Cítim sa nedostatočne atraktívna
Ahojte, píšem anonymne lebo sa celkom hanbím za túto tému. Ale chcem počuť vaše rady.
Mám 27r, bezdetná, bývam s partnerom v podnájme . Pracujem 40-45 hod / týždeň. Mám extrémne psychicky náročnú prácu, no na druhej strane celkom dobre platenú.
Môj problém je, že sa cítim nedostatočne atraktívna. Nemám pekné vlasy, ani tvár, telo... Nič na mne nie je extra pekné. Obliekam sa úplne jednoducho, väčšinou len legíny a dlhý sveter. Nemám sebavedomie na obtiahnuté veci, výstrihy, šaty atď (postavu mám priemernú, možno by mi trebalo zhodiť 5kg ale ani sa dobre v takom oblečení necítim, preto to nenosím).
Mám aj nejaké "hedikepy", napr. síce zdravé, ale krivé zuby.
Rozmýšľala som nad neviditeľným strojčekom, ale stojí cca 3-4 tisíc a toľko ja nemám (šetríme na vlastné bývanie a dovolenku, 4000 eur si nemôžem dovoliť vyhodiť len tak).
Prosím poraďte, čo mám robiť? Na prvý pohľad som šedá myška a na druhý pohľad som menej pekná, šedá myška... Nechcem podstupovať zákroky.
Hm, dobre platená práca a pritom nemam a nedam na strojcek? Divné. A celkom ma zaujíma, aká je extrémne náročná práca na psychiku?
nemas na zuby ale šetriš na dovolenku to je rozum, si uvedom co je prvorade
@anonym_autor sú aj ženy, ktoré majú menej pekné telo ale dokážu z toho "vyťažiť maximum", vhodným pekným oblečením. Nehovoriac o tom, že zmeniť sa dá veľa vecí (cvičenie, správná strava....). Vlasy - výživa a dobrá kaderníčka. Takisto kozmetika, manikerka. Ak teda máš ok plat ako píšeš. Niečo vylepšíš hneď ako píšem, niečo postupne, časom.... Ak je pevná vôľa. A najdôležitejšia vec - spokojnosť, sebaprijatie, sebavedomie, pozit.pristup. Aj zuby - buď z toho urobíš niečo "výnimočné, napr.usmevom",alebo strojček
Na to aby si dobre vyzerala nemusíš podstupovať zákroky stačí sa namaľovať upraviť vlasy a hneď budeš mať väčšie sebavedomie.Myslis si že tie akože idoly krásy vyzerajú ako keď niesu upravené?rovnako ako hociktorá obyčajná žena
krása plynie zvnútra - takže v prvom rade by so mala popracovať na sebavedomí. ak ti to z nejakého dôvodu nejde - začni zvonku - vlasy, líčenie, oblečenie ... ak sa budeš sama sebe páčiť, bude to vidno aj navonok ...
nechaj sa zbuchnut a budes mat vybavene,na cely zivot mas chlapa zabezpeceneho a ine ta zaujimat nemusi, Robi to tak kazda podpriemerna
@anonym_autor takze
1, zdravie (krive zuby mozu okrem estetickej roviny robit sarapatu aj zdravotnu)... takze dovolenka pred zubami je "divna" priorita
2, hanbis sa za saty, ale leginy sa nehanbis nosit... podla mna pekne jednoduche saty vyzeraju aj na "moletnejsej" zene lepsie ako leginy
3, chudnutie nic nestoji, chudne sa v kuchyni (usetris za sladkosti a blbosti)
4, ked zarabas dobre, tak sa nechaj "dat do pucu" nejakej vizazistke
Dovolenka je ti na dve veci, ked si kazdy bozi den pri pohlade do zrkadla nespokojna... schudnut vies za par dni v tomto veku, zuby si daj urobit, vlasy ti kadernicka spravi akekolvek a budes vyzerat uplne inak, upravene obocie tiez spravi neskutocne vela, to nie je o tom, ze vyzeras "zle", ale o tom, ze s tym nic nerobis a zavidis babam, co vypadnu dokonale rano s postele...ver mi, takych je - mozno 5%... kazda ostatna ide ku kadernicke, nalici sa, pekne oblecie a dava si bacha na postavu, uz zo zdravotneho hladiska... lebo 5 kil je fakt smiesna "nadvaha", pritom rozdiel viditelny a sebavedomie vyssie, staci pravdepodobne len sladke vody a cukor vyhodit zo stravy a mas vybavene...
