Cítim sa vo vzťahu na druhom mieste
Zdravim. Asi pol roka žijem s priatelom, ale odkedy s nim bývam, mam pocit, ze nas vztah sa rapídne zhoršil. Ma deti v striedavej starostlivosti, ja mam tiez jedno dieta. Vzdy ked ma deti, vsetko podriaduje iba im. Vari sa to, co chcu ony, robi sa to, co chcu ony. Vacsinu vikendov spia do 12 a ja som so synom zavreta v izbe alebo ideme do mesta, aby sme ich nezobudili. Niekedy spia este poobede, opat musime byt ticho. Potom su minimalne do polnoci hore a dlhsie... Vianočná vecera prebiehala tak, ze sa najskor otvorili darceky, lebo jeho deti boli nedockave... Ja viem, ze v mnohom sa clovek prisposobuje detom, ale nepripadam si ako plnohodnotny partner. Ked som mu to povedala, ze sa vsetko podriaduje im, dorazne mi povedal, ze na deti mu nemam sahat. Ale pritom som na ne nikdy jedno zle slovo nepovedala. 🤷♀️ Mate skusenosti s takymto muzom a jeho rodinou? Neviem, ci je za co bojovat, alebo radsej ist svojou cestou a mat pokoj...
nechala by som ho robiť si veci po svojom. a ja by som si robila veci po svojom.
nie, nepreháňaš to. ty nechceš aby uprednostňoval teba pred nimi - ale aby s tebou nejednal ako s inventárom. ja by som s ním nebola, aby som vo vlastnej domácnosti nemohla fungovať lebo deti spia a treba byť ticho. on ti povedal že to tak ale bude
🤷♀️
@biba_18 tak to ho necham, ved jasne, ked nechce najst riesenie k spokojnosti vsetkych, pojdem so synom do vlastneho
@anonym_autor, ale ty SI nepriateľ (v jeho očiach). Si len prostriedok, aby lepšie vynikla jeho "dobrota", nemáš čo mať nejaké pocity a ešte ich aj vyjadrovať (to je irónia). Zbytočne sa budeš snažiť vybudovať nejaký vzťah, on žiaden vzťah nehľadá, potrebuje len niekoho, na kom bude manifestovat, aký je on úžasný. Keby si nemala dieťa a bola nadšená martyrka, máš šancu. V tvojej konstalacii zmysel v poradni nevidím. On "nemá problém", jeho problém si ty. Neverím, že by si priznal akúkoľvek chybu.
@vroni mozno by od tretej osoby prijal objektivny pohlad na celu situaciu... Podla mna dieta ma byt dieta, ma mat hranice, aby sa citilo bezpecne...
@vroni mozno by od tretej osoby prijal objektivny pohlad na celu situaciu... Podla mna dieta ma byt dieta, ma mat hranice, aby sa citilo bezpecne...
@anonym_autor zo skúsenosti, ani pohľad od tretieho, štvrtého... nepomohlo. Jednoducho je asi presvedčený, že je najlepší otec, vychováva najlepšie...
@anonym_autor co ja viem, tiez vsetko podriaďujeme detom. Varim co im chuti, robime im program. Nejako v tom nevidim nic zle. Je to rovnako ako ked je doma mužov syn v striedavke alebo iba moj syn. Ale kedze spim najdlhšie doma ja, takze su potichu 🤣, niekedy az do 10:30. Ale zase normalne funguju doma, len su tichšie. Muz ma syna v striedavke a moj syn, je s nami stale. Podla mna ty si musis urobit poriadok s tym, ze ok do desiatej sme ticho ale potom normalne fungujeme, varime. Len teda nedame nahlas telku alebo nekricime. Chodenie po dome alebo bezne prevádzkové zvuky, nemozu nikoho zobudiť. Proste si urob s muzom doma poriadok. Ak nie, tak cauko kakauko 😉. No naco by si bola v takom vztahu?!
@anonym_autor zo skúsenosti, ani pohľad od tretieho, štvrtého... nepomohlo. Jednoducho je asi presvedčený, že je najlepší otec, vychováva najlepšie...
@huxy to je presvedceny, ze robi najlepsie. Ja mu to ani neberiem, lepsie, ze sa snazi, ako keby mu boli ukradnute. Len tomu chyba balans. Respektive on caka iba odo mna a mojho syna, ze sa budeme prisposobovat.
