Ako riešiť problémy s nespokojnou šéfkou?
Mame bezdetnu sefku, ktora ma priatela. Ma svoj zivot. Podla nej vsetci robime malo. Ona nechape, ze my zavrieme za pracou dvere a riesime sukromne/rodinne veci. Stale je nespokojna, dava nam to svojou naladou najavo. Pochopi niekedy bezdetna, slobodna zena, ze rodinne zalozene kolegyne nevedia, co skor?
@anonym_autor takze ked odides po praci domov, tak chce. aby ste pracovali? Alebo ako tomu mam chapat
@anonym_7e3936 ano.aby sme robili aj doma.. ona nema ine aktivity, tak si vlaci pracu domov a chcela by to aj po nas..
@anonym_7e3936 ano.aby sme robili aj doma.. ona nema ine aktivity, tak si vlaci pracu domov a chcela by to aj po nas..
@anonym_autor a to jej nevies povedat, ze doma nie si platena pracovat? To nema realne nic spolocne s tym, ci niekto deti ma alebo nema.
Je uplne jedno ci niekto deti ma alebo nema a aky je jeho rodinny stav, ak nemas typ prace, kde by si bola adekvatne zaplatena a motivovana robit aj po pracovnej dobe alebo mas typ prace, kde proste si urobis svoje pocas standardnej pracovnej doby, tak si treba so sefkou sadnut a povedat jej, ze si stojis za tym, ze si svoju pracu robis dobre, zverene ulohy dodavas nacas a po pracovnej dobe sa venujes sukromnym aktivitam a nie praci (a je jedno ci mas pat deti, behas maratony, strikujes...), samozrejme, ak to nie je super urgentna prudko ojedinela vec a firma zbankrotuje ak nezapnes laptop.
Niekedy inak ludia len maju pocit, ze treba vecer pracovat a pritom to ten sef neocakava (co nevravim, ze je tvoj pripad), ja napr. casto vybavujem maily vecer ale neocakavam, ze kolegovia mi budu odpovedat. Aj som im to zvykla napisat, ze to nie je nic urgent, len skratka teraz vybavujem maily.
@anonym_autor
Nas syn to tak mam v korporate, sialeny plat, sialene hodiny, CFO stara dievka
Jedným uchom dnu druhým von máme tiež bezdetní šéfku tiež ťažko taký človek pochopí ten nával veci čo človek čo má rodinu drží v hlave a rieši ešte poobede...to sa nedá vysvetliť to sa musí zažiť
@anonym_autor nepochopi, mala som taku sefku, uz takych 10 rokov pred dochodkom sme mysleli, ze bude riesit starnucich rodicov - svojich alebo manzelovych, lebo mnohi v tom veku potrebuju pomoc a opateru. Ale nie, obaja boli zdravi, vitalni, a zomreli nahle (napr na infarkt). Takze ona nikdy nezazila, co to je riesit rodinne zalezitosti a nikdy nerozumela sprevadzaniu niekoho k doktorovi ("to nemoze ist sam?" - islo o rodica s demenciou) alebo OCR (to nemoze to dieta ostat doma same?) "Preco to nedorobis v nedelu?" No preto, lebo sa venujem rodine? Kto akurat mohol, snazil sa jej opatrne vzdy situaciu vysvetlit ("ved to je malinke dievcatko, v 5 rokoch naozaj nemoze byt doma same"), co ju casto ukludnilo, ale vzdy a vzdy si nasla dalsiu vec. Jednoducho sme obrnili a naucili nepripustat si to, dlhe roky. Potom odisla do dochodku. Teraz mam sefa a je to omnoho lepsie a este sa to zlepsilo po tom, co sam necakane skoncil v nemocnici po priamom ohrozeni zivota.
my pracujeme v kanci 4baby. Ja som najmladsia dcera je aktualne prvačka. Ja odbije 15:30 a balím. Moje kolegyne majú už velke deti, chodia bežne o 17-18h bez nároku na preplatenie nadčasu ... naozaj nerozumiem a snažím sa tomu pochopiť už 3 roky a aj tak nechápem. Občas mam pocit, že kolegyna - moja veduca na mna zazera ked 15:30 pípam :D
Na pracu je primarne pracovna doba, za ktoru mas robit veci, za ktore si platena a ktore su naplnou tvojej prace. Toto je fakt. Nikto Ta nemoze nutit pracovat cez vikendy, po veceroch a do noci. A je uplne jedno, ci si slobodna, bezdetna, mas rodinu, 5 deti. Moji mladi kolegovia ostavaju v praci do noci, lebo nemaju co ine robit. Pracovnu dobu prekecaju, prekavickuju, idu na obedy co trvaju hodinu-dve a potom sedia v robote do vecera. Je to ich vec, nie moja. Ja si svoje urobim pocas pracovnej doby a o 17,00 idem domov. Nech na mna zazeraju kolko chcu. Pracujem dlhe roky, takze som stretla vela roznych sefov aj kolegov. A bohuzial, vacsina zien, ktora mala deti to vedela patricne vyuzit, ci uz OCR, paragrafy, skolske prazdniny si davali prve dovolenky. Lebo oni mali na to narok. Ako keby bezdetny clovek bol menejcenny a mal si brat dovolenku len vtedy, kedy to vyhovuje ludom, co maju deti a nechcu oni.
