Čo robiť, keď partner chce viac samostatnosti?
Ahojte s priateľom sme spolu skoro 3roky stále sme spolu a všade chodíme spolu. On ide do práce ja ho čakám doma s malým a tak proste stále spolu. A posledny mesiac sa stále hádame už mi povedal že on pôjde sám bezomna von a ja to proste nedávam som zvyknutá že všade chodíme spolu. Sú aj prípady keď nie ale to mi nevadí.
Ide o to že neviem či som na ňom tak závislá alebo upnutá alebo kde je problém ? Keď sa hádame plačem on ma nechce ani objať ja som hotová. Kedysi toto proste nebolo je to úplne iné čo mam robiť dá sa nejako odpútať ? Neviem si prestaviť byt bez neho
@lisacka1 Nauc sa byt sama so sebou a nechaj jeho dychat,mna osobne by porazilo trepat sa vsade spolu... Ja doma popratam manzel ide vonku s detmi,ja idem na nakup nech mam pokoj sama muz ostava s detmi,je v praci som s detmi ja atd..ved ani sa neda byt stale spolu... Ja som rada sama so sebou, viem ist sama si aj sadnut na kavu najest sa do restiky,aj na dovolenku by som vedela ist sama nemam s tym problem...do urcitej miery mam rada samotu,tymto cerpat novu energiu,je to pre mna relax,ak by muz bol vkuse so mnou zosaliem a uz by nebol moj muz..bez urazky neviem kolko mas rokov ale musis dospiet..lebo takto v ziadnom vztahu nie ty ale nikto s tebou nevydrzi
@lisacka1 áno, si na ňom závislá. A treba s tým niečo robiť lebo časom mu to môže tak liezť na nervy že sa radšej s tebou rozíde. Koľko máš rokov? Môže byť že si ešte veľmi mladá.. keď sme sa s manželom spoznali ako 21 roční tiež sme boli spolu takmer non-stop. Teda mimo jeho prácu a moju školu. Vy už ale máte dieťa, teda je načase v tomto smere dospieť a nechať ho žiť aj vlastný život, nielen ten spoločný 😉 veď choď aj ty von s kamoškami, sama, skrátka sprav si program aj bez neho.
Dávam tomu tri mesiace a keď sa nezmeniš bude koniec.Má ťa už po krk.
@strop23 je to trochu mimo témy, ale tú hraničnú poruchu osobnosti majú aj muži. Teda ja poznám takého jedného muža a jednu ženu, a ten muž je v o dosť horšom stave ako tá žena, ona vie celkom fungovať, kým on len čaká, kto ho bude zase zachraňovať. Súhlasím do istej miery s tým, čo hovoríte, v tom, že človek si môže prijímaním maladaptivnych vzorcov správania takúto poruchu vypestovať. Nesmie byť autorka nesamostatná.
@fairestofthemall keď sa môžem opýtať, ten muž sa stále ľutuje, alebo nie je nič schopný robiť a fungovať a potrebuje aby ho niekto ľutoval a pestoval, alebo ako je to? Rada by som tomu porozumela hlbšie.
Mrzí ma cudzie nešťastie, ale zaujíma ma priebeh tejto poruchy osobnosti.
Ja som doteraz chápala hraničiarov ako ľudí, ktorí sú podobní ako hysterici, že všetko uvedú až do obludných rozmerov. Ako to teda je?
Tak to je otras, chcelo by to psychológa/psychiatra z tvojej strany navštíviť, je to normálne chorobna závislosti veľmi zle, treba to riešiť, mne by to išlo mega na nervy chodit všade z mužom, každý potrebuje svoj priestor, a keď mu ho nedáš chlap si ho nájde u inej to ti garantujem
@fairestofthemall to je pravda, ja som to zle formuloval.
Davno som niekde cital vraj to je castejsie u zien, no uz ani to nemusi byt pravda.

@lisacka1 Tak v tvojom prípade, ak si nevstúpiš do svedomia, môže to byť začiatok konca vášho vzťahu. Možno zo začiatku mu to neprekážalo, ale podľa mňa, tvoj partner sa začína vo vzťahu dusiť. Ak nechceš o neho prísť, tak by bolo dobré, keby si začala navštevovať psychológa. Ak si totiž sama neuvedomíš, že tvoj partner potrebuje mať trochu aj svoj život, tak je potom len otázkou času, či bude chcieť s takou ženou zostať.