icon

Dá sa prežiť spokojný život vo vzťahu bez lásky?

20. feb 2025

Zle zivotne rozhodnutia ma dobehli a uvedomujem si veci, nad ktorými som nepremyslala. A “bohuzial” mam uz rodinu. Tazko by som mohla odist. Mam 29 rokov. Da sa zivot prezit aj bez lasky? Bez intimity, smiechu, chuti do zivota? To vsetko mi zobralo zivot s clovekom ktorého nelubim.. opustam sa, ano, ale len keď to nikto nevidi, pretoze to nemozem ani nikomu povedat.

Strana
z2
janinah
20. feb 2025

Vyschneš...
Co by si poradila svojej dcere,ak by toto napisala?

domkakvet
20. feb 2025

Tak popracuj na vasom vztahu, preco sa spolu nesmejete, preco nevediete intimny zivot, kde nastala chyba?

autor
20. feb 2025

@domkakvet nedá sa popracovať. Už to trvá dlho, pár rokov kedy je to takto. Ja si už neviem predstaviť mat s ním sex, prišlo by mi to ako s cudzím človekom

alzbeta311
20. feb 2025

Napíš mi IP

autor
20. feb 2025

@alzbeta311 kvôli čomu?

domkakvet
20. feb 2025

On to nijako neriesi, ze nemate sex, jemu to nechyba?

minenkaa
20. feb 2025

Veď máš len 29este si lán začala žiť,buď sa rozved alebo počkaj kým decko vyrastie a rozved sa potom

0silvia0
20. feb 2025

Mas 29 rokov, cize kolko si v tomto vztahu? A preco sa to pokazilo?

lindous
20. feb 2025

Záleží ako vysoko je pre teba šťastný vzťah v rebríčku priorít, niekto by určite vedel nájsť spokojnosť v niečom inom, pre mňa osobne sú ale veci, ktoré ti chýbajú veľmi dôležité… ako dieťa, ktoré nemalo doma príklad peknej partnerskej lásky a na mojej schopnosti nadväzovať vzťahy sa to odrazilo, si dovolím povedať, že rozvod a šťastní rodičia, aj keď od seba, je v mnohých prípadoch lepšia alternatíva ako chlad medzi dvomi ľuďmi, ktorí spolu žijú ako cudzí… a teda tiež by som rozmýšľala čo bude, keď deti vyletia z hniezda

autor
20. feb 2025

@0silvia0 od 22.. v 23 som porodila…

h2
20. feb 2025

A prečo odchod nie je možný? Choďte od seba, načo sa máte trápiť? Ani on nemôže byť šťastný v takomto vzťahu.

0silvia0
20. feb 2025

Ak to bolo zle od zaciatku, tak odid.

autor
20. feb 2025

@h2 on mi tvrdí že keby som s ním spala, tak je stastny. Asi ma aj podvádza, neviem..

marca12
20. feb 2025

Nechapem,co ti brani odist?

h2
20. feb 2025

Ale tu nejde o to, aby bol on šťastný. Ale aby ste boli šťastní všetci. Vy dvaja, aj dieťa (deti).

0silvia0
20. feb 2025

A preco spolu nespite? Preco si ho prestala lubit? Ci nikdy si ho nelubila? Ked chces relevantne odpovede, tak sa trocha rozpis. Pises velmi stroho a strucne, vobec netusime, kde vznikol vas problem a preco.

januska12323
20. feb 2025

Prečo by si nemohla odísť? Si priviazaná doma?

autor
20. feb 2025

@0silvia0 neviem čo mám napisat.. začali sme spolu chodiť, bola som mlada a sprosta, ani sme sa poriadne nespoznali, okúzlil ma naleštenou biedou.. otehotnela som, zistila som že ho nemozem vystáť rozišli sme sa. Ale dieta som sama nezvládala, dali sme sa naspäť dokopy. Celkovo od kedy sa dcéra narodila, tak spočítam na dvoch rukach koľko krát sme spolu spali. Ale o to nejde, mne to pri ňom ani nechyba. Aj ta trocha lasky čo bola medzi nami ešte po narodeni malej, je prec. My spolu netravime spolocny cas, večer si kazdy robí svoje, bez malej nikde nechodíme. Dcéra spi medzi nami. Nemame žiadne soolocne fotky, nedrzime sa za ruky, nevieme sa porozprávať lebo mame rozlisne nazory asi na všetko, nevarim pretože každému chuti niečo iné, čiže keď varim tak on si robí zvlášť .. s peniazmi si kazdy hospodárime po svojom, nechodíme spolu ani na nákup proste nič. Neviem čo viac napisat..

