Čo robiť so zlatou retiazkou od bývalého?
Zeny , mam doma zlatú retiazku s príveskom od bývalého chlapa , taktiež aj zlate náušnice ,..mam to odložené nechcem to nosiť mam z toho blbý pocit pred terajším manželom a proste jednoducho mi to vadí ..no rozmýšľala som ze co s tým 😂 ja mam rada zlato mam Toho viac takže nechcela by som to len tak sa toho zbaviť ale napr vymeniť za inú retiazku z ktorou má nič nespája, alebo pripadne predať v zlatnictve ? Záložní? A kúpiť za to druhe? Alebo existuje dáka výmena niekde inde zlato za zlato ?
Ďakujem Vám 🙏
@gabrm 😀
Vymenia to v kazdom zlatncstve, ale pocitaj s tym, ze budes doplacat, lebo odkupia to ako zlomkove zlato a za novy sperk budes platit plnu cenu
Je mnoho mladych umelcov zlatnikov, ktorí vyrobia z vasho zlata nieco nove. Isla by som asi do tohto. Alebo si vygooglit vykup zlata.
V niektorých zlatnictvach majú výkup. Prípadne sa to dá stavit a vyrobiť niečo iné. Stále však budeš vedieť že je to od neho. Ale ak zbaviť tak jedine predať alebo do záložne. Atď.
V niektorých zlatnictvach existuje možnosť, že im das svoje nechcene zlato, ako protihodnotu - oni mu určia cenu a túto potom odrátajú od u nich zakúpeného šperku. Myslím, že v záložni za to veľa nedostaneš. Či?
Presne..mala som nadhernú supravu od exa..dceru s ním nemám,dala by som to jej..
Predala som to,nechcela by som to.citit na krku.Buď zálozna a kup si iné zlato..k tomu cit nebude
skus si obehnut zlatnictva a aj zalozne...mala som poskodene nausnice a v zalozni som dostala o 60€ viac,ako v zlatnictve...€ mozes potom pouzit na kupu noveho sperku
Anooo,ľudová múdrosť neinformovaná zas nesklamala 🤣🤣🤣.
Alebo si proste uvedom, ze je to len neziva vec. Pacia sa ti tie sperky? Tak ich nos 🙂
Daj si z toho vyrobit nieco ine
@gabrm to moze byt niekto taky chudak a looser, ze nieco daruje a potom to pyta spät??? OMG!!!
Autorka-je to len sperk, treba ho nosit. Nic viac v tom nehladaj.
Boze ty mas problemy.....tak si to nechaj a neries....nosit to nemusis....V zalozni a pod ti za to daju smiesnu sumu
Mne vobec nevadi nosit veci od ex, je to len vec
Daj si prerobit u zlatnika, pozri na FB Ľubi Harmann.
obdivujem taketo pocity, mna nikdy nic taketo netazilo :D ak nieco nechcem nosit, je to v sperkovnici. Dcera sa o to postara ked vyrastie. PRedaj sa podla mna absolutne neoplati. Ak sa mi bude hodit a budem chciet, tak to pouuzijem, ak nie, tak nikoho to netlaci v tej skatulke.
Ja som pri sťahovaní našla plyšáka ,čo mi kúpil ex počas výletu na pumpe 😂 . Teraz sa s ním hra moja dcéra 🫣😂 .
Mám aj retiazku . Nenosím ju , nikdy som šperky nenosila . Ale mám ju odloženú . Vrátiť som ju neuvažovala , bola kúpená v danom momente pre mňa . Ani ja som nechcela naspäť dary kúpené preňho .
Aj bývalý je súčasť mojej osoby ,minulosti ,ktorá tvorí to ,aká som dnes . To ,že sme sa rozišli neznamená ,že ho vymažem z môjho života . V danom momente života to bola veľká láska ,vlastne moja prvá ,a to sa ráta . Obaja sa zdravime, pokecáme ,aj s našimi súčasnými partnermi ,a ideme ďalej , aj naše partneri sa poznajú a vedia ,že sme boli spolu dva roky . 🙂
@stanulienkat ano sú takí, ohrdnuté ego nepustí. Moj pytal nazad aj spodne pradlo :D mozno vypral a posunul dalsej :D
Moj ex mi kupoval šperky čo sa páčili jemu ale mne vôbec 😂 takze už počas vzťahu ich nosievala moja mama lebo jej sa presne trafil do vkusu 😂 po rozchode som jej ich podarovala všetky 😃
Ale inak by som asi predala a kúpila by som si za to niečo iné 😃
Ja mám už 6 rokov na ruke náramok od bývalého lebo som ho dostala k promócii, neriešim od koho je, ale pri akej príležitosti som ho dostala a pohoda, neodpadla mi ešte ani ruka 🤭😁 terajší tuším o tom aj vie, ale nikdy nič nepovedal, sú to len veci. Podľa mňa sa predaj šperkov neoplatí, robila som v zlatníctve a teda za výkup dostaneš minimum, ak ho použiješ ako protihodnotu, tak dostaneš málinko viac, ale aj doplatíš ešte dosť. A ak by si ho chcela dať akože pretaviť a vyrobiť z neho niečo iné, tak väčšinou ti ho vykúpia, ale pri výrobe použijú úplne iné zlato, nie toto presne a zaplatíš šialene veľa lebo to už bude výroba na objednávku. Zlato hodnotu nestráca, nechala by som si to v krabičke, jesť nepýta.
@stanulienkat
Napísal som to v poslednej vete.
Ešte že chlapi nemajú také problémy,riešiť čo s tým čo dostali od bývalej.🤣
@gabrm si robíš srandu hej ?
Ďakujem pekne všetkým za cenné a aj zbytočne komentáre, mohla som to čakať 😂 vsak ľudia vždy majú dôvod na to aby niečo odsudzovali.
Každí to môže brat inak , po svojom ja to nikomu nezazlievam🙂 mne to proste prekáža to nosiť lebo tobvzdy bude pripomínať toho človeka a vadí mi to , a tiež si vážim môjho manžela terajšieho a nechcem to nosiť. Pre niekoho banalita pre iného nie 🙅
Pýtala som sa však na iné, čo s tým takže ďakujem ešte raz za rady ktoré bolo k veci ♥
Zrejme ste mali ozaj zly vztah, ked to beries takto. Ja so s byvalymi kamoska. Asi prerobit, v zalozni sa to neoplati

@autor
A čo tak mu to vrátiť?