Čo robiť v komplikovanej rodinnej situácii?
Ahojte. Chcela by som sa vam zdoverit s mojou situaciou, neviem ako dalej. Nerozumiem si so svojim otcom, znenavidela som ho, od detstva na mna psychocky tlacil, nadaval mi do pi, do ku*riev, debilov, ze nic takto nedokazem, ako su ini lepsi bez ja, izoloval ma. S mojou matkou ivh manzelstvo nie je vporiadku, niekedy je pokoj, inokedy ho vytoci aj taka malickost, ze nieco nie je na svojom mieste, nadava jej do pi, ze jej nieco hodi do hlavy v extremoch. Ked si ju zastanem, povie mi, ze sa do cudzich rozhovorov nemam starat a starat sa tam o seba, ze so mnou sa nebavi. V lete by ma vyhodil z domu, hovoril, ze nejaky srac si nebude na neho otvarat usta, ze tam su dvere.
Mesiac dozadu ma poziadal, aby som zohnala papiere na rozvod, ze on takyto zivot nebude zit. Oni spolu spolunazivaju, ziadna laska, kazdy ma osobny ucet, ked mama plati cely mesiac elektrinu, tak sa este naserie, ze mu ukaze ucty a znova ju posle kdesy. Potom sa uvedomi, chvilu je normalny a potom znova. Nakoniec mi povedal, ze nech ona podpise papiere, ze on ich nebude podpisovat, ze ju chcel nastrasit.
Vylety s nami neplanuje, ani prechadzky, pride z roboty, nieco porobi vonku, potom cele poobedie vylyhuje a cita biblicke texty a na tom frci. Chce najst pravdu. Ked chce jest, tak ju poziada, nech mu nalozi, ked ona pride domov on nic.
Tento rok maturujem, neviem kde dalej, snazim sa po vikendoch brigadovat ani autom nemozem chodit, lebo mi nedoboli. Mam zvierata, neviem ako budem pokracovat na vs, nemam este ziadny obraz, ak tak nieco humanitne. Nemozem ho uz strpiet, nemozem si ani vyfenovat vlasy, lebo podpalim dom. Uz mi to lezie na nervy celkovo. Chcem sa osamostatnit, ale co s tym vzdelanim mam len gympel. Co robit?
Ake zvierata?
Mas nieco nasetrene? Aspon na zaciatok nejaku ciastku? Strava doprava intrak.
Popri vacsine VS vies brigadovat. Nie je to med lizat, ale zdaleka nebudes prva. Plus moznost stipendia motivacneho - a ak maju rodicia nizke prijmi pripadne mas surodencov - aj socialneho.
Hlavne si nevyber nejaky uplne zbytocne odbor.
vyska podnajim a stipendium ci brigada-nebude sprva a ani posledna... v tvojom veku 90% pubertiakov nadava na rodicov ...
chce najst pravdu? pravda je, ze je chudak...to v biblii nepisu, co? a co ty mas s rozvodovymi papierami? jezisi...len vela sily prajem a skore osamostatnenie
@ukgirls tvoj otec je grobian a tyran. Ze s nim tvoja mama zije je jej vec, ale teba by si mala pred otcom zastat. Kolko maju rodicia rokov? Mame by mala zvazit rozvod, nic dobre ju s takym chlapom necaka. Odist by ste mohli obe do mesta, kde budes chodit na VS. Zobrat si nevelky podnajom, mama do roboty, ty popri skole brigadu. Dve by ste to spolu dali. Boli by ste si navzajom psychickou podporou,vymamili by ste sa od tyrana. Ty by si mala viac pokoja venovat sa studiu. Rozhodne na vysku chod, vzdelanie ti otvori vacsie moznosti na trhu prace, ako len gymnazium. Drzim palce.
@ukgirls
aha, ale on ako ťažisko jej do piče, kuriér a debilov nadávať môže hej? Ci ako si to myslela, ze pubertaci nadávajú na rodičov? Tento nabozensjy pravdu hľadajúci psychopat nadáva aj svojej žene, dcera ma riešiť ich rozvodové papiere...
Pived, ty by si ho milovala ako otca??
@svetlonos ok a si si ista,ze je to tak? pocula si ho,zijes u nich? kolko x sa tu stretli obe strany sporu bez toho aby o tom vedeli a kazdeho pravda bola ina ... kazdeho storka bola uplne odlisna .. mlada pubertiacka co prd vie o zivote nafukne spor bez toho aby povedala celu pravdu .. alebo sa na to pozrela aj z inej strany - pochybujem,ze ona je neviniatko .. kazdopadne neviem ani ja .. nejem pukance v prvej rade ked sa hadaju ...
@gerber58
ostat doma ešte picas celej vš a nech ta živia- to ak zázrakom zvládneš skolulz, budeš potom zrelá tak na psychiatra. Pokial chceš silou mocou teraz štúdium, tak zial diaľkovo a do roboty a zdieľanej nájmu.
Varianta 2 - chod do zahranicia, pracuj tam, zarob si a vráť sa koli štúdiu.
Ak máš dobrý jazyk, ostaň v zahranici a časom popri práci si urob VS.
Píšeš len o otcovi? Čo tvoja matka? Ona sa nechce rozvádzať? Jej toto vyhovuje?
Nadavas na otca, ale nikde nečítam že ona by si tá zastala
@ukgirls
zazila som si svoje aj keď Bohu dik nie s otcom. Ona napísala veľmi stručne, keby sa mala rozpísať ake to u nič doma je, vlasy by ti dubkom stáli. Trochu zlých životných skúseností a viem aj tu citat medzi riadkami.
