Dá sa naozaj zmeniť nesprávny muž?
Ahojte všetci . Obraciam sa na Vás s prosbou o radu . Stále som tu na MK našla dobré rady aj pozitívne aj negatívne , ale v konečnom dôsledku mi to skoro stále pomohlo . Začnem “zhurta “ a v skratke . Sestra sa zamilovala do muža len mám trochu obavy aj keď je to jej vec a nechcem sa jej do toho veľmi pliesť , ale nechcem aby trpela . Jej partner je zábavný šarmantný , nemal núdzu o pozornosť . V Živote mal iba dva dlhšie vzťahy . Mal známosti krátkodobé , s tým že nikdy nebol taký zamilovaný ako do mojej sestry že nechcel mať vzťah a plytvať časom so zenami ktorým buď neveril alebo z dajakeho iného dôvodu nechcel stráviť zvyšok života . Jeho život vyzeral asi takto práca kamaráti ženy mesto … a to dookola . Vidno že pri nej skrotol nechodí do mesta zaujíma ho iba moja sestra , keď he sestra v praci a ma voľno tak ide vtedy s kamarátmi niekam a skončí s nimi na pive a sa aj opijú , to sestre bytostne vadi a povedala mu to milión krat že kvôli nech to nerobí . Vravel , že kvôli nej respektive aby boli spolu ako rodina nechodí do mesta keď je ona doma je iba s ňou 90% a že keď budú spolu mať dieťa nebude ani toľko chodiť koľko teraz s kamarátmi keď nie je s ňou . Poraďte myslite si že sa zmení alebo že to bude iné alebo sestra zveličuje ?
@lylkatomaskova nie nezmeni sa to, skor si myslim, ze to bude este castejsie ako to je teraz.
@lylkatomaskova nepises ako dlho su spolu. Lebo ak kratko (rok-dva), tak je pochopitelne, ze “skrotol” a nezaujima ho ina ako tvoja sestra. To je zamilovanost. To prejde. Otazne je co ostane. Mala by som na mieste tvojej sestry minimalne obavy, nakolko pises, ze uz teraz jej to opijane bytostne vadi a povedala mu to milionkrat. Bohuzial aj ona je asi zalaskovana, preto si mysli, ze sa zmeni. Nech sa na to nespolieha a skusi si predstavit scenar- ona doma vycerpana s 2 detmi v kolotoci a tatko vycerpany z prace sa radsej v ramci relaxu opije s kamosmi.
@levkaa aj ja si myslím že to takto bude , ale stále argumentuje tým že keď budú spolu bývať bude rodina že to skončí a že nikdy to nechcel zmeniť vo svojom živote až keď príde tá práva 🤷♀️sú spolu necelé dva roky
Pýtala som sa sestry aby povedala pravdu ako to je s tým alkoholom : keď chodí do prace nepije iná ak ma dva dni voľno tak ide ak niesu spolu s kamarátmi si vypiť . Ak nepracuje dlhšie tak týždeň ma sedem dni jeden max dva dni nepije 3 4 dni minimálne pivo minimálne 2-3 za deň .a minimálne tri dni tvrdé s tým že nie je opitý ale jednoducho si da. Tak neviem ani ja ani ona
@lylkatomaskova Uf po prečítaní tohto sa Tvoja sestre ženie do peknej záhuby a "r*iti" s prepáčením. Toto nie je chlap do života, preboha už vôbec nie na spoločné bývanie a rodinu a nech preboha neverí človeku len slová, keď jeho skutky hovoria, že zo 7mich dní si musí dať niekoľko pív a tvrdého!. Inak jej povedz, že ak s ním ostane, že ju očakávame na koňovi, kde založí diskusiu o tom, ako jej partner popíja každý deň, o domácnosť sa stará len ona, o deti len ona, on ide tak maximálne do práce a za kamarátmi na "len " 2-3 pivko. Veľa šťastia. Všetky kontrolky by mi blikali.
