icon

Dá sa nájsť vzťah v 40tke, keď mám malé deti?

11. aug 2025

Dá sa žene no veku 40 rokov ešte nájsť vzťah keď má malé deti? Nejde ani tak o mňa, ale o pocit deti, že sa máme na koho spoľahnúť. Z ich otca a jeho rodiny sa cyklus strašný ch.j a chceli by sme úplný reset a nový začiatok.

huxy
11. aug 2025

Také nastavenie, že chceš vzťah kvôli deťom a nie kvôli sebe, je zvláštne

K otázke, ano, aj v 40-tke sa dá nájsť vzťah. Aj keď určite je to ťažšie, hlavne keď sú tam malé deti.

barka1
11. aug 2025

Čo sú "malé deti"? Moje mali 5 a 6. A áno, našla som si vztah, nie jeden.
ALE všetko to bolo muži s vlastnymi detmi, ktorí nechceli robit otca tým mojim. A hlavne ja som to od nich nechcela. Chcela som partnera.
Obávam sa, ze to budeš mat s tymto nastavením velmi tazke. Aj ked nie nemožné.

mirola
11. aug 2025

Vztah vie niekedy veci aj skomplikovat. Ja som si nasla naplnujuci vztah ale az po 4 rokoch. Paradoxne, aj ked on sa nesnazi robit malemu otca a jeho otec je v starostlivosti aktivny stojim na razcesti. Maly odmieta mojho noveho partnera a aj ziarli az do takej miery, ze zacal odmietat mna. Je to tazka situacia, takze kazda minca ma dve strany.

miadi
11. aug 2025

Ty ako mama by si nemala chciet od nejakeho cudzieho chlapa nech sa nanho tvoje deti mozu spolahnut . Ty si im vybrala otca mozno tvoj vkus ci usudok nie je spolahlivy co sa tyka vyberu partnera. Ale maju teba a ty mas seba v tebe by mala byt ta sila a spolahlivost. Jasne ze je sanca ze najdes chlapa co ta bude mat rad aj tvoje deti prijme ako vlastne. -Ale je nebezpecne ocakavat ritiera na bielom
Koni co ta zachrani da reset a novy zaciatok . Toto si Musis dat sama sebe . Inak ti hrozi ze budes zavisla na niekom z koho sa vykluje podobny pripad ako ex , Ver si a uzivaj si svoju nezavislost dobry vztah najdes ked ho nebudes zufalo potrebovat.

svetlonos
11. aug 2025
@miadi

Ty ako mama by si nemala chciet od nejakeho cudzieho chlapa nech sa nanho tvoje deti mozu spolahnut . Ty si im vybrala otca mozno tvoj vkus ci usudok nie je spolahlivy co sa tyka vyberu partnera. Ale maju teba a ty mas seba v tebe by mala byt ta sila a spolahlivost. Jasne ze je sanca ze najdes chlapa co ta bude mat rad aj tvoje deti prijme ako vlastne. -Ale je nebezpecne ocakavat ritiera na bielom
Koni co ta zachrani da reset a novy zaciatok . Toto si Musis dat sama sebe . Inak ti hrozi ze budes zavisla na niekom z koho sa vykluje podobny pripad ako ex , Ver si a uzivaj si svoju nezavislost dobry vztah najdes ked ho nebudes zufalo potrebovat.

@miadi
veľmi výstižne si to napísala 🙂

anonym_be8697
11. aug 2025

@anonym_autor áno dá, ale nie aby deti mali otca, ale žena partnera. Máloktorý muž sa dá do role otca. Hlavne, ak tvoj ex žije a môže ešte robiť problémy. Napríklad môj ex je už 15r sám, má nejaké známosti, aj vydáte, aj s deťmi, ale povedal, že by bol ch*j, keby sa mal starať ešte aj o deti. Keď vlastné veľmi nechcel 🤐
A zase môj terajší manžel si ma zobral aj s dcérou a ona sama mu hovorí ocko. Takže, sú aj takí, aj takí.
A ešte jeden prípad 😄 mojej známej dcéra si našla rozvedeneho, s maličkym synom. A on ju vola k sebe len keď je s dieťaťom, ona sa mu má venovať, prebalovat, uspavat, zabávať a on si sedí pred telkou 🫣 z toho mi je najviac smiešno.

anonym_f54947
11. aug 2025
@barka1

Čo sú "malé deti"? Moje mali 5 a 6. A áno, našla som si vztah, nie jeden.
ALE všetko to bolo muži s vlastnymi detmi, ktorí nechceli robit otca tým mojim. A hlavne ja som to od nich nechcela. Chcela som partnera.
Obávam sa, ze to budeš mat s tymto nastavením velmi tazke. Aj ked nie nemožné.

