icon

Čo si myslíte o mojej svokre?

25. jún 2023

Musím povedať že na Vianoce je veľmi štedrá. Má 3 deti a 5 vnúčat, každému niečo daruje, aj deťom, aj neveste/zaťovi, aj vnúčatám. Ale na narodeniny dáva dospelým deťom len malé peniaze (20€) okrem jej najstaršiej dcére, jej dá vždy darček. Pritom majú dosť peňazí. Bola som tam keď mala švagriná narodeniny a dala jej drahú kozmetiku. Môjmu mužovi včera dala na narodeniny len 20€ a nejaké muffiny upiekla alebo čo to bolo. Čo si o tom myslite?

cicikmicik
25. jún 2023

Môj brat dostáva od našich každý mesiac na nájom 1000eur, lebo ich vydierajú s tým že deti nebudú mať kde bývať . Mám sa zabiť? 20eur by som ani neriešila 😄😄😄

summer23456
25. jún 2023

A ty aké dary alebo koľko peňazí dávaš svokre autorka?

ahhola
25. jún 2023

Spravodlivosť v rodinách.... Zabudnite.

Kamarátka v 90.rokoch dostala od svokry 120 000...sk na byt.
Za toľko postavila pivnice na ich RD v 70.rokoch.
Takže jedného syna obdarovala tým domom s 6000m2 pozemkom
a druhy sa to dozvedel medzi rečou, ze už je vyplatený (vydedeny).
Takže toľko k hajzzlikom, ktori si druhé dieťa spravili len ako zaloznika a
prechovávaju opiciu lásku k only prvorodenemu.
"Lebo aj voľakedy.... Najstarší dedil grunty▪️a druhy nech líže labu.
A nie, neopatruje syn starnúcich rodičov, ale oni jeho. Peru, zehlia, pestujú, chovajú, deti odpelhali, tu prispejú na plynový kotol, hentam na vodičak vnukovi. A čo spravíš? Nič. ❌

marca12
25. jún 2023

Ja by som to neriesila. Moj muz dostava od mamy jedno tricko a trenky alebo ponozky. Tipujem,ze hodnota je tak do 20€. Vdacne prijme darcek a jedine nad cim sa pousmejem je,ze mu kupuje trenky na sviatok 😂 neviem,preco si vyrabas problemy,tam kde netreba. Mne je smiesne,ked dospele deti pozaduju dary a peniaze od rodicov. A to,ze dcere da viac s tym nic nenarobis. Tak to maju zauzivane,tak to nechaj tak.

svetlonos
25. jún 2023

@autorka,
a aky je tvoj muz ako manzel? Je k tebe dobry? Dikaze sa pekne postarat o rodinu -vas? Ke to dobry otec? Kolko mate deti- robi medzi nimi rozdiely?
Inak, nehas co ta nepali.
Nasa mama aj otec by som povedala, ze su spravodlivý.
Ale vies, sestra ma 3 deti, najstarsie ma 12. Nase ma 3.
Mam to brat podla teba alo nespravodluvist, kedze 12 rokov davaju trim vnucatam peniaze a darceky na narodeniny a nam len tie 3 roky?
By ma hanba fackala. Keby mala sestra problem a potrebovala by peniaze, mala by som to brat ako nespravodlivost, keby mala podporu rodicov?
Mala prva svadbu, ktoru zaplatili. Ja som ju mala o 15 rokov neskor, o dvoch svedkoch. Dostala som obalku. So slovami, je to v podstate rovnako, len vtedy sa dalo za taky peniaz omnoho viac kupit, viac nemam. Ani vziat som si nechcela. Necakala som vobec peniaze.
Bud rada, ze mate ok vztahy. Svagrine dopraj. Keby synov radi nemali, teba ako nevestu ani nepozdravia, nie to este aby ti blahozelali.

