icon

Cítim sa oklamaná a sklamaná v manželstve. Ako reagovať?

kasden
1. jún 2026

Dobrý deň, dievčatá, potrebujem sa vyrozprávať, včera po 30r manželstva som sa dozvedela, keď manžel dohovaral synovi, že keď boli deti malé, tak ma / nas / chcel opustiť. Celé manželstvo som bola v istote, že sa úprimne milujeme a mame šťastné manželstvo. Veľmi ma to zabolelo a neviem sa cez to preniesť. Za tie roky boli radosti, aj starosti, nikdy nie na opustenie rodiny. Samozrejme som mu to vyhodila na oči, on hneď prekrutil, že to tak nemyslel. Nekomunikujeme spolu, cítim sa oklamana, sklamaná, že celý čas som žila v ilúzií.

Strana
z2
slavussik1
1. jún 2026
@anonym_d5d290

Mala si mu povedať že si môže zbaliť kufor a môže isť ak chce. Vyzerá to tak ,že mal vtedy nejakú tajnú ženskú radodajku. Veď prečo inak by chcel opustiť rodinu.

@anonym_d5d290 tak to je rada nad zlato, darmo.

anonym_1e0488
1. jún 2026

sak mu dobre povedal, poradil... trochu drama Queen si nie? ak za 30 rokov manželstva je toto ,,vas,, najvacsi problem, tak sa prosím ta zobud, bez dat manželovi pusu, ze si to prehnala a bud vdacna za to co mas!

anonym_89e791
1. jún 2026

@kasden chápem, že ťa to zamrzelo, ale po 30 rokoch robiť z toho drámu? Ja mám blbé obdobie a myšlienky, že opustím muža a deti ma tiež občas prepadnú. Lenže z boja sa neuteká, zatnem sa a ideme ďalej. Viem, že by som im tým ublížila, ale za svoje myšlienky nemôžem. Nie je umenie žiť na dúhe, ale zostať verný svojmu sľubu aj keď človek má chuť zdrhnúť. Bože, niektoré by ste sa pri každej hlúposti rozvádzali 🤦‍♀️ (to je mierené na hrdinky vyššie, čo by hneď mužovi kufor balili)

anonym_bd0fb2
1. jún 2026

https://www.facebook.com/reel/1457524515572288 Vcera si hovorila zo spania, ze som ... To som este nespala. 🙂

anonym_cf7370
1. jún 2026
@kasden

@anonym_d053da
Syn ma vztahovy problém, tak mu manzel dohovaral, že nie je hrdinstvo všetko ukončiť, ale zostať a bojovať, že aj on mal myšlienky, ale to nespravil.

@kasden a presne to som si myslela, keď si písala, ze dohováral synovi. Je skvelý otec, že to takto sprojektoval synovi na sebe a možno to takto ani nebolo, ale dal mu pozitivny priklad, že nie je hrdina ten, ktory odide. Nenapisala si veľa, ale napisala si dosť. Manzel bol mesiac v CR a tyzden doma a že ste boli radi, že ste radi. Realne, toto je dosť nahovno zivot. Byt niekde mimo rodiny, možno na ubytovni s ďalšími chrapajucimk chlapmi a jeho uloha bola vas len zivot, ale nežiť. Vôbec sa necudujem, že nebol spokojny. Nemuselo to byt tebou, ale tou situáciou. Že z nej chcel odist. Si dospela a už dosť stara na to, aby si sa nad tým povzniesla, lebo možno nechcel odist od teba, ale od takého zivota. A realne, nepoznam zenu/muza, ktori by v zivote neprehodnocovali svoj zivot a netúžili po zmene, ktorá nemusi súvisieť s okolím, ale ich vnútorným prežívaním.

