaš? Stale to nedava zmysel Moja 5rocna vie dost jasne prejavit svoj nazor od narodenia, Skor to je asi o tom ze ty si ticho tvaris sa ze ste on the same page a vnutri stym nesuhlasis a nikomu nic nepovies a zariadis sa podla seba, Cize robis opak toho co ste sa dohodli. Lebo Keby to bolo ako to opisujes ze na vsetko prikyvneš a nic ides proti svojej voli smerom ktory ti urcia nestažovali by sa oni na teba ale ty na nich .

A často mi to aj rodina hovorila že sa nesprávam na svoj vek