icon

Citovo nedostupný muž: Ako sa s tým vyrovnať?

15. apr 2026

Dlhsie som uvazovala ci sem napisem ale neda mi to. Ma niekto priatela, alebo manzela ktory nieje velmi citovo otvoreny? Sme s priatelom rok a nieje to ten typ chlapa ktory by prejavoval lasku gestami, slovami atd. Myslim slova ako lubim ta a podobne som od neho este nepocula (nehovorim ich kvoli tomu ani ja). Taktiez nepride prvy sam od seba neprituli sa, neda sam od seba pusu, nepovie kompliment. Ked sme sa o tom bavili povedal ze on je proste taky, ze mu to pride ako dokazovanie niecoho co je jasne…ze jasne ze ked je so mnou tak ma lubi.. snazim sa to ppchopit, ale uprimne mi to velmi chyba. Snazim sa ukludnovat hlavu tym ze ma lubi urcite len nieje ten typ co by to daval najavo, ale pohravam sa aj s myslienkou ze to tak nemusi byt…ze mozno ku mne neciti to co by mal..

zmrzlinka8
15. apr 2026

@anonym_autor a inými skutkami to dáva najavo?

anonym_db14a9
15. apr 2026

@anonym_autor je úplne jedno podľa mňa, či to tak myslí, alebo nemyslí, neprejavuje to, neprejavuje city voči tebe, takže je to výsledok, ktorý vnímaš a ktorý je podstatný. Podľa toho by som sa zariadila. Nie ste kompatibilný pár a pravdu povediac, asi žiadnej žene by sa na začiatku vzťahu nepáčil citovo nedostupný muž. Veď medzi mužom a ženou je citové puto a tiež sexuálne jedno z najdôležitejších " lepidiel" vzťahu.

domkakvet
15. apr 2026

@anonym_autor na co ti je taky chlap a zaujimalo by ma ako to dava najavo?

anonym_ee6323
15. apr 2026

@anonym_autor a ako ta zbalil, prosím ta?

enmery
15. apr 2026

Keď Ti to vadí teraz, po roku, ani nechci vedieť, aké to bude po 15stich a 3 deťoch. A nečakaj, že sa to nejako zmení. Povedala si mu to, dostala si odpoveď. Ukázať city určite nie je slabosť. A určite sa nájde par žien, ktoré by takého brali, lebo pre mnoho žien je hocijaký chlap lepší ako žiadny. Jedna vec je nepovedať mam ta rad ale inak to dávať, napr tú intimitu najavo bez toho, aby si si to musela žiadať a intimitou nemyslím sex. Bez toho vztah dlhodobo fungovať nebude. A to ste spolu len rok...

ivicatolic
15. apr 2026

@anonym_autor no, a tebe to bude chýbať stále viac a viac....a potom to s ním skončíš, možno o rok, možno o 20

marca12
15. apr 2026

A skutky,co hovoria? Ja tiez nie som nejaka extra kontaktna a ani slovami nevyznavam lasku. Ale lubim ta za mna hovoria skutky.

anonym_31c4c9
15. apr 2026

Môj je taký. Dáva mi to však dostatočne najavo inak. Napríklad na mňa myslí v obchode a pri bežnom nákupe mi vždy niečo kúpi, čo ma poteší. Nie sú to kvety, ale zeleninu, ovocie čo mám rada a nemá to v zozname. Alebo zbadá niečo čo dlho nemali a vie že to mám rada, tak mi to kúpi. Alebo pri prácach v domácnosti sa ma spýta, či mi netreba pomôcť s niečím. Naposledy ma príjemne prekvapil s novým mobilom. Blbol mi dlhšiu dobu mobil, všimol si to a kúpil mi fungl nový. Dnes dovliekol hrnce, lebo len tak, lebo videl, že som pozerala nové hrnce na nete. Alebo mi prinesie knižku, len tak, lebo vidí, že som prečítala tie čo som mala rozčítané. Alebo ma počúva, čo mu hovorím. Nepozerá do mobilu pri tom, keď sa rozprávame ale normálne ma vníma. To je tiež prejav lásky. Mne sa to viac páči, že je taký všímavý voči mne. Nepotrebujem to počuť, ale vidieť. A keď vidí, že mám blbý deň, tak ma objíme. Ale takých dní je málo...lebo mne je dobre pri ňom a myslím, že aj jemu pri mne.
No a čo sa týka intímností, tak pred milovaním sa bozkávame a objímame, máme predohru. Nie sme ako stĺpy 😀
Takže je všetko v poriadku.

