icon

Dá sa prežiť vo vzťahu s fyzickými útokmi?

6. jan 2024

ahojte,
je mozne zit s manzelom aj natrvalo po psychickej stranke,aby ma to uplne nezlikvidovalo, ked manzel ma pocas min.roka asi 15 krat napadol fyzicky, napr. tahanie za vlasy, strkanie, facky slabe, vrhol sa na mna zhodil ma na zem, zhodil ma z postele. stalo sa to za rok asi 15 krat, udrel ma po rukach, do ramena, raz ma slabo kopol do nohy a tak, ja nemam dokazy a ani by som ho nesla nahlasit nikdy.
nie su to ale bitky s krvou a vybitou hubou, ktore by sa dali "nahlasit",
prosim nepytajte sa preco ho neopustim a pod.
zijeme v zahraničí, tu to nie je lahke, a na sk nemam oporu v nikom, mam tam len mamu, ktora pije, sestra sa so mnou nebavi. Da sa to nejako zvladnut ?

da sa takto prezit ? a zit nejako v manzelstve ked obcas " dostanem"?
inak je manzel fajn, je mily, pomaha, stara sa, zaujima sa o mna,on ani nekrici, ma proste agresivne amoky, ma bipolarnu poruchu. Niekedy to nanho pride,
chcem zostat v manzelstve zatial, kym si nasporim dostatok na opustenie, cize musim to nejaky rok dva este vydrzat. Nechcem,ale aby bol otcom mojim deti. ako to mam teda vydrzat ? Inak je fajn, neda sa povedat, ze je totalne zly ku mne. len je chudak chory. dakujem
ako sa z toho nezblaznit, viete neutrapit sa, viem, ze jeho utoky budu stale, aj ked prvych 5 rokov neboli, zacal s tym potom, ked ho vytocim a ked ho provokujem da mi cez drzku. nesudte ma prosim. je to komplikovane medzi nami, mali sme nejaky podnikm spolocny a pod nedalo sa odist.

alickapusinka
6. jan 2024

Moja kamarátka po jednom takom agresívnom výstupe svojho priateľa ostala úplne invalidná a ON v base na dlhé roky chceš toto. ON dokiaľ bude žiť bude jej platiť. Pokiaľ bude žiť ONA navždy ID. Treba Ti to v takej situácii ak cudzinec zbalím veci a odsťahujem sa na Slovensko ak prídeš máš aspoň istotu že si doma dá sa pomôcť týraním ženám a tam čo. TY si tiež chorá že sa necháš biť ktorá žena sa nechá dobrovoľne biť. Gratuluj si nemáte deti nemáš čo váhať odíd kým ťa nezabije nie nedá sa. Hľadaj spôsob ako sa to dá a nie že nedá. Kto chce hľadá spôsob kto nechce hľadá dôvod. TY nevieš čo môže urobiť v amoku vziať nôž v noci aj ťa zabiť. Na nič nečakaj a vráť sa domov. Tam kde ste
asi aj robíš a letenky sa objednať dajú alebo vlak alebo ako máš prísť domov. Fakt ak toto neurobíš tebe nie je pomoci. Stiahne ťa zo sebou na dno. Raz psychiatrický pacient darmo toto sa nezlepši never. Miluješ ho čo na ňom miluješ že ťa bije ako žito žena konaj pokiaľ nie je neskoro. Pokiaľ mu tak neprepne v makovici že ťa zavraždi. Tejto svini chceš porodiť deti fakt niektorým nie je pomoci. Tie deti už teraz ľutujem ešte sa nenarodili. TY sama potrebuješ psychiatra čím skôr tým lepšie.

birika
6. jan 2024

tu je skoda drat klavesnicu, tu plati jedine - az kym nas smrt nerozdeli...alebo - a zili stastne az do smrti

martyzpp
6. jan 2024

Neviem ci tu uh zaznelo ale sla by som na nejaky kurz sebaobrany. Samozrejme, hladala by som cestu ako co najskor odist ale teda ak MUSIS este ostat dva roky a trpiet to, nauc sa branit.