@enmery tak aj si myslím , ale vraví mi že to iba preto lebo túži mať rodinu a samozrejme že potom nič z toho nebude , že potrebuje tu rodinu aby ho naplnala a nemal iné aktivity
To či má niekto problém s alkoholom, alebo nie sa dá najjednoduchšie rozoznať tak, že si jednoducho povie, že napríklad mesiac-dva abstinuje. Len tak. Ak to v pohode vydrží, tak problém nemá. Ak musí počas toho obdobia premáhať nutkanie, tak už má nábeh na problém. A keď nevydrží a dá si pohárik, tak má problém. Rovnako ak zistí akékoľvek abstinenčné príznaky - nervozita, zvýšená chuť na jedlo, cigarety… Takže namiesto rečí by som odporúčal takÿto test. A pokojne aj s detektorom alkoholu 😉
@lylkatomaskova Made my day🤣🤣🤣Takže chlap vlastne pije, lebo túži po rodine a potrebuje, aby mu rodinu napĺňala aktivitu. Áno, chlapi, ktorí túžia mať rodinu to dávajú presne najavo tým, že chlastajú. Okrem chlastu a rodiny nič medzitým nie je. Čo my slobodní, my máme potom okrem rodiny tiež asi len chlastať, lebo nič iné nie je. Toto ma výstrelo.Ten chlap ma viac problémov podľa tohto vyjadrenia a sestra nech uteká, lebo dopadne veľmi zle. Pozerať u chlapa sa má na skutky a nie slová! Chlast je no go pre rodinu a šťastný partnerský život, nech si to sestra zapamätá.
Uf tak toto naozaj nie je v poriadku. Predstav si, ze su chlapi, co nepiju vobec alebo len tak 2x do roka (pripitok na novy rok a na narodeniny napr). A maju teda ine “zaluby”, ku ktorym mozu viest aj partnerku a nasledne deti. Ale tak ok, netreba sa porovnavat. Ak ale toto nie je uz zavislost tak je to minimalne problemove pitie, za cim uz nasleduje len navyk. Pitie ide aj do penazi, ale dolezitejsie je, ze alkohol je droga a nici zdravie a rodiny. WHO uvadza, ze podla najnovsich vyskumov neexistuje ZIADNA bezpecna uroven konzumcie alkoholu. No, pisem tu ako svatica😄🍹
🚩 potrebuje tu rodinu aby ho naplnala a nemal iné aktivity- to nie je spravny postoj.
🚩 nikdy to nechcel zmeniť vo svojom živote až keď príde tá prava - Wtf? Zijeme v americkom romantickom filme??
Ano doporucila by som ten test s 1-2mesacnym nepitim. Ked ju tak miluje, urcite to pre nu urobi. Alebo sa postavi na zadne a ukaze sa, ako bude riesit podobne situacie (ked po nom bude zena nieco narocnejsie potrebovat) v buducnosti..
Mas to aj ty tazke. Vidis, ze sa sestra asi nevybera spravnym smerom a trapi ta to. Kiezby vedela sestra odlozit ruzove okuliare, to ze je napr pekny, sarmantny, zabavny, baby sa za nim otacaju, klape im to v posteli.. Ale to pochopitelne nejde pokial ho teraz “miluje”.
Mozno keby si jej dala precitat par pribehov z MK by pomohlo.. drzim palce
Sestra bola dva dni v praci tak dva dni mal vypité , pohádali sa s tým že jej povedal že by nepil keby mala viac naňho času a plno hlúposti … rozišli sa teraz si sestra vyčíta že čo to urobila , že ako mu ublížila že čo ak mal pravdu 🤦
@lylkatomaskova Len tu na koňovi témy s alkoholikom, nasilníkm.Všetci vždy hovoria o tom, že "keby ona"....prosím, buď podporou sestre, toto je muž bez hodnoty, nech sa k nemu nevráti, proste nemusí ďalšia okúsiť dementa a jeho manipulatívne reči a prispieť do sekcie *Újov na koňovi. Pretože tieto reči majú závislí ľudia. Ona by sa mohla rozkrájať aj na hviezdičku, vždy si nájde dôvod vypiť a vždy bude na vine ona, lebo niečo neurobila/urobila.
