Čo si myslíte o mojej svokre?
Musím povedať že na Vianoce je veľmi štedrá. Má 3 deti a 5 vnúčat, každému niečo daruje, aj deťom, aj neveste/zaťovi, aj vnúčatám. Ale na narodeniny dáva dospelým deťom len malé peniaze (20€) okrem jej najstaršiej dcére, jej dá vždy darček. Pritom majú dosť peňazí. Bola som tam keď mala švagriná narodeniny a dala jej drahú kozmetiku. Môjmu mužovi včera dala na narodeniny len 20€ a nejaké muffiny upiekla alebo čo to bolo. Čo si o tom myslite?
Ze si "nenazrana", ze ta hanba nefacka. Niektori ludia fakt nevedia byt vdacni za nic.
Myslim ze svokra je v pohode,problem bude v neveste
Že si nevďačná, narodeniny nie sú o daroch, úplne stačí, keď si na tento sviatok spomenú, poprajú všetko dobré.
Načo darovať dospelým deťom peniaze? Nezarábajú? Nie je povinná.
Vnúčatám? Nestačí 20 euro?
Keď si chcela niečo viac, mala si po tom ísť 💰 💰 💰
Snáď nemá byť za princezničku jeden zo synov. Preboha. Úplne normálna situácia. Dievča, ešte k tomu najstaršie, má k nim azda najbližšie. Tak dostane viac. Jednoduché. Čo ťa vlastne po tom? Od tvojej matky čo dostávate? Zlaté tehly?
Fuha, kolko kritiky, odsudenia a hodnotenia autorky..az sa clovek zacne citit zle, kolko negativity tu odvazne sypete na jej hlavu..Nie, nie si nevdacna, ani nie je zle, ze to tak vnimas, je to uplne v poriadku, a vobec to nie je o nevdacnosti. Aj mne by to prislo zvlastne, lebo moja mama bola vzdy spravodliva a rovnako nam detom davala. Ale neurobis s tym nic, takto to proste robia a ak to nikomu z nich nevadi, tak pre nich je to zrejme v poriadku. Len si vezmi informaciu, ak ti to vadi, ze ty to necitis ako spravodlive rozdielne davat detom a chces to robit inac a viac to uz neries. Drzim palce ❤️.
Mňa fakt udivuje, aké hlúposti dokážu niektorí riešiť.
Keď mal Syn rok svokra mu doniesla dve flaše vina v hodnote tak 5€ pričom obe boli otvorene a odpite z nich tak po 1 deci. Inym vnucatam nosi čokolady a obalky...Takze za mna je 20€ a muffiny fakt luxusny dar.
@helka90 akoze ročnému doniesla fľašky vína?
Neznasam tuto kulturu darcekov, by som to uplne zrusila...kazda matka vacsinou chce davat detom rovnako ale na druhej strane, kto sa o nu bude starat az uplne zostatne? No zena - jej dcera bude okolo nej kmitat a utierat jej zadok, nie synovia, tak to byva vacsinou, cest vynimkam. A to je fer? A robia to tie dvery zadarmo, nepytaju od bratov €€....
Tak po prvé je to jej dcéra a čo jej chce dať ako jej mama je výsostne medzi nimi! A po druhé, okrem vnúčat by vám nemala dať nič..nanajvýš dáku čokoládu na varenie! To ti nepríde sprosté takto o tom uvažovať?! Váž si radšej fakt že máš takú svokru a tvoje deti majú takú starú mamu akú majú…nebude tu večne!
@cicikmicik akoze ročnemu doniesla vino... hej... takto. Mali sme oslavu prvych narodenin syna, doniesla detsku darcekovu tasku a nebolo tam nic iba to vino... :D
Skus raz nachystať pohostenie pre celu rodinu ty. Budeš svokre ruky bozkávať za to že si dá tu namahu a nachysta pre všetkých.
Aj tvoj muz rieši co dostavas ty od svojich rodičov?
Mne svokra nosí plnú tašku blbosti ktoré mi doma iba zavadzajú (kozmetika ktorú nepoužívam, termosky, sošky, ...) čiže za mňa € v hocakej hodnote sú lepší darcek. Darmo muzovi hovorím nech jej povie nech nič nekupuje aj tak to tu mam.
Hľadáš problém tam lde žiadny nie je
Prekvapuje ma postoj mnohých k nerovnomernému oceňovaniu detí v rodine, hoci tu na MK sú ženy vždy pripravené na svokry nadávať. Tu nemusí vôbec ísť o chamtivosť, ale o to, akú "cenu" má ktoré dieťa pre rodičov. Dospelé deti kľudne nemusia dostávat nič, ale je pekné obdarovať vnúčatá. Priveľké rozdiely pri obdarovavaní k sviatku vedú často k priveľkým rozdielom pri odkázovaní majetku. Ako sa má potom také vynechané dieťa cítiť? A vôbec nemusí ísť o uprednostnenie dcéry pred synom.
Jediné, pre čo nemám pre autorku porozumenie, bolo vyjadrenie "dostal mafíny, či čo to bolo". Vlastnoručne upečený zákusok si treba vážiť, myslím.
Ked clovek nic neocakava, nie je sklamany. Teda pokial sa jedna o dary, horsie je to s citmi, pozornost, naklonnost laska sa neda kupit a to je jedine po com by sme mali tuzit a kto to ma sa moze citit bohaty. Takze kaslat na dary
Moja svokra ani deťom na 1.rok nič nedoniesla, prišla, zjedla, odišla🙃
Neriesim, nie je zla, že “iná”
Hlavne že nezavadzia
Prečo by mala dávať dospelým ľuďom niečo... fľaša vína za 4 eura čokoláda za euro a je. To keď budeš takto všetko prepočítacať tak čo tým získaš ? Možno dcére dáva viac, lebo jej pomáha s oknami s upratovaním zháňaním vecí. Buď sa stým zmieriš alebo si nájdete ďalšie brigády ku práci, aby ste náhodou nemali málo. Koľko toho človeku potrebuje ku šťastiu ? Koľko detí je uprednostňovaných pred ostatnými. Buď sa nahneváš a začneš makať na sebe alebo sa nad tým budeš pol života rozčulovať

No mne by bolo veru sprosté zobrať aj hoc 10€ a nie ešte plakat za ,,len 20€,, 🙈 v zivote by som od Mama alebo babky nezobrala peniaze 🙈 a oni to aj vedia tak dostanem vždy nejaku maličkosť