icon

Cíti sa na vedľajšej koľaji? Manželova láska k dcére vás znepokojuje?

1. aug 2024

Prosim vas názor.manzel sa opil a v opitosti mi povedal , ze ma lubi ale ze nasu dceru lubi este viac. Mna sa to dotklo, lebo ja ich lubim najviac rovnako , ale kazdeho inym typom lasky. Aj si pripadam ze odkedy sa narodila ( 4 roky ), tak ja som na vedľajšej kolaji. Riesim somarinu alebo by to aj vas zamrzelo?

Strana
z2
di1234
2. aug 2024

@marcellka32 prečo žiaľ? Silná láska medzi partnermi a ich vzájomné puto je extrémne dôležité a to hlavne vtedy keď majú spolu deti. Tie deti vidia milujúcich sa rodičov a to je podľa mňa veľmi prospešná vec pre ich detstvo ako také. Príchodom dieťaťa sa veľmi veľa vecí zmení, partneri sa častokrát môžu odcudziť a buď jeden alebo druhý sa cítia na vedľajšej koľaji. Takéto silné partnerské puto je dôležité aj do budúcnosti keď idú deti do puberty, na vysokú, osamostatnia sa. Vtedy ostávajú partneri spolu sami. Pokiaľ deťom nič nechýba, rodičia sa o ne starajú a dávajú im lásku, je to prospešná situácia pre všetky strany. Môj názor 🍀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bruno1
2. aug 2024

Tu na MK som veľa krát čítal "Milujem svojho muža ,lebo je skvelý ,starostlivý ,Ale ten môj nový,kolega ,sused ,vodič z autobusu ,skrátka mám motýliky v bruchu ,iskry preskakujú atď "Nikdy som tu nečítal "Mám skvelé deti ,dobre saučia ,pomáhajú doma ,Ale tie susedové ,kamarátkyné ,skrátka idem z nich do kolien".Láska k deťom je ,podla mňa vždy výnimočne veľká .Tvoj manžel to má tak ,ako ja .

marcellka32
2. aug 2024

@di1234 nepochopila si....
Samozrejme,že je dôležitá láska medzi partnermi, ale oni ju vyvysuju nad lásku k deťom...neviem to správne popísať

culienka
2. aug 2024

Áno zamrzelo, teraz kým je dieťa malé ešte sa to dá ale za 10, 15 rokov to bude problém. Aj to dieťa nevyrastie v peknom partnerskom vzťahu ale vo vzťahu kde je ono na prvom mieste. A môže si takýto model priniesť do svojho vzťahu no a keď sa stretnú dvaja takýto tak pekne partnerstvo to nebude. Určite neriesis somarinu, podľa mňa sú takéto vztahy take polosmutné a jedine plus na tom je ze ma aspoň rád tvoje dieťa💕

jesenzima
2. aug 2024

Mňa by to potešilo, keby to môj muž povedal 🙂

di1234
2. aug 2024

@marcellka32 pochopila som 🙂 a napriek tomu zotrvávam na svojom názore. Napriek tomu, že so mnou 98% ľudí nebude súhlasiť, som toho názoru, že najdôležitejšia je láska medzi partnermi. Tá má byť na prvom mieste a od nej sa odvíja všetko ostatné. Z nej sa presne rodia deti, ktoré následne rodičia milujú najviac ako sa dá.

marcellka32
2. aug 2024

@di1234 nechaj tak, oni proste na prvé miesto dávajú seba az potom deti, mne to je proti srsti až do tej miery, že voľný čas si užívajú sami bez nich/deti malé...

di1234
2. aug 2024

@marcellka32 tak to v poriadku nie je. Tak ako som písala vyššie, pokiaľ deťom nič nechýba je to v poriadku. Ak odkladaj ú svoje deti a nevenujú sa im, nie je to okej.

beronsche
2. aug 2024

Autorka - Problém so sebavedomím náhodou nemáš?

To, čo muž povedal by som pustila z hlavy, ozrati toho nakecaju..
Ale píšeš, že máš pocit, že si na druhej koľaji. Ako sa to prejavuje? Veď dcérka je ešte malička a je prirodzené, že fungovanie rodiny sa príchodom dieťaťa mení.
Nemôže byť problém v tom, že je ťažko sa na to naladiť?

luccija
2. aug 2024

To je detinska reakcia ako teenegeri kto koho miluje viac.Aj tak sa to nedá zmerať😉Láska k mužovi a dieťaťu je úplne iná.Neviem čo ťa na tom nahnevalo.Dieta je kus teba, tvoja povaha, návyky tvoj obraz muž je úplne iná osobnosť veď logicky iné geny atď...príroda vie čo robí akokoľvek môžeš byť nahnevana na dieťa vždy máš preňho slabosť a budeš ho chranit
Skôr ries prečo si myslíš, že si na druhej koľaji veď ty nemáš súperiť s dieťaťom

luccija
2. aug 2024

@marcellka32 tiež takých poznám je to zvláštne.Ale tam to je tak, že žena robí všetko čo chce muž chce športovať nechce ísť sám, tak ide s ním, chce na obed xy tak to má, chce ísť do kina idú...a syn 12 r zostava doma, lebo sa všetko točí okolo otca.Ale ona aj vyrastala v rodine kde bol otec na piedestaly, tak len opakuje rodinný vzorec.
A jej to vyhovuje

beronsche
2. aug 2024

@di1234 dôležitejšia, väčšia, silnejšia.. ako sa dá láska merať?

Partneri majú žiť spolu, nie vedľa seba. V láske, úcte, rešpekte.
Ale je prirodzené, že kým je dieťa malé, rodina sa mu trochu prispôsobuje.
Takže podľa mna, ani jedna láska nemá byť najdôležitejšia, keď sa už slovickujeme 🙂 .. V rodine má byť rovnováha.

Ale to, že otec povie, že miluje viac dieťa ako jeho matku a tej sa to silne dotkne, nadhadzuje, že v tej rodine rovnavaha nie je. Niečo tam nefunguje..

hefo
2. aug 2024

Dôležité je brať do úvahy to, že u muža až tak nezáleží na tom, čo hovorí, ale čo robí.

Takže skôr by som sa obával toho pocitu, že si na vedľajšej koľaji, ale aj tam je otázka, ako sa to reálne prejavuje (lebo ja sa tiež v tomto čase niekedy cítim nie že na vedľajšej, ale priam odstavnej koľaji, ale racionálne vidím, prečo je to tak, a koľko starostlivosti si vyžaduje naše štvormesačné dieťa).

h2
2. aug 2024

@di1234 To, že milujem dieťa viac, než muža, predsa neznamená, že muža neľúbim, že dieťa nevidí našu vzájomnú lásku, ani, že sme sa odcudzili. Ja som neprestala muža ľúbiť, keď sa syn narodil. Ani ho neľúbim menej, než predtým. Možno ho ľúbim dokonca viac, než predtým. Len syna proste ľúbim ešte viac.

tramtada31
2. aug 2024

Keby mi to manzel povedal (podľa mna je to u neho rovnako ako u tvojho), budem len rada. Nie je nič viac keď ocino lubi svoje dieťa a pre mna dokaz, že som svojim detom vybrala správneho otca, ktorý ich miluje. A jasne, že po narodeni dietata je partner na druhej kolaji, lebo sa všetko prispôsobuje dietatu.

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

Nenapila si sa skôr ty? Jasne, ze láska k dieťaťu je silnejšia ako k partnerovi. Aj ja to mám tak, a asi aj každý rodič.

vyrovnanaosoba
3. aug 2024

@h2 pekne napísané.

Strana
z2