Čo vedie ľudí k túžbe po vzťahu?
Chcela by som vedieť vaše pohľady. Síce som vzťah mala a bol v pohode, ale vždy snáď aj od 15stich som vedela, že to pre mňa proste nie je. A po trojročnom vzťahu sa to skončilo a som šťastná.
Vždy ma zaujímalo, čo ľudí na tom láka. Pochopím to u ľudí, ktorí chcú deti. Ale predstavte si, že ich nechcete. Samé diskusie sú tu o tom, ako sa človek trápi s tým druhým, nevery, klamstvá a iné starosti. Stojí toto ľuďom za to? Naozaj nie je nikto, kto chce po práci prísť domov a mať svoj kľud?
@sszuzu8 že ich žena bude zabávať? Tak to som ešte nikdy nepočula. A ako? Robiť animátorku?
@anonym_autor rozmýšľam, prečo by som nemala mať svoj kľud, keď prídem domov z práce, z obchodu, od kamošky a je tam muž. Deti, to ešte chápem, najmä do desať rokov, potom chcú už oni kľud od teba, ale muž?
@anonym_f31121 no tak dajak. Zrazu stratia všetky záujmy a žena je povinná každé voľno venovať svojmu partnerovi. Zrazu z dvoch osobnosti je siamské dvojča 🤢 moja kamoška taka bola napríklad na svojho priateľa aby som uviedla na pravú mieru funguje to aj opačne. On nemohol nikam ísť každé jeho voľno musel tráviť s nou a keď nie bol hotový cirkus. Ja som si to zažila od muža. Postavil ma nad všetky jeho koníčky a zrazu ho nezaujímalo nič iné
Je v poriadku byt šťastná sama so sebou, je v poriadku byt šťastná s niekým. Nič na tom nie je. Ja som s mojim mužom lebo milujem jeho penis. Ale teda aj iné veci sú na ňom fajn ale zas keby sa zbalil a odišiel bola by som šťastná aj bez neho 🤷🏼♀️, len teda lepšie sa mi spí s niekým ako sama
@hellwant no tak ex. Čakal ze keď prídem z prace budem sa venovať jemu. Keď budem mať voľno ze som povinná každý voľný čas tráviť s nim lebo veď máme vzťah tak sa patrí byt stále spolu, keď som dakde chcela ísť automaticky bral ze ideme spolu. Už v začiatku som bola veľmi vyčerpaná z jeho prítomnosti išiel mi na nervy. Byt vo vzťahu neznamená byť zviazani pupocnou šnúrou. Zaujímal ho futbal xbox cestovanie a keď som prišla do jeho života ja už mal zrazu len mňa a sam sa nevedel zabaviť
@sszuzu8 tak ale to, že si ty narazila na bula, neznamená, že sú všetci muži rovnaký. V zdravom vzťahu je úplne mormálne, ak časť voľného času trávia partnery spolu a časť každý sám, či už v rámci svojich koníčkov, športu alebo so svojími kamarátmi. Neviem si predstaviť, čo by robil včera môj muž so mnou na káve s kamoškou, čo by sme tam asi rozoberali. A keď si on ide zahrať futbal, alebo hokej. tak ja mám akože sedieť na lavičke a čumieť na nich? Alebo keď sa bavia o tevjnických veciach napr. v aute, ja veim, kde má auto volant a kolesá a kde natankujem.
@viera27 jeminkote tak to je brutálne negatívny pohľad na vec 🙈 akoby samota bola niečo zlé a toxické a človek aby sa bal. Keď máš umrieť umries hocikde a nikto pri tebe reálne nemusí byť a nájdu ta až bohvie kedy. Kvôli tomu by som sa nebála byt sama 🤦♀️ ideš na dovolenku sama a užívaš si to a co ze to nemáš komu zavesiť na nos? Aj tak to nikoho netrápi a nie je pekne sa s vecami chváliť 😃 troska slnka do tohto temného komentáru
@sszuzu8 no, tak este raz a pomalsie skusim. Ked umriem/skolabujem, ver tomu, ze ma nenajdu niekedy. Najde ma moj manzel a velmi rychlo. A to ze s niekym zdielas zazitky nie je chvalenie. To si nemyl s tym, ked machrujes pred kamaratmi. To je ked ides co ja viem na veceru a tam ti ponuknu vino. A vy sa pozriete na seba, lebo presne viete ze to iste ste mali v krajine XY. “Pamatas? Nadherny vyhlad tam bol na celu zatoku, kde sme sa neskor vozili na lodkach a mne to ale ze vobec neslo.” No, proste zdielanie medzi blizkymi ludmi. To je neprenesitelny pocit.
