icon

Čo robiť, keď vás susedia neodzdravia?

zeldia
10. nov 2023

Tak som sa dnes rozčúlila. Idem do panelaku (13 poschodi cez sto bytov) napriek týmto čísla vstupná chodba je pomerne úzka stretnem najprv jedného potom druhého krásavca cca 35 r. Ani jeden ma nepozdravi tak pozdravím ja na tej úzkej chodbe skoro do seba vrazime ako taká chudera a ani jeden mi neodzdravi. Ďalší susedia iba muži tiez nic moc ja sa im debilom zdravím ako prva. To na budúce mám kopnúť do pištaly primitivi zdravte sa susedom 🙂

Strana
z3
lindus_esterka
11. nov 2023

@zeldia ano a odvtedy sa zdravime prakticky naraz 😁
Uprimne verim ze sa vtedy aspoň troska citila trápne a spamatala sa

lindus_esterka
11. nov 2023

@milanemila @anonymanonym ja napríklad autorku plne chapem a tiez idem do vyvrtky keď sa niekto tvari ze mu nenarastol jazyk. Chlap mi tiez povedal ze nech kaslem na nich a prosto nepozdravim, lenze mne to neda, ze idem v chodbe okolo suseda, stretnu sa nam pohlady a mlcky idem preč ako slepa, nemá. Akurat ja som mala problem len so zenami, muži sa podzravia vzdy

milanemila
12. nov 2023

@lindus_esterka ja som tiez bola dlhodobo tento samonasieraci typ, kde ma stvalo za den x veci/situacii a x debilov, ale vies co skodilo to iba mne 🤷🏼‍♀️ takze ano tiez by som riesila takych susedov a zrejme aj muzovi doma povedala, ze co za telce som zas stretla, ale naco? Tak bud tomu susedovi vtedy a tam poviem co si myslim alebo to proste neriesim, nerozculujem sa a nerobim zle sama sebe.

lindus_esterka
12. nov 2023

@milanemila niečo na tom bude, co pises, len ja som celkovo dost samonasieraci typ takze sa mi s tym tazko bojuje 😅

evaachesa
12. nov 2023

Žiaľ to všetko je vizitka ich rodičov a celkovej výchovy. Vidím to v okolí na deťoch ale aj dospelých. 🤷
A ak tu niekto píše že asi im nie si sympatická alebo ťa nepoznajú a preto ťa nezdravia, tak ich rodičia si s výchovou tiež veľa roboty nedali. 🤦🏻‍♀️
Je to v prvom rade smutné.
Žial aj v mojom okolí sa nájdu takéto teliatka. Pár krát pozdravím a keď nepočujem niekoľko krát po sebe žiadnu odozvu, potom s tým končím.

karolinakr
12. nov 2023

@zeldia alebo to otoč na nejaku srandu
Nam sa sem tiez prisťahoval sused, klamal, že na kt.poschodi byva, pritom my vieme..Vyzeral nesympaticky
Potom sme raz riesili kradež bicykla a celkom prijemny mlady muž sa z neho vykĺuĺ
By som si nikdy nemyslela, myslela som, že mi pribuchne dvere pred nosom

laurika999
12. nov 2023

@zeldia Načo zdravíš mužov prvá ??? Veď muž má pozdraviť ženu prvý.

milanemila
12. nov 2023

@lindus_esterka ja to iste ale snazim sa 😂 moj muz si robi srandu, ze ani telku mi nepusti, lebo napr pri spravach sa aj s nou pohadam 🙈

anita6666
17. nov 2023

A kvôli čomu sa ti majú zdraviť? Si pre nich cudzí človek,rovnako ako oni pre teba. Či v obchode pri regáloch tiež zdravis každého človeka,čo prejde okolo teba?

oliolijanka
18. nov 2023

@anita6666 Napriklad kvoli tomu, aby si neboli uplne cudzi a mohli sa pozdravit aj v obchode medzi regalmi, ked sa stretnu.
Ja pamätam dobu, kedy sa islo z prace alebo obchodu a stretli sme postupne tri styri susedky, s ktorymi sme prehodili slovo. Kazdy sa pozdravil, usmial, opytal sa, ako sa ten druhy ma a ten sa uprimne zveril o jeho radostiach a starostiach.
A tak sme boli komunita nie len ludia z jedneho panelaku, ale z celej ulice, ba mozno aj casti sidliska.
Ludia sa neponahlali domov, aby mohli hodiny stravit pri netflixe alebo s mobilom v ruke.

Ty si to uz ani nevies predstavit. Ani v pozdrave nevidis zmysel. Aj pozdravit sa ti robi problem, obtazuje ta to.

Ved urob si test. Chod von a uprimne pozdrav, popraj dobry den, ludom, ktorych stretnes. Usmej sa, daj prednost, pomoz.
A druhy den chod ako doteraz. Ako teliatko bez pozdravu.
Uvidis dva rozdielne svety. A kvoli tomu by sa mali ludia zdravit.

anita6666
18. nov 2023

@oliolijanka neurazaj teliatko a zvieraciu ríšu!!! Pre mňa má väčšiu hodnotu,ako obludy v ľudskej koži.

vlucifuk
18. nov 2023

@zeldia My sme malá bytovka, 13 bytov, a teda prisťahoval sa k nám pár a ani bu, ani mu. My sa zdravíme a oni ticho, ani deťom neodzdravia. Fakt nerozumiem. Ja sa zdravím aj tetuškám, čo pravidelne stretávam na sídlisku a ani ich mená netuším, ani v ktorom bloku bývajú. Ale keď k tomu človek prihodí úsmev, hneď majú obe strany krajší deň. Alebo aspoň tú chvíľu.

oliolijanka
18. nov 2023

@anita6666 Ja som teliatko neurazala. Teliatka zdravit nevedia, je im to prirodzene.
Prirovnala som teba ku teľaťu. Cize podla tvojho chapania som ti vlastne polichotila.
Ale ak chces, mozem ta oznacit aj za obludu v ludskej kozi.

Takze sa opravujem..
Jeden den sa vsetkym pozdrav a usmej sa na nich a druhy den chod ako doteraz, ako obluda v ludskej kozi.

Strana
z3