icon

Čo ste zmenili, keď ste boli nespokojné v živote?

9. júl 2023

Co ste vo svojom zivote zmenili ked ste boli nespokojne? Nestastne ? Stale ste mali a pocit a vedeli kam chcete aby sa vas zivot uberal ?

Strana
z2
iwuanka
10. júl 2023

Prestala som počúvať a stýkať sa s toxickými a hlúpymi ľuďmi.

veronikarokova
10. júl 2023

Ahoj. Ja som začala cvicit, zdravšie jest.počúvať motivačne budeš, citat motivačne príbehy- veci…, a ako prvé- odišla do zahraničia pracovať.

veronikarokova
10. júl 2023

@veronikarokova motivačne videa… atd

derdia
10. júl 2023

@elisadavinci ano samozrejme, su aj farizeji, presne pre to treba hladiet na seba. Nezamyslat sa ako ten druhy veri, a brat si z toho ponaucenie.... Lebo su ludia, ktori klamu ludi Bohom a hraju sa na dobrych...
Samozrejme skutky o nas vravia.
Ja sa napr nad druhymi nezamyslam. Pretoze kazdy mame slobodnu volu a rozum. Mozeme sa rozhodovat ako chceme.

lenrol001
10. júl 2023

@derdia vážne sa usmievajú?? Ja večne stretávam nasratých Slovákov.....a to sme kresťanská krajina😵‍💫

mvis
10. júl 2023

@derdia nádherné pravdivé až mi slza vyšla...

mvis
10. júl 2023

@iwuanka aj ja tak a mám pokoj nikdy by som si nemyslela ako to zafunguje

derdia
10. júl 2023

@lenrol001 no praveze to nie su krestania... Mozno chodia do kostola, a modlia sa. Ale to je len modlenie, kde vychadzaju z ust slova. Nie je to modlitba srdcom. Takze to s krestanstvom nema nic spolocne...
Ale zase je to na ich osobnom postoji, niekto hra hru cely zivot na svoje okolie aky je stastny, spokojny, bohaty,... Atd. A niekto hra, hru, ze je krestan.
Ale clovek sam musi byt uprimny voci sebe, a nehrat nijaku hru.
Kazda hra, je len divadlo. Ci hra na krestana, alebo dobreho manzela, matku, manzelku atd.
K sebe samemu treba byt uprimny.
A Boh nema nic spolocne s tym, ci su ludia dobri, alebo zli. To clovek sam sa rozhodol.
Keby sa kazdy rozhodol pre dobro, bolo by nam na zemi uzasne. Ale to by nemohlo existovat zlo, ktore nas neustale pokusa....

derdia
10. júl 2023

@mvis to som rada🙏🙏🙏ja budem rada, za kazdeho jedneho cloveka, ktoremu aspon trosku moje slova zaseju do srdca tuzbu hladat Boha, lasku, pokoj...pretoze pre to sme stvoreni.

scila
10. júl 2023

Voľakedy som vedela čo chcem a kam sa chcem uberať a nakoniec sa mi život uberá úplne iným smerom. Pred 10. alebo 20. timi rokmi by ma nikdy nenapadlo, že dnes budem tam, kde som.
Aj momentálne rozmýšľam čo ďalej, mala by som zanedlho nastúpiť do novej práce, čo môže veľa vecí zmeniť. Dúfam, že to bude pozitívna znena a nie ako sa mi už v minulosti podarilo, že som dúfala, že zmenou práce problémy vyriešim, ale naopak bolo to "z kaluže pod odkvap".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hendikep
10. júl 2023

@derdia 👏🏻👏🏻👏🏻 presne tak. Akurat vcera som konecne sla sama na bicykli do lesa hodinka bez deti a rozmyslala som nad zivotom, vychovou, smerovanim zivota.. a presne na toto som prisla.. po prve viera ma naucila “ sebahodnote “ ze ak Boh vidi moju cenu, kto je viac? Ze odkial to prameni take to ze ma nevie rozladit ani muz ani nikto a ze mi je v podstate jedno co si myslia ini ludia ked moja hodnota je v Bohu ( prave preto ze viem ze moja mamka zrovna ma nenaucila si nejak vazit sama seba, to ma naucila viera ) a druha vec - bat sa veci v zivote prilis, o peniaze o deti atd. ved ked clovek kraca s Bohom nemoze o nic prist, lebo kraca len od slavy k slave… tak Ta neskoli ani strata blizkeho ( veris ze je na lepsom mieste ) ani staroba, ani nedostatok penazi, ani nic prave naopak v bohatstve je len strach ze clovek zomrie, ze o peniaze pride … pritom aka sloboda je zit vo viere a nic nemat a byt stastny s tym co mam 🖤

