Dá sa zvládnuť vzťah s verbálnym agresorom?
Da sa cisto teoreticky ustat vztah s agresorom, ktory vykazuje znamky narcistickej poruchy a verbalne do vas utoci? Asi raz za mesiac to uplne vypukne. Svedkom je aj nase rocne dieta. Nadava mi do vselijakych pridavnych mien. Dnes mi povedal, ze nie sme rovnocenni, ale on je viac a ja som spodina spolocnosti. Pritom mam VS, pracujem pri materskej a tak. Pojdeme na parovu terapiu, ale mam zly pocit, ze to neskonci dobre a rozvedieme sa. Je mi z toho smutno. Prosim komentare ako "od takeho utekaj" nepiste, lebo ja o tom viem, len kvoli malemu by som to nechcela hrotit. Niekde som tu citala, ze sa parovka neodporuca narcisom lebo preto a popis nanho uplne sedi. Pomoc.
ved ale kvoli malemu utekaj, co ine chces citat? casom sa tak k tebe bude spravat aj on, co asi nechces.
Nezmení sa je to podstata jeho povahy a bude sa to stupňovať.Oni si myslia, že sú niečo "viac" , ale vo vnútri sa boja.Dobry opakujem dobrý terapeut ho prekukne inak bude pred ním hrať divadlo...to kolečko napätie, výbuch, udobrenie a zase dokola sa bude stupňovať.Este môže byť cholerik, staviate dom, malé dieťa stresy, ale podľa mňa to čo píšeš vyzerá, že má navrch a potrebuje urážať.
Kričať môžeš aj ty nenechaj si to, aj ty vieš uraziť atď...ako ste dlho spolu?nebuď submisivna
@deedol toho sa bojim najviac, aby sa tak nespraval k zenam (maly)
Kvôli dieťaťu máš odísť nie ostávať. Chceš aby z neho vyrástol rovnaký agresor?
Utekaj- kvôli malému. Aj keď to nechceš počuť.
@luccija plus minus 6 rokov sme spolu
Ty sa nestaraj ako to ustat ale ako utiect. Raz bude pouzivat pridavne mena aj na vase dieta, toto chces dopustit?
ak si masochistka tak s ním kľudne ostaň. ale pre dobro dieťaťa neskúšaj tento vzťah "ustáť"
Akože ti začne nadávať len tak z ničoho nič?
Že ty neriešiš, žiaden problém nemáte (ani on ani ty) a on len tak kričí?
Či je to len pri hádke, keď ho provokuješ, prípadne vieš opísať situáciu čo tomu celému predchádza?
A prečo je to takto pravidelne 1x do mesiaca?
@lenkakravcova aj by aj "provokovala" tak nic ho neopravnuje pouzivat vybrane slova na svoju zenu, matku jeho dietata. Ci?
@viestta Tak keby ich používala rovnako aj ona, tak to bude asi iná situácia, nie?
Nie, chyba nie je v tebe. Ak si to myslis, ma ta riadne v hrsti. Nie je ine riesenie, ako od neho odist, zial. Odid este kym mas male dieta, nebude to tak vnimat, mas este sancu stretnut normalneho partnera.
Toto je taká neskutočná blbosť, žiaľ veľmi zaužívaná, že udržiavať patologický vzťah kvoli deťom..
Práve kvôli deťom by mali matky choré vzťahy ukončiť, skôr ako to tie deti poznačí doživotne.
Máš pocit, že chyba je v tebe?
Blahoželám tvojmu chorému chlapovi, jeho snaha začala rodiť ovocie.
Už ťa má v hrsti. Ty už o sebe pochybujes, ty sa už obvinujes, tvoje hranice sú už posunuté, bude horšie. Pre teba. A pre vaše dieťa tiež.
@lenkakravcova ako, rozmýšľaj. Aká je pravdepodobnosť, že niekto, kto píše, že mu vadia slovné útoky, robí to isté?
Plus, ty si ju automaticky dala do pozície "noo, ale chyba je mozno v tebe". Toto ma názov, je to sekundárna viktimizacia obete a obrovský hnus.
A nie, žiadna žena nie je menej ako chlap.
Presne ako píše
@kittykat22 - neexistuje!!