Vo dvojici sa životom lepšie kráča, je to jednoduché bez ťažkého filozofovania. Len si treba dobre vybrať.
Nie je dobre človeku samému. Možno niekomu nachvíľu áno. V konečnom dôsledku však každý túži po spoločnosti niekoho. Hlavne ked mu je najťažšie. Proste človek nevyhnutne potrebuje vzťahy. Tak to jednoducho funguje.
ja som tiež typ čo vydrží v pohode aj sama bez vzťahu a pritom nevyhladávam ani nijaké avantyry mimo toho že sex na jednu noc atd.Kludne vydržím aj bez toho.Odjakživa mi to nevadilo.Aj som dlho bola sama absolútne ma netrápilo niekoho si hladať.A ak je človek vo vzťahu tak presne ako píšeš musí sa prispôsovať atd atd.No proste sme také typy že vydržíme aj samé so sebou 😄 mne kolkokrát ten druhý už potom vadí po nejakej dobe.Hlavne neznášam ak by som bola v kuse s polovičkou že nebodaj spolu aj pracovať no vystrelo by ma.Musí mať aj ten druhý svoj program nie byť v kuse na mne nalepený
@anonym_autor ďakujem za rôzne pohľady. Čo tu píšete, veľa z vecí ja zažívam s najlepšími kamarátkami, rodinou.
@anonym_f31121 no tak dajak. Zrazu stratia všetky záujmy a žena je povinná každé voľno venovať svojmu partnerovi. Zrazu z dvoch osobnosti je siamské dvojča 🤢 moja kamoška taka bola napríklad na svojho priateľa aby som uviedla na pravú mieru funguje to aj opačne. On nemohol nikam ísť každé jeho voľno musel tráviť s nou a keď nie bol hotový cirkus. Ja som si to zažila od muža. Postavil ma nad všetky jeho koníčky a zrazu ho nezaujímalo nič iné
@sszuzu8 ja ťa chápem, vidím ako vzťahy fungujú a je mi z toho zle
@sszuzu8 ja ťa chápem, vidím ako vzťahy fungujú a je mi z toho zle
@anonym_autor ak si spokojná sama so sebou, nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Mať partnera nie je nutnosť. Ale mňa teda jedna zlá skúsenosť neodradila.
@anonym_autor ďakujem za rôzne pohľady. Čo tu píšete, veľa z vecí ja zažívam s najlepšími kamarátkami, rodinou.
@anonym_autor ako si spomenula, že tie veci zažívaš s kamarátkami, tak mi napadlo pre mňa asi to najtrefnejšie vysvetlenie - pre mňa je partner najlepším priateľom, s ktorým môžem mať ešte aj úžasný sex 😂😂 … ale jasné, musia sa nájsť dvaja, ktorí si proste sedia, napríklad aj v tej téme spolu stráveného času, ktorý sa tu spomína v niekoľkých komentároch… randila som aj s takým mužom, ktorý mal potrebu byť nonstop so mnou, no malo to rýchly koniec… nie všetky vzťahy (3 pred súčasným), ktorými som prešla boli dokonalé a ružové, ale ak ma dostali tam kde som dnes, tak za to stáli a som rada, že som nezatrpkla po negatívnej skúsenosti na všetkých a nehodila všetkých do jedného vreca
@anonym_autor ako si spomenula, že tie veci zažívaš s kamarátkami, tak mi napadlo pre mňa asi to najtrefnejšie vysvetlenie - pre mňa je partner najlepším priateľom, s ktorým môžem mať ešte aj úžasný sex 😂😂 … ale jasné, musia sa nájsť dvaja, ktorí si proste sedia, napríklad aj v tej téme spolu stráveného času, ktorý sa tu spomína v niekoľkých komentároch… randila som aj s takým mužom, ktorý mal potrebu byť nonstop so mnou, no malo to rýchly koniec… nie všetky vzťahy (3 pred súčasným), ktorými som prešla boli dokonalé a ružové, ale ak ma dostali tam kde som dnes, tak za to stáli a som rada, že som nezatrpkla po negatívnej skúsenosti na všetkých a nehodila všetkých do jedného vreca
@lindous sex môže mať človek aj bez vzťahu, prípadne ho nemať vôbec, niekto to nepotrebuje
@lindous sex môže mať človek aj bez vzťahu, prípadne ho nemať vôbec, niekto to nepotrebuje
@anonym_autor môže, ale ja ten typ nie som, bez citov to neviem a neužijem si a zároveň ho mám veľmi rada... ale komu to tak vyhovuje alebo ho nepotrebuje, tak je to iba jeho vec samozrejme, nemusíš sa obhajovať, nikomu to vnucovať nechcem, ale pýtala si sa ako to vnímajú iní, tak odpovedám ako je to pre mňa
@anonym_autor Pokial si najdes dobreho muza,tak nemas ziadne nervy,stresy. Ja som muza vyhrala. Nerobime si ziadne nervy,zijeme pekne a spokojne,radi travime spolu cas,sme si oporou a najlepsimi partakmi na zivot. Zanho som velmi vdacna.