17alexis
10. júl 2023

Zmenila som priateľa a keď už sa nový stal aj mojim manželom, tak prácu. Teraz som spokojná.

akiana
10. júl 2023

Dost zavisi od toho, s cim konkretne si nespokojna. Ja som nevidela karierne uplatnenie na Slovensku, tak som odisla do zahranicia, kde som ho nasla.

lilly16
10. júl 2023

Dala som výpoveď v práci ktorá má nebavila.

kattrin5
10. júl 2023

V 27 som sla na vysku, vystudovala, zmenila pracu.. to dost urobi, v zivote sedime 80% casu v praci, preto by mal clovek robit nieco co ho bavi!
Taktiez mi pomaha yoga( pre niekoho je to viera, pre ineho fitness centrum a pod) a najma si kazdy den uvedomit power of now a to ze nezijeme vecne, ze kazdy mame len jednu sancu! Tak tiez som sa neucila neporovnavat s ostatnymi, to je najhorsie co clovek moze robit, pretoze vzdy bude niekto krajsi, bohatsi, chudsi, mat uzasnejsie deti a pod.. proste sa naucit mat rad to co mame my, a snazit sa samozrejme byt tou najlepsou verziou sameho seba

autor
10. júl 2023

@akiana asi so vsetkym. S pracou aj doma nejak sa neuberam spravnym smerom

autor
10. júl 2023

@kattrin5 a aku vysku ?

derdia
10. júl 2023

@hendikep kraaasne presne tak😊
Presne ten pocit, ze nic sa nemoze stat, ze vlastne vsetko riadi Boh, ze sa nemusim strachovat😁😁😁😁😁
Ten pokoj je neuvertielny a ja dakujem Bohu, ze mi ho dal sancu pocitit... Pretoze vo svojom zivote som bola priliz dlho zufala....

xenyja
10. júl 2023

Tiež som dlho hľadala odpoveď na túto tému, tak som si prečítala niekoľko kníh. A dve mi zmenili pohľad na život. Mne životnú energiu brali ľudia okolo mna. Čo som si odniesla ja je, ze treba rozpoznať toxických ľudí, ktori s nami manipulujú a vyznačujú sa najmä nedostatkom empatie. Pochopiť za akým úmyslom sa chovajú práve tak ako sa chovajú a úplne alebo čo najviac obmedziť kontakt s nimi. Trebárs aj zmeniť prácu keď na to príde. Keď sa nám budú zas snažiť dostať pod kožu, nevtiahnut sa do konfliktu, nedávať do toho emócie, len sa snažiť byt v roli "pozorovateľa".
Ďalej stále som sa snažila niekomu pomôcť aby sa mal lepšie, či už socializaciou, vymýšľaním zážitkov, prípadne darmi. Neskoro som si uvedomila, že nikdy to neocenili, len zo mňa brali ale ničím mi to neoplatili, ani úprimným ďakujem.
Tak jeden výrok z knihy som si vzala k srdcu. "Uvedomte si, že Vy tu nie ste pre to, aby ste niekoho zachraňovali"

kattrin5
10. júl 2023

Ja mam Elonomiku a Data Science vystudovanu( a teraz cakam ci ma prijmu na PhD, buduci tyzden mam interview😬)

lunademonica
10. júl 2023

Zalezi s cim konkretne si nespokojna a to konkretne treba zmenit, nie?

inaemre
10. júl 2023

Zakladom je tesit sa z kazdodennych veci, najst radost v tom co mas.
Kto stale hradi na inych a zavidi, nikdy nebude stastny.
Ja na zaciatok odporucam knihu 6-minutovy dennik. Je to dennicek kde si kazdy den zapises za co si vdacna. Je dokazane ze kazdodenna vdacnost obrati zivot a cele myslenie. Clovek si privolava to, cim sam je.

hladamematku
10. júl 2023

Krajinu..partnera...jedálniček..knihy...je to rôzne

mirka414
10. júl 2023

Zúbky 😂 na dovolenke v Turecku

mysickamys
11. júl 2023
tamichloe
4. nov 2023

@mirka414 koľko ťa vyšli?

minimie
4. nov 2023

Mne stačilo si uvedomiť, že za svoje štastie si môžem ja sama. Nezvaľovať vinu na ostatných a nespoliehať sa že ma niečo alebo niekto ochráni/zachráni. Až vtedy vidím čo dokážem zmeniť ja sama alebo si odpustiť a prijať to čo zmeniť nedokážem.

mirka414
4. nov 2023

@tamichloe 5600€

Strana
z2