icon

Čo s mužom, ktorý sústavne nedodrží čo sľúbi?

22. nov 2025

Prosím vás ako to riešiť? Má proste jednu negatívnu vlastnosť a to je že si z huby robí rit. Sám od seba niečo sľúbi (s čím mi napr ide pomôcť) a v poslednej chvíli to upraví alebo úplne zmení alebo príde s tým prečo teraz nie a snaží sa mi to vyhovoriť. Dobre urobil to spočiatku občas chápala som nie vždy všetko vyjde podľa plánu povedal ze príde a neprišiel využila som čas pre seba inak. Lenže za posledný týždeň takto nasluboval 5 veci a nebolo nič z toho. Dcére treba otepľovaky jedne som mala vyhliadnute na internete a sľúbil ze so mnou po nich pôjde. Ona sa tešila ze jej ich prinesieme ale samozrejme jemu sa nechce veľa snehu je a samé sracky prečo sa nedá, keby povedal hneď zbehnem taxíkom. Tak na pondelok nemá žiadne a zajtra sa musím terigat do obchodu po svojom. Sľúbil ze si zájdeme na večeru zrušil to, sľúbil ze ma vezme do nového otvoreného obchodu kde som túžila dlho ísť vyhováral sa dva dni a potom to zrušil. Už mu neverím čokoľvek pusti z úst. Sam sa navrhne a nedodrží to. Vlastne už nepamätám čo kedy dodržal. Všetko si už robím sama lebo mam pocit ze keď si to nevydupem neurobí pre mňa nič. Keď ho o pomoc nepýtam navrhne mi ju sám a nakoniec to aj tak celé ostane na mne. Vďaka mužom ako je on neverím v mužské sľuby a takisto je to úplne nevhodný príklad pre dcéru akurát sa jej zafixuje ze co muž sľúbi to je prd platné. Ako ho za tieto zlyhania potrestať? Ako ho podnietiť správať sa ako normálny človek a stať si za svojim?

anonym_46d199
23. nov 2025

Tvoj muz ma jednoducho otrasnu povahu. Je otazne, ci bol taky od zaciatku vztahu alebo sa zazracne zmenil zalozenim rodiny. Ja takychto ludi odstrihujem zo zivota, mala som par kamosov/kamosiek na ktore nebol v nicom spolahnutie a nikdy nic nedodrzali. Ja toto v zivote nepotrebujem, vazim si svoj cas aj energiu.

autor
23. nov 2025
@ika02

Zober jeho auto, keď nebude sneh a pomaly začni jazdiť. Začiatky sú ťažšie, ale po pár týždňoch sa budeš chytať za hlavu, že si autom nechodila už dávno. Prípadne si daj 2-3 kondičné jazdy v AŠ a osmelíš sa. Urob to čo najskôr, ešte kým ste spolu (podľa mňa to nepotrvá dlho), lebo keď oškrieš vaše spoločné auto, dá ho opraviť zo spoločných peňazí. Potom to budeš ťahať sama zo svojho.

@ika02 mala som kondičné jazdy tesne po vodičaku, bolo to nanič. Som dobrá v rôznych veciach ale za volantom som nemožná. Neverím si a nechcem ohroziť chodcov ani iných vodičov. Beriem to zodpovedne. Mhd chodí každú chvíľu zastávka je hneď pri bytovke a na druhej strane hneď pri práci. Deti majú školu tak ze dovidim cez okno do šatne. Auto inak nepotrebujeme. Ťažké nákupy si objednám domov a ľahké každý deň dačo pečivo jogurty šunka zbehnem cez prestávku v práci a po práci hneď domov. Ku Dr to mame tiež peši 5 minút.

ika02
23. nov 2025
@anonym_autor

@ika02 mala som kondičné jazdy tesne po vodičaku, bolo to nanič. Som dobrá v rôznych veciach ale za volantom som nemožná. Neverím si a nechcem ohroziť chodcov ani iných vodičov. Beriem to zodpovedne. Mhd chodí každú chvíľu zastávka je hneď pri bytovke a na druhej strane hneď pri práci. Deti majú školu tak ze dovidim cez okno do šatne. Auto inak nepotrebujeme. Ťažké nákupy si objednám domov a ľahké každý deň dačo pečivo jogurty šunka zbehnem cez prestávku v práci a po práci hneď domov. Ku Dr to mame tiež peši 5 minút.