anonym_7d08b4
2. jún 2026
@anonym_cf7370

@kasden a presne to som si myslela, keď si písala, ze dohováral synovi. Je skvelý otec, že to takto sprojektoval synovi na sebe a možno to takto ani nebolo, ale dal mu pozitivny priklad, že nie je hrdina ten, ktory odide. Nenapisala si veľa, ale napisala si dosť. Manzel bol mesiac v CR a tyzden doma a že ste boli radi, že ste radi. Realne, toto je dosť nahovno zivot. Byt niekde mimo rodiny, možno na ubytovni s ďalšími chrapajucimk chlapmi a jeho uloha bola vas len zivot, ale nežiť. Vôbec sa necudujem, že nebol spokojny. Nemuselo to byt tebou, ale tou situáciou. Že z nej chcel odist. Si dospela a už dosť stara na to, aby si sa nad tým povzniesla, lebo možno nechcel odist od teba, ale od takého zivota. A realne, nepoznam zenu/muza, ktori by v zivote neprehodnocovali svoj zivot a netúžili po zmene, ktorá nemusi súvisieť s okolím, ale ich vnútorným prežívaním.

@anonym_cf7370 áno, mohlo to tak byť, že ten život mimo rodiny sa mu nepáčil. Ale ja by som čakala, že partner mi povie, že nie je takto spokojný, Ale podľa toho, čo ona píše, žila v ilúzií, že všetko je v poriadku

moonlight1210
2. jún 2026
@prasiatko30

Tak je jasne, ze ak on bol 3 tyzdne zvyknuty na svoj klud a nezavislost, tak ked dosiel na tyzfen domov to bola ako nocna mora, pre boha. Bud rada, ze nad tym len rozmyslal a nasiel v sebe silu a zodpovednost ostat pri vas, lebo pri malych detoch a vela robote je len laska a zalubenost malo. Prduskas sa dost neskoro , s křížkem po funuse, mlada pani. Teraz sa ho len opytaj kedy, v ktorom momente ho to napadlo a zasmejte sa nad tym, ze ste mali chvile ked to bolo na poražku a teraz uz to mate konečne kludnejšie. Otvorte flasu vina dajte si trosku dobreho syra, jamonu a šup do postele oslavovat 😂😂😂

@prasiatko30 Toto su take uvahove kotrmelce. 😁
Takze vlastne by sa mala podakovat a dat mu medailu, ze ostal. Chudacik. 😁

prasiatko30
2. jún 2026
@moonlight1210

@prasiatko30 Toto su take uvahove kotrmelce. 😁
Takze vlastne by sa mala podakovat a dat mu medailu, ze ostal. Chudacik. 😁

@moonlight1210 naozaj maju tak malo problemov v sucasnosti, ze sa musi zena hnevat pre nieco nad cim chlap rozmyslal pred 20rokmi? Vsak ak sa chce s nim rozviest tak kazda zamienka je platna, ale po 20 r smrtelne vazne riesit nad nieco nad cim rozmyslal, ale nikdy neuskutocnil? To je bud ze zena nema problem a potrebuje si ho vyrobit, alebo ma toho plne zuby ona a hlada zadrabku ako ladne vykorculovat zo vztahu.

moonlight1210
2. jún 2026

@kasden Ak chces, skus sa ho pre zaciatok spytat, kvoli comu vlastne chcel odist. Co mu take vadilo, ze mu presla hlavou myslienka, ze jeho sloboda je viac, ako jeho rodina, ktoru zalozil a naplodil.

A ono tiez zalezi, ako to synovi povedal.
Ako poucenie sa, ze to bol hlupy chvilkovy zbrkly napad, kvoli ktoremu takmer zahodil rodinu?
Alebo ako ukazka toho, ze mal moznost odist, ale obetoval sa kvoli spolocenskej moralke (lebo sa to patri/ rozvod je hanba/co by ludia povedali/jeho rodina by to neprezila) a kvoli detom to strpel, aj ked zaujem ostat nemal?
To su dva rozdielne dovody. Aj ked zaver je rovnaky - ze ostal.

Druha vec je, ze ked sa spytas, preco nad tym uvazoval, mozes otvorit trinastu komnatu a dozvediet sa veci, co vediet nechces.
Niekedy su pozehnani nevedomi, lebo sa im krajsie a stastnejsie zije.
Takze to najprv uvaz.

