Čo by ste robili, ak by ste nikoho nemali?
Hypotetická otázka pre 99,8% z vás. Čo by ste robili, ak by ste nikoho na svete nemali.
Nie sú už rodičia, nie sú súrodenci, nie je partner, ani deti, ani blízka ani vzdialená rodina. Pracujete z domu a ste na čiastočnom invalidnom kvôli pohybovému aparátu (48r).
Máte ťažkosti sa zoznámiť s niekým ( tým nemyslím muža, ale všeobecne ľudí ).
Máte jedného kamaráta 60 km od vás a jednu kamošku v Anglicku s rodinou.
Ako by ste žili? Sám/sama každý deň? (pls nespomínajte mačky, psy, oni vám ľudí nenahradia).
@grof_monte_christo Mala som rodičov, mala som partnera. Ja som na samotu zvyknutá, som skôr introvert, nemám problém byť sama so sebou doma. Ale každý potrebuje sociálny kontakt. Vyjsť niekam von, pokecať, zasmiať sa, postažovať sa, whatever. Jednoducho toto teraz nemám a chýba mi to. Kamošky si človek len tak v mojom veku nenájde, a chlapi toto nechcú. Aj keď idem do obchodu, na fyzio, na prechádzku, nikto sa mi neprihovorí, ja sa občas snažím, ale to je nič... priateľstvo z toho nevznikne. Ak by som išla do DSS, pomáhať seniorom, opäť, tak veľmi nebudem mať ja niekoho, kto bude pri mne, skôr ja niekomu pomôžem, ale mne nikto. Psíky sú fajn, ale žiaľ nedá sa v mojom prípade. A psík nenahradí človeka v tom pravom slova zmysle.
@anonym_autor Ano, je to ťažké, ale nasilu by som sa zoznamovať nesnažila. Podľa finančných možností by som rada robila, co ma baví a udržiavala sa fit. Na takéto témy sa ťažko odpovedá a treba na to myslieť skôr, než to príde. Keď som sama a starám sa len o rodičov, tak to takto aj dopadne, bohuzial. Kontakty a vztahy treba nadväzovať v mladšom veku a nečakať, že samota nás raz dobehne. Teba obmedzoval zdravotný stav?
@anonym_autor Ano, je to ťažké, ale nasilu by som sa zoznamovať nesnažila. Podľa finančných možností by som rada robila, co ma baví a udržiavala sa fit. Na takéto témy sa ťažko odpovedá a treba na to myslieť skôr, než to príde. Keď som sama a starám sa len o rodičov, tak to takto aj dopadne, bohuzial. Kontakty a vztahy treba nadväzovať v mladšom veku a nečakať, že samota nás raz dobehne. Teba obmedzoval zdravotný stav?
@grof_monte_christo jasne, nebola som sama. Mala som okolo seba mnoho milujúcich ľudí a potom ľudí, čo som si myslela, že sú priateľmi. Odišiel mi partner, odišli mi rodičia, a odišla mi najlepšia kamarátka. Zbytok kamarátov, čo som si myslela, že mám, sa žiaľ ukázali - keď človek má zdravotné problémy. Prestanú sa k tebe hlásiť, odmlčia sa, prerušia postupne kontakt. Lebo jednoducho nevedia reagovať na človeka s problémami ... a to pritom ja o tom nerozprávam, som celkovo veselý človek, len jednoducho mám problémy.
@grof_monte_christo jasne, nebola som sama. Mala som okolo seba mnoho milujúcich ľudí a potom ľudí, čo som si myslela, že sú priateľmi. Odišiel mi partner, odišli mi rodičia, a odišla mi najlepšia kamarátka. Zbytok kamarátov, čo som si myslela, že mám, sa žiaľ ukázali - keď človek má zdravotné problémy. Prestanú sa k tebe hlásiť, odmlčia sa, prerušia postupne kontakt. Lebo jednoducho nevedia reagovať na človeka s problémami ... a to pritom ja o tom nerozprávam, som celkovo veselý človek, len jednoducho mám problémy.
@anonym_autor Tak toto je jednoducho smola. Keď ta obmedzuje zdravotný stav, lebo ľudia na jednodňové aktivity sa daju najst. S hlbšími priateľstvami je to už problém. Zdraví ľudia sú dnes rozbehaní a nemajú čas len tak na vysedavanie alebo krátke prechádzky.
Záujmové krúžky ako keramika, kde sa nevyžaduje pohybová aktivita?
@anonym_autor Tak toto je jednoducho smola. Keď ta obmedzuje zdravotný stav, lebo ľudia na jednodňové aktivity sa daju najst. S hlbšími priateľstvami je to už problém. Zdraví ľudia sú dnes rozbehaní a nemajú čas len tak na vysedavanie alebo krátke prechádzky.
