icon

Čo mám robiť? Som v 24tt, som u priateľa, ktorý sa nechová pekne a nemám kam inam ísť

klara221218
28. máj 2019

Chova sa kumne jak debil .. nemam bohviejaku dobru rodinu a k otcovi ist nemozem lebo ma vlastnu a ma tam nechce a k mame ist nemozem .. do prace ma teraz nevezmu .. a s nim to je katastrofa kazdu chvilu mi vyhadzuje moju rodinu na oci ze jakeho mam oca matku a ze som jak oni a vsetko pritom taka niesom .. a este jak poukazuje nato ze ja mam velke hovno on ma byt pracu a vsetko a ze ja by som mala byt ta co sa ma zmenit ja uz dalej nevladzem ked je doma sa mi nevenuje a ked uz hej tak viete co cce mna to uz tak nebavi boze chran neupracem abo nezrobim co cce tak je zle .. len on nechape ze zozaciatku kym sme si dali pauzu som musela odyjst tusim v 4 mesiaci som bola a tak som sa vratila ze sa zmenim ja aj on ale on len pride urobi vsade bordel ked ja chcem aby sa mi povenoval tak je unaveny ale ked mu pridu kamarati abo ide k susedovy aj 3 hodiny sa vie vykecavat .. vela mi slubuje a nic nedodrzi a ked dojde na nejaku kemu tak on nieje ten co by sa mal menit sak ja tam ccem byt tak iba ja musim lebo on ma kde byt a ked mne sa nieco nepaci sa mam pobalit a vypadnut .. ja uz neviem co dalej .. mam pre klud mu robit psika alebo co ja uz fakt neviem .. aj ked sa snazim nic mu nevyhovuje a ked som varila sa vsetko vyhadzovalo lebo som mu dala a on ze neni hladny ze zje potom .. potom ajtak neje a ked hej ta sladke kokocinky z obchodu salatiky a bla bla tamto ne pritom to tak velmi chcel a itak to obschlo .. a tak to je furt ja navarim a bud to nedojeme lebo sme plny s toho co nakupil somariny v obchode alebo alebo to nezje bo neni hladny a

Strana
z4
klara221218
autor
29. máj 2019

@amelia000 ne nemozem nechce ho tam lebo nema rada jeho rodinu .. ale to je uz ich vec a ona aj keby ma tam ccela tak jej muz sa vyjadril ze ked ma tam vezme tak ze ju vyhodi aj z detmi na ulicu .. lebo to je dom pisany nanho .. proste najprv nechodil domou z prace bo som mu tam prekazala ved niesom jeho dieta tak chapete na mojho brata je tiez taky ale svojej dcere ona je jeho zlaticko odkedy sa narodila tak nas nema rad ale viete jakto ..pardon neviete ..

beky1813
29. máj 2019

@klara221218 rady si dostala, nepacili sa ti. Preco nadalej nepoberas PN? Ani na urad by si sa nemusela chodit podpisovat. A jasne, ze ti nevysla podpora, ked si robila na cierno. A ako si to dieta planovala, ked si pracovala v takom prostredí? Mala si najprv zmenit pracu, pockat 3 mesiace po skusobnej a potom to skusat

klara221218
autor
29. máj 2019

@23121974 podpisala som to lebo ja som skoncila v nemocnici a ten len priletel za mojim mu dat vyplatu a mu to dal podpisat zamna vraj uz je nahlasene na poistovni ze som tehotna a ze oni si ma zobrali pod seba taze on ma moze prepustit ale este daco mu tam nakecal a ze mam podpisat vypoved a on si az potom vsimol ked mi doniesol papiere ked som zacala ponom stekat ze mi dal vypoved na moje meno ze ja som ukoncila .. a ked som to chcela riesit .. tak sa vyhrazal z pravnikmi a bla bla .. nech sa paci ja na pravnika nemam a nepotrebujem este nieco platit

klara221218
autor
29. máj 2019

a na MD v 2-3 mesiaci tehotenstva asi mi to tazko schvalia ale ok vy viete ze hej .. tak nech sa paci chodte si

klara221218
autor
29. máj 2019

Ja som bola rada ze ked ma pustili z nemocnice tak ze som isla na urad prace sa zaevidovat ze som si nemusela platit odvody za nemocnicu

beky1813
29. máj 2019

@klara221218 mals si narok na PN v ochrannej lehote, kedze si uz bola tehotna, ked ta prepustili a ziadne odvody by si platit nemusela