@huxy a vlastne ako ten tvoj ex dopadol?
@huxy to je presvedceny, ze robi najlepsie. Ja mu to ani neberiem, lepsie, ze sa snazi, ako keby mu boli ukradnute. Len tomu chyba balans. Respektive on caka iba odo mna a mojho syna, ze sa budeme prisposobovat.
@anonym_autor to poznám...prajem len veľa síl a múdrosti k správnemu rozhodnutiu
@huxy ja som citala, ze mnoho ludi po rozvode da deti na uroven partnera... Takze to nie je nic vynimocne, ale skodi to detom...
@anonym_autor co ja viem, tiez vsetko podriaďujeme detom. Varim co im chuti, robime im program. Nejako v tom nevidim nic zle. Je to rovnako ako ked je doma mužov syn v striedavke alebo iba moj syn. Ale kedze spim najdlhšie doma ja, takze su potichu 🤣, niekedy az do 10:30. Ale zase normalne funguju doma, len su tichšie. Muz ma syna v striedavke a moj syn, je s nami stale. Podla mna ty si musis urobit poriadok s tym, ze ok do desiatej sme ticho ale potom normalne fungujeme, varime. Len teda nedame nahlas telku alebo nekricime. Chodenie po dome alebo bezne prevádzkové zvuky, nemozu nikoho zobudiť. Proste si urob s muzom doma poriadok. Ak nie, tak cauko kakauko 😉. No naco by si bola v takom vztahu?!
@betulinka1 teraz naposledy mi povedal, aby som syna (bundu, cizmy) obliekla malemu (9. R.) v izbe, aby nerobil sceny. Pricom sceny samozrejme nerobi, len mu to dlhsie trva a rozprava pri tom. Ja sa dokazem priaposobit, urobit kompromis, ale je to zial jednostranne...
@anonym_autor ako? Deti má u seba, našiel si decko-o 17 rokov mladšiu, s ktorou sa vraj budú brať. Prajem im veľa šťastia, budú ho obaja potrebovať
@huxy tak hlavne, ze ty si nasla lepsie 😊
@huxy tak hlavne, ze ty si nasla lepsie 😊
@anonym_autor našla a som konečne spokojná. Ex nie je typ správneho partnera a jeho mladá pravdepodobne tiež nemala vhodné vzory čo sa týka rodiny, vzťahov, keďže ju vraj vychovávala babka. Ale mňa do toho už nič. Ale to sa bežne deje, že vzťah nevyjde, aj keď sa jeden snaží. Ale presne o to ide-že sa snaží len ten jeden...
@huxy ja som citala, ze mnoho ludi po rozvode da deti na uroven partnera... Takze to nie je nic vynimocne, ale skodi to detom...
@anonym_autor nedá sa porovnávať, či sú deti na úrovni partnera alebo nie, vlastne to ani nie je podstatné, podstatné je, aby sa všetci cítili bezpečne a šťastne vo vzťahu, či už muž, žena, jeho deti alebo jej deti. Keď som sa zoznámila s mojím mužom, mal tiež dve veľké deti, ja jedno, nemal ich síce v stroedavke, nemali určený styk, takže boli u neho podľa poteby, ako chceli, ale toto som nikdy nezažívala. Navzájom sme sa všetci rešpektovali, je to už vyše desať rokov, všetky deti sú dospelé, ale stále máme pekný vzťah. Ukonči to, nemá to zmysel
@anonym_autor nasťahovali ste sa do jeho bytu, tak áno, vy sa musíte prispôsobovať. Z toho čo píšeš mi vyplýva, že nemáš ani si nemala vlastné bývanie a dieťa si vzala žiť k cudziemu chlapovi bez toho, aby si ho lepšie poznala. Ak ozaj hľadáš už nové bývanie, tak len pre seba a dieťa, nesťahuj sa zase k ďalšiemu.