Záujmové krúžky ako keramika, kde sa nevyžaduje pohybová aktivita?
@grof_monte_christo ja som skôr orientovaná kino, film, divadlo. A tam sama nejdem. Rada by som išla s niekým, ale sama do kina a do divadla nie.
@dadis konkrétne kedy som tu písala? Môžeš mi to prosím poslať? Lebo ma to naozaj zaujíma. Lebo asi som mala okno teda, keď o tom neviem.
@anonym_autor konkretne neviem, ale panatam si ta - zviera nie, lebo mas alergiu, turustika/fitko kvoli zdravotnemu stavu, ist navstivit seniorov sa tu zdalo prilis hlupe a si na to mlad, si po 40, rodicia ti umrelk, mala si vztah a pri nehode zomrel a tebe ostali nasledky - zdravotne aj psychicke - dobre si pamatam? Neviem kedy si pisala, ale pamatam si na teba, si sa nikam nepohla odvtedy?
@anonym_autor konkretne neviem, ale panatam si ta - zviera nie, lebo mas alergiu, turustika/fitko kvoli zdravotnemu stavu, ist navstivit seniorov sa tu zdalo prilis hlupe a si na to mlad, si po 40, rodicia ti umrelk, mala si vztah a pri nehode zomrel a tebe ostali nasledky - zdravotne aj psychicke - dobre si pamatam? Neviem kedy si pisala, ale pamatam si na teba, si sa nikam nepohla odvtedy?
@dadis zatial psychicke problemy nemam, ale nevylucujem tymto sposobom... psika by som rada, ak budem vo svojom raz, momentalne mi to vlastnik nehnutelnosti nedovoli, ani macku. Snazim sa ho ukecat na papagaja aspon. Neviem, kam som sa mala posunut uplne, lebo neviem z akej vychodzej pozicie ty vychadzas.
@anonym_autor keď si predstavím že dám všetkých preč a namiesto mojej milovanej práce by som robila len z domu, tak mi ešte ostávajú susedia, pokecáme spolu každý deň žijeme v takej malej komunite kde si vieme aj pomôcť, keďže nemám muža len kopu deti, veľmi to oceňujem. A je mi jedno či je to mamička v mojom veku alebo dôchodkyňa so všetkými rada prechodim reč a niekedy riadne dlhú. Kľudne by som šla s nimi aj na kávu aj na výlet. Chodila by som na minimálne dva jazykové kurzy a aj kurz keramiky a maľovania všetkých týchto kurzov som sa musela kôli deťom vzdať ale vnímam to tak že na mňa stále čakajú, len teda až keď decká po vyrastú. Tam som mala tiež dobrý okruh známych. Chodila by som každé ráno si zaplávat a každý večer bicykel, vo voľnom čase by som sa venovala cestovaniu, spoznávanie, zahradke, skrášľovanie domácnosti, čítaniu knižiek, príprave nízkokalorické stravy, ... .
@dadis zatial psychicke problemy nemam, ale nevylucujem tymto sposobom... psika by som rada, ak budem vo svojom raz, momentalne mi to vlastnik nehnutelnosti nedovoli, ani macku. Snazim sa ho ukecat na papagaja aspon. Neviem, kam som sa mala posunut uplne, lebo neviem z akej vychodzej pozicie ty vychadzas.
@anonym_autor musis byt jednoducho iniciativna a rozpravat sa s ludmi, susedmi, v obchode, najst si konicek, ktory mozes vykonavat. Ludia su vsade, aj ti osameli. Necakaj, ze teba niekto oslovi, zdrav a usmievaj sa na ludi, hlad im do oci, prihovaraj sa im, ponukni im pomoc - s nakupom, s kocikom..upec nieco a zanes susedom. Spoznat priatelov mozes vsade - moze to byt napriklad vnucka tvojej susedky, ktorej si pomohla s kufrom, alebo tvoja postarka. Vedz, ze je na svete a v tvojim okoli mnoho ludi, co citia samotu. Zelam, nech dokazes prekrocit svoj tien a pustit si do zivota roznych ludi..
@natalka13 si mobilná, to je výrazný rozdiel, ja tiež s partnerom vymetám čokoľvek po okolí a nemám problém ísť kdekoľvek aj sama. Ale môžem peši, ma bicykli, autom, ona asi nie a to je veľmi obmedzujúce. A keď idem na kávu alebo prechádzku sama, je to preto, lebo chcem byť sama, nemám vtedy potrebu sa s niekým dávať do reči. Skôr by som sa orientvala na nejaký spevácky zbor, spoloj filatelistov a pod. podľa jej záujmom, kde by sa s tými ľuďmi stretávala pravidelne.
A v živote som si nebola požičať d susedky vajíčko alebo cibuľu, susedia sú fajn, aj tí, ktorých mám teraz, aj tí, ktorých som mala pred tým, ale vždy som to chcela mať tak, že žiadne navštevovanie, kávičky a pod.
@anonym_67ea5e pre nas su susedia ako rodina, navstevujeme sa grilujeme dovolenkujeme deti spolu vyrastli....a to nas je viac rodin...kopacspoluziskov z vysky strednej stale sa stretavame. viem byt sj cely vikend sama a uzivat si zahradu les... ale vacsinu zivota? nie. smutny zivot
ak je niekto priputany k lozku ostava mu net, ak nie nieje problem ist do kina kaviarne na koncerty....mame aj takeho priatela.
Mala by som dvoch psov (aj keď sa to nemá spomínať). Keby nemám rodinu v pohode by som si vystačila zo psami. Ja sa s mojím ako fajin porozprávam keď sme sami, pohráme sa, ideme na prechádzku. No žiadny človek nám nechýba. Najdlhšie sme boli sami týždeň a ako nám bolo fajin
@anonym_67ea5e pre nas su susedia ako rodina, navstevujeme sa grilujeme dovolenkujeme deti spolu vyrastli....a to nas je viac rodin...kopacspoluziskov z vysky strednej stale sa stretavame. viem byt sj cely vikend sama a uzivat si zahradu les... ale vacsinu zivota? nie. smutny zivot
ak je niekto priputany k lozku ostava mu net, ak nie nieje problem ist do kina kaviarne na koncerty....mame aj takeho priatela.
@natalka13 my sa tak stretávame s partiou, s ktorou máme rovnakého koníčka - šport, so susedmi som sa tomu vždy vyhýbala. Neznášam grilovačky a oslavy u nás na dvore, za posledných desať rokov boli dve, možno tri, ináč veľmi rada varím a pečiem, ale grilovačky a oslavy riešim na neutrálnej pôde. Nechcem si niekoho púšťať do súkromia viac, ako je nutné. Ale tak každá sme iná
@grof_monte_christo ja som skôr orientovaná kino, film, divadlo. A tam sama nejdem. Rada by som išla s niekým, ale sama do kina a do divadla nie.
@anonym_autor to ale neboli skutoční priatelia, my máme v partiu muža po liečbe rakoviny, mladú ženu, ktorá má tiež telesný postih a navyše mala zlomenú nohu na večierok priniesli kamaráti na rukách, lebo podnik nebol bezbariérový. Prečo nejdeš sama do kina, divadla? Ja idem v pohode, aj na koncert, ak muž niečo má, alebo to nie je podľa jeho vkusu.
@anonym_autor realne by som začala s influencerstvom a ked sa ti pošťastí mozno ti to otvorí dvere inam
1. Dobrovolnictvo - pomoc, kde sa da, kde niekoho zhanaju, rozne charity, organizacie, eventy. Clovek je v kontakte s ludmi, pozoznamuje sa a este ho aj naplna prospesna praca. 2. Mozes rozvijat svoje konicky, ak teda nejake mas a vies co ta bavi. 3. Sport - vela invidualnych sportov sa da robit skupinovo cez rozne FB skupiny otvorene pre kazdeho. 4. Konecne by som sa nechala zarast (vtip, ale ja by som to naozaj spravila) :D.
Prečo má každý taky hrozný problém byť sám so sebou? Prečo sa tak upinat na ľudí?
@sszuzu8 človek je tvor spoločenský každý chce niekam patriť mať svoj okruh ľudí porozprávať sa, zasmiať, získať nové informácie.Mne je vždy smutno, keď čítam, že sú ľudia čo nikoho nemajú.Jeden čas som pracovala z domu mňa tá samota ubijala čakala som kedy prídu deti a muž domov.Ked som mala doobeda čas na šport, kávu všetci boli v praci.Isla som sama, ale nebavilo ma to potrebujem komunikaciu
Autorka nájsť si cez siete zoznamku kamarátku veľa ľudí je na ID, pracujú z domu.Hladat kurzy neviem háčkovanie, čitateľský klub, kreslenie mandal, jogu, ženské kruhy na FB je veľa akcií a tam sa zoznámis.Dat si sama inzerát čo čakáš a hľadáš.Ja by som dostala depresiu mať iba prácu a byť doma.Hladat muža či ženu.

Ako to mam vedieť co by som robila. To sa takto nedá povedať keďze mám "niekoho". Musia ti odpovedať tie, co nikoho nemajú.