klara221218
autor
29. máj 2019

@beky1813 viete ked otehotniete neviete to hned v ten den ci hej ak ano gratulujem ked sme sa prestali snazit bolo uz neskoro ..co natom nechapete ? ... ja som riesila z mluvu ale ten dilino nechcel dvihnut riesili sme dotacie aby dostaval tak sa to natahovala a jak sa to poriesilo mi povedal ze mi da 2.10 v cistom na zmluvu a ze mozem byt rada ze mi zaplati odvody .. on bol furt taky .. tak sme sa prestali snazit a tak som si nasla hentu robotu ale bohuzial nevidela som si do maternici nemam rengenove oci jak vi

beky1813
29. máj 2019

@klara221218 s tebou nie je rec, clovek ti da rady a ty len prskas a hras sa na chudatko. Neznalost neospravedlňuje

vendulka80
29. máj 2019

@ptmt1011 v niektorých situáciách? Ved to je dieta preboha. Uz kde inde by sa mal clovek chovať zodpovedne. Ale ona namiesto toho iba dookola opakuje ako ju vyhodili z prace a ako robi doma slúžku. A uráža sa. No takto nakladať jej mala vlastná mama. Ale ta tiez jej dala asi iba holý zivot, rovnako ako ona poskytne svojmu dieťaťu. Nic navyše. Namiesto toho aby sadla a urobila si zoznam toho, co chce a co jej tu bolo poradene tak sa urazí a vypisuje dookola to iste. Ja ju do prace neposielam ani nic podobne. Mal by sa o nu a o dieta postarat jej priateľ ale smola. Nech nečaká, ze ked sa dieta narodí tak sa zmení na Rómea a pokľakne jej s diamantom k posteli. Bolo jej tu ponúknutých x možnosti ale na nic nereagovala. Chytila sa jedného a to melie dookola. Staci keby napísala, viete co bola som na sociálke, poradili mi to a to, bola som sa spytat v nejakom centre, tam mi povedali to a to, poraďte mi...proste nejako riesit situáciu. Ale to, ze ju budeme ľutovať jej vobec nepomoze.

miiceencoovaa
29. máj 2019

@klara221218 ahoj, zažila som si niečim podobným...s tým rozdielom, že mne mohli pomôcť rodičia, u teba sa to bohužiaľ nedá, ale nezufaj, vyhľadaj tie centra, čo ti tu radia baby a určite od neho odíď! Nebolo by to s ním dobre. Môj ex bol na mna tiež zlý, stále mi nadával, podvádzal má, dokonca už keď som bola tehotná má psychicky týral! Doteraz ho nezávidím a dieťatko vychovavam sama, on sa o nás vôbec nezaujíma! A mne to veľmi vyhovuje, pretože on nie je dobrý človek a to sa ukázalo až časom. Hlavne hlavu hore a postáv sa na vlastne nohy. Viem, že z toho, čo mi mamičky dostávame sa vyžiť nedá, ale sú tu tie centra aspoň. Ak by si niečo potrebovala, že sa vyrozprávať alebo nejakú radu, tak mi kľudne napíš. Drž sa, prajem ti veľa síl! 🍀

klara221218
autor
29. máj 2019

@beky1813 hej bola som na pn ale bolo mi lepsie tak som sla do prace ze budem robit a tak po nocnej som prisla domou bolo mi zle a tak na druhy den rano som isla do nemocnici lebo zomna razilo krv a on to debil zneuzil a ma vyrazil v ten den co som prerusila pn .. taze co som mala a este ked mi dal vypoved na moje meno .. a to som ju vydela az ked mi ju moj doniesol podpisanu do nemocnice ked mi niesol veci

beky1813
29. máj 2019

@klara221218 mala si ist dalej na pn, mala si na to narok

dopolbokaodrata
29. máj 2019

@klara221218 vieš čo, ty budeš asi z tých, čo si vlastne tu zmenu k lepšiemu ani nezaslúžia. Tak ďalej fnukaj a zostaň kde si. Jediný, kto si to ale poriadne ods.erie bude to malé.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
amelia000
29. máj 2019

