Cítim sa vo vzťahu na druhom mieste
Zdravim. Asi pol roka žijem s priatelom, ale odkedy s nim bývam, mam pocit, ze nas vztah sa rapídne zhoršil. Ma deti v striedavej starostlivosti, ja mam tiez jedno dieta. Vzdy ked ma deti, vsetko podriaduje iba im. Vari sa to, co chcu ony, robi sa to, co chcu ony. Vacsinu vikendov spia do 12 a ja som so synom zavreta v izbe alebo ideme do mesta, aby sme ich nezobudili. Niekedy spia este poobede, opat musime byt ticho. Potom su minimalne do polnoci hore a dlhsie... Vianočná vecera prebiehala tak, ze sa najskor otvorili darceky, lebo jeho deti boli nedockave... Ja viem, ze v mnohom sa clovek prisposobuje detom, ale nepripadam si ako plnohodnotny partner. Ked som mu to povedala, ze sa vsetko podriaduje im, dorazne mi povedal, ze na deti mu nemam sahat. Ale pritom som na ne nikdy jedno zle slovo nepovedala. 🤷♀️ Mate skusenosti s takymto muzom a jeho rodinou? Neviem, ci je za co bojovat, alebo radsej ist svojou cestou a mat pokoj...
Kde si byvala doteraz?
💣 V tomto príbehu ťaháš za kratší koniec. Vždy je to o tom, ČO CHCE ON. A, kde si ty?... Rovnováha sa stráca, je autoritatívny smerom k tebe, benevolentný ku vlastnej krvi.
Ak sa nad tým zamyslíš, je to partnerova charakterová črta, zrejme takto koná nie len v otázke detí. Rád vládne, rozhoduje. Určil ti tvoje miesto vo vzťahu, v domácnosti a ty si sa včas, na začiatku, neohradila. Cítiš to. Pravdepodobne ide o menšie deti, ale aj tu je potrebné budovať u detí návyky, režim, ... rešpekt k tebe ako víkendovej mamine. Skús ešte jeden úprimný rozhovor, ak ti na ňom záleží, ak si ešte nevyčerpala všetky rozhovory... Pravdepodobne ale k náprave nedôjde. V tom prípade, ak nie si typ submisívnej myšky točiacej sa na kolese a máš sa rada, vieš, čo máš robiť. Drž sa!
@amazonka13 dakujem za osviezujuci komentar 😊 som nekonfliktny typ, byvala sefka mi pri odchode z prace povedala, ze som bola jedna z mala osob, na ktorú sa nikto nestazoval. Ale bolo to o tom, ze som sa snazila si budovat dobre vztahy. Ale zase mam svoje hranice, potrebujem svoj pokoj a klud a kde ho inde nacerpat ako doma. Nic ine mi nevychadza ako zmenit súčasne nastavenie.
Kde si byvala doteraz?
@anonym_fa9eb4 vo svojom dome.
Toto zle dopadne ak zostanete spolu v tomto režime.
Asi by som to ukončila. Bude to tak pre teba lepšie. Lebo ako sorry aby ste sa teenagerom prispôsobovali??!
Bud nech si v čase striedavky keď ma deti zbali veci a je so svojimi detmi niekde inde v tom čase - lebo veď to je pre teba na zblaznenie. Nech sa o deti stará vtedy sám, v inom byte. Ale takto bez pravidiel to nie je výchova a deti mu "zvlčia".
Alebo proste nastoliť nové pravidlá žiadne podriaďovanie bežný režim bez vyspavania po víkendoch. Nech si to robia u bio matky, nie u vás.
...asi by som to ukončila.
@anonym_fa9eb4 vo svojom dome.
@anonym_autor dobrovoľne takto obmedzovať svoj život a život svojho dieťaťa.. Prečo? Ozaj máš také nízke sebavedomie? Máš 38. Život ešte pred sebou. Ty si ho kľudne poser, ale tvojmu synovi to nerob.
Autorka, nikdy nič v živote sa nevykrastylizuje samé...a ak, tak určite smerom, ktorý nechceme...
💣 V tomto príbehu ťaháš za kratší koniec. Vždy je to o tom, ČO CHCE ON. A, kde si ty?... Rovnováha sa stráca, je autoritatívny smerom k tebe, benevolentný ku vlastnej krvi.