@lylkatomaskova a co je zle na tom, ze ide aj do mesta, aj s kamaratmi? opijat by sa nemal, ale isto pride po vlastnych, nie je vulgarny a pod., len ma vypite a nie kazdy den. Skor je zvlastne, ze sestra nechodi s nim obcas do mesta, ze si slubuju, ze budu nonstop spolu, ale tak dobry vztah nemoze fungovat.
@megg1 toto presne sestr vraví nie jr vulgárny násilný nerobí cirkus že nechápe čo jej vadi . Ona s ním chodí vždy keď je doma idú niekam hoc len na prechádzku on pri nej nepije pivko si da max ,
Teraz ma ona šialene výčitky že čo to urobila . Že nie je vôbec tolerantná hrozná žena 🤦🤦🤦že jej vraví že mali dávno spolu bývať všetko by bolo inac že potreboval v nej len istotu chuda teraz je na prasky zmagorena nevie čo robiť ci dobre urobila
@lylkatomaskova tak co riesis, hlavne preco sa jm do toho staras? a co riesi ona, ked je to takto, kde je problem?
@megg1 tak nechcem Aby doplatila na muža s ktorým bude v živote nešťastná predsa ja sa jej nestarám chcem ju podporiť a podržať byt jej oporou a sama neviem čo jej mám poradiť ako pomôcť
@lylkatomaskova ale vsak problem nemaju. Najdi si asi aj ty muza
@megg1 Prepáč, problém nemajú?Tu nejde o to, že chlap ide von bez ženy vo voľnom čase. 2 dni s ním nebola, tak pil a použil manipuláciu, že keby ona mala naňho čas, tak by nepil. To je totálny red flag!Aj môj partner chodí von sám, aj ja, ale nie je alkoholik. Reči, že pijem, lebo chcem rodinu a vyplniť čas. Tu nie je problém mat kamošov a ísť von bez partnera. Problém je, že je to manipulátor a alkoholik. Keď budú mať deti jej povie, že si vypil, lebo doma je krik, chaos a keby ona toto a hento on by si nevypil. A vždy sa nájde dôvod prečo si vypil a vždy bude navine ona-nemala čas, pribrala, bola von s kamarátkami bez neho a sa o ňu bál. Toto je totálne patologické správanie a už ju pomaly dostáva tam, kam každý alkáč a manipulator potrebuje-cíti sa vinná. To si zdravý chlap nevie okrem vypitia vypniť čas inak?Šport, ryby, záhrada, motorka, knihy, výlet niekam. A ty to ešte obhajuješ?
@megg1 Aha, si vypije, keď ona je v práci a ako dôvod jej povie, že si vypil, lebo ona naňho nemala čas. V inom príspevku píše, že jej tvrdí, že pije, lebo túži po rodine. Máš pravdu, alkoholik nie je,j e to silne vyrovnaný muž so zaujímavým a bohatým životom. A vôbec nemá patologické správanie manipulátora. Musím povedať tomu môjmu, že keď nemám čas, namiesto tenisu, fitka, čítania či obedu s kamošmi si má vždy vypiť a potom mi hovoriť, že pil doma, lebo ja som mala svoj program.
Teraz jej vykrikuje že mu zničila sen o rodine
@lylkatomaskova a dôvod má aký ??
@lylkatomaskova Daj jej prečítať túto diskusiu. Ďalšie manipulatívne správanie-keby si mala čas na mňa, nepil by som, zničila si mi sen o rodine, lebo si to ukončila. Keby chlapec tak sníval o rodine, v prvom rade by tak konal a správal sa ako muž. Robil by kroky k rodine-pracoval na sebe a ich vzťahu a k tomu nepatrí "si vypiť" , lebo inak sa voľný čas vyplniť nedá. A určite by jej to nedával za vinu. Nech od tohto vodného kusu uteká ďaleko a je rada, že s ním tu rodinu nemá.
@enmery dala som jej to prečítať , aj tak sa obviňuje že je ona na vine viac sa mala snažiť verit mu …