anonym_8a3aa8
15. apr 2026

@anonym_autor ano mala
Citovo chladna osoba, ktora potrebovala aby sa niekto staral o neho a jeho pohodlie
Nevytvoril si vztah ani k dietatu , nakoniec odisiel s tym, ze rodicovstvo je tazke a narocne a on to nezvlada a chce mag klud
Ja som sa uz poucila, ty cakas na co?
Za mna zbytocne straveny cas

katarinka963
Autor odpoveď zmazal
anonym_b4edd9
Včera o 05:27

“Emocionálny kripel” som tomu hovorila. 13 rokov zivota a 2 deti. Stal sa s neho tak odmeraný a nedostupný človek ze sme sa rozviedli. Časom mu bolo jedno ako sa cítim ja, ako sa cítia deti. Lebo preňho bolo normalne keď som bola ticho, keď som bola odmerana. Nikdy viac. Syn keď od neho príde tak je 3 dni na mne zavesený lebo on “nemá lásku” (takto to hovorí 7 ročne dieťa). On nevie nikoho objať, dať pusu, pritúliť, uz vôbec nie povedať ľúbim ťa.

cacianka
Včera o 06:52
@anonym_b4edd9

“Emocionálny kripel” som tomu hovorila. 13 rokov zivota a 2 deti. Stal sa s neho tak odmeraný a nedostupný človek ze sme sa rozviedli. Časom mu bolo jedno ako sa cítim ja, ako sa cítia deti. Lebo preňho bolo normalne keď som bola ticho, keď som bola odmerana. Nikdy viac. Syn keď od neho príde tak je 3 dni na mne zavesený lebo on “nemá lásku” (takto to hovorí 7 ročne dieťa). On nevie nikoho objať, dať pusu, pritúliť, uz vôbec nie povedať ľúbim ťa.

@anonym_b4edd9 prepáč, to aj cudziemu človeku prejavím viac citu ( upratovačka, taxikár, suseda, človek v MHD, vo vlaku, k cudziemu dieťaťu či psovi keď sa stretneme pri lavičke v našom parku)

anonym_ff4ed3
Včera o 07:17
@anonym_b4edd9

@anonym_b4edd9 treba nakuknut do rodiny, pocas chodenia, mozno by si tam nasla Netykavky zo ♥️♥️ z kamena

anonym_b4edd9
Včera o 07:27
@anonym_ff4ed3

@anonym_b4edd9 treba nakuknut do rodiny, pocas chodenia, mozno by si tam nasla Netykavky zo ♥️♥️ z kamena

@anonym_ff4ed3 chodila som k ním malo. Jeho mama mala rada svoje súkromie. A keď som tam bola cca hodinu na návšteve tak pretvárka. Po svadbe keď ex chcel aby sme tam chodili ak na vikendy som uz videla ze jeho mama je absolútne taká istá. Prvá dcéra mala 2 mesiace a strašnú koliku. Plakala asi 3 hodiny vkuse. A ja som plakala tiež. Tak som jej volala ci nemôže prísť mi pomôcť ze uz nevladzem a neviem čo mam robiť. Povedala ze ona nemá čas, je vecer a chce svoj kľud. Bývala tak 2 minuty pešo od nás. Deti mame zas veľmi kontaktné. Mozno som ich to naučila ja, neviem. Takmer 13 ročná pubertacka príde ku mne aj 3x denne pomojka ma a povie ze ma lubi. Každý vecer sa potrebuje aspoň 15 minút mojkat a tak ide kľudne spať. Syn to iste. Na otca si zvykli. Berú to tak ze on taký proste je a iný nebude.

anonym_c7a5bf
Včera o 07:31

môže byť na spektre.
nie všetci sme kontaktní.

anonym_946cab
Včera o 07:46

moj otec taký bol a trpim za to dodnes. Nebavíme sa a on sa od rozvodu velmi nezaujimal. Mama sa tiež trápila ked s nim bola.
Je jedno ci je citovo nedostupny, ocividne ti nevyhovuje. Tak sa s nim rozid a najdi si ineho lebo ty potrebujes pocut ze ta ma rad a potrebujes aj obiatie. On nie a teda nie ste kompatibilny. Aky je rozdiel zit sama alebo s nim ked ti aj tak neda to co potrebujes?