@klara221218 a to krizove centrum co ti zeny poradili si uz riesila? Pozri sa mas blbu sitaciu. K rodine ziadnej ist nemozes. Peniaze od statu nedostanes. Co tak brigada cez brig.centrum? Napr blokovanie na kase? Na ulicu ist nemozes aspon kvoli babatku. Ostava ti jedine byt so svojim chlapom aspon isty cas po porode. Ak nechces ist do toho krizoveho centra. Varenie pol dna pri sporaku? To co si mu pripravovala? 6 chodovy obed? :D do pol hodky mam pripraveny jednoduchy obed..pozri...zivot si si pokaslala sama ako zena musis rozmysat ze dieta sa privadza na svet az ked mam zazemie a urcitu financnu rezervu. Odkaslala si to a teraz mas dve logicke moznosti to krizove centrum a ostat s hlupakom. Z tohto da dostanes len malickymi krocikami. Chlap ako ten tvoj sa tak nema spravat. Ale mas na vyber? Byt poupratuj. Navar nieco jednoduche lacne. Nic s nim neries. Jednym uchom dnu a druhym von. Daj mu priestor a zacni popritom zit svoj zivot. Vies nieco? Hackovat sit? Rob to a predavaj.

amelia000
29. máj 2019

Ako ja neviem ci len ja som tak blba ale mame byt. Aj nieco nasetrene. Zijeme z cca 2000-4000 e mesacne podla mesiaca a aj tak sa niekedy zamyslime ci budeme schopny mat z coho vychovat dieta :D asi by som sa zblaznila stresom nemat ani korunu a zisrit ze som tehotna :-O

diewcatqoo
29. máj 2019

@klara221218 ja mam z teba pocit, ze za vsetko, co sa deje v tvojom zivote, mozu vsetci ostatni a nie ty. Zapamataj si, ze za TAKMER vsetko, co sa v tvojom zivote deje, si mozes ty a tvoje rozhodnutia. Plati to pre kazdeho, nie len pre teba.
Raz si bola tehotna, o dieta si prisla. Prepac, co sa stalo s dietatkom? Potratila si ho alebo si ho dala prec.? Ak nechces odpovedat, nemusis.... ale vedela si, o com je tehotenstvo. Vedela si, ake zle to moze byt, ze clovek zvracia, boli ho cele telo, ze niektore su na tom tak zle, ze lezia v nemocnici. Vedela si, aky je tvoj partner. Ja neverim, neverim a este raz neverim, ze ta nebuzeroval pre poriadok uz pred tehotenstvom. Tak ked ta takto buzeroval, preco si s nim otehotnela? Predstav si, ze niektore zeny su tehotne a musia lietat okolo malych deti + starat sa o domacnost. Vies, co predstavuje starostlivosť o male dieta, rocne, dvorocne dieta? Tam sa nezastavis... ty lietas okolo stareho chuja, ktory ma ruky a nohy zdrave a vie sa o srba postarat aj sam. Chapem, ze ta to mrzi, ak navaris a on to nezje, ale nedaj sa takto vyuzivat. Chlap by mal zenu na rukach nosit, ak je tehotna. Ten tvoj ta ma ocividne v pazi, aj teba, aj dieta. Vazne ho milujes? A on teba?
Nechapem preco ste sa snazili o dieta 10 mesiacov, ked si vedela aky je, vedela si, ze v pripade nezhod nebudes moct kam ist, vedela si, ze nemas nic nasetrene, vedela si, ako zle ti moze byt v tehotenstve... proste cele zle. Ako si niekto moze do takejto situacie planovane priviest dieta? Dieta nie je babika. To pochopis az porodis a az vtedy uvidis, co je to peklo. Mnohe milujuce pary taktuto situaciu nezvladli a obavam sa, ze henten tvoj tupelo ta sam vyrazi s deckom na ulicu.
A obavam sa, ze vsetky tieto rady, ktore si dostala, su uplne zbytocne. A svojmu dietatu das este horsiu buducnost, aku si mala ty minulost a vyrastie z neho dalsi dusevny kripel v takomto prostredi. Velmi si prajem, aby som sa v tomto pripade mylila a z dietatka vyrastol dobry clovek...

nistika
29. máj 2019

Milá klára, ale nám tu nehovor nech sa páči choďte si, postavte sa za sporák, nájdite mi brigádu kde ma okamžite zoberú...my sme si to zariadili inak v prvom rade v tvojom veku sme ešte sedeli v škole na zadku. čo nechápem prečo tam nesedíš ty to už máš akože odmaturované v 18??? vieš som si istá že aj tá práca by sa hneď hľadala ľahšie napríklad. a okrem toho áno predstav si my za tým sporákom stojíme nemáme síce doma takých debilov, ale iné deti ktoré pýtajú jesť, takže premôžeme sa aj počas tehotenstva....