tramtada31
25. jún 2023

Autorka, píšeš, že svokra vzdy spravi oslavu pre vsetkych a keď dá polievku, jedlo, niečo upecie, kupi nejakú fľašu, tak ju oslava pre toľkých ludi každého dietata vyjde aj na vyse 100 eur. Prečo ju každé dieťa a aj ostatnych nepozve do reštaurácie, prečo necháte ju, nech sa chudera pachti hodiny v kuchyni? A ešte si nevďačná za tých 20 eur. Navyse dcéra možno sa jej ozyva viac, povie jej, čo si prosí, tvoj partner ju možno odbije, že nechce nič, tak mu dá symbolicky 20cku. Moja svokra mužovi ani nezagratuluje, ani na vnucata si nespomenie, keď majú sviatok, to je podľa mna o dosť horsie, ale neriešim a už vôbec sa tým nezozieram.

amaro
25. jún 2023

Je nás viac súrodencov. Všetci sme vďační za darčeky od mamy nech sú akékoľvek. Len jednej sestre mama kupuje vždy drahšie, koženú kabelku, značkové oblečenie. Sestra je komplikovaná povaha, vždy všetko ofrfle a cíti sa nedocenená. My ostatní sme sa nad to už povzniesli, vieme, že mama to robí pre kľud v rodine a nie preto, že nás má rada menej. Takže mi je úplne jedno, že môj darček stál 20e a sestrin 50. A už neraz som jej povedala, že som dospelá a zarábam a že mi stačí jej občasná pomoc s deťmi

domkakvet
25. jún 2023

Tiez si myslim ze si nevdacna.

queen_mary
25. jún 2023

Som jedina, ktorej by to tiez vadilo? Pod drahou kozmetikou si predstavujem napr lrp darcekovu tasku za 100e, a to by pre mna bol rozdiel.

Ps: hlavne ze sa tu tristvrte zien stazuje, ako ich svokra preferuje vnucata od svagrinej 😀

amaro
25. jún 2023

@queen_mary No lenže mužovi to nevadí, len neveste.

queen_mary
25. jún 2023

@amaro tak chlapom su vacsinou take veci jedno. Ale ja byt na jej mieste, tiez by mi to vadilo. A mojmu muzovi by to zasa tiez nevadilo, lebo take veci neriesi 😀 resp v takychto sumach.

kristinapetronela
25. jún 2023

Ty jej čo dávaš na narodky ?

autor
25. jún 2023

@kristinapetronela nechápem prečo sa takúto hlúposť pýtate keď to nemá nič spoločne s témou. Ale keď chceš vedieť tak veľmi, pozveme ju každý rok do lepšej restiky, a dáme darček okolo 50-80€. Tu ide o nesprávny prístup k mužom a ženám v rodine…

autor
25. jún 2023

@svetlonos nemáme ešte deti sme 2 roky manželia

autor
25. jún 2023

@domkakvet ináč začo by som mala byt vďačná alebo nevďačná? Tu nejde o mna

autor
25. jún 2023

@tramtada31 áno urobí oslavu ale aj tak

kristinapetronela
25. jún 2023

Lebo ti ide len o peniaze ... Ona vás spája krásne celú rodinu tým ,že spraví oslavu ... A nemusí dať nič .dá 20 eur. Super .... Sťažuje sa inde .neuspejes

ukulela
25. jún 2023

urobi oslavu a da dvacku ako vreckove. ved to je parada. pises, ze dcere drahu kozmetiku - aku? vonavku za 400€? alebo lepsi krem za 40€? ako sorry, aby si sa za toto zduvala ... .
na vianoce dostavate vsetci rovnako - podla toho, co pises. navyse vzdy dostanes aj ty. co maju kupovat synom? mozno dcere vie vybrat kozmetiku, ale synovi nevie, tak mu da peniaz. co mu ma kupit? penu po holeni? sprchac??? toxicke nastavenie mas v tej rodine najma ty. najma ked pises, ze vianoce su ok, darceky pre teba OK - tak co pre kristove rany riesis? nemas problem, vyrobis si ...

elmivelmi
26. jún 2023

a tvoj vypocitavy pristup zatial nikomu nevadi?

