Dá sa obnoviť stará láska?

25. dec 2023

Ako znovu obnoviť lásku? S mužom je to také “meh” už nejaký ten rok, chýbajú mi staré časy kedy sme sa vedeli rozprávať dlhé hodiny o všetkom boli sme jak zalúbenci tak najlepší kamaráti, no celý náš vzťah tak ochladol že kolko krát spolu neprehovoríme za celý deň jediné slovo. Ja ho milujem stále rovnako ale myslím že on ma už tak nelúbi, že z jeho strany to je už zavrhnuté. On tvrdí že také pocity má zomňa. Prišla už myšlienka na rozchod že si pojdeme každý inou cestou. No pomyslenie na to ma zožiera. Nechcem o neho prísť jak o človeka tak o partnera.

medda_beda
25. dec 2023

Z vlastnej skúsenosti.Komunikácia pomôže, ale musia chcieť obe strany.Vyrozprávať si všetko, prečo vzťah ochladol, prečo to už nie je ako na začiatku.Treba si predstaviť aké by to bolo byť bez seba, alebo s niekým iným a či chcete prísť jeden o toho druhého.
Možno jedného aj druhého trápia veci ktoré o sebe neviete, nerozprávate sa o tom čo vás ťaží a tak sa vzďaľujete.

Ak chcú obe strany tak sa to dá obnoviť ešte do krajšieho vzťahu.

alalajka
25. dec 2023

Určite sa dá obnoviť. Naplánujte si napriklad nejakú romantiku na Silvestra 🙂. Nejako treba začať.

autor
25. dec 2023

To je presne to, ja si nedokážem predstaviť byť bez neho a už vobec nie byť s niekym iným. Z mojej strany je tá láska stále silná a úprimná. Prešli sme si vela zlými vecami kde by to iné vťahy možno neuniesli, a preto je to puto k nemu ešte silnejšie. Mne extrémne chýba jeho dotyk. Zvykli sme sa túliť od rána do večera vždy ma nejako pekne nazýval bol pozorný, keď vedel čo mám rada tak vždy z práce mi priniesol nejakú maličkosť napríklad keksík alebo tak.. a teraz aj spíme každý na svojej strane a otočený iným smerom. Proste neviem ani ako to opísať velmi ma to trápi a bojím sa že to prenikne do takého bodu kedy ma bude chcieť opustiť.

ivangeline
26. dec 2023

Vela komunikovat. Travir kvalitny cas spolu. Nebat sa hovorit svoje potreby. Nebyt nedostupny pre potreby druheho. V kazdom vstahu to casom ochladne. Potom treba zamakat.

eva8
26. dec 2023

Vsak ho v tej posteli objim. Var mu jedla, ktore ma rad. Prines mu z roboty pozornost, ktora ho potesi, pred odchodom mu zapraj pekny den, daj mu letmo pusu, ked ides okolo, privitaj ho vo dverach, ked sa vrati. Objim ho prva, zacni ty. Nebude to divne. Lubis ho.

sterea
26. dec 2023

Moja kolegyňa tvrdí, že jej raz niekto poradil, že keď jej muž príde domov, nech robí čokoľvek vstane od práce a ide ho privítať, dá mu pusu, objíme ho, vraj sa im odvtedy vzťah výrazne zlepšil.

deti95060810
26. dec 2023

nemáte spolu deti? deti sú dobré lepidlo vo vzťahu.

sterea
26. dec 2023

@deti95060810 problémy vo vzťahu sa neriešia deťmi

madeincssr
26. dec 2023

Ty úprimne miluješ, skús byť aktívna, prekvapujúca, vymysli, navrhni, zorganizuj nejaký výlet niekam, kde by sa mu páčilo (nepoznáme partnerove záujmy), spoj to s nejakým pekným ubytovaním. Buď sebavedomá, samostatná, ale zároveň vľúdna, milá. Venuj sa aj sebe, zmeň účes či niektoré steteotypy (ideálne tak, aby boli prajnejšie vášmu vzťahu). A v príhodnej chvíli (možno aj pri vínku) sa s partnerom porozprávaj, milo a otvorene, úprimne, po čom túžiš.

veselo_neveselo
26. dec 2023

A co robite pre to, aby ste si nasli k sebe cestu? Ako travite spolocny cas?
Skuste si zas zajst na rande. Moze byt aj doma, po veceri sa pohodlne posadit, vinko otvorit, a rozpravat.
Mozes spokojne zacat tak, ze pocuj manzel, ved som si uvedomila, ze uz vobec neviem, co ta najviac v zivote trapi. Alebo ze keby mohol zmenit jednu vec na zivote co zije, co by to bolo. Proste taku nejaku otvorenu otazku - ale.o nom, o jeho zivote.
Zacnite sa zas rozpravat, a ono to pojde.

No a potom vecer v posteli, ved ho objim, povedz ze potrebujes citit jeho teplo, a pospominajte na tie zaciatky. Povrdz mu, ze stale krasne vonia, ze ma krasne svaly - cokolvek sa ti na nom stale paci. Nemusi to byt na hodiny, staci par minut.
Niekedy to ochladnutie je len vysledkom nedostatocnej intimity; ak sa neda pzoor, tak taketo male prejavy lasky vymiznu a jeden si to ani neuvedomi, ze preco.

monillia
26. dec 2023

@deti95060810 deťmi ešte nikto nikdy žiaden vztah nezachranil, problém sa len odsunul a v podstate aj skomplikoval

mima733
29. dec 2023

@deti95060810 no neviem či je to dobrý nápad áno deti su zlaté sama ich mám ale ten pocit že sa nevyspim som nervózna a ďalších xy veci čo mi pribudlo na starosť, že ich nemáme moc kam dať a vyraziť si spolu už tak ako kedysi...to neviem či je zrovna najlepšie riešenie. S deťmi sa skôr problémy vo vzťahu vedia prehĺbiť.