icon

Čo mám robiť? Som v 24tt, som u priateľa, ktorý sa nechová pekne a nemám kam inam ísť

klara221218
28. máj 2019

Chova sa kumne jak debil .. nemam bohviejaku dobru rodinu a k otcovi ist nemozem lebo ma vlastnu a ma tam nechce a k mame ist nemozem .. do prace ma teraz nevezmu .. a s nim to je katastrofa kazdu chvilu mi vyhadzuje moju rodinu na oci ze jakeho mam oca matku a ze som jak oni a vsetko pritom taka niesom .. a este jak poukazuje nato ze ja mam velke hovno on ma byt pracu a vsetko a ze ja by som mala byt ta co sa ma zmenit ja uz dalej nevladzem ked je doma sa mi nevenuje a ked uz hej tak viete co cce mna to uz tak nebavi boze chran neupracem abo nezrobim co cce tak je zle .. len on nechape ze zozaciatku kym sme si dali pauzu som musela odyjst tusim v 4 mesiaci som bola a tak som sa vratila ze sa zmenim ja aj on ale on len pride urobi vsade bordel ked ja chcem aby sa mi povenoval tak je unaveny ale ked mu pridu kamarati abo ide k susedovy aj 3 hodiny sa vie vykecavat .. vela mi slubuje a nic nedodrzi a ked dojde na nejaku kemu tak on nieje ten co by sa mal menit sak ja tam ccem byt tak iba ja musim lebo on ma kde byt a ked mne sa nieco nepaci sa mam pobalit a vypadnut .. ja uz neviem co dalej .. mam pre klud mu robit psika alebo co ja uz fakt neviem .. aj ked sa snazim nic mu nevyhovuje a ked som varila sa vsetko vyhadzovalo lebo som mu dala a on ze neni hladny ze zje potom .. potom ajtak neje a ked hej ta sladke kokocinky z obchodu salatiky a bla bla tamto ne pritom to tak velmi chcel a itak to obschlo .. a tak to je furt ja navarim a bud to nedojeme lebo sme plny s toho co nakupil somariny v obchode alebo alebo to nezje bo neni hladny a

beky1813
28. máj 2019

Inac, nebolo to tu uz nedavno, ale pod inym nickom? Veľmi podobna situácia, tiez autorka pisala ako posledny dlazdic

katkabg
28. máj 2019

Teda najviac mi je luto toho dietatka do akej rodiny sa narodi 😢😢😢

catherinah
28. máj 2019

@katkabg a kolko takych je. Je to smutné.

simca06022011
28. máj 2019

No prečítala som len dve strany, ale to vyjadrovanie hovorí za všetko. S nikym nevychádzas, s nikým nie si v kontakte a dieta si urobíš bez toho že máš zázemie a istotu a chlapom čo ťa má za handru. 10m ste sa snažili o dieťa? Na čo? Nemiluje ťa odkedy si v Tom? No nehnevaj sa.... Väčšie blbosti som málokedy čítala. Predtým ťa miloval, máte spoločné bývanie , istotu, nebodaj ste aj zosobášení aby bolo všetko na poriadku a pripravené na dieťa? Nie... Ide ti o existenciu tak buď zatnes.zuby a budeš za.chuderu doma, alebo sa zmieris s rodinou a pomôžu alebo skončis v nejakom centre, prípadne po pôrode sa buďte ešte aj o dieťa hádať a súdiť...

majarobo
28. máj 2019

to si chodila do školy a aj do roboty ,aj dieťa plánovala všetko naraz ,voľako to nesedí ,ked si dobre zarábala tak máš pn tak ako to vlastne je?

