Spoločné bývanie

4. mar 2023

Caute ženy, otázka do pléna:
Presťahovali by ste sa ku mužovi ktorého rodičia bývajú vedľa neho ?
Za mna je to jedno a to iste ako typicky scenár bývania v jednom dome ,keďže tam nie je žiadne súkromie.
Od spoločného bývania očakávam vybudovanie si niečoho vlastného a nie nastavovania sa do bývalého domu jeho rodičovi zo všetkými haraburdami.
Zažili ste možno niečo podobne a ako ste to riešili ?
Ako asertívne odkomunikovať tuto situáciu ?

deti95060810
4. mar 2023

isť za nevestu NIKDY ....
Bola som, po pár týždňoch som to ťažko oľutovala.
Vadilo mi ich prízemné myslenie, spôsob stravovania, bývania..... Nie, nedala som to.

irusa
4. mar 2023

Kde vedľa neho???? Vedľajší dom ako sused?

autor
4. mar 2023

@irusa áno

irusa
4. mar 2023

A kto je vlastníkom nehnuteľnosti, kde sa máte sťahovať... Pokiaľ jeho rodičia, tak v prvom rade by som vyriešila vlastnícke vzťahy.

zmrzlinka2021
4. mar 2023

Kto je vlastníkom domu? Máte vydiskutovane, že pred svadbou idete kupovať niečo spoločné?

ivangeline
4. mar 2023

Ano, mame sa radi a nevadia mi. Ine je vedla,ine je spolu v jednom

zuzanockamt
4. mar 2023

Nevidela by som v tom žiadny problém. Skôr výhody. Ale my máme dobré vzťahy - aj s rodičmi, aj so svokrovcami.

iinuska
4. mar 2023

Za mna nie

zefyra
4. mar 2023

Nie

marseillefan
4. mar 2023

Moja manželka by za mnou išla aj na kraj sveta a bola ochotná bývať v mojom rodičovskom dome s mojou mamkou. Ja som ju však do toho nenatlačil, lebo som vedel, že to nie je ideálna konštelácia pre začínajúce manželstvo. Začali sme bývať sami. Vzťahy sú o empatii a nie o ultimátach... Aký je to vzťah, keď ty nie si ochotná ísť k nemu bývať hoc aj do tej starej chajdy? A aký je to vzťah, keď on nevidí, že by si v tej starej chajde nebola šťastná? Ak toto je vaša situácia, tak ste skončili skôr ako ste začali.

pukina
4. mar 2023

bola som tak a nikdy viac, ani s vlastnymi rodicmi by som nemohla zit v tesnej blizkosti

autor
4. mar 2023

@marseillefan
Prečo koniec? To chcem tak veľa keď chcem súkromie, prejst sa v záhrade,sadnúť si na terasu bez toho aby na mna niekto zazeral volal má na návštevu a podobne ?

tiezjedna
4. mar 2023

a on na takomto usporiadaní trvá? Ak áno, tak vidím len jedno riešenie - nezosťahovať sa a chodiť tam len príležitostne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danulicek
4. mar 2023

Ja od spoločného bývania cakam, že bude v prvom rade o partneroch, ktorým bude záležať na tom, že sú spolu bez ohľadu na to, či sú v byte, dome, vedľa rodičov, vedľa svokrovcov, na dedine, v meste. Že budú vediet o tom spolu komunikovať a hľadať spoločne riesenie - je prirodzene, že názor nemusia mat rovnaky, základ je, ako sa k tomu postavia oni dvaja. Nikto iný, hoc aj chce pomôcť “mladým”. Ak takéto nastavenie nie je a vidis v niecom problém, pričom partner toto odmieta riešiť, tak nie, nešla by som. Pre mna je byvanie domov, ktorý si musíme vytvoriť spoločne a tak riešiť aj pripadne nezhody. Ak sú pochybnosti alebo vzťahy nejakym sposobom nefunguju, tak je toto riesenie len cesta do pekla.

