Neistota o rozhodnutí: Mal predošlý vzťah význam?
Ahojte.. ako je sobota a mám dnes veľa času na rozmýšlanie mi ide veľa vecí hlavou.. Jedna z nich je či som dobre urobila, že som sa pred 2 rokmi rozišla s ex partnerom, ktorý bol o 28 rokov starší.. Ja mám teraz 27 ale som momentálne bez partnera a ťažko nájsť dobrého schopného muža. Veľmi by som raz chcela mať dieťa ale strašne sa bojím, že natrafím na niekoho kto ma zradí, nechá tak s dieťaťom a ostanem slobodná matka. Ex bol síce starý ale veľmi zabezpečený a mala som sa ako princezná.. Popravde vtedy som rozmýšlala tak, že stretnem niekoho dobrého mladšieho ale zatiaľ sa tak nestalo. Viem, že ex by bol dobrý otec, mala by som po finančnej aj emočnej stránke všetko. Bol to dobrý človek a viem, že ma mal veľmi rád. Mám od neho auto, dal mi aj nemalé peniaze na odkúpenie bytu od rodiny, ktorý som chcela. Na jednej strane si hovorím, že ten vzťah nebol úplne asi zdravý a vyrovnaný už vôbec, veď by mi mohol byť otec ale predstava, že ma raz nejaký muž nechá a ostanem ako matka samoživiteľka ma desí a s ním by som teda mala výrazne lepší život.. Vtedy ma najmä ovplyvnila rodina, ktorá bola proti nemu a ja stále neviem či som urobila dobre..
To bol partner? Skôr náhradný otec. Ani som necitala ďalej.
Urobila si dobre.
Tu nebola žiadna perspektíva
@anonym_autor A čo mysliš, že bude žiť dvesto rokov? Či jak si to predstavuješ? Možno za pár rokov zomrie a budeš žiť ako ovdovena matka. Aky by v tom bol rozdiel?
Dnes sú ľudia už úplne zle... Milovali ste sa vzajomne? Toto je jedine podstatne. Ak áno a bolo to vzájomné, tak si urobila chybu. Ak nie, tak chyba bola, že ste vobec boli spolu. Celá veda zhrnutá do dvoch riadkov.
@thirstymonk ale bola by som zabezpečená finančne.. ja som ho mala rada.. mňa desí predstava, že budem s niekym kto bude posielať 150 eur na dieťa a celá starostlivosť bude na mne..
To bol partner? Skôr náhradný otec. Ani som necitala ďalej.
Urobila si dobre.
Tu nebola žiadna perspektíva
@anonym_7105f8 a ďalšia vec je tá, že teraz ako sa snažím stretávať s niekym vekovo podobným a sú to muži 33+ tak keď sa spýtam, či by chceli niekedy dieťa a podobne tak hneď vyvalia oči a ja by som to dieťa za 2-3 roky určite chcela.. S jednym mladým mužom, s ktorým som sa mesiac stretávala on mi povedal, že jeho desí to že sa chcem vydávať a mať rodinu.. tak neviem :D
@anonym_7105f8 a ďalšia vec je tá, že teraz ako sa snažím stretávať s niekym vekovo podobným a sú to muži 33+ tak keď sa spýtam, či by chceli niekedy dieťa a podobne tak hneď vyvalia oči a ja by som to dieťa za 2-3 roky určite chcela.. S jednym mladým mužom, s ktorým som sa mesiac stretávala on mi povedal, že jeho desí to že sa chcem vydávať a mať rodinu.. tak neviem :D
@anonym_autor kontaktuj toho starého, prečo ste sa vlastne rozišli?
