Chorobná žiarlivosť

shewinka
18. jún 2022

Pomoc…. som chorobne žiarliva.
Neviem si pomôcť, ale kazdy moj vztah skonci presne kvoli tomu. Aktualne som si nasla priatela, sme spolu cca 3 mesiace. Venuje mi vsetok jeho čas, planuje so mnou buducnost a ja si vzdy najdem niečo, kvoli comu ziarlim. Raz rozpraval so susedou (s ktorou sa pozna roky), raz sa milo usmial na predavačku (kde nakupuje roky), atd atd….
Ja uz neviem čo robit so sebou. Aj ked mi povie nieco pekne, vzdy si v tej vete najdem dovod na ziarlivost, aj ked mnohokrat on to ani tak nemysli ako to povie, ja to viem, ale ta pochybnost tam stale je a mna to niči aj psychicky tato ziarlivost.
Som z toho unavena a zufala :(

iv007
18. jún 2022

Popracuj na svojom sebavedomi alebo smer odbornik.

zdenka11081983
18. jún 2022

@shewinka všetko sa dá keď sa chce. Aj byť normálna. Vieš, že si svihnuta, tak to zmeň. Aby si nestratila človeka,ktorého máš rada...

zmrzlinka2021
18. jún 2022

@shewinka
Spytaj sa sama seba - co sa stane, ak ta podvedie?

Odpoved: nie je ta hodny!

Ver si viacej, ver svojej jedinecnosti a ver tomu, ze si zasluzis len to najlepsie.

shewinka
autor
18. jún 2022

@zdenka11081983 Ved to, ze ja si uvedomujem ze to nie je ok, ale ked nie sme spolu ide moja mysel na 110% a rozmyslam preco mi nepise, co ak je s inou, co ak robi neviem co a pritom on spi 😂

shewinka
autor
18. jún 2022

@zmrzlinka2021 Skôr ide o to, že co ak ma podvedie a ja si nenajdem nikoho viac (mam 31). Čo ak budem navzdy sama.

zmrzlinka2021
18. jún 2022

@shewinka A mysli si, ze kebyze sa nevydas, ze tvoj zivot bude menej hodnotnejsi? Ze ty ako zena budes nestastnejsia? Lebo nic nie je horsie ako mat hlavny motiv bytia vo vztahu - neostat sama.
Si este mlada zena, a ak chces mat milujuceho muza, bud ta, o ktoru sa takyto typ chlapa bude bit, ale nesmies ho deptat ziarlivostou. Musis byt pre muza jeho vasnou, jeho the best priatelkou, clovekom, ku ktoremu sa tesi...

Vies, ak sa nechas unasat strachmi, moze sa stat, ze sa vydas, budes mat 2-3 deti a vtedy ta ten "nespravny" chlap podrazi a opusti...

mandarinka555
18. jún 2022

@shewinka Jena múdra žena (maminka) , raz povedala môjmu mužovi "ak jej budeš aj ruku držať na pipine, keď bude chcieť, aj tak to urobí" 😝 Musíš s tým prestať, lebo ak ho ľúbiš, navždy ho stratíš, lebo nevydrží ten tlak, keď ho budeš neustále dusiť a upodozrievať....

janickacrazy
18. jún 2022

@shewinka nuž skús sa pozrieť na svoje detstvo, pravdepodobne tam si zažila nejaké opustenie a preto máš z neho stále strach. Možno by ti pomohla nejaká terapia, aby si sa s tým dokázala vysporiadať. Potom nebudeš musieť žiarliť.

moonlight1210
18. jún 2022

@shewinka inde si pisala, ze si sa pokusila o samovrazdu. Da sa ti napisat preco? Mozno to suvisi s dovodmi, preco ziarlis. A ak by sa odstranilo to, ziarlit mozno prestanes. Alebo aspon vyrazne prestanes.

shewinka
autor
18. jún 2022

@moonlight1210 moj pokus o samovrazdu suvisel s pracovnym vytazenim. Doslova so syndromom vyhorenia

nurielka
19. jún 2022

@shewinka na to žiarlenie ti poviem len jedno, toto nie je láska, to znamená, že chceš druhého vlastniť, ako svoj majetok, a nezabudni, ak vlastnis živú bytosť krok po kroku sa jej sťahuje slučka a nebude vedieť dýchať. Nemôžeš nikoho držať v hrsti, skús tu dlaň otvoriť a užívať si života s ním.
Ty máš strach, strach je to čo ťa ovláda a lomcuje každou časťou tvojho bytia. Z toho, že ťa opustí v budúcnosti. Miluj ho dnes, teraz a tu a nemysli na to čo by bolo, lebo tým strácaš svoj čas s ním.
Ak ťa opustí, nebola to láska. A chcela by si ho po svojom boku ak by to nebola láska, len za cenu toho, že nechceš ostať sama? Osloboď sa od toho strachu.
Pracuj na sebe. A nemysli!!! (Kde je čo robí ak nie je s tebou, si toxická sama pre seba žieňa drahé)
♥️

mimi8383
27. jún 2022

@shewinka je to v hlave. V tvojej hlave. A je to ako posadnutosť. Ja už žiarliva nie som. Mám v paži všetko, pokiaľ je pri mne.
Teraz síce aj ja mám trošku problém s byvalkov môjho, ale neziarlim. Len sa cítim blbo, ale to je o inom.
Toto je ťažká cesta. Ak mu nedôverujes tak to máš blbé.
Proste si to skús upratať v hlave. Keby chce, tak ti zahne . A ty s tým nič nespravis. Skús dôverovať lebo to vám zničí vzťah, ak budeš ziarliva.Je to o dovere