7miriam77
Včera o 08:11

Chladný ako psí čumák....niekomu by to možno nevadilo, no väčšine žien áno. Veď to je to krásne vo vzťahu, vyznať si lásku, povedať nežné slová, ..o Tom je vzťah a láska!!!!! Chovanie tvojho mi príde ako k cudziemu človeku. Mne by to vadilo a s takým necitlivým človekom by som nebola. Stále by som bola na pochybách a to nepotrebujem.

bg92
Včera o 08:23

mna zaujima akymi skutkami ti to dokazuje. mne to by to totiz velmi chybalo.
ja som mala chvilu takeho byvaleho, ale rychlo som to ukoncila - on vlastne povazoval za prejav lasky to, ze sa som nou nerozisiel a a boli sme spolu :D u neho to kazdopadne plynulo z toho, ze mal pozranovane ego a bol nevysporiadany s minulymi vztahmi (mal to ako brnenie - ved ked sa potom rozdieme tak nic zo seba nevydal a o nic nepride... ked som sa s nim rozisla aj si isto pomyslel ako dobre robil! :D )... ale mozno ten tvoj je len na spektre. pripdne to mA z domu?

zuzanka.zuzu
Včera o 08:35

chlap keď sa zaľúbi tak dokáže zo seba spraviť aj kkta 🤷😂 spieva pod oknom, píše kriedou na chodník, prepíše pol domu na teba, alebo miernejší level viď vyššie dovlečie domov hrnce a podobne 😀 tento tvoj je buď psí čumák alebo málo zaľúbený.... v každom prípade ja by som s ním nebola, mám naozaj len jeden život 🤷

anonym_99ebbc
Včera o 09:41

Nevymýšľaš si trošku? Asi sa veľmi nudíš. Toto si napísala v inom tvojom príspevku.

"no ked sa hadame tak on tvrdi ze ja mu nedavam to co mu davali ine zeny pred nim ze pri mne sa neciti ako chlap ze ho nepodporujem, neciti odomna ze ma fyzicky pritahuje a taketo veci ale ja fakt neviem ze co mam uz robit lebo ja mu povoem asi 150 krat za den ze ho lubim som mila na nho nech spravi problem jaky chce vsetko riesim kludne a snazim sa mu dat klud lebo mal tazke detsvo tak chcem mu to v dospelosti aspon tak spravit aby sa necitil zle a je somnou asi preto ze ma lubi je na mna aj zvyknuty a chce somnou byt len by ma chcel trosku zmenit
Potom ked sa hadame tak ma to demotivuje a ja tiez mam na nom nejake veci co sa mi nepacia ale ktomu nemam priestor sa ani vyjadrit lebo vzdy riesimne mna jaka som ja…". 🤔

anonym_375ab0
Včera o 09:49

@anonym_autor som s mojím mužom 14 rokov. Za celý ten čas mi povedal, že ma ľúbi možno tak 5x. Komplimenty na vzhľad, atď. mi nedáva. Kedysi som tým veľmi trpela. Dnes už viem, že jeho jazyk lásky je iný. Je to zodpovedný a pragmatický človek, pracovitý a racionálny. Je skvelý otec aj manžel, aj podnikateľ a zamestnávateľ. Ale absolútne všetky intímnosti (túlenie, bozkávanie, obchytkávanie) si necháva na doma. Na ulici ma maximálne chytí za ruku - ale aj to je už čo povedať.

anonym_01a12f
Včera o 09:59

Moj taky je a mne to imponuje ale zase ja mam slabost na takych drsnakov 😀 Lepsie ako nejaky precitlively mamlas

extempore
Včera o 10:05
@anonym_01a12f

Moj taky je a mne to imponuje ale zase ja mam slabost na takych drsnakov 😀 Lepsie ako nejaky precitlively mamlas

@anonym_01a12f to sú takí tí chlapi, ktorí na vlastnej svadbe plačú viac ako ženy a nie sú schopní slova. To teda neviem či by som si takého vzala..

domix147
Včera o 10:06

@anonym_autor o pár rokov bude pre teba len kuse bezcitného chlapa...a presne toto bude kameňom úrazu...vášho vzťahu...to je ako keby si nemiloval dieťa lebo ty si taká...a keď bude takto k vášmu spoločnému dieťaťu studeny ako psi cumak tak chudá dieťa...najhorší sú otcovia čo sú takto bezcitný...mala by si ho nechať ísť...pretože podľa mňa to tak necíti..k tebe...keď stretne tú pravú určite ju bude chcieť na rukách nosiť...