river_song
28. máj 2019

Jejda 🙈 naco ste sa snazili o dieta? Silno pochybujem ze predtým to bola laska pevna ako tram a po CHCENOM otehotneni sa to zmenilo na katastrofu.. Katastrofa to bola asi aj predtým, ale to ti asi nevadilo, lebo ved ňuňu, spravme si bábätko, ťuťu, čo tam po nejakých problemoch vo vzťahu.. a teraz ro máš.. neviem koľko máš po 18, veľa asi nie, mala si radšej sedieť v škole a nehrať sa na dospelú a rodinu zakladať, ked na to niesi absolútne pripravená ani mentalne, ani finančne.. tu asi už nieje veľmi čo poradiť, súhlasím s kockami co pisali ze ist do krizoveho centra, tam ta hadam život sám trošičku naučí, alebo dat dieťa na adopciu. Podla toho čo píšeš, ako píšeš, .. bohužiaľ nevidím že by si bola pripravená vychovávať dieťa, nedajbože sama.. tt sama sa ešte máš čo učiť...

elementissa
28. máj 2019

@janickacrazy na top určite nie, ale na dohodu ci brigádu aspoň na tých par mesiacov by sa zamestnala. A ak spĺňa požiadavky na výkon práce, tak zamestnávateľ ju nesmie diskriminovat kvôli tehotenstvu. Tuto píše, že nerobila, iba na čierno. Takže nemá nárok ani na materskú. Keby sa teraz na tých 5 mesiacov zamestnala cez nejakú agentúru na dohodu, aspon materská by jej nejaká chodila

elementissa
28. máj 2019

@janickacrazy jaj, teraz som to dočítala, už zase píše, že zarábala krásne v tej fabrike, takže netuším prečo nemá PN alebo nie je na urade práce a nepobera dávky v nezamestnanosti... Ved keď bola cez agentúru, tak to jej len snáď dohodili normálnu prácu, ale mladá asi nevie veľmi ako to chodí a kam treba ísť. Len jedno je jasne, keby velmi chcela robiť, tak môže robiť kľudne aj "na čierno", tak, že by chodila domov ľuďom strážiť domáce zvieratá, upratovať ci starať sa o deti. Jasne, nie je to bohvieaky príjem, ale aspoň by jej chlap nemohol vyčítať, že nič nerobí, len doma sedí. Nikde som nečítala, že by mala nejaké rizikové tehotenstvo a nemohla pracovať kvôli zdravotnému stavu. Na brigádu sa dajú aj riady v kuchyni umývať

23121974
28. máj 2019

@elementissa Pokiaľ je v 25 týždni tehotenstva,tak asi ťažko sa niekde zamestná na 5 mesiacov.A ak ju niekde na pohovore uvidia s bruchom je jasné,že ju nezoberú a určite nepovedia,že kvôli tomu...Len dotyčná sa nejako zamotáva a vypisuje hlúposti,raz zarábala krásne,pritom ju ešte v skúšobnej vyhodili,tak veľa tých výplat nemala...načierno,bez príjmu atď....Mala ísť na úrad,alebo PN...zrejme sama nevie ako to je...

elementissa
28. máj 2019

@23121974 tak pardon na 4 mesiace, zle som to zratala. Ale však vravím, že isto nie na tpp, ale na brigádu by sa niekde zamestnala, keby chcela. Ale to by musela chcieť. Všetko sa dá a ide to, keď sa chce. Len keď niekto iba plače, že joj a ach, cely svet je zlý, lebo sa teraz už nikde nezamestnana a zo zamestnania ju vyhodili kvôli tehotenstvu (co sa mimochodom nesmie), tak veľa toho nenarobí. Neviem, prečo by sa aj s bruchom nemohla zamestnať ako brigadnicka v kuchyni napríklad, ved to není taka robota, z ktorej by porodila na mieste