mikadooo
6. jan 2024

Bože kriste. Poraď sa najlepšie s jeho psychiatrom, alebo s niekým od fachu, sú rôzne internetové anonymné poradne, tam ti lepšie poradia, ak to potrebuješ dočasne prežiť a nedá sa odísť... mňa napadá, že napríklad ak je hádka/nervozita, vždy buď blízko pri vchodových dverách, kabelka s dokladmi, kľúčmi a peniazmi poruke, aby si vedela zdrhnúť 🤷. Ak je psychicky chorý, mal by sa liečiť a nie vyhovárať "chudáčik" na chorobu a ty ho tiež neospravedlňuj. Na vyhrážky o samovražde by som nereagovala absolútne nijak, ak by to bolo možné, skúsila by som si to nahrať a išla s tým na psychiatriu, či ho nemôžu hospitalizovať na základe tej nahrávky. Resp. pri takých rečiach okamžite volať 911, či aké tam máte číslo. Na svk by ho hospitalizovali, ak by im potvrdil, že plánuje spáchať vraždu alebo samovraždu, žiaľ, neviem ako tie bitky prebiehajú a či je to realizovateľné a či by to potvrdil aj zdravotníkom na linke. Deti do vzťahu s psychicky chorým človekom, ktorý sa evidentne nedobre lieči určite nie - volila by som antikoncepciu, aj z toho hľadiska, že keby niekedy v budúcnosti prišlo k znásilneniu, lebo mal "chudák" záchvat chtíču, tak antikoncepcia ťa chráni nonstop. Drž sa ❤️. Googli, zisťuj a hľadaj odbornú pomoc. Držím ti veľmi palce a hlavne dúfam, že sa jeho správanie nebude zhoršovať.

babulkomale
6. jan 2024

Boze, je mi to strasne luto, ale ty necakaj ze sa ti nieco stane so psychikou, ale so psychikou sa ti uz stalo...
Preto to prijimas a preto si hned od neho neodisla po prvom naapdnuti.
Si zavisla na tyrani, asi trpis Stockholmskym syndromom.
Uz od tej matky je to ako z ucenbnice o psychickom a fyzickom nasili.
Nie je to tvoja chyba ze to robi, ale ked si tam, bude to robit stale, je chory.
Velmi smutne.

veselo_neveselo
6. jan 2024

Nie, a nechapem, ked nemate deti, ze na co s nim si. Ty nechodis do prace? Ak nie si invalidna, tak by si mala byt schopna sa o seba postarat sama, bez pomoci manzela.
Dva tri roky mi pride strasne dlha doba sa chystat na odchod od tyrana.
Ked uz musis cakat, tak chod k psychologicke, aby ti pomohla sa vyrovnat s tym co ta nuti zit takyto zivot, lebo to nie je normalne. A zaroven ti pomoze najst podporrne skupiny, spolky, aby si mohla odist - je ich vela, v kazdej krajine.

karolinakr
6. jan 2024

Ty si sem už pisala viac krat.Vždy dostaneš 100 rad a potom zas ideš robit otlkacie vrece manželovi
Vsetky rady su ako hrach na stenu
Nepisala som ti minule super knihy? Prečitala si aspoň jednu?
Bola si razv kostole?
Ako sa veci vyvinuli..
Chceš pracovat na sebe, či byt len obeťou tyranov ( matky, muža) a ten isty vzor odovzdat svojej dcere?
Vieš stažovat sa je jedna vec, a pracovat na sebe druha
To som ti hovorila 10px samo sa to nespraví
Prečo s ondrom nechcete prevziat zodpovednost za svoj život?
a ked nie, tak potom ostaňte v tomto marazme a trpte až do smrti..čo ine ti poradiť..možeš založit aj 100 diskusii, kym ty sama nechceš, nikto to za teba nespravi
Podla psychologicky tyrane deti si hladaju partnera tyrana, lebo toto poznaju, to im je dôverne zname, s takou laskou vyrastali..a ten cyklus dovršia na svojich deťoch, ktore sa tiez nechaju v dospelosti otlkať..aby si z toho vyšla, ty musiš riešiť pričinu, nie nasledky
Knihy, a ked nie si na Sk aj online
Ale ty hovno robiš, len sa sťažuješ a čakaš, že druhy to vyriešia.Škoda reči

kitycat
6. jan 2024

Hlupana

lizatko1009
6. jan 2024

Nečítam komentáre, ale po prečítaní príspevku... Ehm... Prepáč obaja ste uderenci... Nechaj sa zabiť, keď ma také sklony, nie je problém vytiahnuť nôž a keď chce aj priborovym...

jj298
Odpoveď bola odstránená
maryetta
6. jan 2024

On ta ma vlastne naco? Je to tvoj uz manzel? Bez deti? Cim skor prec. Ak aj tak planujes prist na slovensko naco potrebujes nejaku pomoc od mamy? Zacnes sama. Od zaciatku. Zial aj tak musis ked musis. Tam ti kto pomaha?

lavender94
6. jan 2024

Nechcem písať nejaké hnusne veci na tvoju osobu, ale ak čakáš, že ti to nijak psychicky neublíži, tak máš smolu, lebo ty si psychicky už solídne v prdeli, keď si myslíš, že on chudáčik za to ani nemôže. A vieš si predstaviť, že by ste mali deti? Chcela by si aby TOTO vychovávalo dieťa? Si totálne prepnutá ak chceš s týmto človekom zostať. Teba nemá ani cenu ľutovať. Ty si za všetko čo sa deje môžeš sama, lebo v tom dobrovoľne ostávaš. Len dúfam, že ťa raz nedobije tak, že budeš mať trvale následky alebo nedajbože umrieš. Na toto chceš čakať?