Moj otec mal vazne zdravotne problemy a po hospitalizacii nahlej v nemocnici som s nim ostala na OCR. To ste mali vidiet co nastalo v robote. Ty nebudes pracovat? Nie, nebudem, mam OCR platenu statom, nemam plat. Bola som doma 10 dni, prvykrat v zivote a doteraz to pocuvam. Uz mi je to jedno, lebo ja som ani inu moznost nemala a aj keby som mala, tak nenecham otca vo vaznom stave, ked sa nevie o seba postarat doma sameho.
my pracujeme v kanci 4baby. Ja som najmladsia dcera je aktualne prvačka. Ja odbije 15:30 a balím. Moje kolegyne majú už velke deti, chodia bežne o 17-18h bez nároku na preplatenie nadčasu ... naozaj nerozumiem a snažím sa tomu pochopiť už 3 roky a aj tak nechápem. Občas mam pocit, že kolegyna - moja veduca na mna zazera ked 15:30 pípam :D
@anonym_4fb38f presne postavit sa a ist...lebo rodina je rodina.
@anonym_4fb38f presne postavit sa a ist...lebo rodina je rodina.
@veroni2 ja tomu aj tak nerozumiem, že nemajú čo robiť doma oddychnuť si pozrieť aj telku a nie sedieť tu do večera. Ja osobne si to neviem predstaviť aj keby už moje deti su velke...
Joooj, u nás v bývalej práci zas platilo také, že ak si neporodila, mala si makať za tie, čo porodili. Kolegyne s deťmi si až na jednu svetlú výnimku nič nerobili z termínov, nedokončili výstup včas a proste odišli domov. Toto bolo tolerované a všetci sme to mali chápať. Šéfka potom otravovala nás, bezdetné absolventky, aby sme to išli prosím pekne dorábať za kolegyne, veď my nemáme deti, kam by sme šli. 😄😄 Ani bohovi. Práca je len práca, na rodinnom stave nezáleží. Nikdy by som neurobila nič nad rámec bez náležitého ohodnotenia.
Joooj, u nás v bývalej práci zas platilo také, že ak si neporodila, mala si makať za tie, čo porodili. Kolegyne s deťmi si až na jednu svetlú výnimku nič nerobili z termínov, nedokončili výstup včas a proste odišli domov. Toto bolo tolerované a všetci sme to mali chápať. Šéfka potom otravovala nás, bezdetné absolventky, aby sme to išli prosím pekne dorábať za kolegyne, veď my nemáme deti, kam by sme šli. 😄😄 Ani bohovi. Práca je len práca, na rodinnom stave nezáleží. Nikdy by som neurobila nič nad rámec bez náležitého ohodnotenia.
@aperolcek to poznam aj ja. Nechapem, co sa matky stale stazuju. Letne dovolenky prve riesili matky, akokeby ostatni nemali narok. Sviatky, vianoce, velka noc, vikendy-prve matky-lebo ony mali rodinu, deti. My ostatni sme boli asi siroty, ktore chcu kazdy sviatok,vikend travit v robote, lebo nemame nic lepsie na praci.
skor si myslim, ze co sa tyka matiek malych deti-my ostatni sme boli diskriminovani. Taketo vyhody by nemali byt. Pracujeme v rovnakej prevadzke za rovnakych podmienok a za rovanky plat. Sukromie nech si kazdy riesi doma. mKed som mala male dieta ja, tak som to tak robila, aby nikto nebol ukrateny.
Áno mám takú šéfku.
Nechápe ako môžem cez víkend ísť mimo mesto či na výlet. Píše kľudne o 1 ráno.
Chce aby ľudia chodili do práce skôr ako je pracovná doba a odišli až ona pôjde. Bežne je v práci o 6 ráno a kľudne odíde domov aj o 19.
Dovolenky sú vraj len marnenie času. Treba si brať dovolenky každý mesiac 2 dni čo je schopná nariadiť.
Aby v lete už toľko neostalo.
A to je veľká nadnárodná firma.
@anonym_autor Toto absolutne nema nic s tym, ci ta sefka deti ma alebo nie. Kamoska mala sefku, ktora mala deti - skolkarku a skolaka a tiez mala taketo stavy, ze aby robili aj doma. Tiez pracovala ta sefka,ze si brala robotu aj domov napriek tomu,ze mala rodinu. Ja by som to nazvala uz skor workoholizmom alebo niektorí ludia su tak premotivovaní, ze je to viac na skodu ako osohu. Takze podla mna toto nema vobec nic spolocne s tym, ci niekto ma alebo nema zalozenu rodinu.
@anonym_autor to nie je o tom, ci ma niekto deti, alebo nie, mala som sefku, ktora mala tri a davala pracu aj na doma, okrem toho sekera.
@anonym_autor nezmeni sa, spojte sa a spolocne ju odmietnite ze po praci nie! Zavolajte si ju bokom a vsetci , ta jednota je dolezita
@anonym_autor kľudne jej mozes pripomenúť, že v zmluve je pracovná doba od do a nevidíš dôvod pracovať mimo dohodnutý čas, za ktorý dostávaš plat. Tak ti káže zákon a nebudeš ho porušovať ;)
Ak ma však šéfka pocit, že pracujete malo, možno očakáva vyšší výkon počas dňa.
Nechodíte na hodinové obedy?
Nemávate dlhé posedenia na kavičkách?
Pracujete efektívne?
Stíhate termíny?
Nechýba Vám v tíme človek?
Nemáte veľa meetingov?
Z tvojho pohľadu je tvoja praca a praca kolegov vždy načas odovzdaná?

@anonym_autor takze ked odides po praci domov, tak chce. aby ste pracovali? Alebo ako tomu mam chapat