Ak sa nad tým zamyslíš, je to partnerova charakterová črta, zrejme takto koná nie len v otázke detí. Rád vládne, rozhoduje. Určil ti tvoje miesto vo vzťahu, v domácnosti a ty si sa včas, na začiatku, neohradila. Cítiš to. Pravdepodobne ide o menšie deti, ale aj tu je potrebné budovať u detí návyky, režim, ... rešpekt k tebe ako víkendovej mamine. Skús ešte jeden úprimný rozhovor, ak ti na ňom záleží, ak si ešte nevyčerpala všetky rozhovory... Pravdepodobne ale k náprave nedôjde. V tom prípade, ak nie si typ submisívnej myšky točiacej sa na kolese a máš sa rada, vieš, čo máš robiť. Drž sa!
@amazonka13 12 a 15 rokov majú...to sú menšie deti??? 😂
@anonym_autor Tak o.k. Lebo mne to z tvojho písania prišlo, že vieš veľmi dobre, čo máš robiť (nemusíš sa ani na Koniku pýtať), akurát, že nie je kam odísť... Držím ti palce.
@wilkova clovek casto uvazuje, ci veci vidi objektivne... aj ked su to cudzi ludia, ale mozu dat clovek iny pohlad, skusenosti...
Autorka, nikdy nič v živote sa nevykrastylizuje samé...a ak, tak určite smerom, ktorý nechceme...
@enmery vies, ako sa vravi... Netlac rieku, tečie sama....
@enmery vies, ako sa vravi... Netlac rieku, tečie sama....
@anonym_autor Áno, ibaže ona sa ti narážal do dieťaťa, zatiaľ čo jeho sú nedotknuteľné...ja by som takému uz nevedela dat ani bozk, nieto s nim ostať, keď sa už matka nepostaví na stranu svojho dieťaťa, tak neviem kto...proste si si ako partneri nesadli. Stáva sa to mnohým. Nie je tragédia byt sam, tragédia je žiť v nešťastnom vzťahu a ešte do toho priniesť deti😔
Držím palce, hlavu si bude môcť max tak búchať on o stenu.
@anonym_autor Áno, ibaže ona sa ti narážal do dieťaťa, zatiaľ čo jeho sú nedotknuteľné...ja by som takému uz nevedela dat ani bozk, nieto s nim ostať, keď sa už matka nepostaví na stranu svojho dieťaťa, tak neviem kto...proste si si ako partneri nesadli. Stáva sa to mnohým. Nie je tragédia byt sam, tragédia je žiť v nešťastnom vzťahu a ešte do toho priniesť deti😔
Držím palce, hlavu si bude môcť max tak búchať on o stenu.
@enmery tak ja som mu to povedala, ze sa mi to nepaci, tak sa zmiernil, ale stale je tu ten tlak, drzat dieta v izbe alebo v tichosti... Ved to je jedno uz... Veci sa tak ukazali, ze najlepsie mi bolo samej 😊
@anonym_8534f2 vies co, suhlasim. Trapenie este nikomu nepomohlo a ani nic nevyriesilo. Musim to nejako rozumne spracovat.
@anonym_autor tvoje dieťa má koľko rokov? Tvoj priateľ nie je v poriadku..
@januska12323
@januska12323 ako som to mala podla teba riesit? Clovek sa na zaciatku rozkukava, ja nie som ten typ, ktory si hned tvrdo prresadzuje svoje. Ale ked vidim, ze mi nieco nesluzi, tak to necham tak a idem si svojou cestou. Nic ine mi nezostava.
@anonym_autor žiť v byte normálne aj keď vedľa spia a opýtať sa chlapa ako to ďalej vidí.
Pošli toho pána späť do obehu. A to hovorím z pozície ženy, ktorá si vzala muža s deťmi. Kým nie je jeho prioritou vaše rodinné spolužitie (áno, vrátane jeho deti), je každá ďalšia snaha zbytočná. Bojisko partneri versus moje, tvoje, naše deti nemá víťaza len porazených. Vrátane tých detí. Odísť je jediná rozumná možnosť.
Tak ty máš vlastný dom a trpíš u neho prečo?
@enmery tak ja som mu to povedala, ze sa mi to nepaci, tak sa zmiernil, ale stale je tu ten tlak, drzat dieta v izbe alebo v tichosti... Ved to je jedno uz... Veci sa tak ukazali, ze najlepsie mi bolo samej 😊
@anonym_autor ja som z diskusie ale pochopila, že ty nemáš kam ísť. doteraz si žila zrejme v dome s už bývalým manželom, že? odtiaľ si odišla ku súčasnému, bývalý čo, vyplatil ťa alebo ako to dopadlo? alebo nie ste vysporiadaní a vrátiš sa tam? ako je to? v jednom komentári píšeš, že musíš premyslieť, kde pôjdeš (to znie, akoby si nemala kam), v inom zase, že doteraz si bola vo SVOJOM dome.... ako to je?
a syn? koľko rokov má tvoj syn?
