icon

Čo najhoršie urobila vaša svokra?

18. sep 2025

Svokra alebo budúca svokra
Čo najhoršie vám urobila?

anonym_025ac0
18. sep 2025

Iba raz, fakt iba raz som chcela od nej podporu skrz jej syna. Jediná jej odpoveď bola, že či nemôžem žiť tak ako ona 🤢. No nemôžem... a vtedy sa zlomilo asi všetko a odvtedy to len graduje, nemá záujem ani o vnúčatá, iba vyzveda a pred cudzími sa tvári, že je najlepší starý rodič a svokor to je kapitola sama o sebe.
A viete čo som im spravila? Zobrala som si ich syna, ukradla som im ho, lebo tým pádom prestal byť ich otrokom, ale dlho dlho to nevedeli ani nevedia pochopiť. A kopu iných vecí

nikolani
18. sep 2025
@cacianka

Nechápem, prečo nepíšete k otázke autorky. Pointa je inde, nie to aké máte úžasné svokry.
Keď tu boli založené diskusie, kto má dobrú/výbornú / najlepšiu svokru, tak sa ozvali 3-4 ženy a teraz odrazu sa vyrojili samé chvály na svokry - bohužiaľ opačné reakcie na zadanú tému

@cacianka ja si všímam že toto je taky nemily trend na MK.. "odpovedať" na niečo, na čo sa nik nepýtal... Neviem či je problém v čítaní s porozumením alebo v potrebe vyjadriť svoj názor úplne kdekoľvek bez ohľadu na to o čom je tema 😄

anonym_6b5112
18. sep 2025
@nikolani

@cacianka ja si všímam že toto je taky nemily trend na MK.. "odpovedať" na niečo, na čo sa nik nepýtal... Neviem či je problém v čítaní s porozumením alebo v potrebe vyjadriť svoj názor úplne kdekoľvek bez ohľadu na to o čom je tema 😄

@nikolani teraz si urobila to isté... Nik sa ťa tu názor nepýtal. 🙂 Ďalšia frustrovaná pani, čo sa musí ku všetkému vyjadriť.

nikolani
18. sep 2025
@anonym_6b5112

@nikolani teraz si urobila to isté... Nik sa ťa tu názor nepýtal. 🙂 Ďalšia frustrovaná pani, čo sa musí ku všetkému vyjadriť.

@anonym_6b5112 uf, a ty si teraz spravila to isté? Tiež som sa ťa na nič nepýtala 😄 Vitaj v klube frustrovaných pani čo sa musia ku všetkému vyjadriť 😄
Ja som reagovala na konkrétny komentár a v súlade s jeho obsahom. To znamená že na záležitosť "A" som reagovala s tým čo sa týka záležitosti "A". Nie "B", ani "C", ani "D"... snáď chápeš ten rozdiel 🙂

biba_18
18. sep 2025

@anonym_aa5c0c každá minca má 2 strany - ale vo vzťahu k svokre nemusí mať. ja som svojej svokre nikdy nič zlé neurobila a môže byť rada že nie som konfliktná povaha a nehádam sa s ňou ako jej 2 dcéry, ani jej nezakazujem sa stýkať s vnukom, ani jej nerobím naprieky, nič prečo by ma mal niekto označiť za zlú nevestu ...

cacianka
18. sep 2025
@anonym_6b5112

@cacianka tak si asi tie témy nevšimli pred tým? Nemusia tu sedieť celý deň a sledovať každý prd? Čo im to závidíš, že majú úžasné svokry, že ti to nedalo sa absolútne nezmyselne vyjadriť k téme, ktorá sama kritizuje druhé? Ja mám zlý vzťah s tou svojou a naopak si rada prečítam, že to majú ženy aj inak, než to mám doma ja. Evidentne ťa z toho trhá, praj a bude ti dopriate. 🙂 Možno potom nebudeš taká nešťastná a frustrovaná z obyčajných diskusií...

@anonym_6b5112 uľavilo sa ti 🤣
😆

cacianka
18. sep 2025
@nikolani

@anonym_6b5112 uf, a ty si teraz spravila to isté? Tiež som sa ťa na nič nepýtala 😄 Vitaj v klube frustrovaných pani čo sa musia ku všetkému vyjadriť 😄
Ja som reagovala na konkrétny komentár a v súlade s jeho obsahom. To znamená že na záležitosť "A" som reagovala s tým čo sa týka záležitosti "A". Nie "B", ani "C", ani "D"... snáď chápeš ten rozdiel 🙂

@nikolani a hlavne musí riešiť nás dve, a sama neodpovedá k pointe

anonym_983c10
18. sep 2025

Nie najhorsie, no rozhodne nezabudnutelne:
Svokra byvajuca 5km od nas, v jednom meste. Ja byvajuca v obci pri krajskom meste kde chodi MHD, ona ma aj vodicak a auto, ale nejazdi. Cesty pre auta bez chodnikov, len cesta. Vnucata vidia napriek tomu priemerne tak raz za 2 mes na kave. Bola som s detmi sama nonstop... Ona na poluvazku, cez 50r, pracujuca 4h denne, nenarocna praca, inak ziadna ina rodina zaujmy povinnosti atd....