eva8
29. máj 2019

Vsade problemy. S priayelom nemate vzor usporiadanej rodiny, podvedome sa citite frustrovani, obaja mate svoju pravdu, svoje predstavy, ale nemali ste doma "navod" ako to zrealizovat, tapate, ucite sa za chodu, ale neriesite.
K praktickej casti: ste v podnajme, je to firemny prenajom, alebo byt je jeho (odkial vzal nan peniaze?)
Nemas nic, okrem babatka v brusku. Si na otcovi diteta existencne zavisla , milujes ho, on sa k tebe sprava ako sa sprava, lebo nevie inak. Zalezi mu na babatku, lebo nechce, aby si znova potratila (preto ta nepusti do prace) a chce pre dieta len nove, nenosene veci. Alebo sa jeho spravanie da vysvetlit aj tak, ze nechce, aby si pracovala, pretoze tuzi ta mat v moci, svoj pocit menejcennosti si vybija na tebe a satocky pre sieta chce nove, aby nahodou okolie nieco nepovedalo...
Mozno zla analyza, ale nevadi. Jednoducho ti nic neostava, len sa teraz zmierit si situaciou aka je a pozerat sa na nu inymi ocami. Si tehotna, je ti zle, si citliva, nervozna, samozrejme tebou lomcuju hormony, aj tuzis niekedy viac po intimnostiach. Tvoje nalady su prirodzene, ale vyhovarat sa, alebo nieco nimi ospravedlnovay, je v tomto pripade zbytocne. Niektory partner to pochopi, iny nie. Teda musis zapracovat na sebe (kedze nemas kam ist a prakticky so vsetkymi mas
narusene vztahy) bude ta to stat vela sil.
Rob doma co treba - poriadok, var, vypocuj priatela, nestazuj sa, nevtieraj sa mu. Skus robit vsetko s laskou, radostou, nie z povinnosti. Tes sa na babo. Partner uteka od teba a z domacnosti, lebo sa v nej neciti dobre. Nebud k nemu vlezla, ani sa nespravaj k nemu ako k decku. To, ze sa staras o domacnost, neznamena, ze mu robis sluzku. Teraz si jednoducho zena v domacnosti. To, ze sa sprava ako chrapun, ignoruj. Ked sa nezmeni, osamostatnis sa, akonahle das dieta do skolky, mozno do jasiel. Ak u teba uvidi zmenu a to, ze si vazis samu seba a nie si v kuse nervozna, mozno sa aj on zamysli a nebude ta chciet stratit.
Odkial vie, co sa deje v tvojej rodine? Nehovor mu to a nebude mat co vycitat. Alebo sa nauc jeho vycitky o tvojej rodine brat jednym uchom dnu a druhym von.

Mala som despotu doma, skoncilo to rozvodom. Ale bola som s detmi ako- tak zabezpecena. Ty nemas nic. Tak ti jednoducho ostava tesit sa z toho, ze mas strechu nad hlavou, tesit sa na babatko a tym vytvarat doma milu atmosferu. Ak sa chcerozpravat len o praci, so zaujmom ho vypocuj, potom mu poloz ruku na brusko. Ak sa babo nahodou pohne, bude z toho na makko. Chlapi su taki. Ak nie, bude mozno nervozny, co to robis a nazve ta uchylackou. Neuraz sa, nepohadajte sa.

Ak sa vobec nebudete rozpravat, odcudzite sa uplne. A bude este horsie. Rataj s tym, ze po narodeni dietata bude u vas pravdepodobne peklo, lebo matka na materakej, najma ak babo je uplakane (a deti placu) je vycerpana, mnohokrat je byt hore nohami. Cize bud to vsetko vydrzite, alebo bude horsie. Bohuzial nemate zaklady v rodine, chlap si konecne moze uplatnit svoje ego a ty nevies ako na to, tuzis po usporiadanej rodine. Podla pisania vidim, ze si v strese, citis velku krivdu, si nahnevana. Klud. Zlostou nic nezmenis. Pipripade navstiv psychologicku. Urad prace ti plati zdravotne poustenie, vsak?

eva8
29. máj 2019

Ospravedlnujem sa za preklepy.
Este by som chcela napisat k tomu jedlu. Navaris, nie je hladny, preco to vyhodis? Plytvanie potravinami a tvojou energiou. Odloz to na druhy den, co sa da schovaj do mrazu a ked ti bude zle, z mrazu len vyriahnes. Alebo na druhy den len dovaris zbytok k tomu, co ostalo.

majcika
29. máj 2019

@klara221218 ale uz veľmi splietas. Ale ok nech je ako píšeš. Ale čo vlastne teraz očakávas? Máme z MK napísať tvojmu priateľovi, že NONO sa takto správať k partnerke, čo aká vaše spoločne dieťa?
Radšej rieš, odkiaľ zoženieš vybavicku pre dieta atď. I keď v tvojom prípade je to cele na úkor dieťaťa a to ešte je v brusku

lujza123
29. máj 2019

Tak ja si myslím ze mila Klára stihne do 30 tky ešte aspoň 4 deti. A každé s iným podobne kvalitným geneticky materiálom.
Mne tento typ ľudí pripadá ako zajace, rýchlo po sebe hopkat len čo mi narastu pohlavné organy, rýchlo sa množiť a množiť, nech je nas co najviac ved niekto nám už žrádlo do tej klietky hodí, niekto sa postará....