h2
26. jún 2023

Stále čakám na odpoveď na otázku, čo za brutálne drahú kozmetiku to je a za koľko? Keby som si mala vybrať, či chcem radšej kozmetiku, ktorú mi kúpi niekto iný, alebo 20€, za ktoré si kúpim to, čo ja sama chcem, tak beriem tú dvacku.

kristinapetronela
26. jún 2023

@h2 aj ja 🙂 veď oslava -nemusela variť a ešte aj 20 eur to je pekný peniaz keď môže len tak minút ♥️hneď by som brala takú svokru

avanka
26. jún 2023

Ty si ale zrátaj, že vnúčatá a všetci to sú meniny, narodeniny, Vianoce, deň detí alebo darček len tak.. koľko to je peňazí "len" pri 20 eurách za každý . Bez ohľadu na to, koľko zarábajú, sú to ich peniaze.

Nejde o to, koľko ale že si vôbec zmyslia, dajú si námahu.
Ja som vďačná aj za zavolanie
A áno, dcéra je vždy "viac" ako syn bez ohľadu aké majú vzťahy.
Moji rodičia majú mňa a 2 synov, máme krásne vzťahy, ale predsa so mnou si povedia viac.
Rovnako aj svokrovcov mám strašne rada, volám ich mami, tati,manžel má s nimi pekný vzťah,ale dcéra je proste bližšia. Synovia automaticky inklinujú k rodine manželky, tak to proste je.

autor
26. jún 2023

@h2 podľa mna okolo100€ Raz dokonca dostala aj Dior kabelku

thoughtfulweirdo
26. jún 2023

Fíha, teraz teda čumím ako puk na tie komentáre. Mne by sa veľký nepomer v daroch medzi súrodencami rozhodne nepáčil a naozaj by to nebolo o tom, že od niekoho vyžadujem drahé dary. Moja svokra má 4 dospelé deti a na Vianoce dostanú všetci rovnaký malý darček. Kľudne len sprcháč. Nikomu to nevadí, nikto sa krivo nepozerá a mne sa práveže páči, že u nich v rodine nie sú Vianoce o darčekoch 🙂 ale keby traja dostali sprcháč a štvrtý zimný kabát, bola by som zaskočená, aj keby to môjmu mužovi bolo jedno- a teda jemu by isto bolo 😅 aj keď sa ma niečo netýka, viem posúdiť a zhodnotiť, že sa mi to nepáči. Určite by som sa do toho nestarala, ale asi by som viac sledovala, či nie je ten jeden súrodenec miláčikom aj v iných oblastiach a dala by som si podčiarknutú mentálnu poznámku, že na toto si dám pri svojich deťoch bacha.

kvetinka75
26. jún 2023

@babovka2321 pri takýchto témach som rada, že mám dcéru.

kvetinka75
26. jún 2023

autorka - teba nič do toho, komu čo koľko dá. Jej peniaze, jej rozhodnutia. Môžeš sa hanbiť za svoje správanie

ema22270
26. jún 2023

Pises, ze pochadzas z chudobnejsej rodiny. Prave preto, nechapem preco ti to pride zvlastne. My sme tiez nemali vela penazi a nedostavame nic ani z jednej strany, naozaj len vynimocne nieco detom - takze preco to riesis ty, ked to nie su tvoji rodicia a tvojmu partnerovi to vobec nevadi, nechapem.

domkakvet
26. jún 2023

Ja si myslim, ze 20 eur nie je maly peniaz a ja ked kupujem darceky kupim co sa mi paci a nepocitam to aby to vyslo kazdemu presne, pre toho sa mi hodi to, pre druheho zasa to a co je drahsie co lacnejsie par eur hore dole neriesim, darceky sa davaju z lasky to sa ucia uz deti v materskej skolke a ty to stale nevies, bud rada ze si spomenula, lebo keby vedela co tu vypisujes uz by si nic nedostala a ze nejde o teba, tak ked nejde o teba, tak co to riesis.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
buxus24
26. jún 2023

Nič. Nemusí vám dávať vobec nic.Vaz si co dostaneš a nesut a neporovnavaj kto co dostal
Je to detinske