Cítite sa neochránení vo vzťahu? Zdieľajte svoje skúsenosti!
Ako by ste zareagovali na situaciu, ze vas vas priatel nedokaze ochranit pred pripadnou hrozbou?
Situacia:
Vracali sme sa vecer z kina, v takej trochu bocnej ulicke k nam prisiel chlapik a zacal pytat cigaretu. Ked sme povedali, ze nemame, tak nam nedovolil dalej pokracovat v ceste a zacal dalej naliehat, ze mu mame dat aspon peniaze. Asi som sa v ten moment mala otocit a utekat, no zamrzla som... Medzi tym mi chytil ruku a pytal zase peniaze. Pokojne som mu povedala, aby ma pustil, ze sa pozriem do tasky, ale ze tam mam len doklady a vodu. Dalej uz nenaliehal, ani mi nic ine nastastie nechcel vziat, len som mu povedala sorry fakt nic nemam. On na to ze ok, cosi zamrmlal, zanadaval a isiel prec. Ja som sa otocila, ze uteciem, kym je cas, a vtedy som si uvedomila, ze ja som tam vlastne nebola sama. Moj priatel utiekol a vsetko sledoval asi tak z 5tich metrov za mnou... Len tam tak ticho stal cely cas. Neskutocne ma to nastvalo a vynadala som mu kadejako, aj ze ako chlap je uplne k nicomu. Teraz ma to strasne mrzi ale na druhej strane ma to strasne stve... neviem sa cez to preniest. Mam pocit, akoby ta situacia znicila vsetko pekne a vyparil sa pocit ochrany... neviem ani ako to opisat
Asi len potrebujem trochu casu spracovat to...
@annamarin ano ved tak som to myslel.
Tak este raz: ja si nemyslim, ze nemal zareagovat, asi nejak mal. Ale nie pre to ze ma byt "chlap", ale preto, ze to je tak nejak "ludske" spravanie ochranit, pomoct. Preco to nespravil neviem. Mozno sa bal, ze by to mohol zhorsit a zatial to neprekrocilo jeho cervenu ciaru. Ale teda hlavne, ze to proste za mna same o sebe je ako dovod na rozchod rovnake ako nechat zenu, lebo "nevie" varit.
no lahsie sa dovoli na o polovicu mensiu zenu ako na rovnocenneho chlapa. a to ten chlap ani nemusi velakrat nic urobit. staci postoj, pohlad, alebo slovo. vobec sa nemusi hned mlatit. ja mam taku pracu kde velakrat prichadzam do kontaktu s podobnymi individuami a aj horsimi. mam dvoch kolegov. ziadni machovia ani nabuchanci to nie su. ale vzdy sa postavia tak aby chranili nas uz len postojom a zatial to vzdy stacilo.
@aalt Tak ja som chlap ako hora, 1,90m a 100-105 kilo. Dlhé roky som cvičil. Ale aj na mňa si dovolili fyzicky slabší jedinci. Ale väčšinou len skúšali. Keď videli, že sa nebojím, ale naopak, sú blízko riadnej nakladačky tak hneď cúvli. Ešte mi kupovali poldeci aby ma presvedčili, že sme vlastne kamaráti. Väčšina z tých agresorov sú srabáci, ale rozhodne si nemyslím, že odvážna žena (takých tu je...) by si s tým poradila
@aalt ....partnerov do života si nevyberáme iba podľa vzhľadu a charakteru,ale podvedome aj podľa toho,či v ňom vidíme dobrý geneticky materiál pre budúcich potomkov a život.
