icon

Cítite sa neochránení vo vzťahu? Zdieľajte svoje skúsenosti!

6. sep 2024

Ako by ste zareagovali na situaciu, ze vas vas priatel nedokaze ochranit pred pripadnou hrozbou?

Situacia:
Vracali sme sa vecer z kina, v takej trochu bocnej ulicke k nam prisiel chlapik a zacal pytat cigaretu. Ked sme povedali, ze nemame, tak nam nedovolil dalej pokracovat v ceste a zacal dalej naliehat, ze mu mame dat aspon peniaze. Asi som sa v ten moment mala otocit a utekat, no zamrzla som... Medzi tym mi chytil ruku a pytal zase peniaze. Pokojne som mu povedala, aby ma pustil, ze sa pozriem do tasky, ale ze tam mam len doklady a vodu. Dalej uz nenaliehal, ani mi nic ine nastastie nechcel vziat, len som mu povedala sorry fakt nic nemam. On na to ze ok, cosi zamrmlal, zanadaval a isiel prec. Ja som sa otocila, ze uteciem, kym je cas, a vtedy som si uvedomila, ze ja som tam vlastne nebola sama. Moj priatel utiekol a vsetko sledoval asi tak z 5tich metrov za mnou... Len tam tak ticho stal cely cas. Neskutocne ma to nastvalo a vynadala som mu kadejako, aj ze ako chlap je uplne k nicomu. Teraz ma to strasne mrzi ale na druhej strane ma to strasne stve... neviem sa cez to preniest. Mam pocit, akoby ta situacia znicila vsetko pekne a vyparil sa pocit ochrany... neviem ani ako to opisat

Asi len potrebujem trochu casu spracovat to...

lindus_esterka
7. sep 2024

Keby ta aspoň tych 5m taha so sebou, ale takto by som ho uz asi nevedela brat ako partnera. Raz sa v podniku strhla meter odomna mela, chalan kt. som tam spoznala hodinu predtým ma v sekunde strhol za seba. Tak ak to dokaze cudzi clovek a vlastny partner ma necha napospas osudu, tak je to na zamyslenie, ako velmi mu na mne zalezi

yosi
7. sep 2024

A keby mu rozbil hubu tak by si písala, že či s ním ostať lebo je agresívny 😂

yosi
7. sep 2024

@lindus_esterka Nájdeš aj takých neznámych čo ťa prikryjú, ale to už záleží od toho, aká si pekná

lakebabe
7. sep 2024

Za mňa má byť chlap CHLAP ochranca a ma sa vedieť postarať o ženu. Akúkoľvek nielen tu svoju, keď je takáto situácia. Chvalabohu takého mam a keby takáto situácia nastala tak ten bezdak už je ko, ale neviem si predstaviť situáciu, že ujde a nechá ma tam. To by v mojich očiach tak strašne klesol . Proste nie cez toto vlak nejde u mňa.
Ale v inej diskusii akurát teraz obhajujú ženy chlapov, co nosia po dome ženské šaty a makeup , ze to je v pohode a je nová doba, tak asi fakt je 🤷‍♀️

pallacinka29
7. sep 2024

To nie je chlap, ale zbabelec... ale "potesim" Ta, takychto zbabelcov je dnes kopec... Chlap ma ochranit svoju rodinu.

zooeynka
7. sep 2024

No tak mas doma sraca, no boze, su aj horsie veci. On ma sebelasku v poriadku, lubi seba viac ako teba a bal sa o seba, ved ty si si poradila aj bez neho. Podla mna to zaregistroval aj ten somrak a bolo mu ta luto ze co za chudaka mas po svojom boku, tak mavol rukou a odisiel ;)

ali12377
7. sep 2024

chcela by som vediet, ze ako to vysvetlil tvoj priatel, preco sa tak zachoval? mimochodom, za mna by to bol dovod na rozchod, je to zbabelec