anonym_a3488e
Včera o 16:40

Ja tomu rozumiem, pretoze to tiez tak mam. Precitaj si nieco o jazykoch lasky. Mojimi jazykmi lasky su skutky, spolocne straveny cas a dotyky ale nie v nejakej silnej miere. Slova tam zial nepatria. Mam to tak pravdepodobne z detstva a neviem ci sa tomu niekedy naucim, prirodzene to nedokazem, jedine ked sa donutim. Mala som par kratsich vztahov a tie kde bol partner prilis "sladky" a neustale vyzadoval pozornost, a jeho jazykom lasky boli hlavne slova a dotyky. Necitila som sa prijemne v takom vztahu, citila som sa akoby som bola pokazena. Tiez som nazoru ze pravdepodobne nie ste kompatibilni a aby si skusila premysliet ci toto dokazes prijat a "stretnut ho niekde na polceste" a mozno s takou troskou prisposobenia to spolocne zvladnete. To uz musis ty vediet.

anonym_051bbe
Včera o 16:56

môj manžel je presne taký istý ...sme spolu 20 rokov , tiež mi zo začiatku vadilo, ale postupne som si uvedomila, že to vlastne nepotrebujem . Pretože mi to, že ma ľúbi dáva najavo skutkami, bez slov ...

mysicka36
Dnes o 07:14

@anonym_autor ja som s takým 25 rokov 😀
Akože prvé roky asi bol kontaktnejší, Ale posledných 10 rokov sa pritúli alebo pochváli keď chce sex. On to proste nejako nevie, tiež som mala rôzne stavy, že či ma vôbec lúbi, že načo je so mnou... Ale potom si tak uvedomujem, že spoľahlivejšieho chlapa a otca pre deti som si nemohla vybrať. Len spomeniem, že mi auto hlási kontrolu v servise, na druhý deň objednáva servis aj odvezieme auto aj zaplatí. Nikdy nemešká, ak z nejakého dôvodu nevie zariadiť čo sme si dohodli, v predstihu riešime náhradné riešenie. Financie a výdavky riešime spolu, nemáme tajnosti. Občas aj ten welnes dáme alebo výlet vo dvojici. Ale inak mám niekedy pocit, že sme viac obchodní partneri čo riadia firmu-rodinu ako manželia. Ale nejako som po rokoch dospela k záveru, že ak len toto je čo mi chýba, tak nevadí.
Inak kamarátke som jeden čas závidela chlapa, ktorí ju furt obletoval, sladké rečičiky, stále drobné darčeky, furt sa obímali.... a bum, po 8 rokoch praskla veľká bublina o dokonalom chlapovi. On bol takto milený na rôzne ženy ktoré sa okolo neho motali a rečičkami to neskončilo. Takže sama musíš zvážiť, aký je tvoj partner.

anonym_051bbe
Dnes o 07:46
@mysicka36

@anonym_autor ja som s takým 25 rokov 😀
Akože prvé roky asi bol kontaktnejší, Ale posledných 10 rokov sa pritúli alebo pochváli keď chce sex. On to proste nejako nevie, tiež som mala rôzne stavy, že či ma vôbec lúbi, že načo je so mnou... Ale potom si tak uvedomujem, že spoľahlivejšieho chlapa a otca pre deti som si nemohla vybrať. Len spomeniem, že mi auto hlási kontrolu v servise, na druhý deň objednáva servis aj odvezieme auto aj zaplatí. Nikdy nemešká, ak z nejakého dôvodu nevie zariadiť čo sme si dohodli, v predstihu riešime náhradné riešenie. Financie a výdavky riešime spolu, nemáme tajnosti. Občas aj ten welnes dáme alebo výlet vo dvojici. Ale inak mám niekedy pocit, že sme viac obchodní partneri čo riadia firmu-rodinu ako manželia. Ale nejako som po rokoch dospela k záveru, že ak len toto je čo mi chýba, tak nevadí.
Inak kamarátke som jeden čas závidela chlapa, ktorí ju furt obletoval, sladké rečičiky, stále drobné darčeky, furt sa obímali.... a bum, po 8 rokoch praskla veľká bublina o dokonalom chlapovi. On bol takto milený na rôzne ženy ktoré sa okolo neho motali a rečičkami to neskončilo. Takže sama musíš zvážiť, aký je tvoj partner.

@mysicka36 presne ...zavážia skutky a nie reči ...želám všetko dobré ❤