To,že autorkin partner zareagoval tak,ako zareagoval je pre ňu znakom toho,že v kritických situáciách nevie zapnúť svoj ochranarsky pud a miesto toho vyhráva jeho pud sebazáchovy.Je to pre ňu znamenie toho,že nedokáže zabezpečiť ochranu a bezpečnosť ich prípadnej budúcej rodiny
@kristiii nehovorím o tejto diskusii , hovorím o chlapoch ktorých stretávam bežné v práci, v okolí a ktorých si nasli ženy okolo mňa. V dnešnej dobe je rarita už vidieť mladého chlapa, ktorý by sa takto zastal ženy, veľa chlapov rieši len seba, svoj výzor , fotenie sa vo fitku , ale ked ide o taketo niečo aj zabudnú, že majú ženu vedla seba. Chlapi sú omnoho viac zzenstili ako pred rokmi.
@doriiis gratulujem, ze si na to prisla podla jedneho popisu jednej prihody z jej pohladu. Ale mas pravdu. V dnesnom svete sablozubych tigrov a jaskynnych medvedov, je reakcia na somraka pytajuceho cigarety velmi dolezita. Vlastne uz je slaboch davno zozraty a tema zbytocna. Tak sup sup do jaskyne udrziavat rodiinny ohen, kym partner dotiahne uloveneho mamuta ...
Za mna by pruser bol, ak by to spravil napr. z dovodu, ze si nechcel pokrcit novu koselu, alebo sa bal o svoje drahe hodinky ... ale takto ho odpisat, lebo nezereagoval v jednej situacii podla predpisanych predstav ...
@lakebabe ja teda v okolí takých chlapov nejako nepozorujem. Mňa si napríklad tiež zastal mladý kolega v práci, keď druhému preplo v bedni a celkovo mám v okruhu známych normálnych mužov, aj synovi kamaráti mi neprídu nejakí poserovia a verím tomu, že by sa niekoho slabšieho zastali. Beriem, že niektorí muži sú viac zženstili, ale som si istá, že normálny aj zženštilý napríklad gay či transvestita by sa svojho partnera zastal, koniec koncov rovnako ako by sa zastala normálna žena svojho dieťaťa, či dieťa kamaráta. To je podľa mňa skôr o povahe človeka než o kope testosterónu. Ja som tiež vyletela po bezďákovi, keď sa obsmŕdal okolo syna a synovcov a pýtal peniaze a nepovažujem sa preto za zmužštilú. Ale neberiem ti tvoj názor, len ja mám iný.
jezin autorka, pripomenula si mi jedneho chalana, s ktorym som nejaky cas randila. Sice uplne ina situacia - prechadzali sme sa a zacalo prsat (nie nejaky lejak ale slabsi dazd) on sa hned rychlo bez slova rozbehol k nejakemu panelaku pod strechu, aby chudacik nezmokol a mna tam nechal, vobec som ho nezaujimala, lebo ved dazd... to mi prislo take strasne smiesne a uplne sa mi znechutil ako muz (ano som stara skola a ocakavala by som aspon take gesto ze by ma vzal za ruku ze "pod" alebo ze by na mna aspon prehodil bundu, co mal). no viem si predstavit ako by sa zachoval, keby nas este niekto napadol 😃 no pre mna uz takato blbost bola konecna 😀
@aalt Chapem uz ako to myslíš. Ale nie je to podla mňa rovnaké. Pri takom napadnutí už môže ísť o život a ľudské zdravie. Pri tom, keď žena nevie variť, tak nikto neumrie. Jedine ak by fakt až tak zle varila. 😂😂
S tým varením, by som skôr zrovnavala len také veci ako kosenie, rubanie dreva a pod.
Mas však pravdu v tom, ze nie je to preto, ze je chlap ale preto lebo je to ľudské. Skôr by som to porovnavala k ženám, čo sa spravaju neľudsky. Tiež by si s takou asi nadšene nebol. 😄

@doriiis ano, ale aj tato stranka je plna prispevkov o tom, ze ak chce doma muz mat stale navarene, tak nech si teda navari ...
Tu nejde o to ci je "chlap", ale ze "musi" za kazdu cenu. Ano Y chromozom a testosteron nam v tom davaju nejaku biologicku vyhodu oproti zenam (zvycajne), ale naozaj by to nemalo byt na chlapovi to "gro". Ako na zene ze musi teda fakt vediet varit.