Nezabúdaj na svoju hodnotu. Máme len jeden pokus na život, tak prečo si ho takto znepríjemňovať? Buď pomôže úprimný rozhovor s partnerom a zmena v domácnosti alebo rozchod. Zaslúžiš si zrelého partnera, nie takéto "veľké dieťa"!
@huxy ale ja ti to verím a prajem ti to 😀 len žasnem, lebo všade naokolo vnímam už len zadaných alebo takých nemastných neslaných alebo potom zase príliš dominantných až narcistických kkv 😀
kkv = kúskov 😀
@amdornik no vidím to aj ja veru všade naokolo. Ale ja verím, že vždy sa všetko pre niečo deje a aj to zlé. Niečo nás to má naučiť, posunúť ďalej. Čiže aj tie horšie skúsenosti s bývalými, na základe toho už viem, co chcem a čo už nie.
A našťastie sa našiel niekto, kto zodpovedal mojim požiadavkám resp.nárokom.
Nezabúdaj na svoju hodnotu. Máme len jeden pokus na život, tak prečo si ho takto znepríjemňovať? Buď pomôže úprimný rozhovor s partnerom a zmena v domácnosti alebo rozchod. Zaslúžiš si zrelého partnera, nie takéto "veľké dieťa"!
@kacka6 ja som premarnila kopec rokov v predchadzajucom vztahu, kde som len davala, takze mne svieti v tomto pripade aspon o dost skor kontrolka 🤭
@amdornik no vidím to aj ja veru všade naokolo. Ale ja verím, že vždy sa všetko pre niečo deje a aj to zlé. Niečo nás to má naučiť, posunúť ďalej. Čiže aj tie horšie skúsenosti s bývalými, na základe toho už viem, co chcem a čo už nie.
A našťastie sa našiel niekto, kto zodpovedal mojim požiadavkám resp.nárokom.
@huxy presne tak, zem nie je nebo, mame sa tu nieco naucit 🙌
Pošli toho pána späť do obehu. A to hovorím z pozície ženy, ktorá si vzala muža s deťmi. Kým nie je jeho prioritou vaše rodinné spolužitie (áno, vrátane jeho deti), je každá ďalšia snaha zbytočná. Bojisko partneri versus moje, tvoje, naše deti nemá víťaza len porazených. Vrátane tých detí. Odísť je jediná rozumná možnosť.
@vroni ja mam taky pocit, ze pokial vyjadrim, co citim, som vnimana ako nepriatel. Pritom neutocim, iba vyjadrim, ako sa ja citim. Skusila by som max poradnu...
ze ma deti ako prioritu je ok, len ide na to z opacneho konca. Bez hranic bez pravidiel, mu pubertaci prerastu cez hlavu. Vy ako nova rodina ste mali zaviest pravidla vo vasej domacnosti rovnake pre vsetkych. Ziadne vynimky. Je normalne, ze sa citis ako sa citis, pretoze on na teba kasle a neberie ta za rovnocennu partnerku. Mysli teda aj ty viac na svoje dieta a seba. Drzim palce.
ze ma deti ako prioritu je ok, len ide na to z opacneho konca. Bez hranic bez pravidiel, mu pubertaci prerastu cez hlavu. Vy ako nova rodina ste mali zaviest pravidla vo vasej domacnosti rovnake pre vsetkych. Ziadne vynimky. Je normalne, ze sa citis ako sa citis, pretoze on na teba kasle a neberie ta za rovnocennu partnerku. Mysli teda aj ty viac na svoje dieta a seba. Drzim palce.
@komplikovana dakujem 😊
nechala by som ho robiť si veci po svojom. a ja by som si robila veci po svojom.
nie, nepreháňaš to. ty nechceš aby uprednostňoval teba pred nimi - ale aby s tebou nejednal ako s inventárom. ja by som s ním nebola, aby som vo vlastnej domácnosti nemohla fungovať lebo deti spia a treba byť ticho. on ti povedal že to tak ale bude
🤷♀️
@anonym_a7c4db 12 a 15
@anonym_autor to sú pomerne veľké deti, aby ste sa im prispôsobovali. Spanie poobede? To som ešte nepočula v tom veku, Ja by som to ukončila, nie si na druhom, ale na poslednom mieste

A máš kam odísť?
@wilkova vzdy je kam odist