babulkomale
6. jan 2024

@lavender94 jasne, obeť je vinná. Radsej nepis nic.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
ndrag
6. jan 2024

autorka, nezavidim ti tie vycitky svedomia a pocit zniceneho zivota co budes mat na stare kolena ak sa s nim nerozvedies. Asi sa citis ako taka trpitelka sedembolestna, ze toto dobrovolne znasas, sorry, neviem proste taketo zmyslanie pochopit.

evaachesa
6. jan 2024

Choď sa liečiť na psychiatriu a potom ti nepríde normálne žiť takýto úbohý život pri tyranovi. Ako sa môžeš vôbec pýtať takúto sprostosť ? Ak nemáš v pláne odísť tak s ním ži dokiaľ vládzeš a kým ťa ne.....🤦🏻‍♀️ Choré tvoje zmýšľanie.

autor
6. jan 2024

Ste tu ku mne fakt niektore velmi hnusne :(

lavender94
6. jan 2024

@babulkomale nepíšem, že môže za to, že ju mláti. Ale okej, poďme sa tváriť, že je normálne ostávať v takom vzťahu a ešte ju za to ľutovať

evaachesa
6. jan 2024

Ty sama si k sebe hnusná autorka, nie my!

karolinakr
6. jan 2024

ale čo ti pomôže chlacholenie - zdravy rozum maš, sama najlepšie vieš, ak sa chlap nechce zmenit, tak sa nezmeni
Vela pripadov skončilo, že ostala dobita, zranena, v lepšom pripade, v horšom mrtva
Ked ta tu vsetky budeme presviedčat, ake terno si ziskala tymto chlapom a maš vydržať, bude to dobra rada podla teba?
Mala si na hovno detstvo, to je jasne, ale nemusiš tu karu ťahat aj v dospelostI
O tom hovori psycholog v minulej diskusii, čo som ti meno poslala aj tip na knihu
Ries korene problemu a nie nasledky
Však nemôžeš blbá..Už konečne začni pracovat na sebe a nie dufat, ze tvoj sa zmeni
..

domkakvet
6. jan 2024

Cim viac to budes predlzovat, tym bude rozchod horsi a ked je on este chory, tak mu nedavaj zbytocne nadeje este dalsie dva roky, lebo to naozaj nemusi skoncit dobre.

autor
6. jan 2024

@karolinakr modlievam sa za to,aby sa zmenil, kazdy den dvakrat klaciacky, a aby sa spat vratil do povodneho ako bol predtym, ked si na mna nedovoloval, a bol ku mne viac menej dobry

evaachesa
6. jan 2024

Skús sa pomodliť aby ti pán Boh nadelil rozum. Toto sa nedá ani čítať. Kvôli čomu si s takým človekom???

alex49
6. jan 2024

tak ženy sú tu hnusné, ale chlap, ktorý ťa mláti je skvelý partner? To nemáš rodinu alebo kamarátky, ktoré by ťa zbalili, ked to sama nezvládneš? Ak sa chceš nechať mlátiť, tak nech sa páči, modlenie ti nepomôže.

stanulienkat
6. jan 2024

Prepac, ale tu nepomoze ziadna modlitba.

birika
6. jan 2024

a uz vieme kde zije?

amelie2017
6. jan 2024

2 krat sa pomodli a tretikrat mu daj bic do ruky, nech ta pri tom aj bicuje. Az potom sa to bude ratat.
Neviem, kde zijete, ale keby som teraz zavolala na linku pre tyrane zeny, do 15 minut by boli u nas policajti, muza by zobrali a domov by sa nedostal, kym by som nedala suhlas.

Peniaze su len vyhovorka, ak by si chcela naozaj odist, uz len v takej Prahe mas tolko moznosti na pracu s ubytovanim. Dnes napises a v pondelok tam mozes byt. Ty sa len musis odputat od nasilnika, toto nie je laska to je zavislost, strach byt sama, ziadna sebalaska. Sama to nezvladnes. Popros pomoc psychologov.

babulkomale
6. jan 2024

@birika stopro v UK s nejakym Arabom.

babulkomale
6. jan 2024

@lavender94 nie, nie je to normalne uz odvtedy, ako ju tyrala matka. Ale sebaobvinovanie jej nepomoze, vacsina obeti sa obvinuje a taketo komentare ich v tom este utvrdia.
Ja to tiez nechapem rozumom, pretoze na mna si v zivote nikto nic take nedovolil. Ale uz mam tolko info o takychto vztahoch, ze viem ako to je.
Dokonca poznam pani, co tyrana zabila.

babulkomale
6. jan 2024

@minenkak ...a odrezala vtaka.