A pýtaš sa, ako to asertívne odkomunikovat? Normalne to povedať, co citis, ako citis. Záleží však aj na partnerovi, ako sa k tomu postavi a ake riesenie spolu nájdete 🙂 a či ho vobec spolu nájdete.

autor
4. mar 2023

@elizabet173
Práve nato narážam,že teda dieťa tomu vie riadne zavariť. A to teda nemám bud svokrovcov za niekoho kto by mi pomohol s dieťaťom a pod ale skôr druha verzia ako si napisala ..
Uzavrie to ,že to nie je takto navždy 😀 že on chce stavať dom. Ale má to veľa premenných kde to má byt a pod čiže viem si predstaviť tento scenár že mu nie je nič dobre a bude po stavbe.

sante81
4. mar 2023

Nie
Mám osobnú skúsenosť, pupočna šnúra s mamičkou do dnes nieje prestrihnuta.

estrella5
4. mar 2023

Nie... Z osobnej skúsenosti 3x veľké NIE, a je úplne jedno aké sú tam vzťahy (či dobré alebo aké)

h2
4. mar 2023

Nesťahuj sa k nemu. Sťahujte sa spolu do spoločného.

panelacikova
4. mar 2023

nie

oli18
4. mar 2023

@deti95060810 zle si si vybrala. Treba chlapa vyberať aj podľa toho, z akého prostredia vzišiel.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika0825
4. mar 2023

Nie, nenastahovala by som sa. Ak by partner na tom trval a prakticky by má pomaly nútil do toho, tak by som zvážila či s ním budem vo vzťahu pokračovať.

jamimo
5. mar 2023

ja osobne by som nešla. Vždy som tvrdila že mám dobrú "svokru". Ona o mne tiež. Rôzne životné okolnosti to zariadili tak, že naše vzťahy ochladli, máme také formálne vzťahy. Akceptujem je to matka môjho partnera... časom som pochopila, že ona bojuje so mnou, o syna. Dnes už sa nad tým pousmejem. Neprestrihnurá pupočná šnúra, syndróm prázdneho hniezda, ona stále v pozícii rodiča kt. má potrebu dirigovať potomka ako soplavé decko. Ešte by som bola obozretná ohľadom majetkovo-právnych vzťahov, vstup a prechod cez pozemok, LV. Osobne neverím, že tam budeš mať pokoj. V lete vytiahneš lehátko, časopis, kávičku a už tam bude, čo si varila, čo robíš čo ležíš, čo čítaš, ja som navarila... vy mladí nič neviete, toto som vám kúpila, a čo stále chudneš, nechaj tie deti, a ja som 5 detí vychovala a tu sme...Čítame to tu denno-denne, nekonečné telenovely na MK. A ver mi, asertivita nemusí pomôcť. Niekomu proste nedobíja a je úplne jedno či má 30, 50, alebo 70 rokov, základnú školu alebo VŠ. Pre korektnosť príspevku aj z opačnej strany, touto cestou pozdravujem všetky pekné vzťahy svokra, svokor+nevesta, zať. Ak žijete v harmónii a priateľskom, tolerantnom vzťahu, je to fakt super.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kris_tin257
5. mar 2023

Moja svokra býva o poschodie vyššie, hneď na začiatku sme si nastavili hranice a súkromie a keďže máme už dve deti nie je nič lepšie ako babka čo býva o poschodie vyššie 😊

11leni11
6. mar 2023

Budeme to mať čoskoro žiaľ takisto. Nehovorím, že tie vzťahy sú nejaké mega zlé, ale ani dobré. Neustále poznámky ako si čo máme urobiť, čo by bolo dobré, kam si čo dať, kde čo zasadiť, načo hento potrebujeme, kam ideme atď. Žiadne súkromie.

atina12
6. mar 2023

Skús si to otočiť, keby, túto otazku položil on. Ak by to malo byť vedľa tvojich rodičov. Ako by ti odpovedal?

petedea
7. mar 2023

@pukina Vies, toto je problem hnusnej mentality slovace.
Zo zaciatku som s manzelkou byval v podkrovi domu jej rodicov.
Nebol ziadny problem, vychadzal som s nimi velmi dobre.
Lenze svokrovci boli uz stari a nevladali sa o dom starat a okrem toho, si dom vyzadoval rekonstrukciu, na ktoru nemali, tak ho predali.
Dom kupili slusni Romovia.
Pekne ho cely zrekonstruovali a v pohode si v nom nazivaju tri rodiny.
Toto slovac, pre svoju hnusnu mentalitu nedokaze.