A v rodinnom kruhu na krstinach na jesen mi povedala: "ved ked budes mat cas, mozes zbehnut do mesta na bicykli aj s detmi, by sme sa videli."
Moj aktualny stav doma bol: 14mesacne dieta a druhe prave krstene, 1 a pol mesacne. Vraj cyklovozik s dvomi miestami, tam ich mozem dat.
Zvycajne na jej reci nereagujem, ale nedalo mi a pytam sa: "Ja? S tymito dvomi? Do mesta na bicykli? A cyklovozik s 1mesacnym dietatom?" (Zeny ja som bola rada ak sa s nimi vytrepem na dvor na hodinu, lebo stale jeden bud place alebo spi alebo ...)
Odpoved: "Ved tie cyklovoziky su odpruzene."

biba_18
18. sep 2025

@cacianka ale ja si myslím že aj odpoveď "mám so svokrou dobré vzťahy" je odpoveď na autorkinu otázku ...

cacianka
18. sep 2025
@biba_18

@cacianka ale ja si myslím že aj odpoveď "mám so svokrou dobré vzťahy" je odpoveď na autorkinu otázku ...

@biba_18 prečítaj si ešte raz názov aj položenú otázku v texte, ja len toľko.
Ale toto je také konikovske - písať o voze, ked je téma o koze. A inde ešte idú ženy dostipat, prečo neodpovedajú k veci. 🤷

biba_18
18. sep 2025

@cacianka
otázka "čo vám zle urobila svokra?"
odpoveď "mám s ňou dobré vzťahy, teda nič.."
takže je to odpoveď na otázku... v otázke nebola podmienka ...

luccija
18. sep 2025

@anonym_autor najhoršie asi to, že odišla z krstin dcéry dodnes nikto nevie prečo?🤣Celá rodina v reštaurácii, kľud pohoda a zrazu, keď si mala sadnúť sa otocila a odišla.Muzovi nezdvihala telefón, svokor bol celý čas nasratý, lebo sa ho všetci pýtali kde je.Potom som ešte vydržala jej občasné sprosté reči, ale teraz som ju 8 r nevidela a je pokoj a mala som to ukoncit ešte skôr

anonym_1c6cf6
18. sep 2025

Povedala mi, že som žumpa do ktorej jej syn spadol, a je lepšie , že naše dieťa zomrelo , lebo nbudem mať muža ako ožobračiť o alimenty 🙃. Milá pani, čo si budeme...

anonym_bd0d32
18. sep 2025

@anonym_autor to že existuje..

lucik194
18. sep 2025

mala nam tyzden strazit dieťa na prazdninach, tak sme ho 300km doviezli a ona lezala, bola chora, kaslala a smrkala a zahlasila, ze je v poriadku zdrava (s ATB)

euka210
18. sep 2025

@anonym_autor ze ma obcas nechape, inak nic. Je to zlata zena, ked citam o inych...

anonym_2e5ce6
18. sep 2025

@anonym_autor Keď môj darček kúpený pre muža mi vzala a vydávala za svoj

anonym_1ea0ed
18. sep 2025
@anonym_9e07c2

Také drobnosti, že ma ohovárala, chcela syna len pre seba či pred pred celou rodinou povedala že je jej na grcanie z jedla čo som navarila bolo za roky milión. Najhoršie bolo že nám dala zámerne zablokovať účet v banke, zostali sme tak bez haliera s bábätkom a 2r dieťaťom, od šoku som prišla o mlieko nedalo sa mi kojiť.

@anonym_9e07c2 ako môže svokra zablokovať tvoj účet v banke???

fairyy
18. sep 2025

moja svokra je frflos...bohuzial... je to uz desat rokov co sa stale snazim najst cestu... ale kazdy jedenkrat co sa stretneme mi vysvetli ako vsetko co robim je zle, kazde rozhodnutie je zle, ak sa mi aj nieco podari vysvetli mi, ze sa to urcite pokazi a vymenuje mi ako... a teda ja sa snazim jej uzasne negativny postoj ku mne ignorovat, pretoze milujem jej syna ... a on sa ma zastava a zastaval by sa aj viac, ale zakazala som, pretoze je to mama, neskutocne negativna, ale stale mama

anonym_1b2811
18. sep 2025
@anonym_9e07c2

Také drobnosti, že ma ohovárala, chcela syna len pre seba či pred pred celou rodinou povedala že je jej na grcanie z jedla čo som navarila bolo za roky milión. Najhoršie bolo že nám dala zámerne zablokovať účet v banke, zostali sme tak bez haliera s bábätkom a 2r dieťaťom, od šoku som prišla o mlieko nedalo sa mi kojiť.