Na dovolenky budes moct chodit este cely zivot, ale pekne zuby a usmev, to je na nezaplatenie. Chod do toho a hned ti to dvihne sebavedomie. A postupne pokracuj, si mlada, tak ziadne vyhovorky.
Začala byť som zdravšou stravou, pohybom/športom, kaderníčkou, kozmetikou a potom nákupom oblečenia. Legíny a dlhý sveter zďaleka nie sú vhodné pre každého, skôr postavu kazia, ako ju schovajú.
Zacala by som navstevou psychologa, tvoj problem podla toho ako pises, je niekde inde …
@anonym_autor a vieš, že je to len pocit ? Ja som tiež len taká "obyčajná",ale dokážem byť atraktívna aj v tielku a leginach,s troma vlasmi a žiadnymi prsiami 😀 stačí trošku sebavedomejšia chôdza, hlava hore, úsmev a ideš 😉 a hlavne, vypustiť negatívne názory o sebe samej ...
Ak mas zuby IBA krive ale zdrave alebo biele hlavu by som si netrapil. Si to ty a taku ta vsetci poznaju. Ked vidim zenu a nema viditelne kazy ze uplne zanedbava chrup vobec mi to nevadi beriem ju ze je taka a stale je jedinecna. Ak mas zuby viditelne zle siel by som do opravy. Jeden pekny usmev a nebudes stihat odhanat chlapov. Neriesia kila ale pekny usmev ich / nas aj mna dostane. Zuby idu urobit aj na splatky. To ti povie kazdy zubar.
nechaj sa zbuchnut a budes mat vybavene,na cely zivot mas chlapa zabezpeceneho a ine ta zaujimat nemusi, Robi to tak kazda podpriemerna
@anonym_61fd4e 🤦♀️ a to ty jak vies, ze neni pekna?? A co to je za nazor? To pekne zeny sa nenechaju zbuchnut? Boze ty si nevyzreta take hlody...
@anonym_autor zmen satnik. Neni nad rifle, tricko, kabatik, kozacky.... v lete rifle, bluzka, sandalky... tota moda teraz len podkopava zensku krasu. Ja ti hovorim, ze saty robia z zeny zenu. Trochu vyfukaj vlasy, jemny make up a uvidis 😍
nečítala som ostatné komentáre, ale určite by som si dala do poriadku zuby.
dovolenku oželela - to nejak prežiješ. Zuby keď sú pekné tak to je ozaj pekné. Krivé si všimne každý a na kráse to nepridá.
@jesenzima mňa raz tak chcel dať pocitovo dole nejaký chlapík - napísal mi pod nejakú fotku že ani nie som pekná, že vyzerám taká obyčajná 😂 napísala som mu že mne nevadí byť obyčajná
@biba_18 hej, najlepšie je, keď ti nejaký random človek napíše kritiku 😀 verím, že sú ženy, ktoré to ťažko prežívajú, ale ja napríklad milujem byť obyčajná 😂 je to celkom jednoduché na "údržbu" a byť sama sebou je na nezaplatenie..
Raz mi prišiel do práce taký odroň, a povedal mi,že čo z toho, že som štíhla, keď nemám prsia 😀😀
@biba_18 hej, najlepšie je, keď ti nejaký random človek napíše kritiku 😀 verím, že sú ženy, ktoré to ťažko prežívajú, ale ja napríklad milujem byť obyčajná 😂 je to celkom jednoduché na "údržbu" a byť sama sebou je na nezaplatenie..