@anonym_autor ako myslíš, ale výlet s deťmi, lyžovačka, len tak do lesa na huby.... Všade to máš jednoduchšie autom.

anna777115
23. nov 2025

Autorka, byvate spoločne v jednej domacnosti a dcera je vaša spoločná? Lebo píšeš tak zvláštne, že "povedal, že pride" a podobne. Z toho opisu to vyzerá ako nejaky kamarát s vyhodami a nie manžel, ako máš v názve.

januska12323
23. nov 2025

Neodpovedala si: je otec dcéry? Bývate spolu?
Pokiaľ nie žiadny sľub by som nebrala vážne a zariadila sa sama.

anonym_2ecd79
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2ecd79 no niektoré roky ani sneh nie je a staré jej už boli malé. Aj keď minulý rok tam ešte malá rezervu a čakala som že až toľko nevyrastie ze jej vôbec nebudú

@anonym_autor ale to si mala mat uz preskusane nie teraz ked vsade hlasia aby ludia nevychadzali na cesty a zbytocne sa nepremavali po cestach tak ty si si naplanovala 2hodinovu cestu na nakup kombinezy - vrchol nezodpovednosti

lentakyterapeut
23. nov 2025

Chorobny klamar. Ok ak je uz manzel neda sa to hodit za hlavu len tak, ale mozes prestat verit slubom a ukazat mu ze sa nanho nespoliehas. Asi nic ine nepomoze. Namrava takmer nemozna, ale zase ine zeny maju alkoholikov alebo nevernych suknickarov. Neviem co je vyhra.

autor
23. nov 2025
@anna777115

Autorka, byvate spoločne v jednej domacnosti a dcera je vaša spoločná? Lebo píšeš tak zvláštne, že "povedal, že pride" a podobne. Z toho opisu to vyzerá ako nejaky kamarát s vyhodami a nie manžel, ako máš v názve.

@anna777115 názov bol zmenený adminom 🤦‍♀️ nie je to manžel, priateľ

autor
23. nov 2025
@januska12323

Neodpovedala si: je otec dcéry? Bývate spolu?
Pokiaľ nie žiadny sľub by som nebrala vážne a zariadila sa sama.

@januska12323 nie a nie. Mame vzťah bývame od seba blízko ale nie spolu

autor
23. nov 2025
@lentakyterapeut

Chorobny klamar. Ok ak je uz manzel neda sa to hodit za hlavu len tak, ale mozes prestat verit slubom a ukazat mu ze sa nanho nespoliehas. Asi nic ine nepomoze. Namrava takmer nemozna, ale zase ine zeny maju alkoholikov alebo nevernych suknickarov. Neviem co je vyhra.

@lentakyterapeut nie je manžel. Debilne zmenili názov témy

anonym_ec17b9
23. nov 2025

No tak aspon vies dovod, preco bol nezadany a single

lentakyterapeut
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ok nie je manzel a ani otec dcery? Dievca ved ty si vyhrala. Co presne ta pri nom drzi potom? Sex ako z inej galxie, alebo pocit nechcem sa trapit zivotom sama? Ak s nim chces ostat iba sa prestan na jeho sluby orientovat spoliehat. Jefnoducho vsetko co povie neber vobec vazne

motylik2559
23. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, no nedokazala by som takemuto chlapovi doverovat uz ani nos medzi ocami. Kebyze sa ti nedajboze nieco stane, tak by ta zrejme ani na urgent nevzal lebo by povedal, ze to ma tyzden cas a uvidi sa co potom🤷‍♀️ Dcerka je vasa spolocna? Lebo tak ma zarazilo, ze ano slub o oteplovackach dal tebe, ale predsa ide o oteplovacky pre dceru a on ma v pazi?! Tvoj chlap je obycajna tlčhuba. Neviem ci tam vobec pomoze nastavenie zrkadla, lebo tak ako ma v pazi, ked on ma vela reci a skutek utek, tak bude mat podla mna v pazi, ked mu spravis to iste co on tebe. Vyskusat to mozes, ale obavam sa,ze to dopadne ako som napisala. Kazdopadne nech rozmyslam o tvojom prispevku akokolvek, nejde mi do hlavy jedna vec, a to, naco ti je takyto chlap,ked mu z ust idu slova, ktorym sa neda verit? Vies ako sa hovori, lasku dokazuju ciny a nie slova a dokazes mu napr. stale verit,ze ta on lubi? Ja by som mala uz pochybnosti vo viacerích veciach, nielen v tom co nesplnil, ked dal slub. Lebo nedokazat sa spolahnut v takychto veciach na muza, potom co keby slubil nieco velmi dolezite co by sa tykalo povedzme zdravia, byvania a inych dolezitych veci? Tam by tiez odkladal podstatne na neskor a nakoniec nic z toho? Mne to pride,ze on berie zivot ako Hurvinek valku a zrejme este v zivote nepadol riadne na nos, tak jeho zodpovednost dodrzat co povie je na bode mrazu. Je pekne, ze si samostatna, silna zena, ktora si dokaze vsetko vybavit sama, ale este krajsie by bolo,kebyze niesi na vsetko sama kedze fungujete v tom vztahu dvaja-dve dospele osoby, ktore by sa mali podielat plus minus rovnakym dielom o chod vasho vztahu a co je potrebne okolo-od vybavovaciek, cez vylety, nakupy, ked treba ist s dcerou k lekarovi, ohladom skoly, atd. Podla opisu mi pride lenivy a nezodpovedny voci vlastnym slovam ako voš..a popravde, myslim si,ze kebyze s nim niesi, tak rovnako dobre vsetko zvladas. Inak je taky paradox, ze chlapi ostali v uzadi lebo ich zena nenecha nic robit, ale preco? Lebo ked natrafi na takeho tlčhubu ako mas ty, tak zial neostava ine ako sa spoliehat len na seba...Velmi popremyslaj do akej miery moze tvoja dovera voci nemu takto fungovat, lebo bez dovery nie je vztah..Dovera nie je len ci ta muz podvedie, ale dovera je dolezita aj vo vztahovych dolezitych veciach, v tom co hovori a v tom co robi (on nerobi). Drzim ti palce