@anonym_autor Na co chces za kazdu cenu vztah? Sustred sa na deti. Jeden ch...nestacil?
@barka1 Tak zase niet sa cim chvalit, ked si striedala s malymi detmi partnerov, kedze pises, ze si nasla nie jeden

svetlonos
11. aug 2025

@anonym_autor
počuj, ide z teba zúfalstvo a tahas do toho aj svoje deti. Oni fakt teraz potrebujú "cudzieho uja" aby im hral otca?
Deti su koľkokrát aj pre vlastných rodicov výzva, nieto este tak pre cudzieho chlapa. Ti, ktorí takéto miešané vztahy zvladnu super, su pre mna anjeli na zemi.
Postav sa ty sama za sebe na nohy, naber odvahu bez blbca ex a zacni sa tešiť zo života.
Ak si teraz takéto naladená a zúfalo hľadáš otca pre deti, nic dobreho nenájdeš.
Zmen svoje nastavenie a uvedom si, ze by si mala chcieť partnera. Základom je totiž dobrý vzťah a v ňom potom môžu deti prosperovať. Jedine ze by si nejakým zázrakom nasla muza, ktory by cielene chcel prebrať úlohu otca. Ale to by bolo ideálne, keby to bol tvoj brat, kamos, švagor atd.
A pokial hľadáš aj finančnú podporu od toho muža (neviem, nešpecifikovaná si to), tsk to bude uplne tazke. To si zeny vacsinou nájdu nejakého psychomanipulatora, ktorý ich drzi cez peniaze a ničí naďalej zivot (aj tým detom).
Ale jedno ti môžem poradit. Bud spokojna, vyrovnaná a nehľadaj. Vzdy som si našla mita vtedy, ked som bola šťastná spojojna sama so sebou, mala som presne plany minimalne na rok 😁.
Ok nemala som deti ale princíp je rovnaký. Držte sa a prajem vám radosť zo života.

barka1
11. aug 2025
@anonym_f54947

@anonym_autor Na co chces za kazdu cenu vztah? Sustred sa na deti. Jeden ch...nestacil?
@barka1 Tak zase niet sa cim chvalit, ked si striedala s malymi detmi partnerov, kedze pises, ze si nasla nie jeden

@anonym_f54947 keď myslíš...
Mam deti v striedavke, s partnerom som bola hlavne v čase, ked som bola bez deti. Ako som pisala, hladala som partnera, nie otca pre deti.

A áno, boli traja. Sucasny rok a pol, prvý, ktory po roku a pol nevysiel, a druhý ktorého deti poznali ako kámoša a videli 2x. Áno, hladala som, lebo som chcela mat partnerský vzťah. Deti mi partnera nikdy nenahradia.

anonym_2e4df7
11. aug 2025

Deti otca nepotrebujú. Ani muža ktorý by im toho otca hral. Deti potrebujú stabilnú a silnú maminu na ktorú sa môžu spoľahnúť 💜

anonym_7c99b3
11. aug 2025

@anonym_autor bývalá suseda si našla s deťmi (3,5,7). Ak sa deti nemôžu spoľahnúť na otca mali by aspoň na matku nie na cudzieho chlapa

marianarem
11. aug 2025

@anonym_autor Poznam 3 pary, kde si zeny s detmi nasli bezdetneho muza a ten naozaj po case vstupil do roly otca (v ramci moznosti, kedze v dvoch z tych pripadov sa bio otec aspon ako-tak zaujima). Ale prvotny je vzdy ten vztah k tej zene. Nie je uplne jednoduche ujat sa cudzich deti. Jeden kamarat mal co robit, dost vahal, ale zase vztah fungoval ako ziadny predtym, tak prijal aj deti a neskor ich zacal mat aj velmi rad.

autor
11. aug 2025

Nehľadám otca pre deti, skôr stabilnú oporu v živote pre nás všetkých. Prospelo by to aj deťom. Vlastne vôbec nehľadám, len som sa zamyslela, či to takto budeme mať už navždy.

victoriab
11. aug 2025
@anonym_autor

Nehľadám otca pre deti, skôr stabilnú oporu v živote pre nás všetkých. Prospelo by to aj deťom. Vlastne vôbec nehľadám, len som sa zamyslela, či to takto budeme mať už navždy.

@anonym_autor ver tomu, že neprospelo. máš niečo za sebou, nejaký vek a skúsenosti, do toho máš deti, rozpadla sa vám rodina, vieš, aké je to pre ne ťažké? zrazu príde cudzí chlap, všetko sa zas mení, zosúladiť deti a partnera, och, to nei je sranda, naopak, buĎ rada, že si sama, skús si rozanalyzovať seba a to, čo si prežila a sústreď sa na deti, partner je len čerešnička a v takto zúfalom stave natrafíš zas len na nejaký zúfalý kus, spadneš do toho, pokazí sa to a budeš trpieť ty, ale aj deti..

autor
11. aug 2025
@victoriab

@anonym_autor ver tomu, že neprospelo. máš niečo za sebou, nejaký vek a skúsenosti, do toho máš deti, rozpadla sa vám rodina, vieš, aké je to pre ne ťažké? zrazu príde cudzí chlap, všetko sa zas mení, zosúladiť deti a partnera, och, to nei je sranda, naopak, buĎ rada, že si sama, skús si rozanalyzovať seba a to, čo si prežila a sústreď sa na deti, partner je len čerešnička a v takto zúfalom stave natrafíš zas len na nejaký zúfalý kus, spadneš do toho, pokazí sa to a budeš trpieť ty, ale aj deti..

