icon

Citový autista

simkaaaa
7. okt 2022

Mám za sebou už niekoľko nevydarených vzťahov, aj rozvod. Vždy mi život do cesty prihodil buď extrémneho žiarlivca alebo psychopata. S jedného vzťahu mám 8 ročnú dcérku ktorá je mojím hnacím motorom v tomto neľahkom svete. K veci, dôvod prečo tu píšem je že som už bola 2 roky sama a vôbec som nikoho nehľadala, pretože mi vyhovovalo byť sama a venovať sa naplno mojej dcére a práci ktorú milujem. Spoznala som človeka s ktorým sme si perfektne sadli, skoro presne ten taký tip akého som si predstavovala, úprimný, cieľavedomý gentleman ,má veľmi rád moju dcérku, ona rovnako aj jeho. Začali sme spolu žiť a aj pracovať. Pre mňa to bolo dokonalé, až do dňa kým som si nezačala uvedomovať že nevidím v jeho očiach takú tú úprimnú lásku ku mne.Keď som sa ho opýtala že prečo mi po 4 mesiacoch ešte nepovedal že ma vôbec ľúbi, odpovedal mi že to musím cítiť z neho. Od začiatku vzťahu mi však tvrdil že on svoje city tak najavo dať nevie, psychologička ho označila ako citového autistu.Ja som to prijala a povedala som si že však dobrý vzťah sa nezakladá na tom či budeš niekomu hovoriť že ho ľúbiš ale skôr mi išlo o hodnoty ako vernosť,úprimnosť a úctu keďže som v takej rodine vyrástla. On vyžaduje od ženy aby bola rovnocenná, mala svoje peniaze, on svoje a keďže zarábam nadpriemerne, bol úplne v poriadku že ja ťahám domácnosť ( On zatiaľ dával peniaze do svojho bytu kde sa v decembri máme nasťahovať s ním). Malá sa teší že bude mať vlastnú izbu a pod. Povedal mi že som úžasná žena a že si somnou vie predstaviť budúcnosť, rovnako aj ja som sním chcela ešte druhé dieťa ale ubýja ma myšlienka že ma neľúbi, že sa na mňa pozerá ako na svoju “mamu” ..
Ten čo píše hore môj príbeh je veľký stand up komik 😂
Otázka k vám… zostali by ste v tomto vzťahu a verili by ste že chlap vás po nejakom čase dokáže aj ľúbiť?

Strana
z4
karolinakr
13. okt 2022

@simkaaaa dobre, že si to zistila skôr ako neskôr, potom by si to banovala

lenka_932
14. okt 2022

@simkaaaa "nechce na nicom pracovat" tym myslel vas vztah a pripadne buduce dieta? Drzim velmi palce do buducna! podla toho, co si pisala, si spravila najlepsie

marca12
14. okt 2022

@simkaaaa len sa nedaj oklamat. Aj vo vyssom veku sa vie clovek zalubit a davat city najavo. Ty potrebujes chlapa,ktory prejavi city a vzdy budes trpiet jeho postojom. Takito chladni ludia su v kazdej situacii chladni a nebudes vypocuta a nebude ti z jeho strany poskytnuta opora. Ja by som nedokazala zit s citovo vyprahnutym clovekom.

Strana
z4