Išla by som svojou cestou. Tak bud sme partneri a to zahŕňa aj vyjadrovanie sa do našeho spoločného života, ktorého súčasťou sú aj jeho a moje (tvoje) deti, alebo sa nebudeme vyjadrovať k ničomu a pôjdeme od seba. Dúfam, že deťom varíš a peries ty keď sú u vás ale vyjadrovať sa k niečomu spoločnému už nie. A aby som u seba doma bola zatvorená b izbe lebo tínedžeri doobeda a poobede chudacikovia musia spat? To vieš…
@anonym_autor nasťahovali ste sa do jeho bytu, tak áno, vy sa musíte prispôsobovať. Z toho čo píšeš mi vyplýva, že nemáš ani si nemala vlastné bývanie a dieťa si vzala žiť k cudziemu chlapovi bez toho, aby si ho lepšie poznala. Ak ozaj hľadáš už nové bývanie, tak len pre seba a dieťa, nesťahuj sa zase k ďalšiemu.
@anonym_5d4327 mala som aj mam vlastne byvanie, ale uz sa nechcem vratit. A posledna vec po ktorej tuzim je chlap. Je normalne, ze ludia chcu zit ako rodina, zial, nie vzdy to zaklapme na vsetkych miestach. A ja potrebujem citit bezpecie a istotu, ze sa mozem na partnera spolahnut. Nie napasovat sa do niekoho predstav, aby bol spokojny.
Išla by som svojou cestou. Tak bud sme partneri a to zahŕňa aj vyjadrovanie sa do našeho spoločného života, ktorého súčasťou sú aj jeho a moje (tvoje) deti, alebo sa nebudeme vyjadrovať k ničomu a pôjdeme od seba. Dúfam, že deťom varíš a peries ty keď sú u vás ale vyjadrovať sa k niečomu spoločnému už nie. A aby som u seba doma bola zatvorená b izbe lebo tínedžeri doobeda a poobede chudacikovia musia spat? To vieš…
@brrunetkaa varim, umyvam riady, pomaham s domacimi pracami .. on tiez robi... ale deti ani lyzicku neodlozia do drezu....
@anonym_autor našla a som konečne spokojná. Ex nie je typ správneho partnera a jeho mladá pravdepodobne tiež nemala vhodné vzory čo sa týka rodiny, vzťahov, keďže ju vraj vychovávala babka. Ale mňa do toho už nič. Ale to sa bežne deje, že vzťah nevyjde, aj keď sa jeden snaží. Ale presne o to ide-že sa snaží len ten jeden...
@huxy a kde sa da najst taky užasny?
@anonym_5d4327 mala som aj mam vlastne byvanie, ale uz sa nechcem vratit. A posledna vec po ktorej tuzim je chlap. Je normalne, ze ludia chcu zit ako rodina, zial, nie vzdy to zaklapme na vsetkych miestach. A ja potrebujem citit bezpecie a istotu, ze sa mozem na partnera spolahnut. Nie napasovat sa do niekoho predstav, aby bol spokojny.
@anonym_autor mala som aj mam vlastne byvanie, ale uz sa nechcem vratit.
tak tomuto vôbec v tvojom prípade nerozumiem. byť v tvojej situácii, nielenže využijem svoje bývanie na bývanie seba a syna, ale tento vzťah ukončím. ten človek ťa nemá ani za hovno, prepáč za úprimnosť. a pokojne mu to daj prečítať.
@anonym_autor Od takého muža utekaj čo najďalej. Muž, ktorý nemá ženu na prvom mieste za to nestojí. Ja som u toho svojho najdôležitejšia a podriaďuje sa mi vo väčšine vecí. Deti sú u neho na druhom mieste, pretože ja som jeho životná láska a ja s ním budem navždy, nie deti. Obaja máme v tomto jednotné vnímanie.
Ak ho nechceš opustiť a ukončiť vzťah, tak máš iba jednu možnosť, sadnúť si s ním a vážny rozhovor, to ze ma deti je ok, akceptuje to a chceš mať s nimi normálny vzťah, sú jeho súčasťou, ALE, vy tvoríte par, možno sa vezmete možno nie ale teraz žijete spolu, a mate aj spoločnú domácnosť a to ze chceš aby sa dodržiavali nejaké pravidlá neznamená ze mu siahas na deti. Ani to ze si majú po sebe odložiť veci nezbamena ze mu siahas na deti, a už vôbec by som nebola dopoludnia zavretá v izbe. Chcú späť dopoludnia, ôk, ale ja nebudem chodiť po špičkách, a v byte bude normálny denný ruch, tzn, ráno káva, varím obed, ak to mam 0nastavene na sobotu tak upratujem v sobotu. Možno nepustím vysávač, ale to by bol jediný ústupok. Toto robím aj doma, kto chce spat cez víkend dopoludnia nech spi, ale ja nebudem kvôli tomu ani prať ani variť popoludní alebo večer.