Vzhľadom na to, že máš obavy z toho,aby si ostala sama na dieťa:Idealne je, keď dieťa vychovávajú obaja rodičia.Vzhladom na vek bývalého partnera bolo diskutabilné, či by sa tak stalo To isté sa môže prihodiť aj pri mladšom partnerovi a to z rôznych dôvodov.Z celého vyplýva, že ak ozaj túžiš po dieťati a máš zabezpečené veci ako bývanie a príjem, nemysli na tú možnosť, že budeš na dieťa sama,ale sa na ňu aj tak trochu priprav.Niektore z nás majú manžela a o deti sa starajú spoločne.Ine majú manžela, ale sú na deti aj tak samé.Niektore partner nechal, iné ovdoveli.Buducnost nepoznáme,ale väčšina žien v sebe naberie silu a o svoje dieťa/deti sa postarajú aj bez partnera
@thirstymonk ale bola by som zabezpečená finančne.. ja som ho mala rada.. mňa desí predstava, že budem s niekym kto bude posielať 150 eur na dieťa a celá starostlivosť bude na mne..
@anonym_autor fuj, ty si jaka zlatokopka
@anonym_autor jasne, vrat sa k tomu dedovi, ktory ti spravi tvoje vytuzene dieta a o 10r mozno zgegne a necha ta ako "slobodnu" matku a dieta bude vyrastat bez otca. Ale hlavne, ze ti zanecha prachy, takze potom je to uz vlastne okej 🤦♀️🤣
@anonym_autor ty sa strachujes akokeby to akeho vyberies partnera sebe a dietatu otca vobec nebolo v tvojich rukach, pricom to praveze je
@anonym_autor kontaktuj toho starého, prečo ste sa vlastne rozišli?
@slecnazkosic Lebo autorkina rodina s dedom nesuhlasila... bože :D
Vzhľadom na to, že máš obavy z toho,aby si ostala sama na dieťa:Idealne je, keď dieťa vychovávajú obaja rodičia.Vzhladom na vek bývalého partnera bolo diskutabilné, či by sa tak stalo To isté sa môže prihodiť aj pri mladšom partnerovi a to z rôznych dôvodov.Z celého vyplýva, že ak ozaj túžiš po dieťati a máš zabezpečené veci ako bývanie a príjem, nemysli na tú možnosť, že budeš na dieťa sama,ale sa na ňu aj tak trochu priprav.Niektore z nás majú manžela a o deti sa starajú spoločne.Ine majú manžela, ale sú na deti aj tak samé.Niektore partner nechal, iné ovdoveli.Buducnost nepoznáme,ale väčšina žien v sebe naberie silu a o svoje dieťa/deti sa postarajú aj bez partnera
@anonym_85a9f0 ja mám svoj byt ale na hypotéku a nezarábam veľa a som rada že splácam ten byt, nakoľko ceny nehnutelností sú momentálne v Bratislave šialené…
@anonym_autor ty sa strachujes akokeby to akeho vyberies partnera sebe a dietatu otca vobec nebolo v tvojich rukach, pricom to praveze je
@anonym_59c63c ja som ešte nestretla muža, pri ktorom by som si povedala áno toto je muz s ktorým chcem mat dieta.. a kompromisov sa bojím, že sa mi to vypomstí keď zlavím z nárokov
@anonym_59c63c ja som ešte nestretla muža, pri ktorom by som si povedala áno toto je muz s ktorým chcem mat dieta.. a kompromisov sa bojím, že sa mi to vypomstí keď zlavím z nárokov
@anonym_autor tvoj narok je, aby bol zazobany a potom budes spokojna 🤣🤦♀️
@anonym_85a9f0 ja mám svoj byt ale na hypotéku a nezarábam veľa a som rada že splácam ten byt, nakoľko ceny nehnutelností sú momentálne v Bratislave šialené…
Finančná sebastacnost je len jedna stránka rodicovstva
@anonym_autor to sa ti veru moze stat. Kto tu napise ze peniaze nie su vsetko tak asi zrejme neokusil naozajstnu financnu tiesen ako jednorodic. Mam podobny pribeh o 21r starsi. Fakt som bola jeho múza ale uz to prehanal. Tak som si nadsla mladsieho 😱
@anonym_autor ... a ani možno nestretneš, muži sú takí, no..., nie je to dobrá voľba upínat sa na muža. To, čím môže tvoj muž prispieť do tvojho života je zúfalo málo v porovnaní s tým akým hrozne ho môže urobiť tebe a prípadne aj dieťaťu. Nespoliehaj sa na muža, to je jediná cesta a rada. Lebo, to, že ostaneš sama na decko je 50 percent a to ho prijme o rozvedenej mamičke. Nepočítam do toho mamičky, čo od rána do večera mukluju v rodine a starajú sa o deti a ich " drahé polovičky" si ich držia kvôli tomu, že plnia funkcie upratovačky, starostlivosti o deti, o nich a kupujú a prispievajú na ich život gulivala. Šanca, že stretneš dobrého muža, ktorý sa o teba a dieťa postará a nezduúhne a nebude ťa zneužívať je tak cca pod 5 percent.
