Čo so zvieratkami po rozchode??

hupka89
19. máj 2020

Ja som opat... pisala som davnejsie, ze mam problemy s priatelom a rozhodla som sa to ukoncit.. co ma vsak momentalne trapi je ze nasa situacia s 2 macickami co sme si pocas vztahu osvojili.
Macka je nanho strasne naviazana, kocurik skor na mna. Ked vsak odide tak bojim sa, ze macku by porazilo, ale zas nechcem mu ju davat lebo tie macky su tiez na seba uz naviazane (taktiez silno pochybujem ze by sa vedel o nu postarat ked sa nevedel o mna) a su to taky partaci.
Prosim vas mate niekto skusenosti s tymto “rozdelovanim zvierat po rozchode” ? Myslite, ze macicka si casom zvykne alebo to bude tazsie?

fokuska
19. máj 2020

@hupka89 Macka asi nebude mat velmi na vyber... Co hovori priatel? Chce si aspon jednu nechat? Ake navrhuje riesenie?
Ak bude chciet, nech si necha jednu ty a jednu on. Ak nebude chciet ziadnu, tak ostanu obe u teba. A macky su budu musiet zvyknut, ved sa stane aj take ze majitel zomrie, alebo ich necha v utulku, alebo jednej macke sa nieco stane - tak co urobi ta druha? Len sa s tym vyrovna.

My sme mali 2 psikov, boli na seba naviazani, jeden bol vazne chory a mal velke bolesti, trapil sa, musel byt utrateny... druhy ho par tyzdnov hladal a potom pochopil, ze tu uz nie je a zvykol si.

danica2711
19. máj 2020

@hupka89 nech bude akokoľvek, neboj sa, zvyknú si. Mačka nie je až tak fixovaná na človeka ako pes, skôr má fixáciu na miesto, dom. Ale aj sťahovanie zvládne, možno to chvíľku nebude ideálne, ale dajú to obidvaja

hupka89
autor
19. máj 2020

@fokuska ved skor by som mu tu macicku chcela nechat a kocura si necham ja. Lebo ona je nanho silno naviazana a myslim ze by mi tu aj mraucala. On mi aj vykrical ze ju si zoberie ale celu noc som nad tym rozmyslala, ze co a ako..

hupka89
autor
19. máj 2020

@danica2711 takze myslis ze nebude problem ak tie dve od seba odtrhnem? Blbo povedane ale chapeme sa ..

bosorka2302
19. máj 2020

Ked zvladnu odlucenie deti od otca tak macky v pohode

sense
19. máj 2020

@hupka89 on macku a ty kocura....

petkaaa
19. máj 2020

@hupka89 pochybuješ, že by sa vedel postarať o mačku, keď sa nevedel o teba? Ty máš koľko rokov, že potrebuješ, aby sa o teba niekto staral?

hupka89
autor
19. máj 2020

@petkaaa 23,rok a pol som ho musela zivit a tahat zo sraciek a dlhov co si narobil 🙂 ale to absolutne nebola pointa mojho prispevku.

petkaaa
19. máj 2020

@hupka89 Tak to sa ti čudujem, že v tvojom veku si sa na chlapa v takom stave nevykašľala 🙂

marlent
19. máj 2020

Vrzmi si obe macky...
Cica moznooooo bude nesvoja par dni ale zvykne si...
A osobne si ani nemyslim ze bude mravcat za nim...
My sme mali kocurika ten bol hroooozne naviazany na mojho tatina mal ho najradsej ...
A vzdy ked tatino odisiel murko cca 3dni smutil...lahol si do jeho veci ale potom dobre

nairia
19. máj 2020

myslim, ze si robis vacsie starosti ako treba, netreba tie zvierata stavat na piedestal nad ludi "co bude robit, ako sa bude citit"... nie su ludia, maju sice tiez svoje "citove vazby", ale na nove prostredie a rezim si zvyknu ani nebudes vediet ako... spytaj sa ex, ci chce macku alebo nie, ak povie, ze chce, nechaj mu ju, ak nie, tak si ich zober obe... vybavene...

danica2711
19. máj 2020

@hupka89 možno trochu posmútia, ale neboj sa, dajú to, mačka je dosť samostatný a odolný tvor

oomina
19. máj 2020

Nechala by som si aj kocúrika aj mačku, myslím, že je to o zvyku, tak ako si zvykli na neho tak si aj odvyknú, ale bude im lepšie keď budú spolu 🙂

lussyl5
21. máj 2020

@hupka89 Mačky si zvyknú nech bude akokoľvek,ale ja by som povedala že ako prvé treba riešiť kto sa vie lepšie postarať.Nech bolo medzi vami akokoľvek zle,keď ste sa o mačičky starali musíte ich teraz spoločne poriešiť,stále ste na tom dobre,keby ste takto museli riešiť deti,už by to bolo o inom.Treba brať v úvahu veľa vecí,napr. vaše pracovné vyťaženie a pracovnú dobu.Zvieratkám bude asi lepšie s niekým kto na ne bude mať viac času.Otázka je aj to či niekto z vás je taký že veľa cestuje,aby sa nestalo že si zoberieš mačičku a budeš stále riešiť stráženie keď budeš chcieť cestovať.Neviem či sa z "vášho" bytu sťahujete obaja alebo niekto z vás dvoch tam ostáva bývať,v takom prípade by zvieratkám bolo lepšie aby ostali pri tom kto v byte ostáva.Jednoduchu sadnúť si a rozbrať životný štýl oboch a podľa toho vybrať.Viem že mačičky asi chcete obaja ale netreba z toho robiť vedu, zvieratá máme radi ,ale stále to je iba zvieratko.Niekedy sa jednoducho stane že ľudia sa z rodinných dôvodov musia zvieratiek vzdať,treba to prijať a urobiť tak aby sa zvieratká mali dobre.