Čo robiť, ak partner chce svadbu a deti?
Ahojte... mám už asi 8-9 mesiacov vzťah, všetko nám klape moc moc fajn, už to začína byť važne a môj priateľ by rád so mnou býval. Dokopy sa poznáme zhruba rok aj pol. Je teda zo zahraničia, ja mám 27 a on 30r. Problém je len v tom, že on určite chce do budúcna svadbu a deti, myslí to naozaj vážne, dal mi to najavo hneď, dokonca sa vyjadril, že do roka by určite chcel stihnúť zásnuby a do ďalšieho roka svadbu, ak bude všetko ideálne. Ibaže ja tak svoju budúcnosť nevidím. Desí ma, žeby som si skazila postavu a celá tá zodpovednosť, mám aj dobre rozbehnutù kariéru. On je vsak moc fajn, je zodpovedný... a práve preto cítim výčitky, že ho možno držím zbytočne. To ročné výročie vzťahu sa blíži a ja mám tušenie, že on plánuje zásnuby... hlavne pri tom spoločnom bývaní... rada by som na to počula nezaujaté názory... možno mi to ukáže inú perspektívu.
Ked sa nato necitis tak nechod do toho....Ale aj jemu povedz aby aj on sa zariadil.....
Predstav si že si na jeho mieste otvorene by si mu povedala čo očakávaš svadbu, deti a priateľ by to ďalej s tebou ťahal aj keby vôbec nemal rovnakú predstavu ako by si sa cítila? Určite nie dobre a len dúfam, že si mu na tie jeho plány nepritakávala lebo potom chudák chlap mysliac, že ste na jednej vlne. Ja teda obdivujem niektoré páry ako sa dokážu tváriť v pohode a ďalej naťahovať vzťah aj keď vedia, že to skončí fiaskom. Aj ja som mala niekoľko nápadníkov ale keď som zistila, že máme rozličné predstavy ani s jedným som to neťaha ďalej nie to ešte ísť do vzťahu.
Ak si mu nepovedala ze nechces deti tak povedz. Zbytocne ho natahujes a aj ty stracas cas. Nech je to fer
Aj zlomená noha ti môže poriadne pokaziť postavu
Ja som bola úprimná hneď od začiatku, on mi skôr povedal, že dúfa, že zmením názor, dosť sa snaží, čo naozaj vidieť. Je aj dobrý s deťmi, keď sme niekde v spoločnosti. Ja mu aj často hovorím, aby nebláznil so zásnubami, že sa na to necítim... určite ho nechcem ťahať za nos, len ho naozaj ľúbim a desi ma predstava, že ho stratím
Ja keď počujem argumenty ako pokazená postava a kariéra je mi to k smiechu cez slzy.
Ja som bola úprimná hneď od začiatku, on mi skôr povedal, že dúfa, že zmením názor, dosť sa snaží, čo naozaj vidieť. Je aj dobrý s deťmi, keď sme niekde v spoločnosti. Ja mu aj často hovorím, aby nebláznil so zásnubami, že sa na to necítim... určite ho nechcem ťahať za nos, len ho naozaj ľúbim a desi ma predstava, že ho stratím
@anonym_autor tehotenstvo ti nemusí pokaziť postavu, ja ju mám po 2 tehotenstvách lepšiu, než pred nimi 🙂. Ale o inom som chcela. On ti svoju predstavu o živote povedal, bolo by fér, keby si ty jemu povedala tu svoju. Možno nájdete spoločne riešenie a ak nie, nebudete aspoň strácať čas sebe navzájom 🤷🏼♀️.
Ja nechapem, ako mozes niekoho lubit a zaroven s nim nechciet ziadne zavazky. Ale fajn, asi je to subjektivne. Hlavne nech dotycny vie, ako to mas. Pripominaj mu to.
Ja keď počujem argumenty ako pokazená postava a kariéra je mi to k smiechu cez slzy.
@abbey1 tak proste niekde vo vnútri citi aktuálne, že deti nechce, tak napíše prvé argumenty čo jej napadnu. 🤷♀️ Kebyže po dieťati naozaj túži, bola by jej postava ukradnutá .
@abbey1 no a? Kazdy mame ine priority a kazdeho je to jeho vec ako nalozi so svojim zivotom. Len je ferove to komunikovat partnerovi
@anonym_autor tak bud k nemu uprimna a povedz mu vsetko to co si tu napisala. Vo vztahu treba jednat na rovinu.
Mne nevadí záväzok, ja by som si ho pokojne vzala, ale on jednoducho tú svadbu vidí ako začiatok rodiny doslova, práve preto ma desí aj ten záväzok, svadba ako taká je za mňa v poriadku... skôr tá vízia detí a podobne. Samozrejme ešte raz opakujem, že mu často hovorím, aby spomalil, dokonca o tom aj často žartujem, že beriem nohy na ramená...
A to tie deti akože nechceš, či teraz nechceš, či neskôr možno?
