icon

Čo robiť, keď dieťa nechce byť u svokrovcov?

28. okt 2023

Zeny stretli ste sa s takym pripadom?Kazdu sobotu chodime do svokrovcov na pol dna . Ked prideme domov poobede vecer vzdy mame problem s uspavanim. Dcera nevie zaspat je nervozna place az je bordova. Cez tyzden je uspime lahko a taktiez ked je u nasich a dojde domov. Toto sa stava len ked prideme
Od nich ..Nechapem tomu co
Jej vadi? Oni?vzduch???0

Strana
z2
autor
28. okt 2023

@adeladulova nuz ale asi budeme musiet.uspavat ju tak dlho a k tomu sa bat ci sa od placu nezajde

vera519
28. okt 2023

Ahoj presne toto som mala aj ja s dcerkou ked sme prisli od svokry nemohla spat plakala stale pomohol vzdy len čistec vyumyvala som ju a bol klud.

angeli121212
28. okt 2023

Aj môj drobec to mal rovnako, sice my sme ostávali aj na viac dní a to som prišla na to, že mu vadilo keď bolo okolo neho veľa ľudí proste chcel mať chvíľu kľud tak sme to riešili tak, že som s ním pravidelne odchádzala do izby kde sme prespávali nakojila a len tak sme pri sebe ležali toto dosť pomáhalo ale aj tak keď sme pricestovali domov tak jeden celý deň bol na mne nalepený a až potom bol zase ok. Teraz je už väčší a už je to oveľa lepšie 😊

nelca0510
29. okt 2023

Mňa len zaujima,prečo máš doma svatenu vodu:D ale podľa tvojich odpovedí mi normálnu odpoveď nedáš. Môže to byť veľa podnetov,môže to byť aj tvoja nervozita,že bude plakať celá,môžu to byť prdy,cokolvek

mogaa
29. okt 2023

Ale dieťa má problém zaspať doma, nie u svokrovcov......takže by som nehľadala chybu u svokrovcov....dieťa malo veľa podnetov, je unavené, preto sa nevie uložiť.....myslíš že zlý vzduch u svokrovcov by mal vplyv na dieťa po 2-3hodinách po návrate? to isto nie.....ak dieťaťu niečo vadí, plače hneď....

autor
29. okt 2023

@angeli121212 chapem no mne je divne tam prist a povedat svokre nechodte ku nam do izby

autor
29. okt 2023

@nelca0510 svetenu vodu preto lebo som veriaca a je to must have veriaceho

angeli121212
29. okt 2023

Ja neviem ako to máte vy so svokrovcami ale teda my sme nemali problém toto odkomunikovať. Sama svokra mi vravela, že tiež museli chodiť skorej domov z návštevy lebo jeden ich brat to proste ako dieťa nedával. Brala to ako niečo normálne, že bábätko potrebuje po čase kľud a podporovala ma v tom ... Ja nevidím nič zlé na tom, keď vysvetlíš svokre, že si na chvíľu s malou odskočíte nech sa kus upokojí.. zas my sme tam boli celý víkend takže to bolo kus o inom. Ďalšia vec ty musíš pozerať predsa aj na potreby tvojho drobca, keď vidíš, že to nedáva... Veď taká návšteva je trápenie pre všetkých nie?

katkati
29. okt 2023

Vzala si si do hlavy, že svokrovci vysielajú nejakú negatívnu energiu voči dcérke. Je hrozne si myslieť niečo také o ľuďoch, ktorí tvoju dcérku určite milujú. Mať "z očí" je blud a veriaci ľudia by na urieknutie a rituály spojené s ním nemali veriť. Nerob dusno v rodine a skús sa na to pozrieť triezvym pohľadom.

