icon

Čo ste skúšali pred rozvodom?

stanislavkipo
14. dec 2022

aahojte, čo ste vyskúšali a fungovalo či nefungovalo ako posledný krok pred rozvodom?
Keďže sú aj malé detičky chceme mať istotu pred radikálnym krokom.

- manželská poradňa (dáte tip na niekoho) - online či offline
- nejaké stretnutia so skúsenými manželmi (tuším sa robí týždeň manželstva a rôzne veci sa preberajú)
- sabatical
- väčší priestor, striedavá starostlivosť?
- zmena priestoru (presťahovanie sa dočasne či trvalo) pre zmenu atmosféry
- veštkyňa alebo ezoterická liečiteľka?
- víkendové pobyty pre manželov?
- workshopy na sebarozvoj či komunikáciu, či partnerstvo?
- .... ?
- napadá vám ešte niečo?
- tuším som niekde čítal aj intenzívny každodenný sex 🙂

Ideálne východné slovensko ale dá sa aj vycestovať. Peniaze sú sekundárne.

Ďakujem!

katkine_terapie
14. dec 2022

@stanislavkipo tak veľmi záleží, aký je problém vo vzťahu a aké ste osobnosti a od toho sa odvíja aj pomoc. Neexistuje univerzálna pomoc.

maciatkolulu
14. dec 2022

@stanislavkipo vymenovala si učebnicovo veľa možností. Nepíšeš o aké problémy sa jedna napríklad, koľko ste spolu, brali ste sa z lásky, či "museli", si na materskej, pracujete, bývate sami, vás vek, rozdiely, atd, atď, atd... Píšeš diplomovku? 😛🤣

melanta
14. dec 2022

Nič z toho čo si napísal. Rozprávali sme sa. Iba my dvaja. Mali sme viac rozhovorov, kde sme si pri pohári vína a dobrej večeri rozprávali čo cítime, aké máme predstavy, čo chceme. A zhodli sme sa na tom, že naša cesta ako manželia skončila. Pretože tam, kde sme predtým mali rovnaký smer, sme po rokoch neskôr mali každý iný pohľad.

danulicek
14. dec 2022

Psychologicka - doslova 5 minut po 12. Veľmi nám pomohla v komunikácii, hovorila mu vlastne presne to iste, čo cely čas ja, len úplne inym sposobom. Ja som tiež pochopila viac veci. Absolvovali sme zatiaľ asi 5-6 sedení, ešte mame celkom dosť pred sebou. Ale my sme boli v štádiu, kedy sme už nemohli vedľa seba ani dýchať a mali sme vysypané všetky problémy za xy rokov vztahu (sme spolu 18 r ako par), ktoré sa zametali pod koberec a potom to buchlo všetko naraz. Ako ona povedala - nezaručuje nám, že sa napokon nerozvedieme, ale komunikovať a vplývať na deti budeme aj naďalej. Univerzálny spôsob však neexistuje, záleží dosť od problému a štádia, v akom ste.

stanislavkipo
autor
15. dec 2022

@danulicek a vies dat odporucanie na ktoru psychologicku?
samozrejme že záleží na konkrétnych podrobnostiach ale išlo mi o všeobecné možnosti 🙂 Nepíšem diplomovku :(

danulicek
15. dec 2022

@stanislavkipo ja som z Považskej Bystrice, tak asi celkom nepomozem 🙂

sono2
15. dec 2022

@stanislavkipo hlavne musí ta druhá osoba chcieť, byt otvorená pre riešenie, uznať chybu, proste chcieť. Chce to manželka?

stanislavkipo
autor
29. dec 2022

@sono2 manželka tvrdí že ma v hlave chaos - a ja hľadám spôsob ako by sme to mohli vyjasniť... aj ja svoje postoje aby boli pre ňu zrozumiteľné a aj chcem chápať jej chaos.

mirco50
Odpoveď bola odstránená