Sorry Klára, ale budeš sa mat rovnako zle a možno ešte horšie kým nepochopis že tvojim jediným a hlavným problémom si ty sama a tvoje neuveriteľne hlúpe rozhodnutia. Chcela si takého priateľa? Tak ho máš! Chcela si otehotnieť na prahu dospelosti bez zázemia, práce, bezpečia? Tak sa ti to podarilo!
A teraz už je len a len na tebe aké ďalšie rozhodnutia vo svojom živote spravíš. Ale ver tomu ze s 1 dieťaťom sa životom pretlcies sama lahsie ako s 3, 4, 5...

eva8
29. máj 2019

@klara221218 zhanaj nadalej vybavicku (satocky) a odkladaj tak, aby to partner nenasiel - nikdy nevies, kedy to budes potrebovat. A skus navrhnut partnerovi, ci by sye nesli kupit vanicku, osusky, latkove plienky. Tak postupne. Potom kocik, pripadne postielku. Naraz su to obrovske vydaje. Zacnite malymi vecami

via88
29. máj 2019

Kolko uz mas deti?

simca06022011
29. máj 2019

@klara221218 jaaj ale ked tu vypoved prevzal za teba niekto iny, tak to je ine kafe. VYPOVED ZA TEBA NIKTO NEMOZE PREVZIAT/PODPISAT a je uplne fuk pod akym menom sa na papieri podpisal. Zapamataj si to a nauc sa to. Inak by si vedela, ze rpavnikmi sa ti vyhrazat zamestnavatel moze, ale to ty na neho posles inspektorat prace... Totalne nemas prehlad o veciach, na keru onu ste sa vy vobec snazili o dieta, na co sa hrate? Ty nechapes, ze ked nemate zabezpecene NIC, tak sa vobec normalna zena, nechape ako vobec as mozes "snazit". Na co?? Uz teraz ti bohuzial v tejto veci nie je pomoc. Drahemu povedz, ze o pracu ta pripravil on, svojou neznalostou, nic za teba nemal podpisovat a preberat. Zatial mozete obaja stianut z webu zakonnik prace napriklad a tych par paragrafov co sa tykaju zamestnancov sa naucit, aby si v buducnosti vedela ako riesit veci so zamestnavatelom. A dufaj, ze ho jeho pristup k tebe prejde, ze dietatko aj ty budete v poriadku a budes moct, napr. skor zacat pracovat a postupne sa osamostatnit. KLudne moze byt takyto magor z toho, ze to dieta este nechcel, resp. neratal s tym ze predsta sa to podari (niektori chlapi budu o detoch bluznit, hlavne ked ide o sex, ale ked pride na ne realne, tak su z toho pototo... ) a teraz mu budes bez penazi a prace visiet na krku a prejde ho to.. alebo to bude horsie. NAJDI cestu ku svojej rodine, nikdy nemoze byt tak zle aby rodicia odkopli svoje dieta, to mi ver, enmsuia sa o teba hned starat a neviem co, ale ak by sa nebodaj nieco horsie stalo, tak bude niekto pri tebe stat... Boze ja som taka vytocena, ako si jedno dievca dokaze v takomto veku vylepsit zivot.. ach...

eva8
29. máj 2019

@simca06022011 mne napadlo, ci nemoze podat zalobu na byvaleho zamestnavatela, pretoze ona ziadnu vypoved nepodpisala a ni nedala splnomocnenie priatelovi.

sapa20
29. máj 2019

@eva8 ak bola v skúšobnej dobe,nie

majcika
29. máj 2019

A môže za ňu podpísať niekto tretí výpoveď? Véd oficiálne to nie je ani jej manžel, čiže úplne cudzí clovek

simca06022011
29. máj 2019

@majcika no ak bola v skusobnej dobe, tak ani nemusela podpisova vypoved. Staci, ze jej to oznamia. Ale aj tak tio nie je ok, dat to cudzej osobe len tak...

ivinkapink
29. máj 2019

@eva8 konecne najaka normalna dobra rada, bez arogancie a povysovania sa...

Strana
z4