Akurát som pred chvíľou tiež založila tému ja podobnú diskusiu . Nezmení sa - teraz je to verbálne ( psychické ) a príde čas keď to skončí s fyzickým násilím . Tiež som chcela kvôli malému to udržať - lebo vedel aké mi je dôležité aby mal maličký otca ) . Nedalo sa . Žiarlil aj na psa na vychádzke ,aj na môjho psychoterapeuta , patologicky klamal . Volal ma tiež na parovu terapiu ale odmietla som . Tam len povie on svoju ,, inu “ verziu a ty svoju .
Ano da - zablokovat agresora na telefone, vyhodit z baraku(ak je tvoj)/odstahovat sa na neznamu adresu(ak je barak jeho), neurobit si s nim dieta a nikdy viac ho nekontaktovat. Ak sa kontaktuje on tak si pozvat nejakeho vacsieho a namakanejsieho kamarata aby mu to vysvetlil detajlnejsie.
@lenkakravcova vacsinou ked nieco zabudbem spravit ked ms poprosi alebo ked napr. niekam ideme a ja mam pocit ze mi nepomaha, hned to vsetko otoci na mna
@lenkakravcova ked nieco poviem aj ja tak sa to len vystupnuje malokedy uzna nieco
@prasiatko30 problem je ze je dom jeho, aj vzdy bol ja som sa nastahovala k nemu... a mozem ist akurat k nasim, o 2 ulice nizsie
@beronsche tiež som chcela niečo podobné...je to také,proste aj častokrát zaužívané na Sk "drž ústa a ja ti možno nenadám,neprefackám,alebo bola sexuálne obťažovaná,nemala mať sukničky v šírke šatky a veľa takých prípadov,kde sa začína zvaľovať vina na obeť týrania,či fyzického,či psychickeho.
Tazko sa to vsetko cita baby lebo chcem to najlepsie pre dieta
To najlepsie pre tvoje dieta je aby vyrastalo v pokojnom prostredi bez hadok, aj za cenu, ze nebude vyrastat s otcom. Alebo este lepsie sa to da napisat aj takto, ak nebude vyrastat s agresivnym otcom, ktory sa vrsi na jeho matke bude to to najlepsie pre neho.
ak chces to najlepsie pre dieta, tak s nim aj odid. takyto clovek sa nezmeni. v takomto vztahu chces byt a vychovavat dieta? ak sa da, chod k rodicom, neviem, ake stare mas dieta, ale ak sa bude dat, daj ho do skolky/skoly, aby si si casom nasetrila a mohla sa osamostatni..
takychto pripadov uz bolo xy, aby sa nestalo, ze ta v tomto amoku casom aj vyhodi z domu, kedze ako pises, je jeho..
casom moze zmanipulovat dieta tak, ze budes pren len handra a bude ta odmietat. a vychova ho na svoj obraz. urcite to nechces. maly ma este len rok, konaj, kym sa da. ty si jeho mama, musis ho chranit.
(aby sa do mna niekto neobul, inak som za rovnake prava pre oboch rodicov, ak su obaja normalni, ale to tento pripad nie je.)
Mala som možnosť rodinu s podobnou dynamikou sledovať nejaký čas v susedstve.
Najskôr bola hlupana len manželka... neskôr aj dve dcéry. Ale ako pani trpiteľka sppkojne skonštatovala - "hlavne že ruku by na nás nevztiahol". Ďakujem pekne. 4x do dňa výbuch zlosti na deti alebo na ňu ako mu "do*ebávajú deň, náladu" ako si on, pár tvorstva musí ísť radšej pustiť playko lebo inak ho porazí z ich gramblavosti (napríklad keď deti pri hre vysýpali piesok z pieskoviska)... U mňa debil na x-tú a nikdy NIKDY by som nedovolila, aby sa takto niekto vyvršoval na mojom malom bezbrannom dietati, hoci i jeho vlastný otec. A žiadne že hlavne že nás nebije... čo ste už, ženy, nenormálne alebo čo? Potom, keď si o teba začne otierať ústa syn, vtedy si spomenieš. Či? Myslíš, že ho ochrániš tým, že ho budeš vychovávať na takomto bojovom poli? 🤦🏻♀️
@crazy_cat_lady no povedal mi ze ak ho budem stale provokovat mojou aroganciou a neohladuplnostou (ze nespravim co ma prosil alebo ze mu poviem urob toto tamto ak budes mat cas bez prosim) tak si mozem zbalit veci a vypadnut...

Este doplnim ze ono to vzdy po par dnoch prejde a je vsetko ako pred tym, zveladujeme dom, chodime na vylety... Mam taky pocit ze chyba je fakt vo mne ale v poslednej hadke na mna nekrical, ale vrieskal...