icon

Dá sa vyliečiť chorobná žiarlivosť?

13. apr 2025

Dá sa vyliečiť chorobná žiarlivosť ?
A u psychiatra alebo psychológa?
Prosím pomoc…

pribinak
13. apr 2025

Nie, nedá sa vyliečiť

autor
13. apr 2025

@pribinak a čo mám robiť? Potrebujem s tým pracovať a zachrániť nás vzťah.

deti95060810
13. apr 2025

skús psychologa...

pribinak
13. apr 2025

Smer psychoterapeut. Naučí tá ovládať sa. Ale je to beh na dlhu trať

marek775
13. apr 2025

Pokial to je len problem spravania, mozno by pomohol aj šikovný psycholog. Ak je to ale sucast nejakej psychiatrickej poruchy, napríklad poruchy osobnosti, s tym pomoze len psychiater, resp. psychoterapeut.

marianarem
13. apr 2025

Urcite sa da, minimalne vyrazne skorigovat. Treba na to psychologa a nebude to rychle - byva za tym silny pocit neistoty, napriklad z nizkeho sebavedomia alebo z nejakej traumy v minulosti. Ani jedno sa neriesi lahko a rychlo, ale urcite sa s tym da pohnut, nenechaj sa odradit. Ja mam bohate skusenosti s psychoterapiou a ak najdes niekoho dobreho, tak niektore veci sa naozaj daju otocit aj o 180 stupnov.

adka897
13. apr 2025

Ja si myslim ze to ma clovek v povahe, ked je raz niekto ziarlivy tak bude ziarlivy , treba sa len trocha kontrolovat aby to mebolo prehnane

anos18
13. apr 2025

A tvoja žiarlivosť pramení z niečoho? Ma svoje opodstatnenie? Niečo ju vyvolalo?

cukroska
Autor odpoveď zmazal
alenka58
14. apr 2025

žiarlivosť, závisť a ďalšie neblahé vlastnosti sú dané povahou, nedá sa to odstrániť ale zmierniť môže psychológ len ho treba veľmi dlhodobo

martinadomianova
14. apr 2025

Ja som sa z nej vyliečila sama. Prvý ex by vedel hovoriť, čo som ja všetko vďaka tej žiarlivosti postvárala.

bielasovicka
14. apr 2025

Vyliečiť sa dá, ale musíš to chcieť hlavne ty sama. Žiadny psychológ ti nepomôže pokiaľ to sama nebudeš chcieť.

sleepy_joe
14. apr 2025

@marek775 porucha osobnosti sa nedá liečiť a vyliečiť. Na to nie sú lieky.

domkakvet
14. apr 2025

Dolezite su aj dovody ziarlivosti, ci je to opodstatnene, lebo ta uz napriklad partner podviedol, alebo neopodstatnene, ze mas len pocit, ze je sexi a vsetky zeny po nom letia.

gerber58
14. apr 2025

Začala by som psychológom. Psychiater ti asi moc v tomto nepomôže

moonlight1210
15. apr 2025

Je to neliecitelne a dozivotne. Ale da sa to spravnymi technikami ovladnut a drzat pod kontrolou. No je to na cely zivot, sa takto ovladat. Budu lepsie chvile, ked si to nebudes ani uvedomovat a horsie, ked pocitis, ze je to tu a musis to zase ovladnut, ukludnit sa a nedovolit tomu vybuchnut.

Kazdopadne vies, aky je to demon, ako ti to nici zivot a musis pochopit, ze to robis hlavne pre seba.

marek775
28. apr 2025
@sleepy_joe

@marek775 porucha osobnosti sa nedá liečiť a vyliečiť. Na to nie sú lieky.

@sleepy_joe Ja som nepisal, ze su na to lieky. Ale ze s tym moze pomoct psychiater alebo psychoterapeut. A poruchy osobnosti zvycajne sprevadzaju aj ine poruchy, na ktore lieky su.