@victoriab nehľadám a isto nie zúfalo. Je mám spolu dobre. K deťom by som hocikoho nikdy nepustila a isto nie skôr ako po dlhom dlhom období 1-3 roky spoznávania.

victoriab
11. aug 2025
@anonym_autor

@victoriab nehľadám a isto nie zúfalo. Je mám spolu dobre. K deťom by som hocikoho nikdy nepustila a isto nie skôr ako po dlhom dlhom období 1-3 roky spoznávania.

@anonym_autor z tvojho príspevku to tak vyplynulo. nový začiatok neznamená nový chlap, ale že budeš robiť už niečo inak. časom sa pritrafí aj chlap, ale zmyslom života to nie je

sevrin
11. aug 2025

Po 40tke už je to skutočne ťažké, väčšina ľudí už má vyprofilovanú osobnosť a vedia čo chcú. A ešte viac vedia čo nechcú.
Ty hľadáš muža kvôli svojim deťom. Chcela by si aby si teba našiel muž kvôli jeho deťom?

huxy
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor teraz píšeš že by si k deťom nikoho nepustila, že po 1-3 rokoch spoznávania. A to si ako predstavuješ reálne? Stretávanie sa kde? Kedy? Niekomu nestačí spoznávanie sa povedzme raz za týždeň, keď by ti niekto postrážil deti. A niekto nechce byť tajný priateľ, ktorého deti nemôžu vidieť alebo vedieť o ňom. A to nehovorím napr.o intímnostiach atď. 🤷🏼‍♀️

anonym_bb2bcf
11. aug 2025
@sevrin

Po 40tke už je to skutočne ťažké, väčšina ľudí už má vyprofilovanú osobnosť a vedia čo chcú. A ešte viac vedia čo nechcú.
Ty hľadáš muža kvôli svojim deťom. Chcela by si aby si teba našiel muž kvôli jeho deťom?

@sevrin Ona chce dobrého muža, charakterného, zodpovedného, pracovitého, milujúceho. A ten nech sa o všetkých troch stará, zabezpečuje ich, platí, vozí, vybavuje, rieši, je im proste oporou... V skratke, mladosť prežila a deti si urobila s ch@jom a teraz hľadá niekoho správneho, nech jej ich pomôže vychovať. No nebral by si takúto ponuku?

huxy
11. aug 2025
@sevrin

@sevrin inak aj také som zažila, a preto od vtedy som si povedala, že chlapa s deťmi už nechcem. Možno je to pokrytecké, ale mne je jedno čo si kto o tom myslí. Moje dieťa má 14, nikdy som nečakala od nikoho, že sa o ňu bude starať, nikdy som kvôli dieťaťu partnera nezanedbávala, takže nikomu už nebudem robiť babysitterku atď.

sevrin
11. aug 2025
@anonym_bb2bcf

@sevrin Ona chce dobrého muža, charakterného, zodpovedného, pracovitého, milujúceho. A ten nech sa o všetkých troch stará, zabezpečuje ich, platí, vozí, vybavuje, rieši, je im proste oporou... V skratke, mladosť prežila a deti si urobila s ch@jom a teraz hľadá niekoho správneho, nech jej ich pomôže vychovať. No nebral by si takúto ponuku?

@anonym_bb2bcf ja by som nebral už ani žiadnu. Keby som ja mal napísať svoj názor, čo si ja o tomto všetkom myslím, tak toto fórum bude od toho flame-war vypálené do tla.

sevrin
11. aug 2025
@huxy

@sevrin inak aj také som zažila, a preto od vtedy som si povedala, že chlapa s deťmi už nechcem. Možno je to pokrytecké, ale mne je jedno čo si kto o tom myslí. Moje dieťa má 14, nikdy som nečakala od nikoho, že sa o ňu bude starať, nikdy som kvôli dieťaťu partnera nezanedbávala, takže nikomu už nebudem robiť babysitterku atď.

@huxy nie je to pokrytecké. Väčšina ideme do života s tým, že chceme byť rodičom svojim deťom a nie nejakým iným len preto, že ich rodičia si to posrali.

victoriab
11. aug 2025
@sevrin

@anonym_bb2bcf ja by som nebral už ani žiadnu. Keby som ja mal napísať svoj názor, čo si ja o tomto všetkom myslím, tak toto fórum bude od toho flame-war vypálené do tla.

@sevrin 😀