samimami777
29. okt 2023

Ahoj podľa mňa buď má takú povahu alebo možno chodíte skrátka na príliš dlho ak sa jedná o malé bábätko a má skrátka narušený svoj denný poriadok... Od 11:00 do tretej/piatej je veľmi veľa.... Je super že chceš aby mali svokrovci pekný vzťah s bábätkom ale choďte každý týždeň na dve hodinky to je habadej času na pohratie alebo tie dve hodinky strávte kočíkovaním to sa ti bábätko ešte aj vyspí, nevidím žiadny dôvod sedieť 5-6 hodín niekde nasilu ak to nieje dieťaťu príjemné. Niekedy sa môžeš na hlavu aj postaviť a nič s tým nespravíš... Moja najstaršia tiež bola taká do cca 2 rokov. Najhoršie to bolo keď bola bábätko, nechcela ísť ale že komplet nikomu (rodičia , svokrovci, kamošky , naozaj nikomu) na ruky ani nič u každého revala až sa zajakávala a modrala. Keď sme niekam išli tak ako kedy , niekedy "vydržala" aspoň hodinku dokiaľ sa jej nechytali a len z diaľky sa s ňou bavili alebo jej robili divadielko s hračkami, inokedy sa stalo že už pred dverami iných ľudí spustila rev ako pavián a prestala až sme to po pol hodine/hodine vzdali obliekli sa a išli domov, v aute sa vždy už ukľudnila... Snažili sme sa to "vyriešiť" aj tak že sme radšej pozývali k sebe návštevu ale znovu, keď mala náladu ich z diaľky zniesla na cca hodinku inokedy akonáhle videla babky , krstnú, kohokoľvek už medzi dverami začala revať a revať dokiaľ to nevzdali a neutiekli 🤷 stretko vonku / na ihrisku bolo to isté... Jej tieto stavy trvali aj cca do roku a pol a normálne na návštevy si zvykla chodiť až okolo dvoch a to doma keď sme boli sami bola jedno neskutočne kľudné, tiché , nenáročné dieťa o ktorom som ani nevedela 🤷 naučila sa rýchlo prespať celú noc, pravidelný obedný spánok , rýchlo chodila, učila sa , jedla krásne, skoro vôbec neplakala nič ale ako bol váš návštev tak hotovo... U nás sa rýchlo rodina naučila že má skrátka takú povahu že nikoho nechce a neznesie pri nej a že keď ju chytí jej nálada jediné čo pomôže je odísť 🤷 teraz má 5 rokov a miluje labzovať po návštevách , skôr doma neobsedí 😅

sasesoe
29. okt 2023

Skus si ju tam dat do satky/nosica a ked bude tam mat toho dost, tak si vie oddychnut - opriet sa o teba, "vypnut" ine podnety

autor
29. okt 2023

@katkati kde som pisala ze verim z oci oznac mi tu vetu dakujem

katkati
29. okt 2023

Vyplýva to z tvojho postoja, že to spájaš iba so svokrovcami. Aj ten rituál so sväténou vodou, tak povedz ty, čo si myslíš, že to je. Urieknutie, alebo ina zlá energia, keď myslíš, že by práve to mohlo pomôcť?

autor
29. okt 2023

@katkati nekomentuj radsej a nepis veci ktore nepisem

mk1111111111
29. okt 2023

Jejda, Ty si co pojedla?, ci si bola u svokry? Jedovata si jak pes a ze, veriaca. Skor mi pripadas, ze nechces k svokre chodit a hladas vyhovorky. Ved, ked nechces, nechod tam a hotovo. Mozno je dieta z Teba nervozne, lebo uz dopredu si nervna, ze ako to dieta bude znasat, ked tam idete. Najskor budes sama pricina jej nervozity.

autor
29. okt 2023

@mk1111111111 jedovata si tu ty aj tvoj jedovaty postoj.ja nervozna niesom a ak si myslis ze ma vytocis ked mi napises ze ja som
Sama nervna smola. Ty ma nepoznas ani ja teba tak nekomentuj zbytocne dobru noc

katkati
29. okt 2023

A kto môže komentovať? Iba tí čo ti budú pritakávať, za svokrovci môžu za to, že tvoje dieťa na návšteve plače?

autor
29. okt 2023

@katkati nie taky
Negativny ludia ako si ty

katkati
29. okt 2023

A ty si pozitívna?

rorino
29. okt 2023

Červený náramok na rucicku

Strana
z2