@anonym_9e07c2 ako môže cudzí človek čokoľvek robiť s tvojím účtom? to je čo za somarinu

anonym_9e07c2
18. sep 2025
@anonym_1ea0ed

@anonym_9e07c2 ako môže svokra zablokovať tvoj účet v banke???

@anonym_1ea0ed nie môj, s mužom máme spoločný účet, bolo to kvôli neplateniu, ona brala hypo muž bol ručiteľ , ona naschval neplatila a tak banka vymáhal od ručiteľa. Vieš si predstaviť prísť o mlieko (absolútne nečakane do stredu)a nemať ani pár euro na kúpu UM?

anonym_9e07c2
18. sep 2025
@anonym_1b2811

@anonym_9e07c2 ako môže cudzí človek čokoľvek robiť s tvojím účtom? to je čo za somarinu

@anonym_1b2811 urobila to banka ale spôsobila ona a naschvál lebo muž ju prestal dotovať
, s mužom máme spoločný účet, bolo to kvôli neplateniu, ona brala hypo muž bol ručiteľ , ona naschval neplatila a tak banka vymáhal od ručiteľa. Vieš si predstaviť prísť o mlieko (absolútne nečakane do stredu)a nemať ani pár euro na kúpu UM?

anonym_d4d334
18. sep 2025

Porodila mojho muza.

umpanka
18. sep 2025

Chcela ma obrať o dom. Mala som ho predať a vyplatiť dedičov zo starenkinho domu. Vzdali by sa všetci dedičstva v prospech môjho partnera. Ostala by som s hoľou riťou, keby sa so mnou rozišiel. Fakt si myslela, že som taká hlúpa a spravím to.

anonym_1ea0ed
18. sep 2025
@anonym_9e07c2

@anonym_1ea0ed nie môj, s mužom máme spoločný účet, bolo to kvôli neplateniu, ona brala hypo muž bol ručiteľ , ona naschval neplatila a tak banka vymáhal od ručiteľa. Vieš si predstaviť prísť o mlieko (absolútne nečakane do stredu)a nemať ani pár euro na kúpu UM?

@anonym_9e07c2 tak to je blbé ale pre budúcnosť je fajn mať aj vlastný účet a svoje peniaze pre prípad ze sa čokoľvek podobne zomeliem v okolí alebo muž nečakane umrie banka zamrzí prístup k účtu a ty nemáš ani cent mimo?? Trosku blbá situácia 🫣🙈

anonym_623e8a
19. sep 2025

@anonym_autor Nic zlé, mám dobrú svokru. Skôr pomáha akoby uškodila.Mame dobrý vzťah.

veve889
21. sep 2025
@melanta

Nič zlé mi nikdy neurobila, ani prvá svokra, ani aktuálna. Prečo by mala? Vybrala som si dobrého muža a dobrých mužov zväčša vychovajú dobré ženy, takže hoci nie sme a nebude naj kamošky, rešpektujeme sa a nikdy si nič zlého nerobíme.
A ak čítam diskusie tu na mk, tak až na pár výnimiek, je zlá svokra zväčša odrazom nie normálnej nevesty.

vkatush
22. sep 2025

Najhoršie asi že furt nabalila manžela a malého s ovocím, veeeeľa. My sme to nestíhali zjesť,.zhnilo a skončilo v koši, keďže ja mám ovocie nakúpené tak akurát, aby sme nevyhadzovali. Nevedela dlho pochopiť, nech nedáva.
Ale už sa polepšila a pýta sa, čo nám treba, keď k nám ide. Minule vravím, že všetko mám nakúpené, už len po mäso do mäsiar chcem ísť. Tak mi ho doniesla ako darček 😂

Takú mám "hroznú" svokru.

cacianka
23. sep 2025
@umpanka

Chcela ma obrať o dom. Mala som ho predať a vyplatiť dedičov zo starenkinho domu. Vzdali by sa všetci dedičstva v prospech môjho partnera. Ostala by som s hoľou riťou, keby sa so mnou rozišiel. Fakt si myslela, že som taká hlúpa a spravím to.

@umpanka to boli srandisti 🤪🤦
Tak ty si mala vyplatiť dedičstvo po mužovej starenke ?! A oni sa vzdajú ? Tak to nie je dedičstvo ale rovno kúpa. Ale pre vnuka starenky, za tvoje € a ty holú riť 🤣🤣🤣

hama007
27. sep 2025

@anonym_autor vtrepala svojím deťom do hlavy, že hypotéka je smrrrť, ale nevysvetlila im, že keď chcú vlastné bývanie treba šetriť 🤦‍♀️ vrrrrr....