rivini
7. sep 2024

Velmi by ma to mrzelo a asi by som tiez uvazovala, ci je to pre mna konkretne ten spravny partner. Obranit sa vacsinou viem aj sama, alebo aspon vynajst. No tak, ako by som svojho muza nenechala v nebezpecnej situacii sameho, je pre mna dolezite vediet, ze nenecha v nebezpeci ani on mna. Nevzala som si ziadneho „macha“, ale teda postavil by sa za mna, aj keby riskoval, ze dostane par „na hubu“. Hlavne ak ma clovek deti, potrebuje mat pri sebe odvazneho partnera. A to plati nielen ako kriterium pre vyber muza, ale aj zeny…

vorkola
7. sep 2024

tento cas,co si prezila nie je nahoda,.Tato situacia ti hovori,ze ked je tvoj priatel zajko bojko, daj si otazku do akej miery a hlavne ochrany mu zalezi na tebe,? Budes sa moct nanho spolahnut ,vzdy a vsade,tak ako sa slubuje pred oltarom? vies ,co je to mat rodinu deti ?Prehodnotila by som.

kristina2412
7. sep 2024

Zachoval sa ako chudák. Je mi jasné že, nie každý muž je fyzicky zdatný, vie sa biť atď ale mohol ťa napríklad chytiť za ruku a utekali by ste spolu, mohol zavolať políciu, kričať alebo čokoľvek iné , on neurobil nič, len zbabelo zdrhol. Ešte za študentských čias sme často chodili na chaty a vždy do miestnej krčmy v piatok na diskotéku a teda tiež sme sa dostali sem tam do rôznych situácii. Náš dvojmetrový, 110 kg kamarát to riešil vetou : Daj jej pokoj, chceš jednu? A bol kľud . Náš druhý kamarát študent filozofie , tenký chlapec s okuliarmi , intelektuál , raz tak pristúpil k jednému , čo sa pokúšal obchytkávať našu kamarátku pri tanci a vysvetlil mu, že nevyžiadanými dotykmi na nevhodných miestach sa nedopracuje k vytúženej kopulácii, čo bude u neho zdrojom ďalšej frustrácie ,smiala sa celá krčma . Každý to riešil inak, ale obaja niečo podnikli a to ani neboli s tými dievčatami vo vzťahu.

miska1997
7. sep 2024

Fuu, tak ten by letel tak isto ako sa zdekoval keď si bola v ohrození...
Môj by mu natiahol zo dve aj by zabudol čo chcel, nie to že by ma chytil ešte za ruku. Ako chlap by klesol na samé dno.

sisaka
7. sep 2024

@lakebabe presne to ma napadlo, tá téma o chlapoch, čo sa obliekajú do ženských šiat, ako je to veľmi ok.

Tu je výsledok zženštilej výchovy chlapcov, kde sa asi prísne dbalo na to, aby z chlapca nedajbože nevyrastol chlap, čo sa vie postaviť na obranu, či už seba, či slabších, ale ho naučili, že treba myslieť len na seba, konfliktom sa vyhýbať a keď vzniknú, tak utekať.
Takéhoto makkýša, čo utečie od ženy a ju necha samotnú sa brániť, miesto, aby upratal nejakeho bezdomovca by som nechcela, ani keby ma chcel na rukách nosiť, priam odpudzujúce správanie, mohol by to zahovárať čím len chce.
Môj syn má len 16 a už bol niekoľko krat v situáciách, kde sa zastal slabšieho, do ktorého vyskakovali starší, aj sa koli tomu dostal do riaditeľne na koberec, ale sa nemusím báť, že do neho bude niekto skákať a on sa po…e a utečie domov. Chvalabohu z neho rastie chlap a nie posero s make-upom, kabelkou a natiahnutý v sukničke, však nová doba, ženy a muži a ich rozdiely sú len vymyslom konzervatívnych bláznov.