Raz mi prišiel do práce taký odroň, a povedal mi,že čo z toho, že som štíhla, keď nemám prsia 😀😀
@jesenzima si sa mala spytat ci ma vtáka =)
@anonym_autor
1. aké máš vlasy (farba, dĺžka, strih, hustota) a ako si ich upravuješ (kaderníčka, každodenná úprava)
2. Typ postavy? (Presýpacie hodiny, jablko, hruška, obdĺžnik, obrátený trojuholník) - obliekaš sa v súlade s typom postavy, nosíš pekné štýlové veci?
3. Vieš sa vkusne líčiť? Staráš sa o pleť? Používaš kvalitnú kozmetiku?
4. Poznáš svoj fototyp a vieš k sebe doladiť farby oblečenia a líčenia?
Ak nie, tak sa do toho pusti, čo bráni mladej bezdetnej žene byť pekná? Šup šup.
@anonym_autor ako bezdetná a pracujúca 40/45 hodín týždeň máš veľmi veľa času na seba. Tak to využi. Var si zdravo a schudni, choď kadernicke, urob si nechty, peeling, kúp si niečo pekné. Staraj sa o pleť, o vlasy, kúp si kvalitnú kozmetiku, pekne sa namaľuj. Vlasyz pleť a celkovo telo majú byť zdravé, potom su aj pekné. U mladej baby to ide ľahko, mladosť je sama o sebe krásna. A začni šetriť na zuby. Každý deň po práci nech je hlavný bod tvojho programu starostlivosť o seba. Ty máš problém z tým, že nie si spokojná so svojím zovňajškom, tak to Jednoducho zmeň.
nemrnči a rob so sebou niečo.Alebo nerob,ale potom prečo sa sťažuješ
V 27 žena ráno vstane a je pekná, ale ja v 45 mám čo so sebou robiť, aby som opeknela ráno 🙂 ...takže zuby urobiť a udržiavať, rovnako sa staraj o telo (preventívky), prechádzky, plávanie, čo ťa baví...zmeň stravu, choď kadernícke, kozmeticke
@anonym_autor Ahoj, autorka chápem ťa. Myslím, že nevyzeráš až tak zle, máš aj priateľa.
Ja si nemyslím objektívne že vyzerám zle.
Ja mám taký širší nos, taký ako zvyknú mať černošky to má trápilo.
Pomáha mi keď mám upravené vlasy, natočené.
Mám určité oblečenie v ktorom sa cítim dobre.
Vlasy - stačí pristihnut každý 2.mesiac, ucesat a používaj len taký šampón, po ktorom nemáš suché vlasy. Balzam a kondicionér....
Ak máš len 5kg viac tak to problém nie je.
Stačí úsmev a trochu snahy.
Ak ti vadia zuby, tak s tým niečo rob.
Pokiaľ dobre zarabas ,tak isto máš na strojček.
Hmmm.....
Setris na dovolenku, ale na pekny usmev sa peniaze nenajdu. To je ako brat spotrebny uver aby mal clovek darceky pod stromcekom.
Dovolenka je fajn, ale je to naklad ktory mat nemusis a mozes odlozit na inokedy. Ja osobne by som teda zuby nezanedbaval len aby som mohol ist na dovolenku.
Preto sa citis neatraktivna pretoze do seba vobec neinvestujes pricom aj malickosti dokazu mat velky efekt. Zmena vobec nemusi stat tisice eur s vynimkou tych zubov ktore su ale podla mna urcite dobrou investiciou ktora ti bude sluzit dlhe roky.
@anonym_autor ja odpoviem len za seba, určite by som nešla na dovolenku, ak by som chcela strojček na zuby, ten by bol prvoradý, nie neviditeľný, prečo? Kľudne aj viditeľný, vôbec by ma to netrápilo, ak urobí tú istú službu. A prečo máš pocit, že nie si pekná? Svojim spôsobom je každý pekný. Veľa robí účes, farba vlasov, zajdi do vhodného salónu, kde si dáš poradiť zmenu farby, strihu ak sa ti nepáči to, čo máš teraz. Kozmetička ťa naučí rôzne fígle, ako tu domalovat, tam dať make up, tam špirálu a zo šedej mysky bude krásna slečna. Zvyšok docarujes vhodným oblečením. Držím palceky k zmene 👍.

@anonym_autor bud budes pekná alebo budes mať €nič medzi neexistuje