23121974
28. máj 2019

@elementissa Tak ani 4 mesiace jej nevychádzajú,keďže sa ide cca 6-8 týždňov pred termínov na MD,pokiaľ sa teda nechystá prenášať do cca 47 týždňa 🙄 .V skúšobnej tehotnú môžu vyhodiť vo výnimočných a ojedinelých prípadoch,ale to musí ona vedieť,čo im podpísala a či s ňou vybabrali,keďže z príspevku vidno,že patrí k jednoduchším...Zamestnať sa mohla aj v kuchyni,ale pochybujem,že takú si niekto zoberie na triko,ak majú na výber z viacerých...Ako som písala mala poriešiť úrad práce,Pn,ale zrejme sa na to vykašlala,lebo lamentovať je ľahšie

zildo
28. máj 2019

@klara221218 nemáš absolútne nič našetrené? Na výbavu pre dieťa ti prispieva? Je to krásne,že ho miluješ,ale to nestačí,aby si bola s ním a robila mu ako píšeš slúžku alebo psa..Tvoje dieťa má byť na prvom mieste a tvojou povinnosťou je ho zabezpečiť.Viem,že tehotnú asi nikto nezamestna.Mala by si sa s ním v kľude porozprávať ako si to ďalej predstavuje a že čakáš jeho dieťa.Ak si ťa nezačne vážiť ako matku svojho dieťaťa,nemá zmysel s ním ostavat.Pozri si to krížové centrum,isto pomôžu aj keď si bez peňazí a on bude potom platiť výživné...DAJ SI PORADIT, veď kvoly tomu si sem písala a neľutuj sa stále ty to môžeš zmenit!!! daj sa dokopy,veľa šťastia a síl.

elementissa
28. máj 2019

@23121974 jasne, ale nemusíš nastúpiť na MD 6-8 tyzdnov pred. Moja mama a napríklad aj moja sestra robili až do pôrodu, mama doslova do pôrodu, v utorok este bola v robote a v stredu rodila, dá sa to vybaviť s doktorom, ak máš dobre tehotenstvo a chces pracovať. Niektoré ženy chcú mať radšej tých 6 ci 8 týždňov navyse, už keď je dieťa na svete. Viem, že je to u nás štandard, že ideš na materskú skôr, ale keď niekomu povolia ísť až neskôr, tak prečo by to inemu zamietli, najmä ak má flexibilnu prácu, z ktorej môže odísť na MD zo dňa na deň a dohodne sa tak aj so zamestnávateľom

amelia000
28. máj 2019

@klara221218 no a co tvoja mama? Predtym si pisala ze chlap bol bez prace a byvali ste tam. Teraz k nej nemozes ist?

zildo
28. máj 2019

@elementissa
@23121974 baby silno pochybujem,že ju niekto zamestná a ona ani nemá záujem si niečo hľadať.Ona sa tu chcela asi len vyplakať a aby ju niekto polutoval a povedal,chudatko,aké to má ťažké..Vyrastala v takom nestabilnom prostredi,ona inak žiť nevie aj keď tu chce rady,čo má robiť..Mám z nej pocit,že nič nezmení.

23121974
28. máj 2019

@elementissa Tak hej,len u nej je jasné,že pracovať sa jej ani nechce...Inak by si nejakú brigádu našla,fakt len obyčajné dokladanie tovaru,alebo triedenie,zakladanie dokumentov...Ani neni jasné,že koľko má vôbec odrobené,či sa evidovala na úrade,aby za ňu platili aspoň zdravotku...Na chlapa nadáva,že ho financovala,že nič nemal a zrazu má on byt,celé mi to príde čudné...
@zildo Podľa mňa čaká,že ju budeme ľutovať a urobíme jej zbierku...

simca06022011
28. máj 2019

V tejto dobe si nik tehotnú mladú babu nevezme do práce a na zodpovednosť. Nikto, pokým to nie je niekto známy a nevie niečo " odborné" robiť ( čo nevie, keďže podľa správ je to mladučká baba). Čiže moralizovanie či chce alebo nie pracovať
je zbytočné. Už vstupná prehliadka dr, BOZP školenie atď... Nik si nebude komplikovať život.