@anonym_autor to sa ti veru moze stat. Kto tu napise ze peniaze nie su vsetko tak asi zrejme neokusil naozajstnu financnu tiesen ako jednorodic. Mam podobny pribeh o 21r starsi. Fakt som bola jeho múza ale uz to prehanal. Tak som si nadsla mladsieho 😱
@anonym_6f0565 ako to preháňal?
Na autorku témy a tieto riadky si odteraz spomeniem vždy, keď budem čítať nejaké tirády o láske, zamilovanosti, motýľoch v brušku, spriaznených dušiach apod.
@anonym_autor takže po rozchode sa ti otvorili oči? ....
@anonym_6f0565 ako to preháňal?
@2691 mal sebevrazedne reci ze ked ho opustim...
@anonym_autor Namiesto sexu si starým chlapom si mohla radšej študovať VŠ a dnes si mohla byť sebestačná. Nič si v živote nedosiahla, nevieš ako ďalej a tak chceš ísť ma materskú, to je riešenie mnohých podobných žien, preto sa dnešným mladým mužom nečudujem, že toto odmietajú. Dieťa treba mať z lásky, s niekým, s kym chcem prežiť život, nie kvôli tomu, aby sa o Teba niekto jednostranne staral, prípadne si ho cicala po zvyšok života. S takýmto zmýšľaním radšej dieťa nemaj. Sama nič neponúkaš, ale bojíš sa zrady - aký paradox.
ty si mala lásku akurát k jeho peniazom, k jeho majetku.
@anonym_autor Namiesto sexu si starým chlapom si mohla radšej študovať VŠ a dnes si mohla byť sebestačná. Nič si v živote nedosiahla, nevieš ako ďalej a tak chceš ísť ma materskú, to je riešenie mnohých podobných žien, preto sa dnešným mladým mužom nečudujem, že toto odmietajú. Dieťa treba mať z lásky, s niekým, s kym chcem prežiť život, nie kvôli tomu, aby sa o Teba niekto jednostranne staral, prípadne si ho cicala po zvyšok života. S takýmto zmýšľaním radšej dieťa nemaj. Sama nič neponúkaš, ale bojíš sa zrady - aký paradox.
@anonym_e0bcdb ja mam vysoku skolu a dokojca som v rámci nej bola aj rok na erasme v zahranici. K tomu ovladam anglictinu na urovni C1 ( mam certifikat) a nemcinu hovoro tak na b1+. A čo sa týka platu zarábam toľko, že seba uživím tak aby som mal všetko. Prepáč, že ako pomerne mladá nezarábam 3000.
@anonym_6f0565 takže ťa vidieral....s ním si nechcela mať bábo?
@2691 nie ale bol hrozne precitlively a povedzme si narovinu casom uz mlade dievca nechce byt s takym starym

@anonym_autor A čo mysliš, že bude žiť dvesto rokov? Či jak si to predstavuješ? Možno za pár rokov zomrie a budeš žiť ako ovdovena matka. Aky by v tom bol rozdiel?
Dnes sú ľudia už úplne zle... Milovali ste sa vzajomne? Toto je jedine podstatne. Ak áno a bolo to vzájomné, tak si urobila chybu. Ak nie, tak chyba bola, že ste vobec boli spolu. Celá veda zhrnutá do dvoch riadkov.