petka552
7. sep 2024

Uz by mojim partnerom nebol

enmery
8. sep 2024

@victoriab Vyšší moc z roku 2014.

anketkarka
8. sep 2024

Opísala si, že je kluďas. Tak by som tiež čakala, že ak zistil, že konal skratovo, tak sa k Tebe vráti a bude Ťa brániť. Už by som sa asi nevedela k nemu správať s dôverou. Žena potrebuje cítiť oporu chlapa. Je to cítiť aj v každodennych situáciach. So silným chlapom je proste ľahší život. Nečudovala by som sa, keby tento zážitok poznačil váš vzťah aj v sexuálnej oblasti. On prejavil viac ženskosti a Ty si musela prebrať mužskú úlohu. Ak to robí žena dlhodobo vo vžťahu, tak je to pre ňu pri Tvojom nastavení veľmi vyčerpávajúce v živote.

lakebabe
8. sep 2024

@sisaka ja som zástanca klasiky v takomto prípade. Muž ma ma obrátiť, či sa mu to paci alebo nie. Mne sa raz stalo keď som išla z mesta v noci sama domov, že ma tiež nejaký ožratý chlap otravoval v meste a dosť agresívne. Prišiel cudzi chlap, ktorý išiel okolo na taxík a vyriešil to s nim. Stačilo zvýšiť hlas od chlapa. Každý chlap nie je fyzicky zdatný sa niekde bit, ale zastať si ženy musí aj keby co bolo.
Niekedy už môjmu mužovi nadávam, že je až moc prchky , keď sa niečo deje, ale radšej mat chlapa s viac testosterónom co sa postará ako takého co mi bude chodiť po dome v sukni a lodickach

vikes
8. sep 2024

Život vám spravil láskavosť a ukázal koho vlastne máte vedľa seba. Človek, ktorý sa bojí fyzicky ani po psychickej stránke nebude veľký bojovník a nechá zo sebou mávať. Niekomu to vyhovuje a niekomu nie. Je to na vás, ako sa rozhodnete. Veľa šťastia.

kristiii
8. sep 2024

@sisaka @lakebabe teraz zaspamujete celú tému chlapmi v lodičkách? Keby tu tá druhá diskusia nevznikla, tak vás to ani nenapadne. Idete z extrému do extrému. A potom, že kto to najviac propaguje a živí...

lakebabe
8. sep 2024

@kristiii prosím ta to nie je len o lodickach. A napísala som dva komentáre, nic tu nespamujem. V tej diskusii sama vidíš, že veľa ženám to príde normálne, že im chlap chodí doma v minisukni a takito chlapi ako tento co sa nevie zastať vlastnej ženy sú len následok tohto zmýšľania. V dnešnej dobe je priveľa zzenstilych chlapov aj bez lodiciek.

kristiii
8. sep 2024

@lakebabe Dokým tu tá diskusia včera nevybehla, žiadnu z vás tu nenapadlo spomínať chlapov v ženskom oblečení, zrazu ste sa toho chytili hneď dve. Tú diskusiu som schválne prebehla až teraz, nejako ma nezaujala. Ale ja si nemyslím, že to ako sa zachoval tuto autorkin partner, je následok takéhoto zmýšľania. Poserovia tu boli vždy a vždy aj budú.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
fairyy
8. sep 2024

@deborahzelenkava ze dostat do problemov kvoli tomu, ze niekomu vrazis v tejto krajine....ty si videla novelu trestneho zakona? 😂😂 ale suhlasim s tebou urcite nie je potrebne nikomu vrazit ako prvy...staci branit sa

