icon

Čo robiť pri jazykovej bariére so známym futbalistom?

8. dec 2023

Ahojte som Slovenka mám 21 rokov. V práci si ma všimol jeden Afričan chcel odomna instagram… tak som mu ho dala môžem povedať že sa mi veľmi páčil.. neskôr som zistila že je dosť známi na instagrame je to futbalista.. v našom meste prišiel hrať futbal a je tu uz nejakú dobu. Ma 38 rokov. No on vôbec nevie po slovensky ani zaťať ja viem anglicky tak B2.. viem plynule nemecky a trochu francúzsky ale to zas nevie on.. stále sa chystáme von no mám stresy z tej jazykovej bariéry keďže ja sa budem musieť snažiť stále anglicky on inak nevie..
čo si o tom myslite ?

Strana
z2
leni1977
9. dec 2023

Aké máš konkrétne ty od toho stretnutia očakávania?

tenerifka
9. dec 2023

Na Kapverdoch sa rozprava portugalsky

bluka2
9. dec 2023

Ja zas môžem Cabo verdeanov dosť odporúčať 😁 ale tak my sa rozprávame po portugalsky… veľmi príjemní ľudia, bez stresu, taký typ ostrovných voľnych ľudí, dobrá hudba (vypočuj si napr.Lura), dobre jedlo, príjemná spoločnosť a podľa mňa najkrajší ľudia na svete

tenerifka
9. dec 2023

@bluka2 najkrajsi ludia na svete? Ja mam Kapverdy hodinu a nieco letu, tusim to pojdem omrknut😂

bluka2
9. dec 2023

@tenerifka Ano, hovorí sa to o nich a myslím, že na tom niečo je. Sú to ostrovy, miešali sa tam ľudia z ďaleka. kamarát je ženatý s jednou, nádherná žena a ja tiež som už videla v Lisabone strasne veľa fešákov odtiaľ. Frajeri kamosiek a pod., stále si ich ľudia z mojho okolia vyberajú 😄Pekne stavaní chlapi, taká akoby opálená pokožka, nie úplní černosi, ja by som tomu z ista možno aj odpísala 🙈😀

bluka2
9. dec 2023

@tenerifka môžeme zorganizovať výpravu z MK, ja sadnem aj na dlhší let 🤣

tenerifka
9. dec 2023

@bluka2 ok, som za🙂, podme, ale bez deciek a bez chlapov.
Inak.....pred 2 rokmi som si objednala cez telefon malu pracu na dome....chlap mal portugalsky prizvuk. Ked som prisla do firmy osobne, tak sa zem zatriasla😂, a teda teraz uz viem, ze to nebol ani Portugalcan, ani Brazilcan...ale viac som vtedy nevyzvedala

beata_k
9. dec 2023

@bluka2
@tenerifka Su to kreolci, takze ano, su celkom pohladni. 🙂

liusa82
9. dec 2023

@autor nechod s ním nikde .Mňa by už to odradilo, ako píšeš tie kdejaké sledovačky na insta a koho tam všelikoho má.Bud rozumná.Dosť ma zaráža, čo ti tu niektoré ženy radia že užiť si s ním atd. To je už len rozum.A potom tu máme diskusie ako nechcene otehotneli aj ked s ochranou atd,atd

bluka2
9. dec 2023

@tenerifka pošlem PN
@beata_k ideš? …. 😄

beata_k
9. dec 2023

@bluka2 Juuuj rada by som, rada 😃

trdelnik234
9. dec 2023

@vevesh
Ono typek bude skor zo Sénégalu jak z Cap Verde.
Stavime sa?

trdelnik234
9. dec 2023

@nikoletta1712
No tak to ma zaujima.
Daj podrobnosti

leni1977
9. dec 2023

@trdelnik234 Ak nevie po francúzsky, tak Senegal to určite nebude.

isis234
9. dec 2023

@vevesh nie je to úplne tak, ako píšeš. Ale v pohode, maj si svoj názor. Viem , že na severe sú arabi a vedia francúzštinu aj viem ktoré štáty

vevesh
9. dec 2023

@isis234 to nie je nazor- mala som kopec co docinenia s cernochmi aj africkymi arabmi. Jednoducho jazykovu vybavu obyvatelstva ovplyvnoval kolonizator - az do dnesnej doby, kedze velakrat ti ludia maju ulavy u kolonistov doma ...

beata_k
9. dec 2023

@leni1977 Ale vies, ze Senegal ma uradny jazyk fracuzstinu vsak?

leni1977
9. dec 2023

@beata_k samozrejme, preto som napísala ten komentár. Ak neovláda francúzštinu tak nemôže byť Senegalec.

beata_k
9. dec 2023

@leni1977 Ano, uz citam pozorne. Prepac 🙂

leni1977
9. dec 2023

@beata_k v pohode, domyslela som si, že ide o omyl lebo tvoj komentár mi nedával zmysel 🙂

domak2
9. dec 2023

@isis234 ale ty si písala, že Afričania ovládajú francuzstinu. Akoby v Afrike boli dva štáty. Niekde áno, väčšinou nie.

nicegirl369
10. dec 2023

Nuz klasika …o chvilu konci karieru, koncia mu víza, takze potrebuje zbalit nejaku mudru zenu, ktora si ho vezme a bude ho zivit.

nikoletta1712
10. dec 2023

@trdelnik234 Hodnotím to na základe mojích dvoch skúseností - jeden bol z Ugandy a druhý z Keňe…Čakala som naozaj niečo veľkolepé, ohromujúce, nečakané, nezabudnuteľné…Ale vôbec to tak nebolo, bohužial…V obidvoch prípadoch mi to jemne mandle poškrabkalo😂, ale žiadne nadrozmerné veľkosti neboli…Sympatické, čierne, jednooké, príjemné…

isis234
10. dec 2023

@domak2 aj na juhu Afriky ovládajú

isis234
10. dec 2023

@domak2 aj v Juhoafrickej republike deti v škôlke hovoria francúzsky

trdelnik234
10. dec 2023

@nikoletta1712
Diky za odpoved.

Aj ja som si trochu myslela.
Overovat v praxi to ale nejdem.