pralinka25
20. feb 2025

No takto.
Otazne je ci nemas len nerealne ocakavania.
Dlhodobe vztahy nie su len o nehynucom vzruseni bublinkach a ohnostrojoch. Zivot nie je telenovela.
S laskou a vztahom je to ako s jedlom.
Musis vyvinut usile aby to bolo
Jedlo tiez same na teba neskoci. Musis si ho kupit pripravit uvarit ... o lasku a vztah sa tiez treba starat zivit ho
Niekedy si vystacis s pastetovym chlebom ale ked chces kvalitne jedlo musis sa snazit a ked chces jedlo co ma michelinsku hviezdicku a privedie ta do gastronomickej extazy tak sa musis sakra moc snazit.
Nechali ste si asi vztah vyhnit..
Pre nieco si sa kedysi do neho asi zamilovala nie? Ci?
Mozno by sa to dalo znovu najst. Ved na zaciatku mas vzdy sex v podsrate s cudzim clovekom pokial nejde o incest. Preco ste sa dostali do bodu kedy nemate intimny zivot v tak mladom veku?

midka
20. feb 2025

fuuha, tak to je celkom brutal, to by som ja teda nedavala,,,,,

0silvia0
20. feb 2025

A mas kam odist? V tomto pripade nie je co zachranovat

autor
20. feb 2025

@pralinka25 ja ani neviem či som bola zamilovana, alebo to bol len osial. Spätne to strasne lutujem, nechapem ako som si mohla takto pokazit zivot. Ale vzišla z toho moja dcéra, za ktorú som stastna ale je to tak strasne tazke, …

autor
20. feb 2025

@0silvia0 mám byt po babke, ale ziadnu rodinu nablízku. A robim 12ky denná/nocna ..

januska12323
20. feb 2025

No tak nemáte vzťah ste len spolubývajúci. 6 ročné dieťa hádam zvládneš aj sama, nie? Stále neviem prečo to trpíš.

pralinka25
20. feb 2025

Tak ale myslis ze s tymto pristupom moze nejaky vztah vydrzat a fungovat?
Ved ten spolocny cas za vas travit nikto nebude. Nas je doma 5 a tiez sa v jedlach malokedy zhodneme ale existuju kompromisy. Nechyba ti sex lebo si sa naucila byt bez neho. Odvykla si si. Cim viac by si ho mala tym viac by si ho chcela.
Co ti brani chytit ho za ruku. Rozosmiat ho. Mozno by si bola prekvapena.
Ty cakas ze to pojde samospadom?
Akoze neber to ako utok ani vycitky skor sa to snazim pochopit
Dobry vztah je makacka nie ruzovy oblacik.
Vlozila si ty do toho vztahu nieco?
Mne to pride ako keby si cakala nejaku kniznu alebo filmovu romantiku ktora sama bude fungovat.
Ale to aj ty musis na tom pracovat

h2
20. feb 2025

Ten byt po babke je ten, v ktorom spolu bývate? Alebo nejaký iný? Máš byt, to je základ. Tá práca trochu komplikuje situáciu, bolo by fajn, keby si si vedela nájsť niečo s normálnou pracovnou dobou. Dcérka, predpokladám, chodí do škôlky, zrejme je v predškolskej. V tom problém nevidím, ak by si mala bežnú pracovnú dobu, stíhala by si ju aj odviesť, aj vybrať ty. Alebo sa dohodnúť s jej otcom, podľa jeho pracovnej doby. Toto naozaj nevyzerá, že by sa dalo zachrániť, mali by ste každý dostať šancu začať nový život s niekým iným.

eva8
20. feb 2025

Navar mu, co ma rad.
O vztah sa treba starat. Pokus sa mu ponuknut co ho potesi, neprestavaj a mozno budes milo prekvapena. Ty nechces. Skus v nom najst, po com tuzis.
Mna si ziskali chlapi, o ktorych som najprv nestala. Dovol mu sa priblizit. Od zaciatku ste si vytvorili odstup. Nie spolu, ale osobitne. Ako ste to vedome vytvorili, tak to vedome mozte odstranit.

Ak nevyjde, odid a posyaraj sa o vas sama. Otec vude platit vyzivne. Alebo majte striedavu starostlivost

autor
20. feb 2025

Ak by sme mali striedavú, tak áno, lebo nikto iny s ňou v noci nebude
@januska12323

mandzula
20. feb 2025

Ja som v takom vztahu neostala, nasla som si ineho a odisla som. Neodporucam ti vsak tento postup. Najpr sa rozid, zahoj a potom hladaj to, co ti teraz chyba.

h2
20. feb 2025

@pralinka25 Ja to na záchranu vzťahu nevidím. Podľa všetkého, ona ho nikdy nemilovala, takže nie je čo oživovať, keď to ani nikdy nežilo. ☹️

Strana
z2