@anonym_autor a co by si robila, keby si aj tvoja matka pred 27 rokmi povedala, ze ta nechce mať lebo si "nechce skaziť postavu?" 😂🤦
BTW, však ho nevod za nos, narovinu mu povedz ze nechceš to co chce on a hotovo. Ty si chod po svojom, a on nech s tebou nezabija čas, nech hľadá tu pravú pre svoje životné vízie a rodinu..
@anonym_autor porozpravaj sa o tom s nim. Ze coho sa bojis, ze potrebujes viac casu. To, ze chce svadbu neznamena, ze bude chciet hned deti. Treba sa o tom porozpravat ako to kto vidi. Kludne vies potiahnut karieru do 33-35 rokov a potom mat dieta. Ja som mala v 34. Po 1,5 roku maly do jasiel a som pokračovala, kde som skoncila. A to som bola slobodna matka. Vy budete ma to dvaja. Co sa tyka postavy, tak mam kamosky, co su po 3 detoch ako lusk. Chodia cvicit, staraju sa o seba, lebo si nasli dobreho muza a ten ich podporuje vo vsetkom.
@anonym_autor z akého zahraničia?
@anonym_autor a co by si robila, keby si aj tvoja matka pred 27 rokmi povedala, ze ta nechce mať lebo si "nechce skaziť postavu?" 😂🤦
BTW, však ho nevod za nos, narovinu mu povedz ze nechceš to co chce on a hotovo. Ty si chod po svojom, a on nech s tebou nezabija čas, nech hľadá tu pravú pre svoje životné vízie a rodinu..
@galadriel90 aspoň by neriešila teraz túto situáciu 🙂 každého vec či dieťa chce alebo nechce.
@galadriel90 aspoň by neriešila teraz túto situáciu 🙂 každého vec či dieťa chce alebo nechce.
@13uzivatelka11 OK, skor by som napríklad finančnú stránku dávala ako východisko na založenie ci ne založenie rodiny.. Ale nie "skaziť si postavu" pre pana.
@13uzivatelka11 OK, skor by som napríklad finančnú stránku dávala ako východisko na založenie ci ne založenie rodiny.. Ale nie "skaziť si postavu" pre pana.
@galadriel90 tak s financiami asi problém nemajú, proste deti nechce, tak sa vyhovori na prvú vec čo ju napadne..
Priateľ je z kórey, aby som to upresnila. S financiami problém nemáme, ja aj on zarábame naozaj slušne... nevlastníme ale napríklad vlastné byvanie, čo je tiež také... obaja sme v podnájmoch a preto by rád platil len jeden a nie dva podnájmy, čo je logické. V tomto bode si myslím, že nechcem deti vôbec, čo som mu aj povedala niekedy ešte na začiatku vzťahu, dokonca možno aj predtým ako sme spolu začali, to si už nespomínam.
@anonym_autor Pokiaľ ho ozaj máte rada, zaslúži si vedieť,ze jeho plány a Vaše sú veľmi odlišné.
@denkabemommy
@viestta
@galadriel90
@viera012345
veď mu jasne na začiatku povedala,že deti nechce
@abbey1 nuz ale.kazdy sme iny. Kazdy ma.ine priority.
@abbey1 no a? Kazdy mame ine priority a kazdeho je to jeho vec ako nalozi so svojim zivotom. Len je ferove to komunikovat partnerovi
@anonym_4b8bf1 Vieš, tá postava i kariéra sú tak dočasné veci. Chápem, že prinášajú určité uspokojenie a to je úplne v poriadku. Len pre mňa už tie priority boli a sú úplne iné. A dovolím si zasmiať sa, čo všetko vieme považovať za dôležitejšie než vzťahy.
Máš 27 a názory ako 18 ročná. Tak ho postav pred hotovú vec a rozíď sa s ním. On chce rodinu a deti. Ty nie. To k sebe nepasuje.
Máš 27 a názory ako 18 ročná. Tak ho postav pred hotovú vec a rozíď sa s ním. On chce rodinu a deti. Ty nie. To k sebe nepasuje.
@martinka13 o 10 rokov bude písať ako jej začali tikat biologicke hodiny a ako rýchlo potrebuje otca pre svoje dieťa lebo to na nu zrazu príde
@martinka13 o 10 rokov bude písať ako jej začali tikat biologicke hodiny a ako rýchlo potrebuje otca pre svoje dieťa lebo to na nu zrazu príde
@galadriel90 to je jej vec,teba to nemá čo trápiť,prečo sa navážaš do ženy preto,že nechce deti?
Ono rozchod... ten by ma naozaj mrzel, musím priznať, pretože po ostatných stránkach si naozaj nesmierne rozumieme. Mňa popravde prekvapilo ako veľmi túži po deťoch on, nevedela som, že aj u mužov je taká silná túžba...

Ešte raz dôvod tvojej brzdy? No neviem, ľúbiš ho? Tak naozaj.