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
8. sep 2024

@lakebabe ako sa volala ta tema? chcela som si ju prečitat, neviem ju najst, s tym ženskym oblečenim u chlapa
ked hovoris, že všetci to schvaĺuju

sticker
kristiii
8. sep 2024

@karolinakr vôbec to tam všetci neschvaluju, akurát pár žien sa našlo, ktorým by to vraj nevadilo a riešia tam obliekanie v minulosti
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/dokazali-by-ste-mat-vztah-s-muzom-v-zenskych-satach/

karolinakr
8. sep 2024

@kristiii diky

aalt
8. sep 2024

@egonsk mne ZVS nedala absolutne nic. NIC! Zabity rok zivota, takto spatne, keby sa dalo, tak spravim vsetko preto, aby som sa jej vyhol.
Situaciu nebudem hodnotit, ja by som najskor vybehol na to chytenie za ruku, ale osobne tiez neriesim veci silou a podobnym situaciam radsej predchadzam vyhybanim.
Ale ine som chcel. To ze chlap musi byt ten silny svalnaty ochotny polozit zivot pri co najmensom ohrozeni, je podla mna rovnaky predsudok, ako ze zena musi vediet varit. Tak ju nechal to riesit samu, mozno ocakaval, ze sa tiez otoci. Mozno tych 5 metrov presla, kym on stal a nechapal preco stale s nim ide dalej. Mozno si to chytenie za ruku nevsimol. Toto samo osebe je za mna fakt nulovy dovod na rozchod. Tak pokecajte, ak s tym ma problem a vie o tom, tak nech ide na nejaky kurz. Mozno staci asertivity, nemusi byt nutne kung-fu. Rovnako ak zene vadi, ze nevie varit, tak moze skusit kurz varenia. Mozno fakt zamrzol, lebo sa v zivote v takej situacii neocitol ... Ak ti to vadi a nedas to, tak sa rozid a najdi si teda "chlapa". Kopec bab si vybera "machov" a potom sa cuduju, ze ich podvadzaju, biju atd. ale teda je to fakt "ozajstny chlap" ...

lakebabe
8. sep 2024

@kristiii a ja si naopak myslím, že toľko zzenstilych chlapov , co majú v paži svoju ženu nikdy nebolo toľko ako teraz. A je to dobou a aj výchovou. Ci sa ti to paci ci nie. Kedysi bolo úplne bežné, že chlap si svoju ženu zastal aj keby mal dostať sám po hube, teraz je to skôr rarita.

doriiis
8. sep 2024

@aalt ....napriek tvojmu tvrdeniu o mytuse je pre mnohých chlapov to, aby vedela žena variť podmienkou pri hľadaní životnej partnerky.
Máme to v sebe zakorenené.Zena hľadá silného muža,ktorý ju a jej deti ochráni pred prípadným nebezpečenstvom a zabezpečí obzivu a muž hľadá niekoho,kto tu stravu vie uvariť a udržiavať teplo domova.

oblecenie99
8. sep 2024

Trauma, netrauma, či za to môže, či nie, ja by som bola veľmi sklamaná. Práve minule som sa nad tým zamýšľala, že už chtiac nechtiac preberáme na seba doma všetky role a to je super, že sme silné a nezávislé a samostatné a zvládneme všetko, od zaplatenia šekov po vybavenie opravára, lenže po čase príroda nepustí... Mne by teda osobne veľmi chybal ten pocit, že som chránená. Presnejšie, že sa môžem spoľahnúť na to, že v prípade potreby ma niekto ochráni. Či už doslova, alebo aj v prenesenom význame.
A keď si predstavím tú vašu scénu, tak čo ja viem.. už sa mi stalo niečo podobné, kedy ma niekto chcel otravovať a bola som tam len s kolegom, a ešte aj ten sa zachoval tak, že ma bránil, teda tu ochranu poskytol a popravde, mňa to vtedy ani nezaskocilo, prišlo mi to prirodzené. Keby ma obťažoval nejaký bezďák pri vchode bytovky, viem si predstaviť, že aj random prítomný poloznámy sused by sa ma ako ženu zastal. Nie že vlastný chlap..
Čiže tak jak chceš... Ale to sa aj priprav, že on sa nezmení.