@elementissa keď máš stabilnú a bezpečný prácu môžeš robiť aj do pôrodu .. inak nie. Ona nemá, a nemala.

puklica13
28. máj 2019

@diewcatqoo obavam sa , ze to je akoby si chcela aby mačka brechala....proste teheček tu zjavne chyba....

kotulicek
28. máj 2019

@klara221218 pripájam sa určite choď od neho preč do centra to je jedno kde , hlavne choď preč ukáž mu že ty sa môžeš naňho akurát tak vykašľať a že si schopná byť na vlastnych nohách už len kôli tomu aby ťa nemal za.odpad .....vaše dieťa nemôže takto vyrastať sto že ho miluješ je jemu ukradnuté a výživa sa v tomto tak sa.odneho odosobniť odmiluj a choď

6mia6
28. máj 2019

Ako pise
@simca06022011
Nikto normalny tehotnu nezamestna.
Ja som napriklad nepredlzila zmluvu na dobu urcitu. Chcela som skoncit o nejaky tyzden dva som zistila ze som tehotna. Materska mi vysla z ochranej lehoty ale do prace ma uz nikto nevzal. A to zvladam aj beznu administrativu, skusala som dokladanie tovaru, rozne pomocne prace. Nikto ma nezobral ked videl ze bude musiet urcite hladat dalsieho. Nastastie mam uolne ine zazemie

elementissa
28. máj 2019

@6mia6 to je smutné, že je to takto.... Aspoň na brigádu by mohli brat, aj tak tam majú mega fluktuáciu, tak im to môže byť jedno, či im o 3 mesiace odíde študent alebo tehotná žena

ivinkapink
28. máj 2019

No veľa psychickej podpory sa jej tu nedostalo, perfektný rozbor jej situacie, to ze ma problem vie aj sama...len kritika a same urazky :(

diewcatqoo
28. máj 2019

@puklica13 ano, tiez si myslim, ze to je ako hrach na stenu hadzat...

adalmba
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vendulka80
29. máj 2019

@ivinkapink no aj by sa jej dostalo podpory, keby sa chovala zodpovedne. To, ze si najde debila, stane sa. Ale namiesto sedenia v skole sa opakovane pokúša o dieta ( o jedno uz prisla) aj napriek tomu, ze nema podmienky, nevie ake ma práva ak sa chce zamestnať, nema absolútny prehľad o ničom. A bohuzial presne takéto typy sa stavaju obeťami tych chytrejsich. Žijeme na Slovensku a tu jednoducho nefunguje americký sen v ktorom sa slobodnej matke narodí dieta a stane sa prezidentom... ak ona nepohne rozumom tak to dieta okopíruje prostredie, kde sa narodilo a aj vlastnosti svojich rodicov. A ako sama napísala, jej priateľ ju ma iba na jedno takze po pôrode šup zas a znova chcem ďalšie dieta. Ved mi ktosi pomoze. Daju mi veci, pošlú kocik, urobia zbierku.