anna777115
23. nov 2025
@anonym_autor

@anna777115 názov bol zmenený adminom 🤦‍♀️ nie je to manžel, priateľ

@anonym_autor Jaj tak to meni celu situaciu. Mala si reagovat hned na konkretne otazky. Manzel ma povinnosti voči svojej manzelke a dietatu, ale kamarat s vyhodami to može chápať po svojom a robi len to, čo vyhovuje jemu. Zvázila by som, či ti konkretne takyto človek stoji za tvoju pozornosť, keď on ti ju nedokáze dať.

anonym_21348f
23. nov 2025
@anonym_autor

@petrao2 ja auto nemám ale. Neviem sa za volantom sústrediť preháňa ma proste ja a auto to nejde dokopy, nechcem ohrozovať druhých tým ze neudržím pozornosť a stresujem

@anonym_autor byvas na furci v KE? lebo to prostredie mi je velmi povedome, mam to presne tak isto co sa tyka prostredia a okolia, vsetko blizko a este robim aj z domu, tak uplne ze nikam ani nechodim. 😁

anonym_74cdfe
23. nov 2025

@anonym_autor nie je to manzel? Je to vobec otec dcery? Posli ho do riti

anonym_bd9949
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ako ti mohli dat vodičak keď ako píšeš ohrozujes každého a si stále v strese? Na skúškach si jazdila normálne, či čo?

petrao2
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak po tychto informaciach vlastne nemas problem a mozes sa ho lahko zbavit
No naco ti ho ked nie je schopny do života
Radsej sama ako s....

januska12323
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak čo riešiš? Nasľubuj mu hory doly a pošli ho do prdele.

anonym_3f2185
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

sova7
23. nov 2025

Dospelu osobu nezmenis. Nepouci sa. Nevytrestas ho. Zabava sa na tom ako s tebou nacvicuje ako mu to spapkas aj s navijakom aká si rozkošne nasrana. Nezrely malý chlapec mentálne tak 4 r. Nie si jeho mama aby si ho trestala. Alebo ho vychovávala. Robí to opakovane nie je to náhoda ale vzorec. Robí to lebo to robiť chce. On je takyto a iný nebude. Buď si zvykneš alebo ho kopnes do prdele.

zmrzlinka2021
23. nov 2025

@anonym_autor ak ste iba frajeri, ani otec dcéry nie je, tak čo riešiš? Čo sa s takým vláčis?

rozculena
23. nov 2025

@anonym_autor ako ho potrestať?

sticker
lauricka
23. nov 2025

@anonym_autor tak mu nabudúce rovno povedzte, že mu neveríte nič a vybavíte si to po vlastnej osi, že sa nemusí namáhať, že taká sľubotechna ja vám prd platná. Čo sa s ním serkáte? Nabudúce mu slúbte vy a nedodržte a tvárte sa , že pohoda, nech si to pánko vyskúša.

margotka17
23. nov 2025

@anonym_autor no veď sa obleč, nechaj mu dceru na starosť a choď busom, vlakom či Taxi do obchodu. Zbytočne ho je brať so sebou takého tlučhubu. Určite by som zvažovala odísť od neho. K čomu ti je taký chlap? Otcom na papieri môže byť, aj keď spolu nebyvate.

natiblaskova
23. nov 2025

Ďakujem pekne ... Notoricky klamár. Jedného som mala nikdy viac

enmery
23. nov 2025

Určite toto robil aj pred manželstvom a dieťaťom a aj tak si ostala. Aké trestanie? Dospelého človeka neprerobíš.

elviku11
23. nov 2025
@enmery

Určite toto robil aj pred manželstvom a dieťaťom a aj tak si ostala. Aké trestanie? Dospelého človeka neprerobíš.

@enmery veď písala, že nie sú zobratí a nie je to ani otec jej dcéry. Len priateľ, s ktorým ani nebýva, iba sa navštevujú.

enmery
23. nov 2025
@elviku11

@enmery veď písala, že nie sú zobratí a nie je to ani otec jej dcéry. Len priateľ, s ktorým ani nebýva, iba sa navštevujú.

@elviku11 Tak mi jej nie je vôbec ľúto. Horekuje tu nad vzorom pre dcéru a pritom sa ho drží. Čiže tento vzorec dcére dáva ona.
A ešte ide riešiť trestanie, namiesto ukončenia.

pikachu999
24. nov 2025

@anonym_autor kopni ho do rici