Ahoj,no kazdy je iny...niekto tuzi aj po com tuzis ty a niekto by si to nedokazal ani predstavit. No nemusis mat strach z toho, ze si jedina, ktora tuzi byt sama a mat svoj klud, ale zaroven je aj vela takych, co si bez partnera nevedia zivot predstavit. To si dala taku neohrabanu otazku (nie v zlom) ...lebo odpoved je jasna🙂
@anonym_autor
Podľa je normálne pre človeka že túžia po spoločnosti.
Jednoducho ľudia nechcú byť osamelí.
Túžia po láske veď je krásne byť zaľúbený. Chcú mať pri sebe človeka ktorého budú milovať a s ktorým sa budú cítiť dobre. To že má človek, partnera neznamená že už nikdy nebude mať doma kľud a pokoj. Veď to môže mať aj so svojím partnerom.
Samozrejme že nie vždy vždy vyjdú, stávajú sa aj zlé veci.
“Naozaj nie je nikto, kto chce po práci prísť domov a mať svoj kľud?”
Jasne, ze su taki. Ktori by prijali, keby mali kohosi ako doplnok k prijemnemu zivotu, co tu bude pre nich vzdy, ked dostanu nachvilu chut na spolocnost a bude vyzerat, ze ma realne nadseny zaujem.
Tam patris najskor ty.
A potom su taki, ktorych nebavi prist domov a mat za spolocnost len ticho styroch stien. Chcu sa porozpravat, zdielat myslienky, napady, nazory, zaujmy, spolu planovat, vymyslat, mat zazitky, tvorit, ci zdielat dokonca aj to ticho s niekym.
Si normálna, alebo totálne šibnutá?
@sisska96 To čo je za otázka, prečo by mala byť šibnuta?
Po praci domov a mat svoj klud je skvele. Ked mas do 30, single kamaratov a este rodinu. Neskor to uz take super nie je. Ked mas 60, nahle skolabujes a z nemocnice volaju kolegom, lebo to su jedine a najpouzivanejsie cisla, co mas v telefone. Nakoniec zomries v tej nemocnici a nie je to ani komu oznamit. True story, kolegyna c.1. O tom ze aj by si niekde isla na dovcu, do kina, na vylet, ale nie je s kym. Vsetci uz maju svojich partnerov a program. A aj ked ides sama, nikoho to nezaujima, nik sa nevie s tebou tesit so zazitkov. A ked si chora, je ti zle, lezis doma sama a premyslas, po kolkych dnoch ta objavia. Tiez true story, kolegyna c.2. Odvtedy ma panicky strach z choroby
@viera27 Ale to čo popisujes sa môže stať aj tým, čo rodinu majú. Poznám cca 3 ženy, vdovy, deti krížom krazom po svete, prípadne sa nezaujímajú, a keď prišiel nejaký problém, volali susedom
@sisska96 ano, je to prirodzene a normalne a prave preto je to vdacna tema pre konik, lebo vsetkym to pride normalne, len autorka sa tvari ako lietadlo
@janetinka27 Prečo by sa mala tváriť ako lietadlo ? XY ľudí je ktori so svojim vzťahom nie sú spokojní, majú problémy ( vážnejšie) a ostávajú vo vzťahu len kôli peniazom, bývaniu, deťom.. Vsimni si, že väčšina zien , ktoré ovdoveli, nemajú záujem už o žiadny ďalší vzťah, a pritom záujem z 2.strany by aj bol. Prečo asi? Svoje si odzili a chcú mať pokoj , čo je na tom nepochopiteľné?