Matka už úplne zblbnuta neschopna riešiť ale mlada ma ešte energiu. Takze áno, nemám pochym ani 0,1% ze si pubertacka vymýšľa. Ako vravím- zazila som si svoje... Keby mam písať, je to na knihu.
@ukgirls
a k tomu neviniatku - ja som mapriklad bola! A 💩 mi zo bolo platné. Okamzite ako "pubertacka" po maturite 2 týždne som odchádzala do prace v uplne inej krajine, k cudzím ľuďom. A "deti" s takymito zážitkami vedia o živote viac ako iné, to mi ver. Takže to, ze ona vie hovno o živote podľa teba je uplne mimo v prípade autorky. Zazila si toho až až. Minimálne aby vedela, aky život nechce. U mna sa napríklad čudovali v určitých oblastiach, ze rozmýšľam zrelsie ako mnohé 30 rocne - mala som vtedy 19. Adi tak a tuto autorka bude na tom zrejme hodne podobne.
@ukgirls "mladá pubertiacka čo prd vie o živote" kto si ty, že si toto dovolíš napísať? Ty chodíš v jej topánkach? Mne sa nožík vo vrecku otvára keď počujem tieto slová na mladých ľudí. Ľudia majú rôzne osudy, deti žijúce v detskych domovoch, rodičia tyrani, alkoholici, sexuálne zneužívanie, obete vojny, náboženstva, chudoby, ľudia trpiaci rôznymi chorobami, obete požiarov, dopravných nehôd no môžem pokračovať do nekonečna. Ako si toto vôbec dovolíš vypustiť z papule? Veľa krát má len pubertiak viac odzite ako starec, ktorý celý život vyrastal v bavlnke. Ach neskutočne si ma vytočila teraz.
Ak sa chces cim skor osamostatnit, zial od VS asi bude treba upustit aktualne.
Zaklad je zmaturovat. Potom odist. Bud do zahranicia, alebo do podnajmu a ist na TPP. Vs mozno dialkovo.
Pripadne sa opytat maminy, ci ide s tebou. Tzn:
Dat ziadost o rozvod
Odist spolocne
Ak mamina pracuje, bude to lahsie tvoj aj jej plat dokopy.
Poriesit vysporiadanie domu/majetku s otcom.
Podla toho co opisujes, by som s otcom neostala ani sekubdu navyse.
Drzim palce
@animus
pozri, neber to v zlom. Ja prajem takymto ľuďom a som rada, ze nič podobné nezažili. Vtedy ťažko porozumieť, ze iní prežili diametralne odlišný život. A tí čo neveria, nechápu určite veci sú na tom vlastne fajn. To nue je od nich myslene v zlom, len to fakt neveria, lebo im sa to nestalo. Nenadarmo sa hovorí, sladká nevedomosť. A tiez som rada, ze mnohé veci nechápem a frflala by som možno ako neverím takym capinam.
@gerber58 keď chceš ísť na výšku a oni ta ubytujú tak musíš vydržať , učiť sa chodiť na brigády a pripravovať sa na to že po škole čo najskôr odídeš, a s nimi prichádzať čo najmenej do konfliktu. Chápem že sú to rodičia a je to tazko sa na to pozerať ale z mojich skúsenosti ty to za nich nevyriešiš . Za mňa sa určite čo najmenej zaplietat do ich problémov. A žiadne zháňať im papiere na rozvod to nech si riešia sami. Za mňa čo najmenej sa do toho angažovať , len to odoberá silu a nič to nevyriesi keby mama chcela už o rozvod požiada .
@ukgirls možno ani ona nie je neviniatko a vie prd o živote, ale to neznamená, že má ako dieťa toto trpieť a tvárit sa, že je to v poriadku. Nie každý rodič by mal byť rodič a nie každý rodic si zaslúži úctu. Dievčaťu radím nech sa čo najskôr osamostatní a ide pracovať. Nemusí mať vysokú školu, v dnešnej dobe, keď má každý idiot vysokú školu to veľmi ani nezaváži. Osamostatni sa, nájdi si bývanie a choď do kľudnejšieho prostredia. Mame pomôz s rozvodom. Nerozumiem prečo to tvoja matka roky trpí a nepomohla ti.
Najlepsie spravis, ak pojdes na VS a byvat budes byvat na internate. Uzi si studetske casi a moc sa s tym nezatazuj. Tvoj otec keby vedel co robi tak by sa urcite "prebudil". Problem je, zejeho prebudenie bude extremne tazke. Existuje vela ciest. Kedze je veriaci tak keby si nasla sposob ako ho prinutit spravit cvicenia co su v knihe "Kurz zazrakov", tak by jeho vnutorny nepokoj a podrazdenie urcite zmyzli (je to velmi krestansky zalozene tak to by ho mohlo zaujat). K psychologovi ho asi nedostanete. Co tak keby si sla studovat psychologiu ty. Je to super zaujimavy obor ;)
aké papiere máš ty zháňať na rozvod? Žiadne "papiere na rozvod" neexistujú a určite sa nedávajú podpisovať protistrane.To existuje iba v amerických filmoch.

fuuuha… aj s gymplom sa dá pracovať ak vieš jazyky. ak vyška, to by si mohla do iného mesta a brigádovať popri škole, ale čo zvierata? ak máš vodičák, aj to je plus v práci…