A ano, napriek vsetkym ostatnym odpovediam, mas pravo sa citi sklamana a oklamana. Ale zas nema zmysel to zivit.
Ano, mala si pocit, ze si nim prijimana cela a uplne. A zistila si, ze si mu mozno nebola nikdy dost. A ze ta mozno nie az tak uprimne mal rad. Ze to bolo ako pretvarka.
Mozes byt nahnevana, ze rozbil tvoju dokonalu bublinu (ktora ti pomahala dodat aj cast dolezitosti, tvojej hodnoty pre niekoho).

Ale zase - treba sa pozriet aj na to, kedy (v akom veku) zvazoval odchod, kolko odvtedy uplynulo a ako sa k tebe za ten cas choval.
A posudit to cele v kontexte. Nie iba ako vytrhnutu udalost. Nepostavit svoje pocity len na tom jednom.
Lebo mohol si kedysi mysliet, ze chce odist. Ale za tie spolocne roky mohol zistit, ze to bol hlupy napad a byt rad, ze to vtedy neurobil.

moonlight1210
2. jún 2026
@prasiatko30

@moonlight1210 naozaj maju tak malo problemov v sucasnosti, ze sa musi zena hnevat pre nieco nad cim chlap rozmyslal pred 20rokmi? Vsak ak sa chce s nim rozviest tak kazda zamienka je platna, ale po 20 r smrtelne vazne riesit nad nieco nad cim rozmyslal, ale nikdy neuskutocnil? To je bud ze zena nema problem a potrebuje si ho vyrobit, alebo ma toho plne zuby ona a hlada zadrabku ako ladne vykorculovat zo vztahu.

@prasiatko30 nemam pocit, ze dlhodobo planuje od neho odist a hlada zamienku. To nijak z jej textu nevyplynulo.
Citit z toho iba jej aktualne okamzite sklamanie.

A ano, cerstvo zranene pocity byvaju kadejake. Vacsinou clovek ma pocit, zeby mal urobit nieco razne, hrubu ciaru, spalit most (obrazne tresnut dverami), aby si ulavil.
Po par dnoch uz uvazuje kludnejsie.

kasden
autor
2. jún 2026
@moonlight1210

@prasiatko30 nemam pocit, ze dlhodobo planuje od neho odist a hlada zamienku. To nijak z jej textu nevyplynulo.
Citit z toho iba jej aktualne okamzite sklamanie.

A ano, cerstvo zranene pocity byvaju kadejake. Vacsinou clovek ma pocit, zeby mal urobit nieco razne, hrubu ciaru, spalit most (obrazne tresnut dverami), aby si ulavil.
Po par dnoch uz uvazuje kludnejsie.

@moonlight1210
Nechcem od neho odísť, to vôbec, len som to pocítila ako sklamanie, viete keď žijete 30r s niekym a mate pocit, že ho dokonale poznáte a zrazu príde takáto veta, tak to zabolí, veľmi.
A najhoršie je to ticho, on mlčí a ja fakt neviem, čo mám robiť. Mam strach.

anonym_ad5ec7
2. jún 2026

@kasden lenze toto teraz nabera trosku iny vyznam cele. A netreba z toho robit kovbojku.
Povedat synovi nieco v tomto zmysle, ze to.bolo aj pre neho tazke a mal chvile, ked chcel odist, ale ustal to,...skor mal asi povedat, ze ustali sme to a Teba ked to teraz ranilo, tak sa o tom normalne porozpravat. Ak Tebe sa zdalo vzdy vsetko fajn, jemu sa to tak javit nemuselo. Ja neviem. Nenapisete cely kontext, tak co si ma clovek mysliet, ako to hodnotit...toto je cele typicke na MK.

maskapadla
Včera o 07:47

@kasden ved to je normalne asi chcel poukazat ze netreba sa vzdat pri jednom peobleme

Strana
z2