@anonym_385c28 pre mňa je úžasný, zaujíma sa o mňa, stará, venuje mi svoj čas, rozumieme si... Našli sme sa, navzájom. Cez zoznamku a nehanbím sa za to.
@huxy Hovoríš, že exova nová je decko. No môj partner je tiež o 18 rokov starší a ako decko sa necítim. Ale nezabudni, že aj ty si s ním bola pre niečo.baz kým si nezistila, aký je. Možno to raz zistí aj ona.
Z vlastnej skúsenosti.Chod od neho .Môj priateľ vždy len dcéra dcéra a keď som čakala naše dieťa tak sa vždy muselo riadiť vždy všetko podľa nej a dosť nám to pokazilo vzťah . Nevravím že ju mal zatratit to by som v živote nežiadala ale myslela som že keď sa dcéra narodí tak mi občas pomôže .Akurát som tak dostala "po papuli"obrazne povedané a utekal len za ňou .Keby viem že to tak bude v živote sa nedám dokopy s niekým kto má dieťa z predchádzajúceho vzťahu.
@huxy Hovoríš, že exova nová je decko. No môj partner je tiež o 18 rokov starší a ako decko sa necítim. Ale nezabudni, že aj ty si s ním bola pre niečo.baz kým si nezistila, aký je. Možno to raz zistí aj ona.
@enmery tak pardón za také vyjadrenie, ale ja to proste tak vnímam, že by jej mohol byť otcom. Nechcela som nikoho uraziť.
Ano, bola som s ním pre niečo, hlavne z lásky, aj keď tam boli pre mňa počas vzťahu signály, ktoré som žiaľ dlho prehliadala. Možno im bude vyhovovať taký život, také prostredie, vzťahy, ale mňa sa to už netýka.
@enmery tak pardón za také vyjadrenie, ale ja to proste tak vnímam, že by jej mohol byť otcom. Nechcela som nikoho uraziť.
Ano, bola som s ním pre niečo, hlavne z lásky, aj keď tam boli pre mňa počas vzťahu signály, ktoré som žiaľ dlho prehliadala. Možno im bude vyhovovať taký život, také prostredie, vzťahy, ale mňa sa to už netýka.
@huxy Chvalabohu. Nech si šťastná do smrti😉
@anonym_autor Od takého muža utekaj čo najďalej. Muž, ktorý nemá ženu na prvom mieste za to nestojí. Ja som u toho svojho najdôležitejšia a podriaďuje sa mi vo väčšine vecí. Deti sú u neho na druhom mieste, pretože ja som jeho životná láska a ja s ním budem navždy, nie deti. Obaja máme v tomto jednotné vnímanie.
@anonym_c1da5f tak partneri by mali tahat za jeden koniec a byt si oporou... Snazim sa vytvarat domov, byt mu oporou, ale niekedy to proste nestaci, pretoze to stroskota na hodnotach... Na jednej strasne som rada, ze je to muz rodinne zalozeny a stara sa o deti, na strane druhej tam nie su ziadne hranice, zodpovednost a uvedomovanie si dosledkov svojho konania...

@vroni ja mam taky pocit, ze pokial vyjadrim, co citim, som vnimana ako nepriatel. Pritom neutocim, iba vyjadrim, ako sa ja citim. Skusila by som max poradnu...
@anonym_autor, ale ty SI nepriateľ (v jeho očiach). Si len prostriedok, aby lepšie vynikla jeho "dobrota", nemáš čo mať nejaké pocity a ešte ich aj vyjadrovať (to je irónia). Zbytočne sa budeš snažiť vybudovať nejaký vzťah, on žiaden vzťah nehľadá, potrebuje len niekoho, na kom bude manifestovat, aký je on úžasný. Keby si nemala dieťa a bola nadšená martyrka, máš šancu. V tvojej konstalacii zmysel v poradni nevidím. On "nemá problém", jeho problém si ty. Neverím, že by si priznal akúkoľvek chybu.