@janetinka27 tak kľudne môže ostať sama ako stará dievka s mačkami
@sisska96 A? Aj keby s mačkami ostala, alebo so psami, je to úplne jej vec, a teba do toho vieš čo. Poznám dosť slobodných bezdetných žien vo veku 30 -40 -50, a väčšina z nich je úplne v pohode, milé, rozumné baby , plne života. Nikde nie napísané, že je povinnosť mať partnera!
@viera27 Ale to čo popisujes sa môže stať aj tým, čo rodinu majú. Poznám cca 3 ženy, vdovy, deti krížom krazom po svete, prípadne sa nezaujímajú, a keď prišiel nejaký problém, volali susedom
@columbovazena myslim, ze nie je celkom fer (hoci na SK a okoli taka tradicia je) ocakavat od potomkov starostlivost, ci sluzby v starobe, na ukor ich kvality zivota. Naroky na mladych v praxi su coraz vyssie a aj preto su stupajuce krivky psychickych problemov a pod. Nemajme deti preto, aby sa o nas mal kto v starobe postarat, je to trosku sebecke.
Na svoju starobu sa musime pripravovat sami.
@columbovazena myslim, ze nie je celkom fer (hoci na SK a okoli taka tradicia je) ocakavat od potomkov starostlivost, ci sluzby v starobe, na ukor ich kvality zivota. Naroky na mladych v praxi su coraz vyssie a aj preto su stupajuce krivky psychickych problemov a pod. Nemajme deti preto, aby sa o nas mal kto v starobe postarat, je to trosku sebecke.
Na svoju starobu sa musime pripravovat sami.
@madeincssr Áno, čiastočne máš pravdu, ale ak je tých detí viac ako 1, ja si myslím, že to nie je povinnosť, ale istý druh rešpektu, lásky a vďačnosti. Neviem si predstaviť, nechať napr.80 -90 ročného rodiča úplne bez starostlivosti, záujmu. Veď to je neľudské
@janetinka27 Prečo by sa mala tváriť ako lietadlo ? XY ľudí je ktori so svojim vzťahom nie sú spokojní, majú problémy ( vážnejšie) a ostávajú vo vzťahu len kôli peniazom, bývaniu, deťom.. Vsimni si, že väčšina zien , ktoré ovdoveli, nemajú záujem už o žiadny ďalší vzťah, a pritom záujem z 2.strany by aj bol. Prečo asi? Svoje si odzili a chcú mať pokoj , čo je na tom nepochopiteľné?
@columbovazena lietadlo v zmysle, ze autorka zrejme nepise o sebe ale je to dalsi prispevok na ozivenie konika
@sisska96 A? Aj keby s mačkami ostala, alebo so psami, je to úplne jej vec, a teba do toho vieš čo. Poznám dosť slobodných bezdetných žien vo veku 30 -40 -50, a väčšina z nich je úplne v pohode, milé, rozumné baby , plne života. Nikde nie napísané, že je povinnosť mať partnera!
@columbovazena asi aj ty budeš stará dievka 😂
@columbovazena asi aj ty budeš stará dievka 😂
@sisska96 Áno, som 🙂 Dobrovoľne a som spokojná. 🙂 Na rozdiel od teba, čo si len jedovatá hlupana, ktorá kope okolo seba, súdi iných a strapnuje sa 🤗

@sszuzu8 ze muzi chcu aby ich zeny zabavali? Z akej igelitky si vytiahla taketo iracionalitky?
@hellwant no tak ex. Čakal ze keď prídem z prace budem sa venovať jemu. Keď budem mať voľno ze som povinná každý voľný čas tráviť s nim lebo veď máme vzťah tak sa patrí byt stále spolu, keď som dakde chcela ísť automaticky bral ze ideme spolu. Už v začiatku som bola veľmi vyčerpaná z jeho prítomnosti išiel mi na nervy. Byt vo vzťahu neznamená byť zviazani pupocnou šnúrou. Zaujímal ho futbal xbox cestovanie a keď som prišla do jeho života ja už mal zrazu len mňa a sam sa nevedel zabaviť