klara221218
autor
29. máj 2019

viete co ak to nechapete tak mi tu ani nepiste .. nepotrebujem pocuvat vase blbe keci aka som nezodpovedna viete o mojom zivote velke viete co .. a chcela som radu nie aby ste sa domna navazali .. kazdy roby chyby len som chcela vas nazor na situaciu ci to dat nejak dokopy alebo racej skoncit na ulici z holou ritou urazok mam dost doma ale niesom taka hrozna vobec len on nevie pochopit ze nesom jak svoja rodina a ked moja rodina zrobi nieco zle tak uz hned taha dotoho mna a porovnava ma ze som jak oni pritom som rada ze nesom .. a podalsie ja si mam udobrovat rodinu? Foter sa namna vykaslal uz ked mama bola v 3 mesiaci a ozval sa v mojich 17tich .. ano budem mu teraz liest do zadku sak je to najuzasnejsi clovek na zemi nie ludia? ... mate pravdu ... ja som naivna by som ccela vidiet vas na mojom mieste .. a az tak zle som natom nebola ze som isla z nim bo ze som nemala ist kam ci jak ste to tu nacrtli .. poznam ho od narodenia ale tak bohuzial kazdy sa mili on male ma rad ce ho len problem su peniaze kvoli tomu ze nemam peniaze tak si namna nachadza kazdu somarinu a si myslim ze neporiafok v tom nehraje rolu jeden den 2 len somariny ostavali nepodstatne veci ale inak bolo upratane .. chcela by som vidiet vas behat po dome a upratovat ked nedokazete jest a pit a nic nie kazdy ma take idealne tehotenstvo jak vy .. vraj najkrajsich 9 mesiacov .. 4 mesiace s toho som blula kazdy den raz som skoncila v nemocnici .. lebo som mala s toho blutia natrhnuty zaludok .. ccete vymente sa a behajte si po dome a upratujte kazdu somarinu ktoru vaz muz vytiahne abo bozechran stojte pol dna pri sporaku ked vam je na omdletie .. a ked navarite sa toho nikto ani nedotkne a to vyhodite .. nech sa vam paci podte sa vymenit .. nehovorim ze som bezchyby ale on mohol raz za tyzden pochopit ze den max dve nebolo upratane na den 2 den som uz upratovala lebo mi bolo desne a som nevladala sa dakedy ani pohnut .. a hlavne mu vadilo to ze sa mu moc venujem cele dni je v robote pride domou hraje hry a tak ide spat .. nemam ani sancu si ho uzit .. tak jak ma raz za cas volno tak ide na nadcas a doma je skoro vobec .. a ked chcem aby sa mi venoval ked ma uz fakt cas tak som za uchylacku kravu a neviem co vsetko .. lebo bozechran sa k nemu ozvem .. mna sere ten princip na jednej strane mame zit jak partnery? Ale on mi tu nadava do prizivnicok .. to je kus nefer nie ? Inu robotu premna nemali mala som len z pn peniaze aj vtedy mi urazal ze mam velke hovno bohuzial nemozem zato ze inde ma nechcu vziat ..a ano ked ste mudri najdite mi pracu len tak teraz hned kde ma vezmu tehotnu a budu mi potom 3 roky platit odvody a matersku .. a si myslite ze sedim na riti ? Chodim sa podpisovat na urad prace a ta tetka mi davala tlaciva s ktorymi som si mala skusit ziadat peniaze v nezamestnanocti ci co to bolo a myslite ze mi to schvalili ? Asi tazko .. a podalsie na podpis ma vola raz za 2 mesiace lebo vie ze ajtak ma nikde nezoberu .. .. to ze vy nemate problemy nerobte tu mudrich ze som nezodpovedna .. a co muzi su nato aby zrobili decko a postarat sa nic? .. vedel do coho ide upozornovala som ho jake zle som to mala v prvom tehotenstve povedal ze mi pomoze a ze ono a teraz ked idem od nervov hladat robotu tak zacne pomne vrieskat ze mam ediet doma na riti ze robit nepojdem .. nehadame sa kazdy den ja tolerujem ze chce klud ale ja tiez potrebujem jeho to ze vas nepritahuje vas muz a ze ho nepotrebujete pri sebe je vas problem nie moj a si myslim ze bez lasky to mozem byt s kazdym ... tak poprosim kto ma blbe narazky na moju osobu .. nech sa paci prepnite si diskusiu a nevyjadrujte sa k tomuto ..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
klara221218
autor
29. máj 2019

@vendulka80 ja nepotrebujem aby mi niekto nieco daval .. peniaze nato su on necce z druhej ruky ked som zohnala vecicky po druhych tak ma vyvrieskal ze cce cisto nove bo ze hento uz niekto nosil .. az som sa citila trapne .. a podruhe zistite si ake je to ist pracovat zo slovenska za zahranicnu agenturu .. nech sa paci skuste si to a ked vas vyhodia .. dajte vediet .. a by som bola zvedava kde vo fabrike vam daju nahradnu pracu ked tie stroje robili vecsi hluk nez je bezpecny pre tehotnu a nech sa paci chodte si tehotna tahat na nocnu 50 litrove sudy na 12 hodin a dajte vediet jak vam je a ci to neskodi vasmu dietatu .. abo si chodte na ine pozicie .. nezazijete to co ja neviete a mate ma za naivne decko ja viem ze svet neni gombicka ale ak ste taky mudri dajte mi pracu ak ma tu urazate ze sedim na riti ... nech sa paci
.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená