icon

Čo má robiť osamotený človek v tomto prípade?

santiago_segura
30. jan 2023

Existuje nejaké množstvo osamotených ľudí. Sú takí ktorým to nevadí že proste chodia do práce, dochádzajú ďaleko tak značnú časť dňa aj precestujú, potom na všetky domáce povinnosti sú sami, tak im tak ubehne deň že ani si to nevšimnú a môžu ísť spať. Tým pádom ani im to nevadí že sú sami... Avšak niekedy príde takáto vec:

Raz keď som nastupoval do zamestnania (dokonca aj v dvoch sa to tuším stalo) tak sme museli vyplniť formuláre že kontakty na seba a bolo tam treba uviesť aj kontakt na blízku osobu. To je pre prípad že sa nedovolajú priamo tak zisťujú čo sa deje u blízkych. Môže sa stať že ma zrazí auto, v bezvedomí budem na urgente, a tak nemám ako oznámiť zamestnávateľovi že zajtra neprídem do práce. Logiku to má. Ale pointa ide teraz: Všetci čo tam boli mali rodinu buď manželku, niekto už aj väčšie deti, partnerku, priateľku, boli jeden-dvaja že sa spýtali čo tam majú napísať lebo nemajú partnerku tak že dajte tam spolubývajúceho z ubytovne, kamoša s ktorým chodíte na pivo, proste ktokolvek blízky... No a ja jediný som tam nič nenapísal. Bývam sám, rodičia bývajú inde, niesme v dennom kontakte, súrodenci pracujú v zahraničí, fakt nemám ani len poriadneho kamoša. Tí moji pseudokamoši sú fakt takí že vidíme sa raz za rok. V skutočnosti nemám absolútne nikoho. Tak potom tam napíšem súrodencov, rodičov... Ale aj to sú takí blízky že o sebe nevieme jak je mesiac dlhý. Každý má svoj život a ozveme sa len keď niečo potrebujeme alebo nejaká oslava je atď. Keby sa niečo stalo a volajú to číslo tak ajtak by nevedeli čo je so mnou. Im by to tiež týždeň trvalo kým by to zistili.

Tak ma len tak napadlo že čo v takomto prípade? Viem že aj v správach v TV riešili keď boli tie lockdowny že čo s ľuďmi osamote ktorí nikoho nemajú. Napríklad keby mi zle došlo a odpadnem, nikto ma nenájde... Ale ja som zas taký že kým sa nič nestane neriešim. Mám na háku všetko. Len potom ma zaskočí keď treba vyplniť nejaký formulár že blízka osoba a vtedy si uvedomím že žiadnu nemám... Nevadí mi to. Len ma to tak zaskočí vždy keď na to príde a ani nechcem radu len skôr tak porozprávať sa ako by ste to spravili vy kebyže ste v takej situácii a ste totálne sám.

Strana
z2
korylan
30. jan 2023

Odpočet a spotreba sa nahlasi cez mail alebo sa dohodne telefonicky konkrétny termín. Človek je sám,lebo chce byť sám.

santiago_segura
autor
30. jan 2023

Mám na vás otázku. Teraz buďte múdri: Dá sa zohnať priatelstvo len tak lusknutím prsta? Ako?

luccija
30. jan 2023

@santiago_segura mal si už niekedy dobrého kamaráta, kamarátku?prečo píšeš o sebe, že si ťuťko?

korylan
30. jan 2023

Lusknutim prsta ne, náhodou áno.

0silvia0
30. jan 2023

@santiago_segura lusknutie prsta nie. Ale zacni od seba, nieco so sebou rob. V inej teme pises, ze sa ta vsetci susedia chceli zbavit. Asi sam nebudes nejaky extra prijemny spolocnik.

santiago_segura
autor
30. jan 2023

@luccija to tvrdil celý svet okrem mňa kým som sa nenaučil sebareflexii... Teraz už súhlasím s ostatními.

santiago_segura
autor
30. jan 2023

@0silvia0 veru nie a potvrdili by ti to aj dievčence s ktorými som randil aj chalani čo sa so mnou už pre istotu nekamarátia...

luccija
30. jan 2023

@santiago_segura pýtam sa aj na iné🙂

santiago_segura
autor
30. jan 2023

@luccija a vysvetlil som ti prečo som ťuťko, mumák. Mal som kamarátov aj kamarátku.

Strana
z2